sta trenutno slusate?

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Locked
kokan

Post by kokan »

Trenutno slusam Evu Cassidy i njen cover pesme "Song Bird". Eva me prodrmala kao da sam se golim rukama uhvatio za zicu od dalekovoda.. ja inace otkidam na dobru muziku, ali ovo je previse.....

Nadjite ovaj biser, ugasite usrani televizor, ionako tandrce ceo dan, odvrnite taj krsh od hi-fija barem do pola, i uzivajte.. kakvi kurac opijati, nema veceg opijata od Eve Cassidy..

Eva nas je nazalost napustila u miru, negde 1995 godine...
M4j4

Post by M4j4 »

Rizikujem da mi se neko smeje ili podsmeva,ali ja takodje jako puno volim klasiku,obicno kada sam sama kod kuce jer moji prijatelji retko vole.Npr.(koga zanima):Bolero,Ravel ; clarinet concerto -Mozart ;
Mala nocna muzika-Mozart ; madjarski ples *Hungarian dance No1,No5,No6-BRAHMS ;SIMFONIJA BR.9-BEETHOVEN ;Carmen-BIZET ;
Za Elizu-BEETHOVEN ; Madam Butterrfly-PUCCINI ; LA TRAVIATA-VERDI ;
Messiah Hallelujah (chorus)-HANDEL ; simfonija br.40,simf.br.8-MOZART ;
Turski mars-MOZART ; Uspavana lepotica-TCHAIKOVSKY ; Overture Don Giovani-MOZART ; Figarova zenidba-MOZART ; Toccata and fugue-BACH ;
Cetiri godisnja doba(narocito volim prolece,allegro,IIIstav)-A.VIVALDI.....
Eto otprilike nesto osnovno. Volim operske arije takodje. Pozdrav meni cudnoj,a? Zaista ne poznajem nikoga ko ovo slusa,pa mi je bilo poprilicno tesko nabaviti,ali eto.Mozda neko od vas?
Image
palefaced

Post by palefaced »

u pravu si... podsmijevace ti se ljudi (ja prvi :-D) stoga nemoj takvo sto vise pisati. :D
i am what i am and what will be will be
palefaced

Post by palefaced »

nego idem ja dalje... na forumu kao i obicno nekakva djetinjasta natezanja kao u djecijem vrticu... sto je tako ironcino jer ovo je forum gdje je struktura posjetitelja takva da se ne zna tko je od goreg oca lil jos gore majke.... ljudi koji su nebrojeno puta pocinili i pocinice opet kada dodje momenat svih sedam smrtnih grijehova... a svi do jednoga nekakve moralne vertikale ili alternativno pacenici.
bez vasega hambl pejlfesda je to nije kolo u kome bi on plesao... evo za pretty (valjda :-D_) polly jos malo ratm kad joj se toliko svidjelo... a i ja sam se nesto utripovao to slusati opet.
i za mansona naravno. :wink:

prvi album mi je najbolji pa stoga malo sa njega:

http://rapidshare.de/files/7458979/Rage ... d.mp3.html

btw sjetih se sada kako je onaj patriotic act sjebao najbolji ikada napisan ustav ma sta tko mislio u usa... slusam ja radio u autu malo nakon je bio 9/11 pa kada su ga uvalili senatu... i sada... svi didzeji su na radiju dobili listu moralno-politicki nepodobnih pjesama koje nije bas patriotski pustati u taj momenat... cita sada voditelj koje su to pjesme... i tu je sad raznoraznih pjesama raznoraznih bendova i muzicara... dok su od ratm svi kompletn albumi bili stavljeni na tu listu. :-D

p.s.
da ne stavljam stalno lyrics - evo ih sve tu pa kome trebaju neka rovi:

http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/ ... 9D002A7618
Igla.U.Plastu.Sijena

Post by Igla.U.Plastu.Sijena »

palefaced wrote:nego idem ja dalje... na forumu kao i obicno nekakva djetinjasta natezanja kao u djecijem vrticu...
ma kome ti to?

zvaću decu, DECOOOOO...DECOOOOO

e sad će deca da ti izbuše gume :D

i ja sam gotivila RATM kao i ADF..pitanje je koliko su oni stvarno bijesni s tolikom lovom..znaš da su to pretežno obrnuto proporcionalne stvari ili pojave. Poručuje lovac na novac inside of me.
vraćam se odmah!
palefaced

Post by palefaced »

hm imas ponetu jebi ga jer ameri su nenadjebivi pa i kada si protivsistema ti ne znajuci radis za njega.
kuzim sta zelis reci... ali jebi ga ako se zadrzimo samo na njihovim tekstovima bez nekakvih analiza pozadine onda jesu, i to jebeno... republikanci ih mrze kada bi mogli najradje bi ih na robiju.
inace, ma koliko ih ja volio... meni su se oni nekako vremenom ofucali.
4 albuma jedno te isto - ne valja vlada, sistem, kapitalisti... a daj vise idi u kurac,
ili idemo dizati revoluciju, daj utoke, ili jebi se vise i ucuti jer si naporan.
audioslave je meni prijatno osvjezenje ma koliko se na njih drblje i kamenje jer rage je fakat svoje otpjevao.
inace, zack sada nastupa sam sa dj-em pa cu se potruditi pronaci stogod od toga pa staviti... nije lose.
palefaced

Post by palefaced »

mrvica

Post by mrvica »

zdravo decooooooooooo!

vidim da se dobro zabavljate. neka, neka...

m4, pusti Ti njih prijo, ne daj se uznemiravat'. slusam i ja i klasicnu muziku. cesto po danu slusam narodni radio koji stalno svira klasicnu muziku, a po noci uglavnom pustaju dzez. po tome sto si rekla da zivis u ucmaloj sredini, smor city-ju, pretpostavljam da si negdje u americi, kao i ja, te mora to negdje da imas na radiju. odlicno je. a i nema reklama jer nije profitna organizacija. zive od donacija. mozes ih naci mozda i na internetu. nisam nikada probala, ali... trazi public radio.

ako zelis malo beckih valcera, to imam pri ruci. hehe... bljedoliki ce se sad opet derat' na mene i prijetit' mi puskom. gledaj sad......... hehehe...
mise en place

povratak otpisanih

Post by mise en place »

ma vidim slusha se zika,samo tako.Mislim da su moji prvi savjeti kao lektira bili upravo od narkomana,pa tako i sad uvazavam sve muzicke fazone ..Bljedoliki me do sad nije iznevjerio sa izborom muzike ali moze i klasika,ma moze svasta,zavisi od momenta

Trenutno pichi:The cosmic game-thievery corporation
a, slusham i moju staru pomalo kako mi sere da ne pushim u spavacoj

Pozdrav svima uz dobru ziku
Mise en place
palefaced

Post by palefaced »

ooo di si rode bog te jebo... pa ja kontam ti dezertirao vec.
hajde, dobrodosao natrag... nadam se da je sve islo po ps-u.
Locked