Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

star

Post by star »

Ja ću opet biti cepidlaka, ali deo koji ti fali ovde, kao i na celom forumu je onaj od ulaska u komunu do izlaska!? Svi manje više znamo kako smo počeli, kako smo se drogirali, ali borba je specifina za svakoga. Bar onih koji su na putu da pobede! Nigde ni jedne priče o skidanju ( ne fizičkom), kako je teklo, kako si odbacio dotadašnja uverenja, prihvatio Boga, režim u komuni!? Načinu života, pa ako hoćeš i specifikaciju troškova života tada?
saša-ex

Post by saša-ex »

A mogao bih i da nastavim...
Pošto su me izvozali za to ministarstvo, a kod mene je očaj bio sve veći, upoznajem čoveka koji je vlasnik firme u kojoj i sada radim. Video me na TV-u, došao do broja telefona, ima ćerku koja se drogira, došao da me pita kako da joj pomogne. Ispričao sam svoju priču, o tome da da sam bio u Retu, sve je to njemu bilo super, pitao me je gde radim, rekao sam mu da trenutno tražim posao, ponudio mi je da dođem da radim u Tuck, bio bih odmah prijavljen, početna plata 18000( tada 230 evra). Naravno da sam pristao, bio sam u tom trenutku najsrećniji na svetu...Počeo sam da radim u magacinu, svi u firmi su od samog početka znali da sam bio narkoman, što mi i nije bio neki problem, prihvatili su me sasvim o.k. Negde u to vreme su me zvali opet iz ministarstva, kao izvinjavaju se zbog posla ali eto, mogu da mi ponude da radim u komuni koju otvaraju zajedno oni sa pravoslavnom crkvom, pa ako sam zainteresovan...Naravno da nisam bio, smorili su me već dosta sa svojim obećanjima, a i nisam se baš ložio da radim u nečem što je trebalo da bude baš nakaradni spoj. Koliko znam, još se nije ni otvorila ta komuna. I onda sam negde i shvatio, da ljudi iz tog sistema ta mesta dobijaju na političkoj liniji, znači dobiju svojih pet minuta slave(4 godine konkretno), to vreme treba iskoristiti što bolje, izbegavati afere i škakljive stvari(a narkomanija to sigurno jeste), što manje talasati vodu i truditi se da maksimalno iskoriste tu poziciju, bilo materijalno bilo kao za ličnu promociju, po potrebi. A od takvih ljudi ti ne možešočekivati da naprave neke velike korake ka rešavanju problema narkomanije...siva lica u sivim odelima sa sivim frizurama i sivim vizurama...
Last edited by saša-ex on Mon May 28, 2007 7:34 pm, edited 1 time in total.
uvekza

Post by uvekza »

star wrote:Ja ću opet biti cepidlaka, ali deo koji ti fali ovde, kao i na celom forumu je onaj od ulaska u komunu do izlaska!? Svi manje više znamo kako smo počeli, kako smo se drogirali, ali borba je specifina za svakoga. Bar onih koji su na putu da pobede! Nigde ni jedne priče o skidanju ( ne fizičkom), kako je teklo, kako si odbacio dotadašnja uverenja, prihvatio Boga, režim u komuni!? Načinu života, pa ako hoćeš i specifikaciju troškova života tada?
Sta reci?! :roll:
I love you, but I don`t like you.
star

Post by star »

uvekza wrote:
star wrote:Ja ću opet biti cepidlaka, ali deo koji ti fali ovde, kao i na celom forumu je onaj od ulaska u komunu do izlaska!? Svi manje više znamo kako smo počeli, kako smo se drogirali, ali borba je specifina za svakoga. Bar onih koji su na putu da pobede! Nigde ni jedne priče o skidanju ( ne fizičkom), kako je teklo, kako si odbacio dotadašnja uverenja, prihvatio Boga, režim u komuni!? Načinu života, pa ako hoćeš i specifikaciju troškova života tada?
Mislim da si upravo ti jedan od onih kojoj bi ova priča i te kako pomogla! O drogama si naučio po nešto, a o normalnom životu nakon droga tek trebaš učiti!
Saša ne mora pisati o tome ukoliko ne želi, ja samo primećujem da niko nije o tome pisao, da je to deo koji fali. Bez takve jedne priče, stiče se utisak da je dovoljno otići na neko vreme u takvu jednu zajednicu i vratiš se preporođen, novi čovek! Da li je u pitanju čist vazduh ili nešto drugo?
saša-ex

Post by saša-ex »

star wrote:
Saša ne mora pisati o tome ukoliko ne želi, ja samo primećujem da niko nije o tome pisao, da je to deo koji fali. Bez takve jedne priče, stiče se utisak da je dovoljno otići na neko vreme u takvu jednu zajednicu i vratiš se preporođen, novi čovek! Da li je u pitanju čist vazduh ili nešto drugo?
Neće biti samo do čistog vazduha...
Nastavljam sa pričom, nadam se već sutra, deo koji te zanima je vrlo bitan, nisam ni mislio da ga izostavim.
Mogao bih sada da vam kažem da je za 16. jun zakazano venčanje, Maja bi do tada trebalo da magistrira, tako da smo se složili da je to neko pravo vreme, a i zbog medenog meseca, ipak je leto pravo vreme za to :D
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

ooo pa cestitam...sve najbolje!
raskorak

Post by raskorak »

Mani se bre nas đankoza, uživaj u svome životu, i, da, lepo provedi svoj mesec medeni, gde god on bio održan!
To sam ja:
Čudo, ali ne i čudovište
Svetlost, ali ne i Sunce
Mrak, ali ne i tama
Radost, ali ne i sreća...
uvekza

Post by uvekza »

raskorak wrote:Mani se bre nas đankoza, uživaj u svome životu, i, da, lepo provedi svoj mesec medeni, gde god on bio održan!
Dobro ti decko kaze.

Svako dobro sa zenicom
uvekza

Post by uvekza »

star wrote:
uvekza wrote:
Mislim da si upravo ti jedan od onih kojoj bi ova priča i te kako pomogla! O drogama si naučio po nešto, a o normalnom životu nakon droga tek trebaš učiti!
Pa pa papazjanijo :!:
rajouno

Post by rajouno »

enjoy yourself!ne znam kako uopshte imash wolje odwojiti wrijeme i pisati nama koji smo u problemu..ti si slobodan kao ptica,i terba da razmishljash o swojoj buducnosti..batali nas...nauchili smo dosta iz twoje priche!ja ne bih woljela da nestanesh..ali ja lichno ne znam kako bi se postawila???mozda bi wam tu i tamo jawila shta se deshawa u mom sadashnjem ziwotu,narawno kad bi bila totalno ok,eej tolike godine..ti si moj ziwi primjer da se swe moze,pa mi to daje ogromnu wolju.karakter je karakter!chestitam sale!
PER ASPERA AD ASTRA...
Post Reply