KAKO PREPOZNATI NARKOMANA
ne znam kako ste vi svi izdrzali,ali mene upravo koci prst mali,i sad se bojim za sebe,jako...........
Last edited by mers on Wed Aug 29, 2007 11:36 pm, edited 1 time in total.
-
ako zeli u komunu ja bih mu preporucio remar, jer skoro sam dosao od tamo a bio sam jednom i u reto centru
odprilike princik komuna je isti kao i program, samo sto u remaru imas vise slobode, nisi toliko pritisniut kao u retu, vise si prepusten sam sebi, a to ti dodje kao i u stvarnom zivotu... sretno
odprilike princik komuna je isti kao i program, samo sto u remaru imas vise slobode, nisi toliko pritisniut kao u retu, vise si prepusten sam sebi, a to ti dodje kao i u stvarnom zivotu... sretno
hvala ti,ali ja moram sto dalje od njega...da ga ne vidim vise..kad bi mogla...sve je bila laz...pomocicu njegovima koliko mogu i ajde i nekako obaviti sa njim razgovor ako zeli..mada sam mu ja rekla..ako me zaista volis pustices me....danas je dosao sa posla jako nervozan i otisao u sobu..to sam saznala...pisacu vam,mada vise nema svrhke..ovo je kraj jedne price.
samo se bojim da nesto ne uradi sebi,ne bi podnela da snosim tu odgovornost,mislim sto sam ga ostavila....ali nije bio fer....znate,ja njega nisam pozvala na mob..sam je dosao do mog broja i sam me je pozvao....obmanuo je i mene i moju porodicu....i pitanje da li me je uopste voleo...jer ipak je skoro svaki put bio na heroinu??iskreno se nadam da ce ova prica za njega,a i za mene u odvojenim pricama imati srecan kraj...i bojim se,slaba sam na njega da ne pokleknem i ne vratim mu se....moji bi se razboleli i nastao bi haos....strasnu slabost osecam ka njemu....dok nisam cula da je dosao kuci nisam se smirila...mislim da jos nije svestan sta ga je snaslo.i nije mi jasno.ili me je voleo pa nece da me muci vise..ili mu stvarno nije ni bilo stalo pa me nije nazvao...pisite da cujem komentare....mada kao i uvek u dubini duse imam odgovor...
samo se bojim da nesto ne uradi sebi,ne bi podnela da snosim tu odgovornost,mislim sto sam ga ostavila....ali nije bio fer....znate,ja njega nisam pozvala na mob..sam je dosao do mog broja i sam me je pozvao....obmanuo je i mene i moju porodicu....i pitanje da li me je uopste voleo...jer ipak je skoro svaki put bio na heroinu??iskreno se nadam da ce ova prica za njega,a i za mene u odvojenim pricama imati srecan kraj...i bojim se,slaba sam na njega da ne pokleknem i ne vratim mu se....moji bi se razboleli i nastao bi haos....strasnu slabost osecam ka njemu....dok nisam cula da je dosao kuci nisam se smirila...mislim da jos nije svestan sta ga je snaslo.i nije mi jasno.ili me je voleo pa nece da me muci vise..ili mu stvarno nije ni bilo stalo pa me nije nazvao...pisite da cujem komentare....mada kao i uvek u dubini duse imam odgovor...
-
meni se desila slicna stvar i ja sam pustio djevojku koju sam mnogo volio, bas zato sto sam znao da je to ispravnoali to je bilo davno i presao sam preko i toga, i sad hvala bogu, imam novu ljubav, novu nadu, nekog za koga vidim da se stvarno bori za mene mogao sam i nju isto tako izgubiti, ali eto, sve je krenulo u odlicnom smjeru, ako imalo imas sumnje o tome da ga ostavis, odnosno ak mislis da mozes jos nesto da ucinis, popricaj sa nickom azraa, kako da to ucinis, barem je kod mene upalilo ona ce ti sigurno pomoci... moja azrica... 

All I need
bi ti se dalo napisati nesto o Remaru, uvjetima, programu, nacinu na koji rade i na koji sve funkcionira, koliko si ostao, kako si se snasao, kako ti je bilo, da li je muska ili zenska
Ej, di je tocno remar, je to negdje van Pule ili di tocno? I, ko ju uopce vodi, di je smjestena,po kojim programima rade, koliko ljudi je unutra itd
bi ti se dalo napisati nesto o Remaru, uvjetima, programu, nacinu na koji rade i na koji sve funkcionira, koliko si ostao, kako si se snasao, kako ti je bilo, da li je muska ili zenska
Ej, di je tocno remar, je to negdje van Pule ili di tocno? I, ko ju uopce vodi, di je smjestena,po kojim programima rade, koliko ljudi je unutra itd
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
ja sam svoju pricu ispricala.pocele su krize..bio je kod doktorice,poceo sa nekom terapijom..dobro mu je...nece sa mnom da prica..kaze ja sam ga povredila,ostavila...hahahah,ta mu je dobra.mama mu je rekla da sam mu ja dala sansu jos mesec dana...ja kazem slagali ste..nikad i nikad i nikada..sve me je lagao,i ta ljubav njegova ne postoji..pa on je ljudi od kad je sa mnom sve vise poceo...lepo se uljuljkivao..njemu super....i da znate sve mi se cini da je smisljeno bilo...nazvati neku devojku koju si video dva puta u zivotu,posle par meseci i biti ludo zaljubljen....ma nema sanse....obmanuo je mene i moju porodicu..njegova mama,vidi da sam ja promenila stav..ali ne moze da prica,neko je ceka...sta ja mogu....moj zivot vredi mnogo vise....ja verujem da me je voleo....ali samo da ne bi pala jos u dublju depresiju...da je i ljubav bila lazna...kad malo bolje razmislim za tri meseca nista nije uradio za mene..bas nista..sem dobrog sexa i paznje,a ja sam sve cinila za njega....da smo ostali zajedno izgubila bi prijatelje sa kojima sam gradila godinama ovo sto sad imam...iskreno..ni jedan muskarac nije toga vredan....njemu zelim sve najbolje,zao mi je sto cu reci...ali znam da su sanse veoma male...znate svi o cemu pricam...roditelji moraju da veruju i prolaze ali ja ne moram...sad bol prelazi u bes i mrznju...jer me je ni krivu ni duznu uvukao u sve ovo...i da...svaku je tako voleo...padao u nesvest...zenio...tako da cu progutati ponos....ali mu ipak hvala sto mi je pokazao sta je ljubav,to sam mu i rekla,zao mi je sto nisi bio cist,pa mogao zaista osetiti i doziveti ovako lep osecaj...eto..samo da je sto dalje od mene....moram biti sa drugaricama da ne pokleknem...i moram se izvuci..jos verujem da ljubav postoji i da me ceka.ha,kad god osetim da tonem ja nazovem jednu drugaricu i odmah mi bolje...ona me napizdi samo tako,na pomisao da ga zalim dobije rogove...sad se neki sa mnom nece sloziti,ali sta da se radi....ne zelim se pravdati,svako bira svoj put....mislim da cu jos ponesto napisati....i staviti tacku na sve....pomogli ste mi puno i puno sam naucila..........
Zao mi je i voljela bi ti mozda samo jednu stvar objasniti a na to te upucujem od pocetka.
Zasto sumnjas i u njegove osjecaje spram tebe jer kazes da te sve lagao i da ta ljubav spram tebe ne postoji, da te prevario......i odmah potom si proturjecna pa kazes da vjerujes da te volio....i zahvaljujes mu sto ti je pokazao sta je ljubav......i, sta je on to trebao napraviti za tebe u ta niti tri mjeseca (osim dobrog sex-a i paznje) a ti si sve cinila za njega?
Sta je on to trebao napraviti za tebe?
Sta si ti to tako jako i puno njemu ucinila ili dala ili pruzila?
I, nekako sam stekla dojam da si ti ta koja je spominjala brak i djecu itd. pa sm ti ja govorila pomalo, da ga ni ne poznajes i da ta dva mjeseca sto ste skupa ama bas nista posebno ni dugo nisu
Jel vidis koliko kontrasta ima u tvom postu???
Ne moras nista ni odgovoriti ako neces jer si i sama rekla da je aus i da si gotova sa njime i ne zelis imati posla s njime nego sam ti htjela pomoci da i ti malo jasnije vidis stvari i tvoju situaciju
pozz i drz se
Zasto sumnjas i u njegove osjecaje spram tebe jer kazes da te sve lagao i da ta ljubav spram tebe ne postoji, da te prevario......i odmah potom si proturjecna pa kazes da vjerujes da te volio....i zahvaljujes mu sto ti je pokazao sta je ljubav......i, sta je on to trebao napraviti za tebe u ta niti tri mjeseca (osim dobrog sex-a i paznje) a ti si sve cinila za njega?
Sta je on to trebao napraviti za tebe?
Sta si ti to tako jako i puno njemu ucinila ili dala ili pruzila?
I, nekako sam stekla dojam da si ti ta koja je spominjala brak i djecu itd. pa sm ti ja govorila pomalo, da ga ni ne poznajes i da ta dva mjeseca sto ste skupa ama bas nista posebno ni dugo nisu
Jel vidis koliko kontrasta ima u tvom postu???
Ne moras nista ni odgovoriti ako neces jer si i sama rekla da je aus i da si gotova sa njime i ne zelis imati posla s njime nego sam ti htjela pomoci da i ti malo jasnije vidis stvari i tvoju situaciju
pozz i drz se
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
-
PA mogao bih napisati, sve je to isto, mislim na reto i remar, princip rada je isti, evandjelisticka komuna, samo sto u remaru imas mnogo mnogo vise slobode, jer si prepusten malte ne sam sebi. Nema ko u retu da ima kuhar u kuci koji je zaduzen za kuhinju, nego brate dragi, kad dodjes s baustele, ako os jest napravi sebi
, nemas andjela cuvara, kao u retu, tako da imas mogucnosti doci do svakakvih stvari, pogotovo cigara i alkohola, jer na posao ides sam.Radi se mnogo mnogo mnogo, kao i u retu, program ima traje 2 godine, imaju svoje kuce u 57 zemalja sirom svijeta, cak i u Africi, sto se tice nasih prostora, imaju u Zagrebu (zapresic) i musku i zensku kucu, a u Puli samo muskarci, u kuci prosjecno bude 10 ovisnika koji se lijece, s tim da prvih mjesec dana su u kuci na selu tj: prva faza, nakon cega prelaze u grad u Pulu. Zasto sam ja otisao u Remar? Da sam mogao birati to bi bio reto u splitu, ali, kod njih je komplikovano jer moras vaditi papire, ono standardno, a sada su uveli i to da prije nego sto dodjes u kucu moras prvo doci kod njih na razgovor, pa se vratiti kuci, pa tek nakon 7 dana te prime. U Remaru nije tako, samo nazoves i kazes da dolazis i to je to, nikakvi papiri nisu potrebni, ama bas nista, ako ih danas nazoves sutra vec mozes uci u komunu, zato sam ja tamo otisao, jer sam morao brrzo brzo da se izgubim iz ove sredine. I sada sam hvala bogu dobro, mjesec dana sam napolju, i ne pada mi droga na pamet... et, al se ja nagovorih Ako neko zeli da ide u Remar nek mi se samo javi, vrlo rado bih voljeo da mogu nekome da pomognem...

naravno da cu odgovoriti...pod jedan...od kad je sa mnom poceo je sve vise i vise..pobrljavio je skroz...obicno je padao u nesvest od ljubavi...sto je verujte malo cudno...i svaku put sam ga pitala sta ti je...tesko mi je da poverujem da je to bila droga..nemoguce da je toliko uticajna...hocu da mi ovaj bol predje u
bes..zato pisem da me je lagao..tako mi je lakse..
NISAM JA NJEMU SPOMINJALA BRAK..NEGO JE ON MENI TO SVE PRICAO I POZURIVAO DA IDEMO U STAN,I JOS MI I CRTAO IZGLED STANA KOJI BI MOGAO NA KUCI GORE NAPRAVITI...DO DETALJA...ON JE MENE IZUOO IZ CIPELA...ON JE TAJ KOJI JE VODIO I PRICAO O TOME A JA SAM BILA TA KOJA JE REKLA CEKAJ RANO NI NE POZNAJEMO SE..ali svakoj zeni to prija,ta paznja....bio je divan prema mojima...ali i tad je bio cudan...a onda saM NA MORU VIDELA DRUGO LICE...NERVOZU I NI JEDAN ZAGRLJAJ,POLJUBAC,POGLED...A DO TAD NISAM MOGLA DA SPAVAM OD NJEGA KOLIKO SE ZALEPI ZA MENE....I DODJI I DOJI PORED I ZAGRLI ME I PITANJA NIKAD ME NECES OSTAVITI.....KRECEMO SA MORA JA IMAM TEMPERATURU 39...STICAJ OKOLNOSTI SEDAMO ODVOJENO U BUS...CELIM PUTEM NIJE DOSAO DA PITA KAKO SAM A JA U BUNILU....DOLAZIMO KUCI SAZNAJEM DA MI JE DEDA UMRO,NJEGA VOZIMO DO KUCE...I DALJE NERVOZAN....A ONDA UVECE DOLAZI OCI SIJAJU BRBLJIV...LJUBAV CVETA...TO JE SAMO JEDAN DOGADJAJ...A JA ONDA PADNEM JER SAM GA VOLELA...pa vi sami procenite....
sta sam ja cinila za njega...jaoj...izgubio je posao..kola nema,para takodje..ja sam dolazila kod njega svaki dan,pa pozajmljivala pare...trcala na sto strana da mu nadjem posao...sve sto je trebalo ja sam radila i njemu ugadjala...uvek je on centar bio,on je uvek jadan niko ga ne razume..slusala price..savetovala...trpela da se ceo dan ne javi a onda odjednom padanje u nesvest....nikad me nija pitao..kako si,ako ja bas ne kazem....imas li problema itd....pitate sam pa sto sam onda bila sa NJIM.PA UPRAVO TO NJEGOVO..PILE MOJE..PA POLJUPCI..MISLIM BIO JE JAKO NEZAN,ZNAO JE DA UGODI U TOM SMISLU,A TO SVAKOM PRIJA...u nedelju dogovor da cemo do grada da kupimo neki deo za motor..on ustaje od mene..kaze zove ga neki dole slupali mu kola...penje se i objasnjava da ide njemu to da namesti,posto je majstor...a ja?gde je nas dogovor?i posle ga cekam dole on jos to popravlja..meni motor riknuo...on zove da dodjem i pomognem mu,ja odmah otrcim..posle je umoran za moj motor....hm...i saznam da je i taj diler...e to me boli...nije ljubav samo paznja i sex nego mnogo vise...ja sam se dala do stotke..............
bes..zato pisem da me je lagao..tako mi je lakse..
NISAM JA NJEMU SPOMINJALA BRAK..NEGO JE ON MENI TO SVE PRICAO I POZURIVAO DA IDEMO U STAN,I JOS MI I CRTAO IZGLED STANA KOJI BI MOGAO NA KUCI GORE NAPRAVITI...DO DETALJA...ON JE MENE IZUOO IZ CIPELA...ON JE TAJ KOJI JE VODIO I PRICAO O TOME A JA SAM BILA TA KOJA JE REKLA CEKAJ RANO NI NE POZNAJEMO SE..ali svakoj zeni to prija,ta paznja....bio je divan prema mojima...ali i tad je bio cudan...a onda saM NA MORU VIDELA DRUGO LICE...NERVOZU I NI JEDAN ZAGRLJAJ,POLJUBAC,POGLED...A DO TAD NISAM MOGLA DA SPAVAM OD NJEGA KOLIKO SE ZALEPI ZA MENE....I DODJI I DOJI PORED I ZAGRLI ME I PITANJA NIKAD ME NECES OSTAVITI.....KRECEMO SA MORA JA IMAM TEMPERATURU 39...STICAJ OKOLNOSTI SEDAMO ODVOJENO U BUS...CELIM PUTEM NIJE DOSAO DA PITA KAKO SAM A JA U BUNILU....DOLAZIMO KUCI SAZNAJEM DA MI JE DEDA UMRO,NJEGA VOZIMO DO KUCE...I DALJE NERVOZAN....A ONDA UVECE DOLAZI OCI SIJAJU BRBLJIV...LJUBAV CVETA...TO JE SAMO JEDAN DOGADJAJ...A JA ONDA PADNEM JER SAM GA VOLELA...pa vi sami procenite....
sta sam ja cinila za njega...jaoj...izgubio je posao..kola nema,para takodje..ja sam dolazila kod njega svaki dan,pa pozajmljivala pare...trcala na sto strana da mu nadjem posao...sve sto je trebalo ja sam radila i njemu ugadjala...uvek je on centar bio,on je uvek jadan niko ga ne razume..slusala price..savetovala...trpela da se ceo dan ne javi a onda odjednom padanje u nesvest....nikad me nija pitao..kako si,ako ja bas ne kazem....imas li problema itd....pitate sam pa sto sam onda bila sa NJIM.PA UPRAVO TO NJEGOVO..PILE MOJE..PA POLJUPCI..MISLIM BIO JE JAKO NEZAN,ZNAO JE DA UGODI U TOM SMISLU,A TO SVAKOM PRIJA...u nedelju dogovor da cemo do grada da kupimo neki deo za motor..on ustaje od mene..kaze zove ga neki dole slupali mu kola...penje se i objasnjava da ide njemu to da namesti,posto je majstor...a ja?gde je nas dogovor?i posle ga cekam dole on jos to popravlja..meni motor riknuo...on zove da dodjem i pomognem mu,ja odmah otrcim..posle je umoran za moj motor....hm...i saznam da je i taj diler...e to me boli...nije ljubav samo paznja i sex nego mnogo vise...ja sam se dala do stotke..............
-
Hm, to je standard kod narkomana, uvijek je droga ispred svega, uvijek!!! Ne zelim da ga branim, jer ne poznajem ni tebe ni njega, u svakom slucaju volio on tebe ili ne, bilo bi lijepo da se skine, mozda se onda promijeni, ne znam jesi li pricala sa njim o komunama, ako ne zeli u komunu, pitaj ga zasto koji su razlozi, mozda ne moze bez cigareta, svasta moze biti, ja sam ti opisao ovu komunu gdje sam bio, tamo mozes doci i do cigareta, i slobodan si ok je komuna skroz... popricaj sa njim, ako imas jos zivaca naravno i preporuci mu komunu, jer to je jedini izlaz za okorjele narkomane JEDINI, barem neko vrijeme da provede tamo