ZNAK-PODZNAK

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Tužna

Re: ZNAK-PODZNAK

Post by Tužna »

ruzicasti oblak wrote:Ja sam Lav/Vodolija - šta kažu za ovu kombinaciju?
Lav / Vodolija:

Odnos između ova dva znaka predstavlja dubinsku suprotnost. Jedan želi da nametne svoj zakon dok drugi poštuje slobodu svog bližnjeg. Jedan je monarhista, drugi je demokrata. Uran i Sunce, koji vladaju ovim spojem, daju neobičnu mešavinu koleričnog i sangviničnog temperamenta, jake i kapriciozne volje i ambicije, ekscentičnih pogleda i proročkih vizija.

Čist individualizam, uzdignut do vrhunca: eto najočiglednije odlike ove kombinacije. Zato se i rađa ličnost ogromne samosvesti. Ne da se menjati i ona svoje ideale i vizije sledi do kraja. Za nju je najvažnije da se nametne drugima, ne obazirući se mnogo na tuđa mišljenja, jer je savršeno svesna sopstvenih "dobrih razloga".

Sredstvo da postigne ovaj cilj sastoji se u nalaženju i održavanju najbizarnijih veza, koje ne ostavljaju nikakav uticaj na nju zbog snažne unutrasnje zatvorenosti, koja ponekad može da bude suviše kruta, čineći ovu ličnost nemilosrdnom i nepopustljivom, lišenom obzira prema drugima. Njeni motivi moraju istovremeno da odgovaraju zahtevima egoizma i altruizma, što pretpostavlja uravnoteženo dopunjavanje te dve protivrečne stvari. Bez takve ravnoteže, ako je previše željna moći, ona rizikuje da ne ostvari svoj humani ideal.

Na jedan opštiji način, Lav - Vodolija okreće se velikim projektima koji ga dovode u bliske odnose sa društvom. Veoma je velikodušan, nesebičan, oduševljen i pali se za ideje koje oživljava i pokušava da u njih uključi što veći broj ljudi. Njegov dinamizam pomaže da ljude uveri i da im nametne svoju ulogu. Kao posrednik između jednog i mnoštva on je prava ilustracija činjenice da pojedinac može mnogo da učini za grupu, pod uslovom, normalno, da obraća pažnju na život te grupe...

- Zahvaljujući ovoj vezi Vaših znakova, imaćete interesovanje za sve. Večiti student, volite slobodu, nove stvari, verujete u srećnu sutrašnjicu, volite da ostvarujete kontakte i umnožavate iskustva. U Vašoj glavi ključaju ideje, zamisli, planovi koji nisu uvek i ostvareni, ali Vi do toga kao da mnogo i ne držite jer volite iznenađenja i izazove.

Delujete prilično samouvereno, a naročito kada postanete zreli odišete atmosferom: "Ako Vam se dopadam, baš lepo - ako Vam se ne dopadam nema problema". Međutim, Vi to zapravo ne mislite. Samo uživate da budete drugačiji, čak se ponosite svojim individualizmom. Svesni da sebe upoznajete kroz druge Vi posmatrate, zaključujete i bez gorčine se mirite sa životom. Obuzeti svojom slobodom i nezavisnošću niste ništa manje angažovani u grupi za koju vezujete svoju sudbinu, boreći se istovremeno protiv prosečnosti, fatalizma, anarhije i monotonije.

Pokreće Vas društveni ideal koji Vas vodi da razumete druge, da pokušate da ublažite sukobe mišljenja i umirite besne oluje svakodnevnog života. Hteli bi da estetska osećanja postanu običaj. Ta želja može da izgleda nerealna, ali Vi ne skrećete lako sa svoga puta, braneći svoje interese kada su u opasnosti i dižući pogled ka "plavom nebu" humanijeg i skladnijeg društva. Uostalom, pred sobom imate večnost...
bojanol

Post by bojanol »

Aj' i meni ako ti nije mrsko, Ovan/Blizanac.
ruzicasti oblak

Post by ruzicasti oblak »

Tužna, hvala ti k'o sestri! Sad je sve jasno :) A fakat je poprilično tačno. Mislim, ne bavim se astrologijom, ali ovaj opis odgovara, ono baš.
Tužna

Post by Tužna »

bojanol wrote:Aj' i meni ako ti nije mrsko, Ovan/Blizanac.
Ovan/Blizanci

Spoj vatrene prirode Ovna i hladne, objektivne prirode Blizanaca donosi Blizancima dar entuzijazma kojeg su inače lišeni, iskru vitalnosti i životni elan, radost zdravog uživanja u svim dobrima ovog sveta. Ali i Blizanci imaju nešto da podare Ovnu, a to je intelektualna kontrola akcija ove ličnosti, sposobnost da uvek nađe nove puteve ka savladavanju svih prepreka i, na kraju, neophodnu diplomatiju u odnosima koja pomaže da se prevaziđu sukobi i neprijateljstva. Rađa se dakle ličnost koja voli dinamičnu aktivnost koliko i intelektualnu i koja ne podnosi bezosećajnost.

Kombinacija Merkura i Marsa trebalo bi da ovakvoj osobi omogući snagu za životni napredak. Živost njenog duha čini je sličnom permanentnom obdarenom adolescentu: sve je zanima, uz rizik da se raspe jer je stalno privlače novi centri interesovanja. Pre svega je impulsivna i otvorena pa često pokušava da miri suprotnosti na intelektualnom planu. Ali, njeno shvatanje sveta nije uvek odmereno, a nestrpljenje joj ometa put smirene vedrine, tim pre što nema dovoljno promišljenosti, opreznosti i zrelosti. Čak i kada ima odgovornosti, ona izgleda površna i stalno nekud žuri, pa joj se događa da donosi nagle odluke iz čista mira. Njena stalna pažnja za sve što je novo često je vodi u originalne stavove i rizike, sto bi moglo da uplaši one koji žele da sa njom sarađuju.

Oportunista je i ume da improvizuje u teškoj situaciji koja se drugima cini nerešivom. Osnovne vrline pomoću kojih ovaj tip Ovna ipak uspeva da ostvari svoje ciljeve su inventivnost, rečitost, intuicija i ta neukrotiva sposobnost da večno ostane mlad i da se ne boji udaraca sudbine. Neumoran je optimista i ne okleva da ide van utabanih staza, i da iznenađuje druge načinom na koji prevladava okolnosti spektakularnim gestovima...

- Imate izvanrednu inteligenciju i razvijen kritički duh - odlikuje Vas stalna potreba da nešto shvatite, upoznate, naučite. Nestrpljivi i nervozni lucidniji ste od većine Ovnova. Vrlo ste prilagodljivi i promenljivih raspoloženja; promenljivost Vam zavisi od naknadnog, često mudrijeg razmišljanja. Vaš optimizam i dar za improvizaciju Vas čine inventivnim, elokventnim, neumornim, intuitivnim.

Lutajući van utabanih staza obožavate sve ono što je spektakularno, sa divljom sposobnošću da večno ostanete mladi. Stalno tražite originalna rešenja na granici konformizma. Raznovrsni ste, ali morate da naučite da se koncentrišete a da ne delujete impulsivno. Pripazite da ne rasipate energiju obavljajući više stvari istovremeno i da ne obećavate više nego što možete da uradite.

Ascendent Blizanci Vam daje dar govorništva i prirodnu sposobnost koordinacije. Vi ste društvena osoba koja uživa da bude tamo gde se nešto dešava. Ali, to Vas cini ranjivim i zavisnim od drugih. Bez njih Vi ne biste postojali: da ste sami ugasili biste se. Uticaj ljudi koji Vas okružuju može biti odlučujući za Vas. Oni mogu da Vam pomognu da sazrite i da Vas snabdeju izvesnom emotivnom sigurnošću, ali teško da će biti u stanju da kanališu Vašu stalnu potrebu za promenama...
lela

Post by lela »

tužna kako se slažu -jarac/vaga i blizanac/bik ?
bojanol

Post by bojanol »

Hvala Tužna.
adam*

Post by adam* »

Tužna wrote:
adam* wrote:~~~~~~~~~~~~~~~jebote....koja sam ja skorpijetina ispao neki dan.....fuck'it # ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~pa jos se malko pokazao i podznak silni.....lav.........fuck'it 2# ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Skorpija / Lav:

Ovde dominira moć, to je spoj Orla (viši simbol Škorpije) i Lava. Agresivnost Škorpije udružena je sa nadmenošću Lava, visoki let Orla u Sunčevoj grivi Lava vodi u Zenit ličnosti i često stvara osobe koje su opčinjene slavom i visinom; ambicija je ta koja im omogućava egzistenciju. Po njima, cilj opravdava sredstvo. Istinska snaga ove kombinacije ne leži toliko u veštini dostizanja postavljenih ciljeva ili otvorenom izražavanju celokupne snage ličnosti, koliko u umešnosti da sačuvaju osvojene pozicije.

Dva ovako snažna znaka nisu ni mogla a da ne stvore ovako markantnu ličnost, izuzetno svesnu same sebe. Nju, međutim, vodi snažna strast koja se lako može pretvoriti u manu. Jer, treba se čuvati Lava sortiranog potisnutom Škorpijom. Taj može biti kadar na sve da bi se nametnuo okolini: da izvrće moralne vrednosti i svakog trenutka menja pravila igre, pravi se cinik, a nije u stanju da razume svet i psihološke nijanse drugih i da bude potpuno nesposoban da ih prihvati.

U pozitivnom obliku veličina, samosavlađivanje, životna snaga, praktična inteligencija i oportunizam, kritički duh, prilagodljivi dinamizam, osetljivost koju uzdiže lepota, idealizovana strast, spektakularna ekstravertnost, sigurnost u sebe i poverenje - vrline su koje se skupljaju i čine snažnu ličnost koja je u stanju da kanališe sve otpore i da iz njih izvuče korist za ostvarenje svojih ambicija...

- Jaka ste ličnost i bez muke dominirate nad drugima. Vaše teškoće ogledaju se u tome što čim dobijete jednu bitku, bacate se u drugu, ne bi li se popeli još malo, zato što volite da se koristite svojim ugledom. Iskreni ste i direktni, romantični i idealista, pa ipak, ako niste savladali lekciju iz velikodušnosti, možete biti egoistični, tvrdoglavi i nedisciplinovani. Po prirodi egocentrični i ponosni, umete da se plasirate, društveni ste, esteta, jednom rečju kreativac.

Veoma ste probirljivi o bilo kojim izborima da se radi. Zahtevate puno i negujete izvesne principe, a osrednjost Vas prilično rastužuje. Ambiciozni ste, Vaši ciljevi moraju da budu uzvišeni. Vaše prisustvo se oseća u svakoj situaciji, u svemu što radite ste dramatični i volite da se projektujete na publiku. Vaša negativna osobina: loše postavljen i upravljen ponos. Kada Vas neko povredi teško uspevate da oprostite i nikada ne zaboravljate. Vaše neprijateljstvo je neverovatno, koliko je neverovatno i Vaše veliko prijateljstvo.

Imate stav, magnetizam, zahtevate mnogo od drugih, ali i od sebe. Ako Vam ponekad nedostaje malo više popustljivosti, čovek ne može a da Vam se istovremeno ne divi zbog hrabrosti i Vaše "ratničke" strane - ići ćete do kraja prema onome što Vam se suprostavlja i nikada se nećete povući. Normalno, u životu Vam neće baš sve ići glatko; neke se teškoće ne mogu izbeći. Možete pasti u depresivna stanja iz kojih ćete uspeti da isplivate samo ako prevladate ozbiljne unutrašnje blokade. Ipak, imate sve šanse da Vam se život odvija u pravom smeru, pod uslovom da delujete elegantno, a to znači da izbegavate da gazite po tuđim nogama...

Jebote prosla me jeza kada sam ovo citao......provaljen sam.....razgolicen......WAaaaaaAAaaa UZAS....bezim sada....jer stidim se.....
Hvala ti za ovo.....sve je 100% tacno.
Hm....dobro objasnjeno....ja sam mislio da sam kompikovaniji....ali kada neko to stavi na papir ni ne cini se tako nerazumno....samo verujte mi :"MENI JE NAJTEZE S SAMIM SOBOM"

aj uzdravlje.
cucla cucla cuclica
Tužna

Post by Tužna »

lela wrote:tužna kako se slažu -jarac/vaga i blizanac/bik ?
Jarac/Vaga

Postoje unutrašnja raspoloženja koja nije lako preživeti. Zamislite čoveka koji pokušava da zadovolji svoje lične ambicije, koji je čak spreman da se usredsredi samo na jedan cilj kako bi bio sigurniji da će ga postići, i koji malo po malo otkriva da gubi snagu. U lošim odnosima sam sa sobom, on zna da mora da nastavi sa naporima kao automat, sa skoro mehaničkom odlučnošću, a druge stvari ga privlače, druge oblasti bude njegovo interesovanje, i on malo po malo otkriva da je život suviše tužan ako čovek mora stalno da se bori sam protiv sebe.

Ipak, ovo je druželjubivo biće koje ne može stalno sebe da osuđujuje, da vodi usamljenu borbu. Zato Jarac - Vaga ponekad ne zna više gde je, i nije siguran u svoje dubinske sklonosti a ipak se drži nekih svojih uverenja i principa. Pošto je zarobljenik strogih principa stečenih tokom vaspitanja, on teško može da dostigne prilagodljivu narav za koju oseća da je moguća i kojoj njegova potreba za skladom teži. Njegovi estetski ukusi, njegov smisao za polusenke u stalnom su sukobu sa njegovim jasnim i apstraktnim duhom.

Ovu psihološku i intelektualnu dilemu on može da pobedi suzbijajući svoju osetljivost u korist ponekad konformističke lucidnosti koja je u principu poštena i objektivna. U tom slučaju, sva snaga svesti i dubina Jarca biće potvrđena u ovoj kombinaciji, ali istovremeno ublažena i predstavljena u dopadljivoj meri Vage koja će uticati na razvoj ličnosti sposobne da koristi svoje snage na mudar i produktivan način, isključujući sukobe koje ovde stvara čas preterano logičan karakter, čas nekontrolisana osećanja.

Iz ovog spoja rađa se tako gospodar sopstvenih duševnih stanja i ogroman praktičan smisao koji se ne zadovoljava samo ostvarenjem isključivo individualnih prohteva, već oseća i nephodnost činjenja za druge. Tražeći mnogo od drugih i od sebe same, ova ličnost se trudi da oko sebe nametne vrlinu odmerenosti i htela bi da misli i deluje u nekoj zlatnoj sredini, sa merom koja svoju snagu crpi iz prirodnog autoriteta...

- Taktični ste i miroljubivi, imate dara za mirenje, osećaj za pravdu i za razvoj odnosa sa drugim ljudima. Da biste zaista nešto ostvarili, potrebno Vam je partnerstvo. Uvek pokušavate da i mentalno i emocionalno izbalansirate stvari. Ipak, kada nešto stvarno poželite, odlučni ste i isterujete stvar do kraja. Umete da osvajate, da pokažete umešnost i napravite neke ustupke kako bi lakše nametnuli svoje želje. Vi instinktivno znate kako da se predstavite u najboljem svetlu i, iako ste ambiciozni, niste spremni da "prelazite preko mrtvih" da biste ostvarili svoje ciljeve.

Mnogima izgledate ukočeniji nego što ste u suštini. Teško pokazujete svoja osećanja i više ste okrenuti tradicionalnom stilu i konzervativnim vrednostima. Zbog toga bi drugi mogli pomisliti da ste teška i nezgodna ličnost, tim pre što se i sami često pravite bezosećajni i blazirani. Ali, Vi i ja (budući da je to i moja kombinacija) najbolje znamo da u tome nema ni zrnce istine. Vi ste u suštini veoma sentimentalni i pritisnuti ste snažnim osećanjem dužnosti, koje ponekad ide i do žrtvovanja...

Blizanci / Bik:

Jasno izražena intelektualnost, rečitost, promenljivost i snalažljivost, koje u ovom spoju znaka i podznaka potiču od Blizanca, sjedinjuju se ovde sa ekstremno realističkim i materijalističkim pogledom na svet jednog Bika. Ova sinteza sveta čula i sveta intelekta proizvodi konstantno interesovanje za svet oko sebe i realno sagledavanje stvari i situacija. Takva priroda se obično ispoljava na tri načina:

Kada u horoskopu preovlađuje Bik, putovanja, lutanja i radosti života i ljubavi, draž povremenog odmaranja na nekom mestu ili pronalaženje porodičnog korenja ili sopstvene kuće, stvaraju harmoničnu osnovu u karakteru uravnoteženog Blizanca - Bika. Odisej koji se vraća Penelopi posle svog dugog i čudesnog putešestvija, ostavši za nju verno vezan, uprkos avanturističkom duhu, pošto je prebrodio bure muka i zadovoljstava.

Kada se radi o prilagođenom tipu Blizanci - Bik, koji zna da izvuče korist iz svojih psiholoških varijanti, on u društvu ostvaruje svoju mnogostranu ličnost, vešto krmani kroz hijerarhije i provlači se između pravila i zakona, da bi bolje osigurao situaciju i spokojstvo svoje porodice, mesto ispoljavanja njegovih osećanja i strasti. Sposoban je za čudesne zaokrete da bi izašao iz nezgoda i ne plaši se suočavanja sa najvećim opasnostima, na visini svojih osvajačkih ambicija.

Kada preovlađuju Blizanci, ovakve osobe su uhvaćene u dvostruku dilemu: težeći da se osećajno vežu, na mukama su zbog prozdiruće čulnosti koja ih gura da uđu u "povlašćen" odnos sa drugim polom, i zbog svoje posesivnosti ponekad isključive, koja ih sprečava da se lako otrgnu od sopstvene telesne strasti. Ove kontradiktorne potrebe ih osuđuju, na duže ili kraće vreme, na samoću ili na nezadovoljstvo. Oni koji ne uspeju da pronađu svoju ravnotežu u ljubavi, koja je istovremeno seksualna, fizički angažovana a intelektualno, mentalno odeljena, rizikuju da dugo vremena oklevaju između neženstva i života udvoje, i da prođu pored sreće kada se ona pojavi...

- Podznak u Biku će usporiti Vaš ritam; potrebno Vam je izvesno vreme da primite utiske i naučite novo; kad, međutim, jednom nešto naučite, retko to zaboravljate. Vaš Blizanački živahni, Merkurovski humor, zahvaljujući Biku sada ima jedan "zemaljski kvalitet". Senzualniji ste i stabilniji nego prototip Vašeg Sunčanog znaka. Vaš osnovni problem je u tome što u isto vreme čuvate svoju slobodu i svoju stabilnost. Vaš imidž: čulni ste i pomalo sami sebi povlađujete. Vi ste pragmaticar koji pokazuje umešnost i zdrav razum.

Ponekad Vam zameraju da umete vrlo dobro da izvučete deo iz odnosa koje gajite ili da pronađete dobru "zaštitu" koju i te kako umete da osvojite, zahvaljujući svome šarmu. Ali, veza Blizanci - Bik je složena i u onoj meri u kojoj će se Sunce nalaziti u drugom polju praktičnost će odnositi pobedu nad razumom. To će Vam biti od ogromne važnosti ukoliko Vas prevashodno interesuju poslovi i karijera. Ali, na planu emocija teško je prevazići protivrečnosti koje su u Vama; ravnotežu između strasti i ravnodušnosti, osećanja i razuma postići ćete posle dosta lomova...
ivon

Post by ivon »

e sada ne znam da li će mi neko odgovoriti,a bila bih mu veoma zahvalna...u horoskope se ne razumem a prijateljica mi je na osnovu dana,sata i ne sećam se više čega izračunala sledeće: sin : škorpija-jarac, ćerka :bik-rak,muž:lav-devica i ja:devica-lav...ajd pa ako neko nešto zna i ima vremena zahvaljujem...
Last edited by ivon on Tue Mar 16, 2010 8:02 am, edited 1 time in total.
tamarra

Post by tamarra »

ivon wrote:e sada ne znam da li će mi neko odgovoriti,a bila bih mu veoma zahvalna...u horoskope se ne razumem a prijateljica mi je na osnovu dana,sata i ne sećam se više čega izračunala sledeće: sin : škorpija-strelac, ćerka :bik-rak,muž:lav-lav i ja:devica-lav...ajd pa ako neko nešto zna i ima vremena zahvaljujem...
Ivon, nije to tek tako u astrologiji. Jasno da je važna relacija znak/podznak, ali je potrebno znati položaje ostalih planeta u natalnoj karti, a i kako stoje kuće/polja. Jako je važno gdje je nekome Mjesec, Mars itd. Evo ti link na ovaj web,

http://www.astro.com/

tu možeš pod opcijom free odabrati natal chart i sl, pa unijeti njihove podatke. Naravno da nećeš dobiti full report, jer se to plaća, ali neka osnovna slika će biti sasvim dovoljna. Astrolozi mogu lijepo vidjeti i sklonost ka ovisnostima u natalnim kartama, puno toga se može vidjeti, ali to naravno ništa ne znači da čovjekov život mora biti takav. To su samo utjecaji planeta na nas i svako od nas to može prevazići i zapravo prerasti svoj natalni horoskop koliko god on bio loš ili dobar.;)
Post Reply