Problem..Sa prijateljem.

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

bojanol

Re: Problem..Sa prijateljem.

Post by bojanol »

Eeeeee, nije život kao poljem preći. Pola grama nije baš tako malo kao što se to tebi čini, pa još i na venu. Nedelja dana ti ne gine, s' tim što ćeš prva tri-četiri odlepiti. No, nije to toliko strašno, posle je gore, pomisliš, hah, pa eto, pobedila sam, lep je dan, daj' da pojačam osećaj i 'ajmo Jovo nanovo.
Jeben je to sport.
taranta

Djeca mahale

Post by taranta »

Gledan neki dan dva djeteta, jedan je školski drug žene u mene, drugi je prvi put probao dop u mom autu, ne nisam mu dao, ali nisam ni sprećio. Ta su djeca postala šampioni, bilo se u komunama, po terapijama..... Zadnji put kad sam došao na forum, jedno djete mahlae je umrlo, dok sam ja brojao tuđe pare i ....
Kako im pomoć? Kad ne traže pomoć?
Danas sam ja otac, i pravo je teško! Taj dan, diler mi plaća ceh za stolom, daje gudru na ler, čuva mi djete dok ja gledam guzove i sise. Hej? Šta će učiniti sutra? Isto ono što sam ja učino za tu djecu. Samo će pogledat! Ljepa mi je mahala, ja je volim, džaba. Boli dok gledaš tu djecu, možda je i negog bolilo dok je gledao nas, mene. Jeli iko praobao šta promjenit? Jel nas iko probao uputit? Probao da promjeni nešto? Ne znam! Jedno znam, a to je da promjenu treba željeti, svim srcem živjeti. Gledam komšiju u jakni, ebote, pvo što sam primjetio u ove 2 godine apstinencije, je da mi nije zima, non stop sam u majici kratkih rukava, skoro cjelu zimu. DjecaU pravu je Bojan, nije dop, pop, pod, dop jeben neki sport. Sad računam, koliko se raje izgubilo u ratu, od gudre, od brzine... Vječni rahmet im duši!!!
Između dva zla ne biram ni jedno!
eetfuk

Re: Problem..Sa prijateljem.

Post by eetfuk »

Sorite kaj se ne javljam tak često, al sam u frci sa školom i sad sam na hitnoj bila, tako sam se da oprostite...ukakila. Cijelu noć nisam spavala, bilo probadalo me nekaj u trbuhu i bilo me strah da me ne ostave tamo ako odem na hitnu! Na kraju me ženska poslala doma i rekla da sam nervozna i da se previše sekiram i da mi je to od toga... Fiju. Valjda imam više sreće neg pameti.
I imam još jedno pitanje, nadam se da ćete znati bolje neg ja. Iz hrv sam i kakav je zakon i postupak ako je netko uhvaćen sa drogom za osobnu upotrebu, a maloljetan je (stariji malodobnik). Jel se obavezno ide u popravni dom ili se može sredit neka terapijska zajednica tipa onaj Reto u Dubravi...ako je maloljetan.
Btw, samo da kažem da meni nije do drogiranja, neće meni bit teško bez toga jer fakat ne želim dublje. Res non verba, znam, bude to, ne želim ostat bez svog putovanja.
Laka mi noć.
Post Reply