Idiot

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Locked
Vlado_M

Re: prica o najpametnijem tipu na svijetu

Post by Vlado_M »

Evo, potrudicu se u nastavku beskrajne sage o beskrajno sjebanom covjeku ne potenciram pricu o tjelesnim sokovima, izlucevinama, mirisima i slicno.

Imate pokisli pozdrav...

Evo ovdje je sunce upravo promolilo nosinger kroz oblake, jos je to sve prilicno stidljivo i neubjedljivo, ali ide nekako... Nema jebene kise i to, pa mi je raspolozenje prilicno na nivou. Plus sto se zavrsio usran radni dan i sto nemam nikakve planove za veceras osim laganog tiketa i dizanja tereta i spavanja spavanja... Ponosan na sebe zbog posla koji sam danas obavio. Veliki divni principijelni ja je jos jednom pojeo govno i izlevatio jako finog i ljubaznog covjeka, a sve po nalogu gazdi i rukovodilaca firme. Produzena ruka kravata mafije, bas ono o cemu sam kao klinac mastao. Oduvijek sam se lozio na varijantu da smrdim u nekoj kancelariji sa laznim smjeskom na licu i sav fin i predusretljiv klepam posten svijet po usima... Da. I sad mi se san ostvario i beskrajno sam srecan. Hocu da pijem. Samo danas...

Inace, moram vam priznati da mi se ovaj forum sve vise dopada. Jebote, tu su i romanse, gitare na uvce, pare na racunima, slomljena srcad, gomile emocija, manje i vise njeznih, cyber sex i sta jos ne... Zelio bih i ja da ucestvujem. Evo, obecavam da cu u nekoj od narednih pjesama ostaviti broj svog deviznog racuna, pa vi uplacujte. Ne morate neke velike iznose, neka bude nesto simbolicno i od srca - do 500 E, a ja cu misliti na vas dok budem pio po kafanama i kockao i drogirao se. Takodje, ne bih htio da vrsim polnu diskriminaciju; o ne, vrlo rado cu prihvatiti i uplate muskog dijela populacije. Svakog ko mi uplati repa, intezivno cu zavoliti i cuvati to osjecanje u svom srcu sve dok bude kucalo i lupalo.

Nedavno sam spomenuo onog svog druga koji je bio u Crnoj rijeci po drugi put (otprilike deseti pokusaj lijecenja u komunama), sto je poslije izlaska cist kao suza i pici fudbal u sali dva puta sedmicno sa mojom malenkosti... E, sretnem tipa juce na ulici i pozdravim se i to. Par sati kasnije zazvoni mi mobilni. On zove... Stare mi, dok smo razmjenjivali trivijalnosti, bio sam 100 % siguran da me zove da mi ponudi zajednicku semu ili da me pita da ga poguram sa kešom ili ima neku robu koju bi rado meni uvalio. Mislim, vec godinama to bi bilo sve sto bih cuo od njega (i on od mene). Pravo mi bilo krivo. Navijao sam se njega... Evo sta mi je covjek rekao :

- Cuj Vlado, imam neku varijantu danas u 5 sati. Probaj sakupiti jos 2-3 covjeka, sto vise to bolje... Igrace moja stalna ekipa i dacemo ti jos par igraca da kompletiras redove bla bla...

Jebote, covjek me zvao na fudbal.

Igrali smo fudbal. Sjebo sam i preponu lijeve noge. Takodje me boli koljeno. I zglob desne ruke. Sav sam skenjan. Mislim da se raspadam. Izgleda da sam ostario, vrijeme je za penziju.

Hocu penziju ! Zelim penziju ! A nemam nista ni protiv kvalitetne masaze.

Zelim i da ubijem sudijsku trojku iz Grcke. Znamo na koje mislim... Pun mi je kurac Evropske unije i njihovog jebenog licemjerja. Da se ja pitam, nikad ne bismo usli u EU. Jebes EU.
raskorak

Post by raskorak »

Vlado_M wrote:Zelim i da ubijem sudijsku trojku iz Grcke. Znamo na koje mislim... Pun mi je kurac Evropske unije i njihovog jebenog licemjerja. Da se ja pitam, nikad ne bismo usli u EU. Jebes EU.
E Vlado, izgleda da smo ja i ti crne ovce na ovom forumu po tom pitanju. I meni je dosta ponižavanja i ćuški od strane EU (bilo one sportske ili političke). Niko ne posmatra realno tu istu uniju. Šta mi tamo zaista dobijamo? Da se ne zavaravamo, EU nisu Slovačka i Bugarska. Zna se ko se tamo pita za sve: Britanija, Nemačka, Francuska i, donekle Italija. Ostali se samo povinuju zahtevima navedenih zemalja. Ali, kao što si sam rekao - jebeš EU!

pozdrav
To sam ja:
Čudo, ali ne i čudovište
Svetlost, ali ne i Sunce
Mrak, ali ne i tama
Radost, ali ne i sreća...
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

:) ma jebo Unicef sta je ovo...

joj i ovdje neka dosadna kisa, bas je bezvezno vrijeme...nego vlado, kako se osjecas nakon sto izlevatis jednog takvog postenog i kulturnog covjeka?

ovaj kad smo vec kod tih masaza, ja vec duze vrijeme kontam da odem, posto me vrat uzasno zajebava...doduse isla sam vec par puta, ali sam svaki put bila zesce razocarana...stare mi bolje bih ja tepih isklofala, nego sto oni masiraju...ili je mozda do mene pa sam ko' neki cvjetic na livadi....dok me krava ne pokenja haha...
Sjebo sam i preponu lijeve noge. Takodje me boli koljeno. I zglob desne ruke.
da nisi fasovo bruh ba?...e a stvarno si smotan...jbte ja sam mislila da nema gore od mene po tom pitanju, al' ocigledno ima i perspektivnijih kandidata...
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Nedavno se jedan tip vratio iz Amerike ovdje i totalno se sjebo kad je vidio u kakvom kurcu je danas dolar u odnosu na druge valute... Pitao me za savjet sta da radi sa dolarima. Tako mi pade na pamet da je ovdje non stop serendam i piskaram po forumu, a nikako da napisem nesto fakat korisno i to. Pa,

evo jedna kratka lekcija iz globalnih ekonomskih odnosa (poznato je da sam ja veliki antiamer i antikapitalist i antiglobalist i... narkoman)

U EU se samo jedna drzava pita i samo ona postavlja uslove - USA.

EU je jedna velika zabluda, ali ljudi koji su dobro upoznati sa cijelim projektom, dobro su placeni da cute... ili da lazu. Ne mogu da ulazim dublje u pricu, ali recimo da su danas nove clanice potrebnije Uniji, nego sto je EU treba njima (ukljucujuci i nas jebene proklete SFRJ budale). A dobra stvar su pretpristupni fondovi. To je brdo love koje dobijas za razne projekte-gluposti, bespovratnog karaktera, a koji ti stoje na raspolaganju kad potpises sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju jebenoj Evropi. Mozes da se grebes do mile volje, ali kad vec postanes clan, onda ga duvas za fondove, tj. onda ih ti punis, a neki drugi levati tipa Ukrajine i Moldavije ce da ih prazne... Inace, privreda EU je u ozbiljnim problemima, kao sto je u ozbiljni(ji)m problemima i USA, a to sve vise dolazi do izrazaja. Sve je izglednije da ce se udaviti u sopstvenim govnima. U februaru mjesecu 80.000 vise Amera je izgubilo posao, nego sto se zaposlilo (2,5 puta vise od predvidjenog)... Inace, 70 % cjelokupne svjetske proizvodnje (GDP-a) trosi USA (prokleta globalna pijavica). A 70 % potrosnje USA je potrosnja stanovnistva. Naravno, stanovnistvo ne moze ni priblizno da zaradi toliku lovu koju potrosi (a ta potrosnja je neophodna americkoj privredi), pa se zavaljuje u kredite. U zadnjih 10 godina dug po glavi stanovnika u USA se ucetvorostrucio (priblizno sa 50.000 $ na 200.000 !!!). Zato je nastala strasna subprime kreditna kriza i banke padaju kao kruske i otpisuju potrazivanja po kreditima, Ameri se sele iz papirnih kuca u podzemnu zeljeznicu, a svi mi koji se bavimo berzom sviramo koznu frulu... Sad se ocekuje strasni pad standarda u USA, inflacija i recesija. Moze cika Ben Bernanke da stampa zelembaca koliko god hoce i da ih iz helikoptera baca po Njujorku, ali krizu nece zaustaviti. Kad pada standard stanovnistva, najvise se stedi na luksuznoj i kvalitetnoj robi (EU roba), a kupuje se fuš na buvljacima, tako da ce se americka kriza najvise odraziti na privredu EU, a najmanje na kinesku... itd. da ne davim dalje.
nego vlado, kako se osjecas nakon sto izlevatis jednog takvog postenog i kulturnog covjeka?
Osjecam se lose. Picka... Zasuluzujem da se ziv raspadam. Jebes mi mater.

Odoh na pivu i tegove.
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

ma situacija je svakim danom sve gora...ono, ja sam jos uvijek u relativno dobroj finansijskoj situaciji, al' to je zato sto mi momak dobro zaradjuje, a i ja imam stabilan posao (doduse nedovoljno placen)...a ne mogu da kazem ni da trosimo nesto pretjerano puno, ono nemamo nekih grandioznih prohtjeva...

doduse vecina nase raje koja zivi ovdje su se u prethodnih deset godina uvalili u zesce kredite...auta po 30-40 hiljada, kuce po 300-400, a radili za minimalne satnice...uzimali te neke promjenjive kamate...i sta se desilo u medjuvremenu? plate porasle 3% godisnje, kamate skocile astronomski, fabrike se zatvorile, a inflacija otisla u pm...jbte sjecam se da je steka cigara '96 bila $8, a ja sada svoju platim $32...ista stvar je i sa benzinom, ali mislim da je u evropi jos gora situacija sto se toga tice...mislim ovo jeste tipicno potrosacko drustvo, ali vise nema odakle da se crpi...sve su pare sjebali na invaziju Iraka...Kini isto duguju bruku love...

evo bas jutros slusam na NPR radiju...ovo sranje sa Tibetanskim protestantima... te gase plamen na stafeti, te se vjesaju sa golden gate mosta..pa koji kurac jbte?...mislim ja ne znam jesam li ja izgorila po glavi ili sta se desava...znaci ok je bez ikakvog povoda napraviti invaziju jedne zemlje i ubiti milione ljudi, a nije ok sto je Kina handri Tibet?...mislim kakvi su to poremeceni kriteriji?...sto se ne protestuje ovom trenutnom ratu? gdje su ti jbeni pacifisti? umjesto da protestuju i strajkuju gladju i sta ti ja znam vec, oni se vjesaju sa kojekakvih mostova...serem se ja na tu njihovu radikalnost...

ma ne znam, samo se isfuravam ovako...nema u ovoj zemlji dovoljno revolucionarnog duha da bi se ista drasticno promjenilo...
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Kod mene se revolucionarni duh obicno budi izmedju trece i pete pive... Do trece sam nezainteresovan ili sjeban ili uplasen, a poslije pete iskljucivo buljim u zene :).

Bilo kako bilo, sutra je petak, sto je mnogo bolje nego da je ponedjeljak.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Sanjam sinoc kako radim šemu... Nije bio heroin samo, bilo je nesto i koksa. Pomislih kako je to lijepo, dobar je osjecaj kad znas da joj uvijek imas podsvjest i da je ona jednako onako poremecena kakva je bila i ranije... Nisi ozdravio Vladimire, nemoj da se opustas... Nisam zavrsio semu, naravno. Ne sjecam se sta me je ovog puta zajebalo, ali sam ga po starom dobro obicaju kvalitetno popusio u snu. A docekalo me je suncano jutro; nedjelja, lijep dan, jedan od onih kad ti se cini da nisi rob drustva i sistema i da drzis svoj zivot cvrsto u rukama. Medjutim, kad sunce zadje i prisjetis se onoga sto te sutra ceka, misljenje se mijenja za 180 stepeni.

Juce sam putovao na poslovni sastanak, tako da sam ispao iz igre za izlazak u petak vece, a zakasnio sam i na subotnje napijanje. To znaci da vec nekoliko dana nisam gucnuo ni kap alkohola. Splet nesrecnih okolnosti, sta da se radi... Ali i dalje nemam ideju. Sta covjek treba uciniti da se trajno osjeca zadovoljno ?... Na sastanku je bila sve mladja ekipa, ljudi nekoliko godina stariji od mene, uglavnom. Grizu, mladi su i uspjesni. Imaju planove. Ciljeve. Zelje. Imaju muzeve ili zene, djecu. Pun kompjuter slika nasmijanih ili zbunjenih ili usnulih klinaca i zblanutih glavetina ljudi-rodbine tik iznad njih, koji se trude da im privuku paznju. Pokazivali mi pola sata slajdove, a ja morao da se kao odusevljavam i primjecujem iste crte lica roditelja i djece... Mislim da se to zove porodica. Djeluju prilicno srecno... A slicni su jedni drugim kao jaje jajetu. Krenuli su istim putem, samo su neki odmakli par koraka dalje, zavisno od godina zivota u koje su zagazili. Sa 23. godine su svi bili slicni. U 27. slicnost ostaje. I u tridesetpetoj... I kada budu umirali, mozda budu imali isti izraz lica. Mozda budu imali iste posljednje zelje i kovcege i budu trunuli na isti nacin... A pojma nemam kojim sam ja putem krenuo.

Ne znam da li ja njima djelujem drugaciji ili vjeruju da su se oni slicno ponasali u mojim godinama. Izgleda da sam dobar glumac. Kao nagradu nisam dobio aplauz. Dobio sam nesto sto se zove unapredjenje. Bolja plata, tezi posao i mnogo veca odgovornost... Zapravo, niko od gore pomenutih srecnih obicnih porodicnih ljudi nije imala hrabrost da preuzme taj posao, pa su ga ponudili meni. Ja sam hazarder, naravno da sam prihvatio... Nisam hrabar, samo nemam osjecaj da mogu nesto izgubiti. Jednostavno, nije mi stalo. I sad sam *** cenzura. Ja odlucujem sta ce *** cenzura. Portfolio je u komi, od mene se ocekuje da ga oporavim. Treba da se staram o *** cenzura, a nisam u stanju da upravljam ni sopstvenim zivotom... Smijesno. Tragicno.

Krajem prosle godine razvaljivao sam se od ucenja da bih dobio priliku da se okusam u novoj ulozi. Juce se to isplatilo, a ja ne osjecam nikakvu satisfakciju... Smijesno. Tragicno. I dalje bih bio najsrecniji kad bih dobio otkaz, a neko mi obezbijedio hranu i spavanje i nekoliko maraka dnevno za kladionicu... Ne zelim nista vise. Jebes karijeru. Jebes uspjeh. Odijelo. Kapitalizam. Jebes racun u banci i kreditne kartice. Jebes moc. Podredjene i nadredjene, hijerarhiju. Procedure i pravila.

Takodje, zelim da dizem tegove i ganjam loptu... Ne bih imao nista ni protiv neke kurve ili ribe s kojom bih imao redovnu kres varijantu, ali bez da se medjusobno obavezujemo i ocekujemo nesto jedno od drugog. Lijepo zvuci ali je prakticno nemoguce, prije ili kasnije bi postali uhvaceni u mrezu emocija i onda bi bilo usrano... Ja bih nasao nacin da userem motku. To mi dobro ide.

Zelio bih i da idem na utakmice i planine i pecanja... Ipak, najvise od svega bih zelio da se drogiram, a pri tome ne unistim svoj i jos neke zivote. To je istina. Zivot bi mi prosao u snu i bunilu. Bio bih ziv mrtav, vjecito u stondu.

Mozda je to jedino dostignuce koje bi mi donijelo neku radost. U stvari, svaki narkoman masta bas o tome - da se drogira, ali i da zadrzi svoj zivot... Naravno, to ne ide. Kao ni veze bez emocija. Mozes evenutalno zabiti glavu u pijesak i neko se vrijeme pretvarati da je tvoj zivot okej i da se lagano ne raspada i da ne gubis kontrolu... Ali, prije ili kasnije moras lupiti glavom o patos i otrijezniti se. A kad dodjes do dna, onda moras ili pod zemlju ili se ponovo vracati u normalu, korak po korak, bolno, svakodnevno jeduci sopstvena govna... Ni to ne zelim. To sam odradio i previse puta.

U pola 3 pocinje Liverpul. Dobra kvota, 1,75 na super ponudi, nisam mogao odoliti a da ne odigram... Imam 3 tuborga u frizideru, mozda ne bi bilo lose da se malo tim pozabavim. Uz teletekst.
Last edited by Vlado_M on Sun Apr 13, 2008 3:06 pm, edited 1 time in total.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Interesuje me, jebiga, sta biste vi htjeli uciniti od svog zivota ? Sta bi vas ispunilo i to ?
bojanol

Post by bojanol »

Bio bih najjebenije ispunjen kad bih imao još par klijenata, imam jednog, jednog i po, ali kad bih imao još dvojicu, dvojicu i po.... Pa jel može neko da pretpostavi šta to znači, moguće, ali da pojasnim, to znači da bih ceo jebeni dan mogao da budem potpuno slobodan, nezavistan od bilo koga, ne bih morao da ustajem rano ujutru, mogao bih da se posvetim gomili stvari koje me zanimaju, ovako.... Jebi ga, moram još da savijam kičmu, dok ne nabavim još dvojicu, dvojicu i po.
Ali nadam se da će se i takve budale pojaviti.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

O tome se i radi. Vidis kako su nas zajebali. Moras da radis kao rob, tvoj zivot nije tvoj. Ponovo ce ti ga vratiti kad napunis sedamdeset i neku i kad ti se vise ne bude mogao dici i kad se svakog dana bude ocekivalo da odapnes i da te sahrane na suvom i hladnom mjestu i to...
Locked