Nesto slicno zivotu...
Moderator: sanela
Re: Nesto slicno zivotu...
Prava podrska bi ti bila da ti kazu sta ce ti se desiti ako tako nastavis.Od rijeci nasih nece tebi nista biti,a od ostalog sto droga nosi hoce.Oni koji te podrzavaju u toj budalastini ti nisu pravi prijatelji nego kukavice koje idu linijom manjeg otpora.Ti bi vise trebala da mislis na svoje roditelje i zapitas se sta su oni uradili da zasluze takvu kcerku koja prica gluposti a nece da se skida ni pod razno.Sve ces ti nama ovdje sada napisati,ali da uradis nesto konkretno-nema sanase.Zato ti predstoji dug put na dole.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Ma nisam ti ja niko i nista to si u pravu i ne znas me,ali ovo jeste istina.Zasto nesto ne poduzmes u vezi toga?Trazila si satro broj prije nekog vremena,pa nista.Samo se provuces i usutis.Hinjski.Uzasno si sebicna,misli malo i na njih.Do kada mislis tako?Zivoti tih ljudi ovise o tebi,a ti ne mozes ni da nazoves Janet.Njima pakao ili raj a tebe boli kurac.Upali malo mozak.
Sunrise,reci joj mrzim li je ja.Ili tebe ,ili bilo koga ovdje.Ljudi jeste li vi glupi?
Sunrise,reci joj mrzim li je ja.Ili tebe ,ili bilo koga ovdje.Ljudi jeste li vi glupi?
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Kuzim te ja Mansone...shvacam da si najiskreniji od svih tu, ti i sale servirate samo cistu istinu i aus...a na nama je da li cemo je prihvatiti i poslusati ili po svome...
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Sta mi radis draga moja Anana?
Mogu ti reci
da ni meni nije bilo svejedno kad mi neko kaze surovu - citaj "sirovu" istinu
,
ali meni je trebalo vreme...da to shvatim!
Misli na svoju svetlu CISTU buducnost.
Ako je zelis, a mislim da da, bilo bi dobro da odaberes NACIN.
U stvari ja sam ukapirala da vec imas nacin i samo se ti potrudi da istrajes u tome,
ja ne zelim ni da pomislim na tvoj neuspeh, kao da se vec desio!
Drzim ti palceve i ljubim te.
Tvoja bakuta PDT_Love_18
Mogu ti reci
da ni meni nije bilo svejedno kad mi neko kaze surovu - citaj "sirovu" istinu

ali meni je trebalo vreme...da to shvatim!
Misli na svoju svetlu CISTU buducnost.
Ako je zelis, a mislim da da, bilo bi dobro da odaberes NACIN.
U stvari ja sam ukapirala da vec imas nacin i samo se ti potrudi da istrajes u tome,
ja ne zelim ni da pomislim na tvoj neuspeh, kao da se vec desio!
Drzim ti palceve i ljubim te.
Tvoja bakuta PDT_Love_18
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
A Bako draga, imam puno (citaj:previse) obaveza oko skole.
Radovi, knjiga, priprema za akademiju...
Radim 4 rada odjednom, ilustracije za knjigu, proucavam plan rada akademije ovdje u Mostaru, ubrzo cu dobiti mentora, ici cu i u skolu i na pripreme istodobno, tako da-tesko je ali drago mi je jer mi je vrijeme ispunjeno. Pa navecer kad dodem kuci- onaj slatki umor i osjecaj ispunjenog dana.
(brat mi je takoder upisao likovnu, pa i njemu pomazem-moram, mama tjera
)
A Graficki dizajn mi je neispunjeni san, samo sto nema u mome gradu, nego u Sarajevu, Zagrebu,Beogradu,uskoro i Dubrovniku...Nesto pricam sa svojima i o tome Sarajevu, ali treba tu pod broj jedan moj prolaz(sto nebi trebao biti problem) i poprilicno parica-iznajmljivanje stana, hrana i ostalo. Ma dvojbe su to velike.
A pored svega toga jos i ova svakodnevna borba, znate vec.
Imam ja nacin, zasad je dobar, ama dobar je svaki kada se odluci, zaprave, jeli tako?
Ali jebiga, tesko je...Znate li ono kada u crticu nekom liku na ramenima sa jedne strane stoji andeo, a sa druge vrag?
E,pa Bako moja tako je i meni. Ovaj vrag uporan i dosadan, jebem li mu.
I to sto ste rekli "misli na svoju CISTU buducnost"...
Mislim ja, mislim, ali sve mi se cini da sanjam jer sam dosad uvijek padala, pa onda sve ispocetka, tako da od perioda cistoce ostane samo magla, a ja zarezem jos jednu crticu neuspjeha. E, pa dosta je bilo tih crtica, nema vise mjesta za njih na vratima. Necu vise ni jednu, ali lako je reci...
Tko pobjedi-nije izgubio, kao sto moj trener kaze.
Ali nadam se, planiram, i BORIM-sto je najbitnije i meni i mojima. Ustvari sta mi drugo preostaje?
Pozdrav od mene i hvala Vam.
ANA
PDT_Love_18
P.S. Iskuka se ja i napisa i vise nego sto je trebalo. Ali kao sto Heroina kaze: "prastajte dobri ljudi!"
Kad je bal, nek je maskenbal!
Evo nesto moje...
Radovi, knjiga, priprema za akademiju...
Radim 4 rada odjednom, ilustracije za knjigu, proucavam plan rada akademije ovdje u Mostaru, ubrzo cu dobiti mentora, ici cu i u skolu i na pripreme istodobno, tako da-tesko je ali drago mi je jer mi je vrijeme ispunjeno. Pa navecer kad dodem kuci- onaj slatki umor i osjecaj ispunjenog dana.
(brat mi je takoder upisao likovnu, pa i njemu pomazem-moram, mama tjera

A Graficki dizajn mi je neispunjeni san, samo sto nema u mome gradu, nego u Sarajevu, Zagrebu,Beogradu,uskoro i Dubrovniku...Nesto pricam sa svojima i o tome Sarajevu, ali treba tu pod broj jedan moj prolaz(sto nebi trebao biti problem) i poprilicno parica-iznajmljivanje stana, hrana i ostalo. Ma dvojbe su to velike.
A pored svega toga jos i ova svakodnevna borba, znate vec.
Imam ja nacin, zasad je dobar, ama dobar je svaki kada se odluci, zaprave, jeli tako?
Ali jebiga, tesko je...Znate li ono kada u crticu nekom liku na ramenima sa jedne strane stoji andeo, a sa druge vrag?
E,pa Bako moja tako je i meni. Ovaj vrag uporan i dosadan, jebem li mu.
I to sto ste rekli "misli na svoju CISTU buducnost"...
Mislim ja, mislim, ali sve mi se cini da sanjam jer sam dosad uvijek padala, pa onda sve ispocetka, tako da od perioda cistoce ostane samo magla, a ja zarezem jos jednu crticu neuspjeha. E, pa dosta je bilo tih crtica, nema vise mjesta za njih na vratima. Necu vise ni jednu, ali lako je reci...

Ali nadam se, planiram, i BORIM-sto je najbitnije i meni i mojima. Ustvari sta mi drugo preostaje?
Pozdrav od mene i hvala Vam.
ANA
PDT_Love_18
P.S. Iskuka se ja i napisa i vise nego sto je trebalo. Ali kao sto Heroina kaze: "prastajte dobri ljudi!"
Kad je bal, nek je maskenbal!
Evo nesto moje...
- Attachments
Potpis.
Dobro nisi stavila originale, da ne osvanu ujutro::} Kakva bre kuknjava...I normalni ljudi-kategorizacija koja me najvise oduzevljava od svih..Imaju problema...Samo oni Ann imaju "normalna prava :axe:
Ali jebiga, tesko je...
.
Cudim se sta me probudilo..pominjaala sam vec fenomen stucanja-kada se spominjemo na fforumu.Ann....tu smo
Taj umor je najsladja stvar koju sam ikada dozivjela..Kada sam ispunjena-zadovoljna oni sto sam uradila...onaj slatki umor i osjecaj ispunjenog danaA
Ali jebiga, tesko je...
..Svi prolazimo kroz to..Kada se skinemo osjecamo se da mozemo sve...Drago mi je da si svjesna svega toga. Euforije koja nas obuzme (uh-mene je glava boljela kolko mi se to ponavljalo, al Evo, tu samZnate li ono kada u crticu nekom liku na ramenima sa jedne strane stoji andeo, a sa druge vrag?
.
potpisujem M.P.
Necu vise ni jednu, ali lako je reci...
Cudim se sta me probudilo..pominjaala sam vec fenomen stucanja-kada se spominjemo na fforumu.Ann....tu smo
Nije mi ovo bas jasno,,al da nesto kazem..heroinapg wrote:..Svi prolazimo kroz to..Kada se skinemo osjecamo se da mozemo sve...Drago mi je da si svjesna svega toga. Euforije koja nas obuzme (uh-mene je glava boljela kolko mi se to ponavljalo, al Evo, tu samZnate li ono kada u crticu nekom liku na ramenima sa jedne strane stoji andeo, a sa druge vrag?
Ja nit sam se skinula, niti imam ikakvu euforiju.
Zadnji put sam bila euforicna kada sam pocela piti metadon, mislila sam da sam cista i da mogu sve.Tko ga je pio zna onu pocetnu dobrinu. Znaci opet zavaravanje i lazni osjecaj. Ali barem je bio osjecaj, sada samo praznina i velika nula.
Znam da bih mogla sve kad bi se skinula.Ali...
A da me glava boli-to stoji.
Nisam dobra sekunde.
Hvala i dobro jutro.
Nedjelja je.
Meni je nedjelja uvijek dosadna, sjetna i tuzna.
Sjecam se starih prijatelja. Dana kada nisam znala za heroin. Kada se nas cetvero skupljalo svake veceri, druzili se, smijali, slobodno i neobavezno.
Opusteno i sigurno, bez straha.
Sjecam se djetinjstva i kako sam bila najsretnija kada bi mi mama napravila krofne. Taj nezaboravni miris.
Mostarske ulice prekrivene smedim liscem i jesenja atmosfera. Vani je jos toplo, ali u meni je snijeg.
Neki dan sam gledala stare fotografije. Imam ih sigurno preko tri tisuce.
Placem i ne znam kako cu zaspati. Ako uopce zaspem. Sinoc sam sanjala da crtam ljudski skeleton.
Mozda to nesto znaci?
Potpis.
Jasno ti je, draga Ann. Odgovorila si. Lagano, dan po dan..Pominjes osjecaj-slatki umor nakon posla. Realan osjecaj ispunjenosti? A ovaj kratkotrajni koji su nam ili nam jos droge daju..SlicnostI nema sa zivotom..Osim suza radosnica na startu.(zbog bola, al realnog). Upravo zbog tvoje poslednje recenice se nisam vratila u krevet..."Sve bih mogla..."..Cim tako pomislimo..cim pomislimo da bi mogli sve kada bi se skinuli...Idemo direktno na pocetak! Vracamo se besplatnom jednosmjernom kartom u pakao.SAMO DANAS je jedno od nacela Anonimnih narkomana, po kojem zive/ zivimo.. Zakleti se mozemo za SAMO DANAS..obecati da necemo uzeti.I ljudi koji nemaju probleme koje mi imamo, a sami smo ih sebi prikacili. zive dan po dan. Sunday, bloody Sunday.. Izbaci sjecanja iz sebe nekako..Idemo dalje..Posle nedelje dolazi ponedeljakNije mi ovo bas jasno,,al da nesto kazem..
Ja nit sam se skinula, niti imam ikakvu euforiju.
Zadnji put sam bila euforicna kada sam pocela piti metadon, mislila sam da sam cista i da mogu sve.Tko ga je pio zna onu pocetnu dobrinu. Znaci opet zavaravanje i lazni osjecaj. Ali barem je bio osjecaj, sada samo praznina i velika nula.
Znam da bih mogla sve kad bi se skinula.Ali...

Sve od Tebe zavisi!
Ja sam trijezna, iako mi se zijeva..tu smo
Kakva bre škola, kakav fakultet? Ti prvo moraš da spaseš sopstveni život a tada ćeš imati svo vreme ovoga sveta za sve te stvari...Ja sam upisao novi faks tek sa 30 i sada ga završavam. Tebi ništa neće vredeti ako nastaviš da se drogiraš.
SAMO CEO ŽIVOT...