Jutarnja kafica, razgovoruša!!!!

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Locked
Fanatik

Post by Fanatik »

Evo i druge šolje kafe, pravi sam kafopija.Prije bih popio jedan fildžan kahve , nego kriglu pive.ŠTA ĆU KAD SAM TAKI,Zvrki znači bolje je, kazem ja tebi , sve se moze desiti ali kad.-tad prođe sve ba.Ejjj pričito sam dobra vic ,slušajte.
Sjede dvije ptice, i kaze jedna drugoj, joj jebote jest dobro kad se napraviš mrtav, kaze ove druga, a što bogati. Zato ćim se napraviš mrtav, čitav grad se usere od straha.Hhehhehheh.
Sanela ,evo nama sunca i bljuzgavice.Dok dođeš do posla sav se isprskaš kao da si bio ispod tuša, još naši vozači, Šumaher,Hakinen...
zvrky

Post by zvrky »

Vidis ti to Omco moj kako to kod mene ide,samo sam se probudila i sela ovde i kao nesto pisala i zakljucila da mi je bolje,pa dokle vise,ne mogu tako da zivim!
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Fanatik

Post by Fanatik »

Znas to su faze, u životu imaš raznih perioda ili ti tih faza u kome čovjek doživljava rane momente i doživljava nova iskustva.Na primjer ti, prije par dana bila si OK ,šalila si se ,zezala se i bilo ti je OK.Sad je nastupilo razdoblje neke depersije i tuge radi nečega ili nekoga.Sad ti trebaš da ponađeš lijek protiv takvog stanja koje ti ne odgovara.Probaj izlaziti, družiti se , ići u grad gledati izloge, šetati, razgovarati sa ljudima pa i preko interneta.Samo, što manje misliti o tome sto te je dovelo u takvo stanje.Shvačaš.
Fanatik

Post by Fanatik »

LJUDI NEMA RAMONE VEĆ 5-6 DANA!!!!!!!!!! :!: :!: :!:
zvrky

Post by zvrky »

Shvatam i zato mi je i bolje,i izazim ja i po kaficima i bila sam gledala king konga :wink: i bila na sajmu na vasaru i bila na reklamozderu i bila po gradu i sve ali uhvatilo me ludilo i sad je bolje i nadam se da ce se to bolje i zadrzati! Ramone nema pitaj je zasto,ti si s njom u kontaktu?
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
ime nije vazno

Post by ime nije vazno »

omko jarane
ma to sto ides gore-dole je sasvim normalno. kad nebi isao nebi bio normaln. i to ce ti ici jedan period, samo da znas. opet nekontam, kako te raja prepada. ti sam sebe prepadas tj tvoja nesigurnost. opet se vracamo na ono kako ce biti. kako ce biti to nezna ni dragi bog. trosis energiju na neke kontove i predrasude o buducnosti bezveze. jesi ikad pokusao na dnevnoj osnovi razmisljati. kad ustanes, kontaj samo o danas. jebes juce i sutra. juce promjeniti nemozes a o sutra kontaj sutra. nisi ti takav hablek da te se moze prepasti. vjeruj mi da je fol jednostavan. ja da sam ti, pokusao bi razmisljati ovako. e danas cu uzeti dozu metadona koju sam si odredio. o dopu necu misliti jer mi netreba jer sam vec uzeo metadon. potrudicu se da provedem dan sto jednostavnije i da pokusavam da radim stvari koje mene cine sretnim. to gdje se ti nalazis i kako se osjecas , znam jako dobro. isti takav bio, ali razlog sto je tako, je sto smo naucili na taj nacin razmisljanja. i to je taj magicni krug ko0ji treba razbiti. jebi ga kako je tako ali nece trajati do kraja zivota. okrenuces ga prije nego sto se nadas.
ma nesto si napisao u vezi AN sastanaka u sarajevu da je samirarekao da nece biti vise i da ste se pokupili. jeste vi ikad pokusali organizovati sastanak mimo samira. jer meni se stvorilo misljenje da dok je samir gurao sastanke do tad ste i isli. tako da mi se cinili da ste svoju ovisnost stavili u njegove ruke, tj da ste se doveli u situaciju da je vase ozdravljenje sad ovisno o samir. neznam jesam li upravu. ja mislim da je samir pokrenuo i da radi na tim procesima u skoro nemogucim uslovima. ono covjek je stvarno dao dosta nasoj zajednici. mozda je ocekivao od vas da i vi preuzmete dio odgovornosti. bas bi na tu temu malo ako zelis
sve najbolje
Fanatik

Post by Fanatik »

IME NIJE VAŽNO, hvala ti na ovim predobrim savjetima, mislim ono super.Ti kao da si doktor pa znaš šta mene u stvari i mući, a to je prošlost i prošlost i samo prošlost.Šta sam tada uradio ili onda , stvarno je tako.A što se tiće Metadona, ja sam na njemu i nisam 3 godine ima kontakta sa heroinom, jesam jednom ,ali evo svi mi ovde ikažu ,raci jednom kao ni jednom.Ja pokušavam da se riješim Metadona, to je to, za to mene raja prepadaju.Kao ono priče, znaš Omćo kriza od Hepa je duža i zajebanija od Heroinske, barem je ova kraca 3-4 dana i gotovo a ti se ovako moraš zezati 4-5 sedmica npr ili joojj jarane ja kad sams e pokušao skinuti nisam mogao zaspati mjesec dana , dok se nisam vratio ovde.Kontas, i 'šta da ti misliš, sta da kontas, o čemu da misliš.Konfuzija j.bote prava u glavi mi se stvorila.E zato se ja bojim, ne znam vidjeću sta je i kako je kad me počnu skidati.Uglavnom , puno,puno ti hvala.A za te sastanke ,ja sam bio na 5-6 sastanaka kad su se održavali na Mojmilu i pošto sam ja tek bio novi, znao sam skoro sve prisutne ali odjednom Samir je došao i rekao da jedno vrijeme neće biti sastanaka i da ce kad se nastave svi biti obavješteni.Eto, mislim ja sam u nekim navratima sa njima radio neke stvari ali sad ne bih o tome, bili smo u kontaktu stalno.Eto to hoču da kazem.Uglavno ,opet hvala na savjetu.
ime nije vazno

Post by ime nije vazno »

omko
ko j.... mater proslosti. nema ti para na ovom svjetu koju nju mogu kupiti i promjeniti. jedino sta mozes promjeniti je danas. imas svoju proslost i znas sta si pogresno cinio, e te stvari nemoj danas raditi. svi ljudi cine greske i zive. ali covjek je onaj koji skonta da je pogrjesio i to neponovi. ljudski je grjesiti. ali znaj da je to kajanje i sjedenje pateticno u proslosti nas najveci neprijetelj ali jaran nad jaranima bolesti.
a sto se tice krize. magicna rjec i tableta nepostoji. odraditi je moras kad tad. nije to smak svjeta. odvratno je fuj ali prodje. moj kont o krizi je takav, e nek si vala takva i nek sam te odradio. i posto te znam kakva si, neces me vise vidjeti, ako Bog da. mnogi su je odradili. ja ti tvrdim da je kriza tresla se gora, rodio se mis. kad prodje i nepomislis vise na nju.
e sad te stvari ssto ste radili a ti neces o njima, mogu li oni biti razlog raspustanju sastanaka
sve najbolje
Fanatik

Post by Fanatik »

A ne nije ,nije, nije IME NIJE VAZNO.Ovaj, ja sam nesto radio vizavi pervencije za HIV i HEPATITIS C, koji je zastupljen kod narkomana.Eh, sad preko UG PROI-ja ja sam se uključio da sto vise "mojih bivših drugova" a nrkomana odvedemo na test za HIV I HEPATITIS.Eto radili smo to nekih 3 mjeseca dok neko nije to zaustavio.Mislim neću i nema tih para da ja kazem sta sam ja uradio a sta nisam vezano za UG PROI, ali meni se čini da momci su super ,svi su super i svi smo jel rođeni sa manama i vrlinama.Nikad nikog neću okriviti nizašta a pogotovo za svoja nekadašnja djela.Milsim ,radiću na tome da zaboravim na prošlost, da zaboravim na ruzne stvari.Krizu moram odraditi i to stoji.Sad sam ko ono, na kondicionim pripremama samo sto sad psihološki se spremam , ja mislim da ću uspjeti.Ja se nadam imao sam ispita i ispita, kriza i kriza.Bože moj, drago mi je da si mi ukazao na to, eto ima toliko duša na ovom forumu i stvarno sve volim, tj.sviju hheheh i želim da svi ozdrave i da svi jednog dana stanu na svoje noge, jaki, zdravi, psihološki stabilni,sa pogledom ka gore i glavom ka gore prošetaš gradom kao novi i drugačiji čovjek.IME NIJE VAŽNO,još jednom hvala ti , pravi si drug!!!!
mrvica

Post by mrvica »

zdravo Luno! zdravo Omare! Zdravo svima!

tu sam ja, vrzmam se, ali rijetko pisem. nema uvijek sta da kazem. hehe.

lijepo Vas je vidjeti na okupu, zdrave, prave i dobro raspolozene.
mrva
Locked