VOLIM......
Moderator: sanela
-
Re: VOLIM......
Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.
-
A ja luda k`o i pre
ne mogu mi nista godine
ne mogu mi nista porazi
ne mogu mi takvi kao ti
Ja i kad sam tuzna veselim se
sa istoka na zapad selim se
i kako mislis da izvedes to
da ostanemo dugo zajedno
Ne dolazis u obzir ne moze po tvom
nisam ja za miran zivot vec za lom
reci cu ti ljudski ti razumi me
oluje kao ja ne prolaze
tvoje muske suze mi nista ne znace
jer za mnom onaj pravi ne place
A ja ista k`o i pre
brige se na meni ne vide
lazu mene lazem druge ja
da sam bolja ne bi valjala
da ostanemo dugo zajedno
ne mogu mi nista godine
ne mogu mi nista porazi
ne mogu mi takvi kao ti
da ostanemo dugo zajedno
reci cu ti ljudski ti razumi me
oluje kao ja ne prolaze
tvoje muske suze mi nista ne znace
jer za mnom onaj pravi ne place
A ja ista k`o i pre
brige se na meni ne vide
lazu mene lazem druge ja
da sam bolja ne bi valjala
da ostanemo dugo zajedno
Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.
ORIAH
Ne zanima me od čega živiš. Želim znati za čim žudiš i imaš li hrabrosti snivati o ispunjenju želja srca svoga. Ne zanima me koliko ti je godina. Želim znati jesi li spreman riskirati da ispadneš budala zbog ljubavi, zbog svojih snova, zbog ove pustolovine koju nazivamo životom. Ne zanima me koji planeti djeluju na tvoj mjesec.Želim znati jesi li stigao do središta vlastite boli, jesu li te životna razočaranja otvorila ili si se skutrio i zatvorio od straha da ponovno ne osjetiš bol. Želim znati jesi li u stanju trpjeti bol, moju ili svoju, a da je pritom ne moraš skrivati ili ublažavati ili izbrisati. Želim znati znaš li se radovati, zbog mene ili sebe, i možeš li divlje zaplesati i pustiti da te ekstaza preplavi sve do vrhova prstiju, a da nas pritom ne upozoravaš neka budemo pažljivi, realni, svjesni ljudskih ograničenja. Ne zanima me je li priča koju mi pričaš istinita.Želim znati jesi li spreman razočarati drugoga kako bi bio iskren prema sebi; jesi li spreman podnijeti optužbe za izdaju, a pritom ne iznevjeriti sebe; možeš li biti izdajica i samim time vrijedan povjerenja. Želim znati jesi li u stanju vidjeti ljepotu, pa i ako nije lijepa, svakoga dana, i možeš li svoj život nadahnjivati njezinom prisutnošću. Želim znati jesi li dovoljno snažan da živiš s neuspjehom, svojim i mojim, i da svejedno stojiš na rubu jezera i ushićeno vičeš prema srebrnom punom mjesecu; - Tooooooooooooo! Ne zanima me gdje živiš i koliko novaca imaš. Želim znati jesi li sposoban ustati, nakon noći ispunjene tugom i očajem, umoran i do kostiju izubijan, i učiniti sve što je potrebno kako bi nahranio svoju djecu. Ne zanima me koga poznaješ i kako si dospio ovamo. Želim znati hoćeš li i dalje sa mnom stajati užaru vatre i ne posustajati. Ne zanima me gdje si ili što si ili s kim si studirao. Želim znati sto te u tebi samom gura naprijed u trenucima kad se sve ostalo ruši. Želim znati možeš li biti sam sa sobom i voliš li uistinu osobu koja jesi u trenucima praznine.
Ne zanima me od čega živiš. Želim znati za čim žudiš i imaš li hrabrosti snivati o ispunjenju želja srca svoga. Ne zanima me koliko ti je godina. Želim znati jesi li spreman riskirati da ispadneš budala zbog ljubavi, zbog svojih snova, zbog ove pustolovine koju nazivamo životom. Ne zanima me koji planeti djeluju na tvoj mjesec.Želim znati jesi li stigao do središta vlastite boli, jesu li te životna razočaranja otvorila ili si se skutrio i zatvorio od straha da ponovno ne osjetiš bol. Želim znati jesi li u stanju trpjeti bol, moju ili svoju, a da je pritom ne moraš skrivati ili ublažavati ili izbrisati. Želim znati znaš li se radovati, zbog mene ili sebe, i možeš li divlje zaplesati i pustiti da te ekstaza preplavi sve do vrhova prstiju, a da nas pritom ne upozoravaš neka budemo pažljivi, realni, svjesni ljudskih ograničenja. Ne zanima me je li priča koju mi pričaš istinita.Želim znati jesi li spreman razočarati drugoga kako bi bio iskren prema sebi; jesi li spreman podnijeti optužbe za izdaju, a pritom ne iznevjeriti sebe; možeš li biti izdajica i samim time vrijedan povjerenja. Želim znati jesi li u stanju vidjeti ljepotu, pa i ako nije lijepa, svakoga dana, i možeš li svoj život nadahnjivati njezinom prisutnošću. Želim znati jesi li dovoljno snažan da živiš s neuspjehom, svojim i mojim, i da svejedno stojiš na rubu jezera i ushićeno vičeš prema srebrnom punom mjesecu; - Tooooooooooooo! Ne zanima me gdje živiš i koliko novaca imaš. Želim znati jesi li sposoban ustati, nakon noći ispunjene tugom i očajem, umoran i do kostiju izubijan, i učiniti sve što je potrebno kako bi nahranio svoju djecu. Ne zanima me koga poznaješ i kako si dospio ovamo. Želim znati hoćeš li i dalje sa mnom stajati užaru vatre i ne posustajati. Ne zanima me gdje si ili što si ili s kim si studirao. Želim znati sto te u tebi samom gura naprijed u trenucima kad se sve ostalo ruši. Želim znati možeš li biti sam sa sobom i voliš li uistinu osobu koja jesi u trenucima praznine.
-
-
-
ZIVOT JE VEOMA CUDAN.NEZNAMO ZASTO,KOJI JE RAZLOG ALI ZNAMO DA JE TO ONO STO TREBA DA URADIMO.
ZASTO?ZATO STO TAKO TREBA.DOPUSTI DA TI SE DESI BAR JEDNA LEPA STVAR U ZIVOTU.STA JE NOVAC?
SREDSTVO ZA PREZIVLJAVANJE.NISTA VISE.BITNO JE DA NISI GLADAN,DA NISI BOLESTAN,A I AKO JESI
DA NADJES RAZLOG
ZASTO BI U TOM TRENUTKU OSECAO BOLEST.REKLA SAM ZIVOT JE CUDAN!
JESTE.ZIVIMO.PREZIVLJAVAMO.ZIVIMO OD TOGA KAKO CEMO STA PLATITI,KAKO CEMO DANAS
PREVARITI NEKOGA ZBOG TA KORICE HLEBA.ZAO MI JE STO SU LJUDI TOLIKO ZAVISNI OD
SAMIH SEBE.ONI SAMI STAVLJAJU OKOVE SEBI.SAMI ROBUJU,PATE,I UMESTO DA UZIVAJU U TOJ PATNJI,
ONI LUPAJU GLAVOM-I STO JE JOS GORE PRICAJU MENI O REALNOM ZIVOTU.MISLIM DA JE MOJ BRAT KONACNO SHVATIO O CEMU SAM JA GOVORILA-ZIVOT JE PESMA O SAMO JEDNOM PETLU,KOJI JE BIO NAJ NAPACENIJE STVORENJE
NA CELOJ PLANETI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZATO STO JE ON TAKO HTEO!
MISLIM DA SE RODILA JEDNA NOVA MILJANA.JOS EMOTIVNIJA,OSECAJNIJA,BOLJA,JER JE JOS X PUTA POVREDJENA,ALI NEMOZETE MI NISTA JA SAM PUNA NOVIH POCETAKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZIVOT OD DANAS DO SUTRA?NE MAMA TO BI BILO ISUVISE JEDNOSTAVNO.ZIVOT TREBA ZIVETI.MISLIS DA IMAM SVE?
NEMAM NISTA.KAO NI TI.NITI JEDEM TO VOCE,NITI MI TA HRANA PRIJA.MNOGE ZENE BI DALE SVE DA MOGU TO STO JA IMAM,NETREBA MI.......
NISAM TAKO VASPITANA.SRETNA SAM ZBOG SVOJE PROSLOSTI.UZIVAM U SVOM KAJANJU.NEZNAMO ZASTO,ALI SAD JE PRAVI
TRENUTAK DA TO URADIMO.AKO NEUSPEMO,MOZEMO RECI-GUBITNIK-ILI-TAKO JE MORALO BITI.(A DEFINITIVNITIVNO MORAMO TAJ PUT PRECI)
KO ZNA STA CE BITI NA KRAJU,
ALI U SUSTINI SAM PUT JE VREDAN BORBE!
ZASTO?ZATO STO TAKO TREBA.DOPUSTI DA TI SE DESI BAR JEDNA LEPA STVAR U ZIVOTU.STA JE NOVAC?
SREDSTVO ZA PREZIVLJAVANJE.NISTA VISE.BITNO JE DA NISI GLADAN,DA NISI BOLESTAN,A I AKO JESI
DA NADJES RAZLOG
ZASTO BI U TOM TRENUTKU OSECAO BOLEST.REKLA SAM ZIVOT JE CUDAN!
JESTE.ZIVIMO.PREZIVLJAVAMO.ZIVIMO OD TOGA KAKO CEMO STA PLATITI,KAKO CEMO DANAS
PREVARITI NEKOGA ZBOG TA KORICE HLEBA.ZAO MI JE STO SU LJUDI TOLIKO ZAVISNI OD
SAMIH SEBE.ONI SAMI STAVLJAJU OKOVE SEBI.SAMI ROBUJU,PATE,I UMESTO DA UZIVAJU U TOJ PATNJI,
ONI LUPAJU GLAVOM-I STO JE JOS GORE PRICAJU MENI O REALNOM ZIVOTU.MISLIM DA JE MOJ BRAT KONACNO SHVATIO O CEMU SAM JA GOVORILA-ZIVOT JE PESMA O SAMO JEDNOM PETLU,KOJI JE BIO NAJ NAPACENIJE STVORENJE
NA CELOJ PLANETI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZATO STO JE ON TAKO HTEO!

MISLIM DA SE RODILA JEDNA NOVA MILJANA.JOS EMOTIVNIJA,OSECAJNIJA,BOLJA,JER JE JOS X PUTA POVREDJENA,ALI NEMOZETE MI NISTA JA SAM PUNA NOVIH POCETAKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZIVOT OD DANAS DO SUTRA?NE MAMA TO BI BILO ISUVISE JEDNOSTAVNO.ZIVOT TREBA ZIVETI.MISLIS DA IMAM SVE?
NEMAM NISTA.KAO NI TI.NITI JEDEM TO VOCE,NITI MI TA HRANA PRIJA.MNOGE ZENE BI DALE SVE DA MOGU TO STO JA IMAM,NETREBA MI.......
NISAM TAKO VASPITANA.SRETNA SAM ZBOG SVOJE PROSLOSTI.UZIVAM U SVOM KAJANJU.NEZNAMO ZASTO,ALI SAD JE PRAVI
TRENUTAK DA TO URADIMO.AKO NEUSPEMO,MOZEMO RECI-GUBITNIK-ILI-TAKO JE MORALO BITI.(A DEFINITIVNITIVNO MORAMO TAJ PUT PRECI)
KO ZNA STA CE BITI NA KRAJU,
ALI U SUSTINI SAM PUT JE VREDAN BORBE!
Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.
-
Licis na moga oca
Isto je mojoj majci
Uzasne stvari radio.
Rukama golim njenom
Nevino mlado srce
Iz grudi na zivo vadio.
Eh da je bilo pravde andjela Boga
Pa da je malo jos pozivela
Pa da mi kaze sto sam sudbinu njenu dozivela.
Licis na moga oca
Nocima padnes pijan
Nesvestan, nervozan i grub.
Zbog neke druge zene,
Kafane, drustva, novca
Mene uzimas na zub.
Zar i Bog sto nebom hoda
Vladar Carstva Nebeskog
Zar i on je muskog roda, okrutnog?
Licis na moga oca
Na sceni mog detinstva
Najlepseg crnog labuda.
Zbog kog se svetla gase,
Zavesa nade pada
Iz proslosti nemam nikuda.
Da shvatim njene reci, 'sto nise musko rodila'.
Zar i Bog sto nebom hoda
Vladar Carstva Nebeskog
:smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022
Isto je mojoj majci
Uzasne stvari radio.
Rukama golim njenom
Nevino mlado srce
Iz grudi na zivo vadio.
Licis na moga oca
Nocima padnes pijan
Nesvestan, nervozan i grub.
Zbog neke druge zene,
Kafane, drustva, novca
Mene uzimas na zub.
Zar i Bog sto nebom hoda
Vladar Carstva Nebeskog
Licis na moga oca
Na sceni mog detinstva
Najlepseg crnog labuda.
Zbog kog se svetla gase,
Zavesa nade pada
Iz proslosti nemam nikuda.
Da shvatim njene reci, 'sto nise musko rodila'.
Zar i Bog sto nebom hoda
Vladar Carstva Nebeskog
:smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022 :smt022
Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.
-
Mislim da je danasnji dan vrhunac svega u mom zivotu.
Ono sto sam imala,ono sto imam...
Ono sto sam bila,ono sto sam sad...
Ono sto ne zelim,a dobijam...
Zver....
Boze,zasto sam tako slaba?
sta cu dalje?
Kako?
Kuda?
Neznam.Neznam nista.Nisam dobro.Vristala bi,ali me niko ne bi cuo,tako da je bolje da cutim.U tom slucaju,mogu da cujem sebe.
Neosetljivo stvorenje.Nije hteo ni da se izvini,sad se pravi kao da je sve u redu,sa sve suskanjem u glasu.
Boze,pomozi mi i daj mi malkice pameti.Samo malkice pameti i malkice snage.
Ono sto sam imala,ono sto imam...
Ono sto sam bila,ono sto sam sad...
Ono sto ne zelim,a dobijam...
Zver....
Boze,zasto sam tako slaba?
sta cu dalje?
Kako?
Kuda?
Neznam.Neznam nista.Nisam dobro.Vristala bi,ali me niko ne bi cuo,tako da je bolje da cutim.U tom slucaju,mogu da cujem sebe.
Neosetljivo stvorenje.Nije hteo ni da se izvini,sad se pravi kao da je sve u redu,sa sve suskanjem u glasu.
Boze,pomozi mi i daj mi malkice pameti.Samo malkice pameti i malkice snage.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.
-
Ima dana kada ne znam sta da radim,
ljubavi,sto mi stvaras bol....
ja te...........................................................
ljubavi,sto mi stvaras bol....
ja te...........................................................
Misli koje misliš
su život koji živiš.
su život koji živiš.