Trodonska terapija
Moderator: sanela
Re: Trodonska terapija
strunuo
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
-
Jaffa wrote:Pa ti padni sa stolice, sta da ti kazem "Pepeljugo".
Ovde je topic i te kako OK, i Trodonska terapija postoji /postojala I TE KAKO! Da li intrahospitalno ili jedanput ti daju sansu da se sam skines sa tri kutije trodona i bezosima...to je vec na timu da odluci.
Ali i za heroinsku terapiju - opet - smej se ALI opet: POSTOJI i i te kako je efektivna. Terapija medicinskim heroinom (diacetil-morfinom) ili diamorfinom kako se u Britaniji zove, je zastupljena u sve vise i vise drzava kao i terapiji sporo-opustajucim morfinom. Tako da, glup ti je odgovor na ovaj post. Uvek postoji masina koje se zove "Google" - odradi koji "search" tamo i eto ti.
hahahahhaha, pepeljuga - pascu sa stolice...
Check021 je ostavio, koliko sam ja surfovao po netu BAR NEKI TRAG u borbi protiv narkomanije, harm reduction-u i svemu. Neki od Vas (99%) dupe nisu pomerili da nesto MAKAR POKUSAJU, pa makar to nesto bilo i osudjivano,ismevano ili sta god. E tako. To su neke cinjenice.
Terapija Trodonom je neizvediva za razliku od terapije heptanona...Trodon se koristi samo u ovisnosti za skidanje krize..Dugorochno uzimanje je uzas ja sam bio na njima, i nakon 1god. pocheli su me jest, izgledo bi uzasno, mrshavo, pio bi diazepame(normabel) da nebi dobio epi.napad koji je moguch kod uzimanja vechih doza...Trodon nije namjenjen za terapiju, nego protiv ljechenja kratkotrajnih bolova...
ja stavarno ne zelim u dubinu terapijr i teme ali cini mi se da je upitno zloupotrobnjavanja terPIJE:JER AKo sam sam ja na mar mg nema sanse od svega st apricate.ja ceak budem neg na metu.....pitanje je sta je cilj nama,terapija,odrzavanje,muvanje,rokanje,droiranje itd......po tome ide sve drugo redom
i stvarno nebi previse u temu.ja sdam sa svojoj dozi jer mi pase i jer mi jer ok i molim boga naci snage danas ssutra skinuti se sa nje i to je to.ja ovdje j´ne trazim pomopc ni nista,mozda dajem svoje iskuistvo.to je moje pravo
i stvarno nebi previse u temu.ja sdam sa svojoj dozi jer mi pase i jer mi jer ok i molim boga naci snage danas ssutra skinuti se sa nje i to je to.ja ovdje j´ne trazim pomopc ni nista,mozda dajem svoje iskuistvo.to je moje pravo
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
-
znash di mozesh nachi snage i oslobodit se tog...Samo trebash to uradit...Svaki ovisnik zna kako da se rjeshi droge, ali droga nezna kako da se rjeshi njega...uff, kako sam inspirativan...sunrise wrote:ja stavarno ne zelim u dubinu terapijr i teme ali cini mi se da je upitno zloupotrobnjavanja terPIJE:JER AKo sam sam ja na mar mg nema sanse od svega st apricate.ja ceak budem neg na metu.....pitanje je sta je cilj nama,terapija,odrzavanje,muvanje,rokanje,droiranje itd......po tome ide sve drugo redom

- Zona Sumraka
sun jesi li ti sigurna da si samo na terapiji?
-
meni je tesko isto bilo shvatit poruku...
-
Vidim da ti Djomlanija reko stvarnost...Kolko sam shvatio ti, ako sluchajno mislish da mozesh ko ovisnik koji se drogiro, stat i samo povremeno uzimat, kao shto su neke iznimke, ali te iznimke ti ljudi nisu bili nikad navucheni i imali krize...Ja ti mogu samo svojim primjerom dat doznanja, da morash izabrat dali uzimat drogu ili ne opshte...Ja sam mislio da mogu tako nekad samo i jesam kojih 2-3mj. svaki 2.tjedan, ali poslje bi se trebo 3-4dana oporavit psihichki(da postanem normalan opet), pa bi onda svaki tjedan, pa svaki dan, u to sam se morao sam uvjerit da je tako....Sad sam chist 6mj. i svako malo pomislim na dop pa uzmem blokator da se skuliram dok je grdo ili se puknem shto sam uradio prije 6-7dana, samo muchenje, pa sam uzeo bjelo 2.dan da nebi bio u banani, ali je bilo sranje i nije bash pomoglo dok nisam uzeo buprenorfin...I poshto se nezelim vishe tako muchit idem probat u komunu, da promjenim navike i da ojacham malo fizichki i psihichki....A daljnje shkolovanje neche ich s opijatima... Tako da, sam chesh se vjerojatno morat uvjerit, neznam zashto pishem to, jer vjerojatno znash sve samo je to teshko prihvatit(ili bit chist ili droga)..:smt017check021 wrote:evo javljam se i ja koji je otvorio ovu temu. Heh... evo mog trenutnog stanja...Posle visemesecne terapije Nalorex-om,USPESNE,pao sam u iskusenje...dobio sam neki veci kes,smuvao se sa burzujkom,i imao sam 500e u dzpu.Taxi,lerdi,shema,5ica dopa,tetovaza i sve je opet pocelo...pa sam opet iskulirao kod ortaka nekih 7 dana nakon svega toga,iscistio se ,pa se vratio na nalorex...Pa tako opet neki period,i onda opet kesovina pa hors...Nisam jos navucen ono,da imam zikru(bolove)ali kontam da sam opijatoman.Znaci ono ,volim opijate i jednostavno kad mi se ukaze ZGODNA prilika kontam da cu ih uzeti.Kontam i da kad ne zaredjam 2-3 dana,mogu da se iskuliram iz bez nalorexa 7-14dana,pa ono uzmem ter.E sad,dokle ce ovo ovako...Cinjenica je da opet uzmimam heroin,i ponekad popijem caj od maka.Hocu jednostavno da radim,idem na fax koji sam upisao,ucim i budem sa porodicom,a pritom da imam LEK (koji se legalno prepisuje)koji mi moze zadovoljiti te moje opiatomanske potrebe.MOLIM VAS,resenje najbolje.... Check is back.
Zono imas klinca znas kako je kad se svaku sekundu gnjavi,pa bi sjedila na tebi,pa bi ovo ,ono
ali,jesam,samo na terapiji
ali,jesam,samo na terapiji
- pepeljuga84
Vidi ovako...Terapija diacetil-morfinom, dragi, nije terapija , nego jednostavno politika određenih uređenih zemalja po pitanju smanjivanja stope kriminala- znači prevedeno na neki niži nivo spoznaje određene terminologije-daju im gudru kako ne bi bilo više ljudi u zatvorima, pa ih država izdržavala i time pucala veće repa nego da ih gudrira...Usput, ti ljudi dobijaju i besplatne ganove, kuvala, mesta na kojima bi se radili...Hmm, ne bih rekla da je to terapija...Pa ti padni sa stolice, sta da ti kazem "Pepeljugo".
Ovde je topic i te kako OK, i Trodonska terapija postoji /postojala I TE KAKO! Da li intrahospitalno ili jedanput ti daju sansu da se sam skines sa tri kutije trodona i bezosima...to je vec na timu da odluci.
Ali i za heroinsku terapiju - opet - smej se ALI opet: POSTOJI i i te kako je efektivna. Terapija medicinskim heroinom (diacetil-morfinom) ili diamorfinom kako se u Britaniji zove, je zastupljena u sve vise i vise drzava kao i terapiji sporo-opustajucim morfinom. Tako da, glup ti je odgovor na ovaj post. Uvek postoji masina koje se zove "Google" - odradi koji "search" tamo i eto ti.
Drugo, u Srbiji su narkomani od "Trodonske terapije" najviše videli ampulu do dve Trodona od 100mg drugi, eventualno treći dan zikre na skidanju u "Drajzerovoj"...Usput, Trodon nije lek koji je dijagnostikovan u lečenju narkomanije...
Treće, ako je neko i te kako radio nešto po pitanju svoje zavisnosti, tj. lečenja iste-to sam ja...Da li je bilo produktivno ili ne-to je već moj problem i mojih bližnjih...
U svakom slučaju, poenta mog cimanja da ti bilo šta odgovorim, iliti zaključak je sledeći "Kad porasteš kašće ti se samo "...
Pozz :smt006
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.