Da,Bullet je klasika narko kinematografije.
Nisam gledao "Pejzaže u magli",al ima jedan hrvatski,noviji film:"Ta divna splitska noć".
Podosta su pogodili tematiku,savjetnik je bio Dino Dvornik(stara junkoza,čak i glumi jednu od uloga).
Film je sniman po lokacijama u Splitu,koje su poznate kao junkie-okupljališta,te je podosta vjerodostojan s neke "tehničke" strane,Dino je vjerovatno demonstrirao na licu mjesta kako se kuva dop

,podosta je pogođen splitski sleng("alo curo,imaš 2 kune,fali mi za sendvič") i slično.
Nije baš na razini hollywood-ske produkcije,ali je zanimljiv.Meni su zanimljivi filmovi te tematike,jer mi je i život prožet sličnom "tematikom".
Snimljen je u crno-bijeloj boji,radnja su tri različite priče,povezane dopom,sve u jednoj (Novogodišnjoj) noći.
U tom filmu me dojmilo prikazivanje kako jedna cura postaje prostitutka zbog dopa.Poznajem par cura koje su tako završile,ne bih im volio bit u koži.Njima je heroin osim fizičke potrebe(a radeći to što rade,navučene su na ogromne količine),i neka vrsta "lijeka" da zaborave svakodnevnicu,koja im je,blago rečeno,bolesna.One i ako se skinu i maknu,kasnije imaju velikih psihičkih problema sa sobom.Strašno.
Da,Trainspotting je klasična hollywood-ska limunada,s nerealnim happy-endom.Narkoman s 20 000 funti,"odlučuje" krenuti straight putem.Kako da ne...
Ima jedan neloš film o "tweakerima"(ovisnici o metamfetaminu),"Spun".I to sam okusio na svojoj koži,speed po cijele dane,brojiš prije koliko dana si zadnji put spavao.Moj "rekord" je 8 dana na speedu.Srećom u nas ima malo metamfetamina,više se troši klasični amfetamin-sulfat,pa sam se i nekako izvukao "zdrave glave",a možda i nisam,sa speeda sam prešao na kokain,tko zna šta se meni sve po mozgu izdešavalo.Brijem da ću tek za 5-6god. osjetit posljedice tih "dizalica"