TEMA: NISTA!!!!!!
Moderator: sanela
- mise en place
epilepticni napad
jebiga bilo je toga kao posljedica benzosa i ostalihbarbiturata,rokno sam pred sopstvenom starom sa kesama koje sam nosio iz prodavnice,jebiga posljedica tableta zato se treba cuvati da nebi bilo na glavu pa ono glavom od plocnik ili nesto tako"brza smrt"ima neki antiepileptici koji bi se naravno uz nadzor doktora trebali uzimati...pa sad bas da pisemo o nista
ma, ljudi treba se skidat' sa svega. kakva je svrha skidat' se s jednog da bi se navuk'o na drugo? ma, ni na kafu se ne treba bit' navucen! sami sebi mozemo pomoci. okrenimo se sebi, svojim prijateljima, iskrenim razgovorima i zdravom zivotu. ne trazimo vise pomoc u raznim medikamentima. da, nekada su potrebni, ali nekada se za njih hvatamo tek ne bi li se za nesto uhvatili. stanimo na svoje noge. moderno je biti zdrav i neovisan, vjerujte. pa ako, ni iz kojeg drugog razloga, onda povedite racuna o sebi da bi ste bili moderni.
fanatice, smiruj se polako. s tobom su ljudi ovdje, prijatelji... kreni s rjesavanjem tog problema polako umjesto sto panicis. prvo se polako smiri. disi duboko.... a onda, za dobar san popij caj od valerijane, duplu dozu, i nastavi da dises duboko i koncentrises se na disanje. ne razmisljaj ni o cemu, samo o tome kako dises. disi polako i smiruj se. zivot je lijep. idemo dalje. bice boljih dana samo ih valja spreman docekat'.
sretno!
mrvica
fanatice, smiruj se polako. s tobom su ljudi ovdje, prijatelji... kreni s rjesavanjem tog problema polako umjesto sto panicis. prvo se polako smiri. disi duboko.... a onda, za dobar san popij caj od valerijane, duplu dozu, i nastavi da dises duboko i koncentrises se na disanje. ne razmisljaj ni o cemu, samo o tome kako dises. disi polako i smiruj se. zivot je lijep. idemo dalje. bice boljih dana samo ih valja spreman docekat'.
sretno!
mrvica
ma .... uza sav duzni respekt prema svima koji pisu na ovome forumu... dabogda da je iko ikome ovde prijatelj.
mi smo ta sorta ljudi osudjena da zjapi u nekakvim medjusvjetovima koja nema ni prijatelja ni srodne duse... a ovo ovuda sto se dopisujemo... nekakvi smo sapatnici i to je to.kakvi boziji prijatelji kad sutra kad se navucemo sprzicemo jedni druge za bilo koju kolicinu dopa.
ali omaru bi enivej se bilo dobro manuti tih samoubilackih tripova... ako ni zbog cega... bar stoga jer za to nije nikada kasno,
krhaj se buraz cime god te dijagnosticiraju i ako ne valja pici po novo... inikakav stid ili nekakvi tako tripovi, sve je to za ljude.
mi smo ta sorta ljudi osudjena da zjapi u nekakvim medjusvjetovima koja nema ni prijatelja ni srodne duse... a ovo ovuda sto se dopisujemo... nekakvi smo sapatnici i to je to.kakvi boziji prijatelji kad sutra kad se navucemo sprzicemo jedni druge za bilo koju kolicinu dopa.
ali omaru bi enivej se bilo dobro manuti tih samoubilackih tripova... ako ni zbog cega... bar stoga jer za to nije nikada kasno,
krhaj se buraz cime god te dijagnosticiraju i ako ne valja pici po novo... inikakav stid ili nekakvi tako tripovi, sve je to za ljude.

i am what i am and what will be will be
ma jarane...ovu su prijatelji. Nama ovisnicima....mi smo jedni drugima prijatelji....bolji nego iko. Zato sto razumijemo jedni druge, tu smo, podrzavamo se....Ne znam bas da mozemo jedni drugima posuditi lovu ili cuvati kucu...ali mislim da ima vaznijih stvari od tih. Ima raznih prijateljstava...ovo je jedno od bitnijih. Da nije ovih ljudi ovdje ja bih davno poludila. A i podrska koju dobijes je haos....to je prijatelj sada. Ja je nigdje drugo nisam dobila .....sta drugo da ti kazem? Mislim sto se tice prijatelja....svi su nestali u sekundi. Moja mama, i ljudi ovdje su jedina podrska koju imam. Mislim...sto se tice razumjevanja i to-niko me ne moze bolje razumjeti od vas. ZNas? E to mi je i potrebno....
zato jarane...ne znam....ali mi smo ovdje zajedno vec dugooo vremenaaa...!!! I prijatelji smo....pravi! Polako...mozda ces i ti vremenom promjeniti misljenje. Ne znam. ALi ja takodje smatram prijateljima i ljude na NA sastancima.....bas zato sto mi daju podrsku kad mi treba, savjet i rame za plakanje-ne krive me....ne cine da se osjecam krivom za sve. Nego me zagrle i kazu uz tebe smo....volimo te...i nisi sama. To jarane puno znaci.
eto toliko
zato jarane...ne znam....ali mi smo ovdje zajedno vec dugooo vremenaaa...!!! I prijatelji smo....pravi! Polako...mozda ces i ti vremenom promjeniti misljenje. Ne znam. ALi ja takodje smatram prijateljima i ljude na NA sastancima.....bas zato sto mi daju podrsku kad mi treba, savjet i rame za plakanje-ne krive me....ne cine da se osjecam krivom za sve. Nego me zagrle i kazu uz tebe smo....volimo te...i nisi sama. To jarane puno znaci.
eto toliko
hm, a ne bih te sada volio downsideariati... ali ... opet uza avduzni rspekt... naucio sam kroz ove stoljeca dzankiranja kako nema prijatelja medju dzankijima.
kao sto rekoh - mi smo svi spatnici i moguce a iz nekoga razovora mozemo izvuci nekakvu sitnicu ili nit koja nam je falila uklopiti se u onaj mozaik koji ce nas izvuci iz ovoga gliba kroz gazimo.. ali to je kada nekakvu krajnju analizu napravi upravo to - spatnici.
prijatelji... dabogda... pa svi smo potencijalni sutrasnji ovisnici ... i taj dojucrasnji prijatelj kada se opet navuces postaje ti nista drugo nego netko koga bi mogla izraditi za novac da ti pozajmi.
hvala, ali ne hvala... sit sam ja i svojih lazi kako bi mi i druge jos trebale.
covjek jebi ga treba se drzati cinjenica jer u zivotu ma koliko mi okolisali i filozofirali sve se svodi na nekakvoj krajnjoj analizi da je crno ili bijelo... sto u nasem slucaju dodje na to da mozemo tu jedni druge farbati ali sitra kada se navucemo sve to pada u vodu kao da ga nikada nije bilo.
znaci mi smo sapatnici koji se skupa trude doci do nekakva cilja... i to je sve.
mozda previse grubo ali tako je, jebi ga :S
kao sto rekoh - mi smo svi spatnici i moguce a iz nekoga razovora mozemo izvuci nekakvu sitnicu ili nit koja nam je falila uklopiti se u onaj mozaik koji ce nas izvuci iz ovoga gliba kroz gazimo.. ali to je kada nekakvu krajnju analizu napravi upravo to - spatnici.
prijatelji... dabogda... pa svi smo potencijalni sutrasnji ovisnici ... i taj dojucrasnji prijatelj kada se opet navuces postaje ti nista drugo nego netko koga bi mogla izraditi za novac da ti pozajmi.
hvala, ali ne hvala... sit sam ja i svojih lazi kako bi mi i druge jos trebale.
covjek jebi ga treba se drzati cinjenica jer u zivotu ma koliko mi okolisali i filozofirali sve se svodi na nekakvoj krajnjoj analizi da je crno ili bijelo... sto u nasem slucaju dodje na to da mozemo tu jedni druge farbati ali sitra kada se navucemo sve to pada u vodu kao da ga nikada nije bilo.
znaci mi smo sapatnici koji se skupa trude doci do nekakva cilja... i to je sve.
mozda previse grubo ali tako je, jebi ga :S
ma, kol'ko god mi bili slicni, odnosno imali to nesto zajednicko, toliko se svi razlikujemo. ja imam istinske prijatelje i istinski sam i sama prijatelj nekim ljudima, a na ovom se forumu ponasam kao prijatelj prema svima koji mi to dozvoljavaju. ja ne znam ko si ti i koji je tvoj fazon i nema to veze... ja govorim u svoje ime i u ime nekih ljudi koji se na ovom forumu pokazuju kao prijateljski raspolozeni. mozda si samo trebao reci da sebe iz toga izdvajas umjesto sto si govorio o svima nama tako generalno i bez neke osnove.
s postovanjem,
mrvica
s postovanjem,
mrvica
hm ok moguce sam se pregrubo izrazio... ja uvijek pisem samo u svoje ime i po svome arsinu mjerim sve postojece sto me okruzuje.mrvica wrote:ma, kol'ko god mi bili slicni, odnosno imali to nesto zajednicko, toliko se svi razlikujemo. ja imam istinske prijatelje i istinski sam i sama prijatelj nekim ljudima, a na ovom se forumu ponasam kao prijatelj prema svima koji mi to dozvoljavaju. ja ne znam ko si ti i koji je tvoj fazon i nema to veze... ja govorim u svoje ime i u ime nekih ljudi koji se na ovom forumu pokazuju kao prijateljski raspolozeni. mozda si samo trebao reci da sebe iz toga izdvajas umjesto sto si govorio o svima nama tako generalno i bez neke osnove.
s postovanjem,
mrvica
moguce kako se medju vama tu rode nekakva prava, iskrena, prijateljstva koja ce potrajati i biti produktivna... ali ja sam rodjeni mrgud i skeptik ma kako nekada zvucao optimisticno... pa stoga ne vjerujem bas u nekakve veze izmedju bivsih i sadasnjih narkomana u bilo kakvim oblicima.
ok je ono ovako komunicirati preko msn-a, ili foruma... ali da bih se sada ja upoznavao sa nekim, zvao ga u posjet ili ja isao njemu... nema pojma.
ovo cak nije ni nekakvo moje lupetanje na pamet nego dokazano je koliko je malo potrebno da se dva bivsa ovisnika skupa navuku ponovno.
znaci, svaka cast svakome, daleko od toga da drzim sebe boljim od nekoga tu, ali ja fakat ne bih volio nikoga od vas uzivo upoznati i sprijateljavati se 'do groba' jer imao sam vec prilike vidjeti kako ta prijateljstva zavrsavaju.
naravno, uvijek postoji opcija kako ja grijesim i nitko ne treba ravnati se po mojim rezonima ali mi svi ovde iznosimo nekakve svoje stavove i iskustva pa tako i ja.
nadam se da nisam nikoga previse naljutio ili ispao nekakva sveznalica jer mi to uopce nije bila namjera.
s postovanjem palefaced.

palefaced over! 8)
Ljudi,sta se ovde dogodilo za dva dana? Ja se htela malo,po obicaju,raspisatiii,nasaliti,nasmejati,kad...kad ja tamo,a ono medjutim,sto bi rekao play. Dobrodosli svi novi,kao prvo,no sta je sa starim ljudima? Omare,sta si upao u bed,brate??? Gore glavu,sta ti je odjednom,kao da ti u zivotu nikad gore nije bilo??? Svi nesto kukaju...iz krajnosti u krajnost! Omare,ti brate nije ni cudo sto tako upadas u bed i razocaranje kad se tako postavljas: ili bi se ubio (sto nikad nije kasno,to makar ti nece pobeci) ili bratimis ljude ovde koje niti ne znas...Nije ni cudo sto si godinama sam kad biras pogresne ljude i imas pogresan pristup (sto ce reci da si PREDOBAR a ni to ne valja,jer si ipak DRUGACIJI ako si predobar). omare,zovi ti lepo Shoneta da ti dodje i ako bude hteo,ok. Greska je koga si zvao i zasto: Shoneta ok ,ali zbog njega celu ekipicu uz njega:pepe i zvrky (automatski,u paketu). Oni su ipak ekipica sad neka,a ti im dodjes "tu negde". kacu,koja ima decu,svoj zivot,porodicu,a ti bi joj dosao "tu negde" .Ramonu ,koja je skroz ok,ali iz aviona se vidi da je ti ne gledas "sestrom" kako je javno zoves,vec se nadas necem vecem od toga (opet greska u pristupu). I ,sta se desava: u najboljem slucaju,svi ti oni dodju,budu malo,bude divno,krasno,lepo,i-odu kuci,vrate se svako svom zivotu,a s tobom se ponekad u buducnosti mozda cuju. U gorem slucaju,tek kad stignu,pepe i shone se posvete upadljivo jedno drugom,zvrky kuka zbog pepe kati,a Ramona te seksualno odbije. I katastrofa. Preispitaj se malo...
Ljudi sve ja razumijem i sto kaze palefaced ,treba se manuti samoubilackih tripova.To je tacno i potpuno jasno ali đaba drug,đaba kad ono kao val veliki samo naleti takav osjecaj.Trudit cu se ,hocu majke mi ,mislim da vi mene znate od prije 4 godine, pa hajde .Ne bi mi niko vjerovao kad bih rekao da sam bio napravio omču ,stavio je oko vrata ,popeo se na stolicu i izmakao je.JESAM MAJKE MI MRTVE, spasila me moja sestra MELIKA.A to je bilo kad sam bio na krizi i kad jednostavno vise nisam vidio nikakav izlaz.I konto sam ,zasto da patim i sebe a posebno moje najbliže.I evo opet, ali nije kao ono naravno, ali ipak ima neke veze,znate sta.Odoh se okupati, napraviti čaj od kamiljice i popit ću 2 apaurina i onda ako se ne smirim, ne gine ono najgore.Voli vas vas drug Omćo
Vatra se ugasila i postala je dim,
droga me je uništila učinila me zlim!!!!
droga me je uništila učinila me zlim!!!!