Nesto sasvim licno

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Modesty

Re: Nesto sasvim licno

Post by Modesty »

jano ,ljubav prema drogi je tako jak instikt da se ne može opisati...tu Sonja ima pravi.....a staklaste oci i takvi pokreti,e beš me zanima ta terapija????
Sonja

Post by Sonja »

Nisam imala nameru da "ubijam" nikoga...ali to su cinjenice. Ne znam koja je to terapija u pitanju, kada bih znala mozda bih i imala drugaciju potvrdu za tako zombiran izgled. Btw, samo mi je zao dece, dece koja ispastaju. Mozda mi nije mesto na ovoj temi posto ih ja nemam, ali jesam dete iz zavisnickog braka, takodje sam i posledica.

Jano, jos uvek dosta strahujete i analizirate svaki postupak vase cerke, u jednu ruku to je normalno, ali onda je niste pustili i niste "digli ruke" onako kako u pojedinim momentima pisete ili mozda bar prizeljkujete da mozete to da ucinite. Vasa cerka ne mrzi vas, ona mrzi sve oko sebe, ceo svet joj je kriv. A na kome uvek mozemo da se istresamo nego na najmilijima i najrodjenijima ubedjeni kako ce oni to razumeti...Svi ti njeni postupci i recenice, to nisu postupci zdravog, normalnog i svesnog bica, vec teske bolestine i zla koje izlazi iz nje tako da mislim da ne treba sebe da umarate preterano analizirajuci tako nesto. Iz cele vase price imam utisak da nju suprug i te kako podrzava i stiti u svoj njenoj bolesti i nevolji. Da li je i on zavisnik? Izvinite ako sam ovu informaciju negde usput propustila... Kazete da je red vase cerke da pokaze svoje materinstvo, stvar je u tome sto ona ne da ga nema, nego ni trunke osecaja i ikakvog poimanja sta znaci biti majka. Pa ona nije imala svoje detinjstvo, kako sada da gradi zdravo i uspesno materinstvo. Mislim da isuvise strahujete kakve bi posledice ostale po vasu cerku da preduzmete neke konkretnije mere...Kazete mrzi vas, pa normalno, mi mrzimo svakog ko rusi nase iluzije i nase kule od karata u nasem virtuelnom svetu gde sve mozemo, gde smo nedodirljivi za druge...Boze koliko sam ja mrzela svoju majku...Istina je da tu ispasta samo i jedino vasa unuka ni kriva ni duzna i sto je starija bice sve teze...Iz vase price mi se cini da je vas zet imucan covek, pa ni to ne traje vecno, pogotovo ne kada imate zavisnika u kuci. I vasa cerka, kada vas zove i pita za mesto u vasem domu mislim da su to retki trenuci koje ona ima u suocavanju sa sobom i svojim postupcima i kada shvata da pored sebe ima nekoga ko samo podrzava njeno propadanje, da shvata da nije dobra majka, zove vas jer joj treba da se bar na minut povezu niti vaseg odnosa gde su davno prekinuti i da se oseti voljenom i zasticenom. Niko ne moze veci osecaj od toga da smo voljeni izasticeni da nam pruzi od majke... Tada u tim trenucima ona zeli samo da bude vasa mala cerka, poslusna, dobra, neukaljana....Onda se trgne, shvati kako je bolje bezati nego se suocavati trezven sa svime sto nas ocekuje i isklizne negde....Vi ste borac, vi ste jedna emancipovana, hrabra, istrajna, dosledna zena. Ja cak i ne pomisljam da se usudim da vam kazem sta vi treba da radite, pa to bi bilo stvarno bezobrazno od mene....Ali jedno mogu da vam kazem i izvinite za ovo, ako ste vi jedini zdravi i zaista svesni situacije koja se dogadja da li mislite da dovoljno poduzimate za vasu unuku kako bi i ona sutra kraj sebe imala majku, trezvenu, hrabru, zastitnicki nastrojenu, punu topline i ljubavi zenu, utehu za sve probleme i dileme u njenom zivotu koji se tek radja...Da li vi imate snage za tako nesto, da li uopste hocete da ulazite u tako nesto ili samo hocete vasu cerku nazad da biste ispravili stvari za koje iako znate da niste krivi, negde duboko leze u vama i ubijaju vas i vracaju se kao bumerang, svakom roditelju ma koliko znao da je to pogresno:"Gde sam ja tu pogresila.."

Od srca,

Sonja.
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
jana

Post by jana »

:D
Last edited by jana on Tue Sep 15, 2009 1:06 am, edited 1 time in total.
jana

Post by jana »

Last edited by jana on Tue Sep 15, 2009 1:07 am, edited 1 time in total.
Modesty

Post by Modesty »

Jano...po 100 put.....sad se bori za unuku....a tako za nju ili će možda tad doći sama...a tko đe kao Sonja smatram duboko i to sam vam uvijek govorila...ne anlazirajte toliko,nikVE KORISTI I POMOĆI OD TOGA...KAKO STE KRENULI SA ONIM PRVIM SASTANKOM I RAZGOVOROM KOJI SE KOLIKO MENI UČINIO KAO MALA UCJENA,TAKO I NASTAVITE...POKAŽITE ZUBE I KOLIKO STE ODLUČILI RIJEČI SPROVESTI U DJELO...NEMOJTE DA VAS ZAVARAVA NJEGOV NOVAC....REKOH VAM VEĆ I bOGA IMA KOJI JE VEČI I JAČI OD SVEGA TOGA
jana

Post by jana »

Last edited by jana on Tue Sep 15, 2009 1:08 am, edited 1 time in total.
Sonja

Post by Sonja »

Draga Jano,

Nisu to analize, to su razmisljanja jednog narkomana. Malo smo pobrkali loncice, a analize koje pominjemo Modesty i ja ticu se Vaseh analiziranja svakog pogleda i reci Vase kceri, ali majka ste i imate pravo na to.

Sve najbolje,

Sonja.
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
Modesty

Post by Modesty »

Da Sonja,ti i ja smo se skontale kao i obično,na prvu :wink:
Čitam janu i gledam svoju majku.....i sve vidim i sve mi je jasno ali jana iako jako inteligentna,načitana i educirana nikako da shvati da sad treba raditi samo konkretne stvari na koje joj ja stalno apleiram(ukazujem) a ne šta priča njena čerka,zet,kako izgledaju i koliko para imaju......akcija jedna,pa zatim druga....korak po korak bez velike filozofije.
jana

Post by jana »

Last edited by jana on Tue Sep 15, 2009 1:08 am, edited 1 time in total.
Modesty

Post by Modesty »

Divna si ti jano i nema svako od nas nekog takvog pored sebe,vjerujmi...eto ja imam i na nesreću moa majka ma koliko se borila za mene nema više bistrinu tvog razuma niti tvoju snagu...pa mi je malo otežano ali guramo zaAJEDNOI........MENI SAMO DA JE DA SE TI DOKOPAŠ SVOJE UNUĆICE JER VJERUJEM DA ĆE SVE POSLE IĆI DRUGSČIJE.
Post Reply