KAKO PREPOZNATI NARKOMANA

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

sunrise

Post by sunrise »

o cemu ti to Milose?
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
milos.pirot

Post by milos.pirot »

Pitanje sam postavio mersi jer je napomenula da je imala problema sa depresijom.Rekla je da joj se obrati ko ima slicnih problema.
U životu svakog od nas, pre ili kasnije, dođe period kada listamo stranice naših sećanja. Neka sećanja su ostala urezana ....
dete_svemira

Post by dete_svemira »

SANELA,POKUSACU DA BUDEM STO NEZNIJA SA RECIMA.

Da sam znala sta me ceka prvog dana,da sam se dovoljno raspitala,samo da sam mogla da naslutim......bacila bi samu sebe sa sprata....i postedela bi sebe muka 3 meseca ciscenja njega i navlacenja sebe 2 godine......

Volela bi da upoznam jednog narkomana koji je samo zbog ljubavi ostavio dop.....zaista bi volela da upoznam......Sreca u nesreci je sto nema heroinski staz.To je dobro,jer mozda i moze da pomogne sam sebi,ali sa druge strane sta ako ode na iglu?sta ako se zaukava ka igli?

sory,ja sam veciti paranoik,i neverujem nikom,znam koliko je meni bilo tesko i koliko mi je sad tesko.....znam sta je borba....ali sta se desava u njegovoj glavi?

MOJ SAVET-BEZI DOK JE VREME......ZEZNI LJUBAV I SVE OSTALO.....MISLI NA SEBE,JER NNEZNAS I NISI SVESNA,a nije ni on,KUDA TO VODI......

ON AKO HOCE POMOCI CE SAMOM SEBI.....A TI SI MU LEP I DOBAR OSLONAC ZA SAZALJEVANJE.....

Sory,moje misljenje.....

3 meseca,6-7 puta na dan svaki dan sam gledala rad dopa......ispred mojih ociju......

budi pametna.....znas li koliko je nas koji smo zaglavili zbog necije bolest u glavi?
ZIVI KAO DA JE SVAKI DAN POSLEDNJI,
JEDNOG CES DANA BITI U PRAVU!
mers

Post by mers »

gde ste dobri ljudi.da odgovorim na postavljeno pitanje.pila sam amyzol,ksalol...ma ne znam sta nisam ali sad sam super..za to ima leka itekako..postavi konkretno pitanje i sta te muci a ja cu ti pomoci...
danas saznajem sledece...ne od njega nego od druga...od januara uzima..poslednjih meseci skoro svaki dan...po dva tri puta...od 3/3 da bude bas bas u tome on je na 1/3.....moja odluka je sledece...veceras mu saopstavam da je kraj....ne mogu ljudi,trnu mi ruke lose sam...ja nemam prava sebi a ni mojoj mami unistiti zivot....porodici..ako nista drugo otvorila sam oci njegovoj porodici....previse je bola u meni da bi mu pomogla...doveo bi me ponovo u depresiju...volim ga..ali prebolecu ja to...da nisam ja prekinula...neko bi od mojih prijatelja rekao mojima a to bi bio pakao....mozda neko razume,ali ne trazim razumevanje...najbolje je za mene ovako a njega ne krivim sa jedne strane...zao mi ga je...ali sve je bila laz...on je stalno bio na tome..to nije ljubav to je laz.....ja zasluzujem mnogo bolje...kako cu bez njega ove dane preziveti?hocu..imam prijatelje koji me vole i koji su tu za mene...njegovima cu reci sto hitnije da traze pomoc i sto hitnije da se sele......eto toliko....pisite mi
sanela

Post by sanela »

miljana wrote:SANELA,POKUSACU DA BUDEM STO NEZNIJA SA RECIMA.
Hvala, vjerujem da će to mers puno značiti.
Isto tako mi se cini da i ti nisi spremna za cistu situaciju jer da jesi davno bi poslusala nas prvi savjet koji smo ti svi od reda rekli a to je kupi test i aus. Od gledanja njegovih zjenica i stopanje vremena koliko mu treba da svrsi nema nista. I sta ce ti analiza krvi ako mu ni najobicniji test nisi napravila
Volis ga, ubila bi se za njega, stalno dizes paranoju i sva si u toj frci, jest ili nije na dopu a kakva je to ljubav i koja vrsta ljubavi kad nema apsolutno nikakvog povjerenja? I, to ce povjerenje doci sa cistim odnosima, iskrenim razgovorima a ne kroz sumnju. Ti i dalje ne znas da li on ima problem s dopom.
Ovaj dio sunrise-inog posta potpisujem...
sanela

Post by sanela »

mers wrote:danas saznajem sledece...ne od njega nego od druga...od januara uzima..poslednjih meseci skoro svaki dan...po dva tri puta...od 3/3 da bude bas bas u tome on je na 1/3.....
Ovo što ti pišeš m eni stvarno nikako ne ide u glavu... Možda što sam plavuša :)

Prvo, saznavanje informacija od drugih... pa onda ovaj dio 3/3 - 1/3 Pa to je isto ko da kažeš da je neko polovično trudan. Bona mers, hoćeš li se ti i u šta sama uvjeriti ili će se sve zasnivati na nepotpunim, poluistinitim pričama i prepričavanjima drugih ljudi!
sunrise

Post by sunrise »

ona kao maca kruzi li ga krizu naokolo i gleda pa mirise pa malo odspava pa se sjeti da ima nesto pred sobom pa napravi gir po kvartu itd.

kako ti moze biti blizi i bliskiji njegov neki "frend" nego on sam i njemu vise vjerovati nego njemu samom?
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
PAJA!harvardPaje

Post by PAJA!harvardPaje »

sunrise wrote:
ona kao maca kruzi li ga krizu naokolo i gleda pa mirise pa malo odspava pa se sjeti da ima nesto pred sobom pa napravi gir po kvartu itd.

Bravo bravo,tacno i bas duhovito!

Elem neznam mers sta ocekujes da ti kazemo>ne ostani bori se za njega se vredi boriti! Mozda da, mozda ne .No mislim da bi ti morala da mislis i na sebe i sto kazes na svoju majku...kao sto sam ubedjen ,iz onoga sto si pisala ,da on gleda samo na sebe.Prema tome iskuliraj,baci se na sebe-radi uci vezbaj druzi se ...Sem toga iz mog iskustva jedina uspesna skidanja sa droge su bila kada sam ovisnik shvati da mora da se bori za zivot i da nema gde dalje,e onda okolina moze da mu pomogne ,mada je opet sve na njemu.Prema tome svaka veza sa njime mu daje lazni privid kao sve je ok ,drzi on sve pod kontrolom i tako te gluposti.Ostavi ga za svoje i njegovo dobro i reci mu razlog
jedan jedini i najbitniji.Pa kada se opasulji i ako se opasulji,ici ces korak po korak.
Pisi..
iz Beograda
uvek bio perspektivan na raznim poljima,nazalost u ovoj najvise opravdao ocekivanja

promenjeno od PAJA!harvardpaje
mers

Post by mers »

evo me.vidim da ja uoste vama ne pisem kako treba i da se ne razumemo...ja sam videla sve sama,samo nisam htela sebi da priznam a od vas sam trazila negde u podsvesti da me razuveritie da nije moj s....narkoman.drug mi je samo potvrdio sto sam i mislila od samog pocetka.nikakavi testovi ne mogu pokazati to sto moje oci su videli ali srce nije htelo da prizna.....znala sam svaki put kad je uzeo,ali nisim verovala,bolelo je jako,jako,.....zato sam trazila nesto da me razuveri da nije.........ali jesteeeeee.........i to me razara.kao sto sam napisala,juce sam otisla i rekla mu da je kraj...pricala sam..plakala,molila da prizna prvo sebi i svojima da mu treba pomoc...znam da je malo a mozda nista nije vredelo ali sam morala....i juce je bio na heroinu...videla sam,ne moze se sakriti tako nesto.
dolazim kod njega,cujem ga...gde si pile?ulazim,a on lezi,tako sladak,obrijao se bas kako ja volim,ali oci,njegove oci,pokreti govor sve,sve je tako bolnooooo,ne mogu vam sad pisati,jer mi trne i obraz idesna ruka,koliko sam ispomerana....jedino.sto je jutros rekao svojima da uzima svaki drugi dan i da mu treba pomoc..pristaje na sve.....toliko za sad..ne mogu vise,raspascu se.neki ce se pitati zasto nije ostala sa njim kad ga toliko voli?objasnicu drugom prilikom.tesko je nekog ostaviti kad ga volis,ali jos mi je teze da saznam da je propao..to ce me unistiti...ne krivim mog s...ne osudjujem...ovo je strasno..........................................................................
javor

Post by javor »

...
Last edited by javor on Sat Mar 28, 2009 5:34 pm, edited 1 time in total.
Post Reply