Idiot

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Locked
Baba Naca

Re: prica o najpametnijem tipu na svijetu

Post by Baba Naca »

Ooo Vladice, meni na svakom tvom postu idu bale (HOCU PIVO - NE MOGU PIVO =; ),
sto sam ti vec i rekla, ne postujem tu ali te najradje citam.

Vidi kako je, ti imas izuzetno fino razvijen osecaj da pisanjem kazes stvari,
a pogotovu kada se opisuju "osecanja" kao sto je smrad, zedj...
Uzasno dobro i realno zvucis uvek, da bi mogao od tvojih postova da izvuces i stampas svoje vidjenje zivota i problema u njemu da bi mogli i oni koji nemaju net da citaju i shvate realnost. Majkemi!

Ponekad pomislim da smo mi zavisnici prosto morali da TO budemo da bismo u sledecoj fazi zivota mogli da pokazemo koliko smo
STVARNO POSEBNI - SVI DO JEDNOG. U +
Ljubi Bakuta!!! PDT_Love_18
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Baba Naca

Post by Baba Naca »

P.S. Ja sam rodjena u Cacku (roditelji radili u vojsci)
Jbg, mora neko i tamo da se rodi, pa ko bi seko drvece kada se ne bismo tamo radjali?
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
adam*

Post by adam* »

Baba Naca wrote:
Ponekad pomislim da smo mi zavisnici prosto morali da TO budemo da bismo u sledecoj fazi zivota mogli da pokazemo koliko smo
STVARNO POSEBNI - SVI DO JEDNOG. U +
Ljubi Bakuta!!! PDT_Love_18

Ja isto tako shvatam moju sudbinu.......da mi se ovo nije desilo bio bi los covek......moralo je i neka je.....bolje pre nego kasnije.......

ljubim moju pametnu Bakicu
cucla cucla cuclica
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Naca, hvala. (onaj prvi dio nikako da prevalim preko tastature)

Ne znam... Ponekad mislim da nemamo pravo da se zalimo zbog svih sranja koje smo prosli u zivotu, najvise iz razloga sto smo mi sami krivci za vecinu njih. A onda opet mi padne na pamet cinjenica da se narkoman ne postaje slucajno, da uvijek postoji neki problem u pozadini koji je nastao na jebeno bolan nacin, a gudriranje je samo prokleta posljedica... Gomila ljudi ima predispozicije, a da li ce se nakaciti ili ne, to vec zavisi od spleta okolnosti. Da li ce se napiti na nekom derneku i mrsavi jaran mu pokazati dobru zezalicu. Ili se zaljubiti u narkomanku sa velikim sisama (znam, malo je takvih). Ili procitati Mi, djeca, sa kolodvora ZOO i reci sebi - hej, ovo je super, hajde da unistim svoj zivot, da se sjebem do bola... To je fakat zanimljivo... Ili ce biti sretni sjebani krelac. Radoholicar, alpinista ili dizac tegova.

Kako se u sve to uklapa navodna posebnost i talenat za umjetnost, pojma nemam... Okej, umjetnost je sama po sebi nenormalna, pa nije cudo sto nas ima ovdje brdo sto brljavimo na desetak razlicitih nacina i furamo se da stvaramo.

Ne vjerujem da me je gudriranje ucinilo boljim covjekom. Nije... Tu su neke koristi - npr. sad imam mnogo tema za pisanje. Kad se napijem, imam neku zajebanciju za ispricati svojoj raji... Ili oni meni pricaju. Proputovao sam po bivsoj Jugi u potrazi za lijecenjem; to isto nije lose. I zivot narkomana me naucio da nikad ne panicim. Provalio sam da govna u kojim plivam s vremena na vrijeme nikako nisu preko glave, moguce je uhvatiti se vrhovima noznih prstiju za tlo, barem. A bilo je i situacija kad sam ronio na dah. I kad su mi braon jahte ulijetale u usta... Ipak, ziv sam.

S druge strane stoje suze moje stare, finansijski problemi, zacin C u krvi i godine koje je pojela zutica.

Da li sam vise dobio ili izgubio, zaista ne znam. U svakom slucaju, nisam neki posebno kvalitetan lik.

Citam maloprije price novih clanova na forumu. Sjebale su me mnoge... Pozdrav novim clanovima, volio bih da uspijete. Pod uspjehom ne podrazumijevam odrzavanje. Jebes odrzavanje... Ja sam posljednji put pozelio gudru prije 3 dana, na nekoj jebenoj konferenciji, zato sto sam bio nezadovoljan svojim ukocenim stavom. Jebote, pricam sa jaranicom i imam osjecaj da mi je neko zabio kisobran u supak i onda ga otvorio... Nikako da se opustim. A na dopu bih zujao naokolo, valjda.

Ali, taj ukoceni smotani nervozni tip sam Ja. Onaj leteci seronja je narkoman. A ljudi oko kojih bih zujao bi znali da sam obicni drogirani bumbar. Nekom bi, naravno, trebalo malo vise da skonta, nekom manje... Bolje biti onakav kakav jesi. Gledati svijet ocima bez koprene i to... Svijet jeste usran, drustvo je odvratno, zivot uglavnom besmislen. Ali, jebes mu mater, bolje i takva surova stvarnost od izmaglice. Bola, brzine, blamaze. Nevolja. Nesrece... Straha. Samoce. Lagane Smrti.

Postoje i oni kvalitetni trenuci. Oni vrijede nesto...

Nakenjao sam se propisno. Na jednom tiketu pao na Ajaksu (smradovi se nisu kvalifikovali za LS; umjesto njih ide Twente), na drugom cekam jos Boston da se izvadim... Tekma pocinje. Sad cu da pustim vodu i to...

Pozdrav dzankozama.
justme

Post by justme »

e vidis , kao djevojka narkomana,moram ti ovo reci ( pa ti poslije pusti vodu :-D ).
sad si ti tu negdje ,a i ne znas odgovorio na pitanje koje meni svi postavljaju "sta uopste ja volim u tom covjeku"
e vidis volim tog zbunjenog,nervoznog, nesigurnog i nedostaje mi..
a mrzim onog sto zuji i misli da je najpametniji na svijetu,koji je nadmen i navodno rjesava svoje probleme,ukazuje meni za moje komplexe koje on uspjesno rjesava,prikriva...a ne moram niti znati da je tad on nadrogirani bumar ili kako si vec nazvao...osjeti se da je ta emocija lazna .
e pa ovo shvati samo kao podsticaj ...i ne pustaj vodu,nego se drzi onog sto si isam rekao da jesi ti. :-D
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Djevojko narkomana, nisam u toku... Kako sad tece vasa borba ?
justme

Post by justme »

ma samo sam htjela tebi da dam podrsku:).
da nije tuzno bilo bi smijesno,tesko da mozes da ne budes u toku,kad su sve ove price manje vise iste :shock:
a on je bio cist oko tri godine,pa recidiv mjesec dana, pa nekoliko dana cist,pa recidiv i sad je opet nekoliko dana cist.i tu smo stali,odnosno tu je sad.
no kako si ti danas?
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Žao mi je što to cujem... Otprilike sam se slicno ja ponasao prosle godine. Rec pa cist, cist pa rec. I tako to... Nisam zelio da budem cist, ali nisam imao mnogo izbora.

Tvoj decko se ocigledno lomi. Kad apstinira, radi to zbog tebe i(li) svoje savjesti. Ocigledno nema pravog unutrasnjeg impulsa.

A ja sam danas pravo dobro... Imao zajeban dan na poslu, savjetnik mi otisao na godisnji odmor. Imam savjetnika do jaja, odlicno funkcionisemo. Izvanredan smo tandem. Ja na poslu dignem sve cetiri u vazduh i sacekam par sati da proradi bolesna ambicija i zelja u njemu... Tip je kao krtica, non stop nesto racuna i predvidja i konta i svakog dana me zatrpava prijedlozima. Ja se onda malo pocesem po guzici i prihvatim onaj koji mi se ucini najboljim... A danas radim sam. Tuzno je bilo vidjeti zgrcenog mene nad gomilom proracuna i projekcija. Zamalo da se rasplacem nad svojom nesrecnom sudbinom.

Dobro sam branio na fudbalu. Provalio sam da uopste ne trebam trenirati brzinu, eksplozivnost i reflekse... Koristim totalno drugaciju taktiku - sirim se rapidno. Sireci sopstveno tijelo, u stanju sam pokriti sve vecu povrsinu gola i napadac ima problem kako da proturi loptu u mrezu. Ako se nastavim siriti ovom brzinom, bicu jedan od najboljih golmana veterana u svom haustoru... Izbacio sam 105 kg, sto znaci da sam snazan kao tovarna zivotinja.

Da rezimiramo, osjecam se pravo dobro, kad zanemarim cinjenicu da sam alkoholicar i kockar... Modesty mi je veceras otvorila oci. Mijenjacu se iz korijena. Sad cu da se pomolim bogu da mi da snage da batalim poroke i posvetim se heklanju i poeziji i vecernjim setnjama sa djevojkama... To cu primjenjivati naredna tri dana. Cetvrtog dana cu ponovo ukljuciti kompjuter i ispaliti rafalnu paljbu u vidu 10 postova i 20 privatnih poruka jadnim narkomanima da bih im pomogao da ostave dop i budu izlijeceni i cvrsti i uspjesni poput mene.

Ja pomalo mrzuckam svijet oko sebe. Ali, osvjedoceni sam altruista i to...

Pozdrav.
jana

Post by jana »

Moj naklon Vlado M ,gdje god da si i kakav god da si.
Modesty

Post by Modesty »

hahahahahahaha kakav poltronizam,strašno.

Vlado,ja ni počemu ne bih zaključila da piješ često i da se kladiš da ti non stop o tome ne pišeš i neznam čemu ta ironija?
Locked