O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

xxxana

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by xxxana »

StopBup wrote: Mon Oct 21, 2019 3:02 pm
xxxana wrote: Mon Oct 21, 2019 2:52 pm A i zao mi je ponovo da ih stresiram, tata ok,on mi bas ima pristup, on sve lagano izvuce iz mene, ali za mamu je to sve crno bez imalo belog,ona je panicar sto se toga tice, a nije ni cudo,odmah se vrati u neki moj ludacki period sa gudrom i vec vidi te stvari kao da ce opet da se dese
Onda ćaletu ispričaj sve, svaki normalan otac je jako osetljiv na ćerke. Uvek mnogo više je osetljiv na ćerke nego na sinove. :) Moja jedna drugarica je tako sve ispričala iskreno ćaletu, ovaj joj je rekao:"Ne dam ja svoje dete, napraviću čudo da te spasem." Za godinu dana, ova se preporodila, ali je imala da trpi ihahaj sranja i dosade. :)
Moji su ti sou, mama je onako glumela neku strogocu, a tata popustljiv i sad mama brani, a tata popusta i onda se ona na njega ljuti sto treba da bude stroziji,pa smo mami cesto precutkivali neke stvari (znam da je greska) i onda kad sazna to je sok i naravno tata jadan uvek najebe,a gleda nju da zastiti da se ne sekira, a pritom da bude uz mene
I sad mi se place, vracas me u detinjstvo :(
xxxana

Post by xxxana »

Frajla wrote: Mon Oct 21, 2019 3:01 pm
xxxana wrote: Mon Oct 21, 2019 2:52 pm A i zao mi je ponovo da ih stresiram, tata ok,on mi bas ima pristup, on sve lagano izvuce iz mene, ali za mamu je to sve crno bez imalo belog,ona je panicar sto se toga tice, a nije ni cudo,odmah se vrati u neki moj ludacki period sa gudrom i vec vidi te stvari kao da ce opet da se dese
Razumem te, to je vise ne bih da ih razocarama opet, ali jednostavno pricaj sa njima sa se ne osecas dobro i da ti treba pomoc.
Imaj na umu da oni stvarno ne znaju kako da ti pomognu, dok im sama ne kazes.
Reci im kako se osecas, da vidis i sama da je tesko i reci im da zelis na psihoterapiju.
Moji rodotelji su sa mnom isli 4 godine na terapije da bi samo naucili sve o toj bolesti, i sokirani su bili koliko nista nisu znali, jer svako misli moje dete nije toliko u problemu.
A jos jedan primer sa tih grupnih terapija, gde smo se svi pokocili, jeste kada je jedna majka nasla heroin kod sina, i morala je da ga proba da bi pokusala da ga razume.... toliko o tome
Ok, treba mi pravi trenutak,majka ce da ima 100 podpitanja i sve u smeru ka tome da li bih opet nesto uzela, a tesko mi je sad da pricam sa njom o tome
Zbunjena sam bas,nesto bih, ali ne znam sta bih i odakle da pocnem
E sad meni nikako ne bi odgovaralo da ona prisustvuje nekom od razgovora
Frajla

Post by Frajla »

xxxana wrote: Mon Oct 21, 2019 4:05 pm [quote=Frajla post_id=147423 time=<a href="tel:1571662907">1571662907</a> user_id=12211]
[quote=xxxana post_id=147422 time=<a href="tel:1571662370">1571662370</a> user_id=12720]
A i zao mi je ponovo da ih stresiram, tata ok,on mi bas ima pristup, on sve lagano izvuce iz mene, ali za mamu je to sve crno bez imalo belog,ona je panicar sto se toga tice, a nije ni cudo,odmah se vrati u neki moj ludacki period sa gudrom i vec vidi te stvari kao da ce opet da se dese
Razumem te, to je vise ne bih da ih razocarama opet, ali jednostavno pricaj sa njima sa se ne osecas dobro i da ti treba pomoc.
Imaj na umu da oni stvarno ne znaju kako da ti pomognu, dok im sama ne kazes.
Reci im kako se osecas, da vidis i sama da je tesko i reci im da zelis na psihoterapiju.
Moji rodotelji su sa mnom isli 4 godine na terapije da bi samo naucili sve o toj bolesti, i sokirani su bili koliko nista nisu znali, jer svako misli moje dete nije toliko u problemu.
A jos jedan primer sa tih grupnih terapija, gde smo se svi pokocili, jeste kada je jedna majka nasla heroin kod sina, i morala je da ga proba da bi pokusala da ga razume.... toliko o tome
[/quote]
Ok, treba mi pravi trenutak,majka ce da ima 100 podpitanja i sve u smeru ka tome da li bih opet nesto uzela, a tesko mi je sad da pricam sa njom o tome
Zbunjena sam bas,nesto bih, ali ne znam sta bih i odakle da pocnem
E sad meni nikako ne bi odgovaralo da ona prisustvuje nekom od razgovora
[/quote]

Neka ima 100 podpitanja, ali reci joj da je to posledica svega i da ti treba pomoc, da bi zelela da odes doktoru da te posavetuje kako dalje, i da ti tu treba podrska njihova
Ti odes, mama ne!
Vremenom ces osetiti da li ima potrebe i sa mamom da sredis neke situacije pa moze da ti se pridruzi u nekoj seansi.
Jer cesto ima i neresenih sukoba u okviru porodice, koji znaju opako da uticu na nase ponasanje
Jesi nasla nekog doktora?
Frajla

Post by Frajla »

I ne cekaj pravi trenutak, njega nece biti
To treba da uradis - odmah!!
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Mon Oct 21, 2019 3:55 pm
Onda ćaletu ispričaj sve, svaki normalan otac je jako osetljiv na ćerke. Uvek mnogo više je osetljiv na ćerke nego na sinove. :) Moja jedna drugarica je tako sve ispričala iskreno ćaletu, ovaj joj je rekao:"Ne dam ja svoje dete, napraviću čudo da te spasem." Za godinu dana, ova se preporodila, ali je imala da trpi ihahaj sranja i dosade. :)
Moji su ti sou, mama je onako glumela neku strogocu, a tata popustljiv i sad mama brani, a tata popusta i onda se ona na njega ljuti sto treba da bude stroziji,pa smo mami cesto precutkivali neke stvari (znam da je greska) i onda kad sazna to je sok i naravno tata jadan uvek najebe,a gleda nju da zastiti da se ne sekira, a pritom da bude uz mene
Isplači se bre, i ja sam plakao zbog uspomena iz detinjstva! Rasplači se i pred ćaletom, možda i pred mamom, neće ništa da ti škodi, a i njima će prijati tvoja iskrenost i celokupnije će uvideti tvoj problem! Nemoj se stideti da otvoriš dušu, naročito ne pred roditeljima!
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Frajla

Post by Frajla »

StopBup wrote: Mon Oct 21, 2019 4:37 pm

Isplači se bre, i ja sam plakao zbog uspomena iz detinjstva! Rasplači se i pred ćaletom, možda i pred mamom, neće ništa da ti škodi, a i njima će prijati tvoja iskrenost i celokupnije će uvideti tvoj problem! Nemoj se stideti da otvoriš dušu, naročito ne pred roditeljima!
Daaaaa bree! Kad se otvoris isplaces, pa te zagrle, nema nista bolje od toga!
Jebite se sad se i meni place
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Mon Oct 21, 2019 4:43 pm
StopBup wrote: Mon Oct 21, 2019 4:37 pm
Daaaaa bree! Kad se otvoris isplaces, pa te zagrle, nema nista bolje od toga!
Jebite se sad se i meni place
Hajmo svi da plačemo! :!: :idea: :!:
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Frajla

Post by Frajla »

Ja sam sinoc, tako da mi je dosta za ovu nedelju
Da ne preterujem bas :)
xxxana

Post by xxxana »

Hahahah e sad me nasmejaste :D
Ok, malo sam razmisljala i sa mamom cu pricati sutra,nisam lepo ni spavala i glava me boli,pa cu sutra to obaviti, a i zvacu ovu da zakazem..
Trazila sam preko neta, nisam po iskustvima vec ono ukucas sta trazis i salju ti na mail i meni su poslali 6 njih, i odabrah jednu, upisala sam br. Pa cu je pozvati.. Poslali su mi i jednu sto je radila na Vorobjev klinici, ali je mlada i ima samo 5god staza,odabrah neku drugu, i tu moze da se omasi,ali valjda necu biti takav baksuz
Frajla

Post by Frajla »

xxxana wrote: Mon Oct 21, 2019 6:10 pm Hahahah e sad me nasmejaste :D
Ok, malo sam razmisljala i sa mamom cu pricati sutra,nisam lepo ni spavala i glava me boli,pa cu sutra to obaviti, a i zvacu ovu da zakazem..
Trazila sam preko neta, nisam po iskustvima vec ono ukucas sta trazis i salju ti na mail i meni su poslali 6 njih, i odabrah jednu, upisala sam br. Pa cu je pozvati.. Poslali su mi i jednu sto je radila na Vorobjev klinici, ali je mlada i ima samo 5god staza,odabrah neku drugu, i tu moze da se omasi,ali valjda necu biti takav baksuz
Bravo bravo!
Ma lako ti nju promenis ako ti ne valja, ali retki su to slucajevi. Moze da ne valja, ako ti ne ide uz dlaku pa smo ljuti. Tako je meni moj prvi doktor rekao, kad sam bas bila zaglavila to sa 18 godina, ja besna uletela i pocela da vicem sto cekam dva sata ispred, a on car meni na to : ooo pa divno, ima pomaka, bar je neka reakcija izasla iz tebe:) tada sam ga mrzela, ali sam ga posle obozavala

Ili sta moze da ti se desi, tipa da ti kaze da ima nekog ko je kompetentniji za tvoj problem i posalje te nekom drugom, ali tesko da ce dole sebi neko izbijati pare iz dzepa tako lako.

Samo je pitno da ih prihvatis kao nekoga ko ce tebi biti od pomoci a ne da radi protiv tebe
Post Reply