Samo kada sam fizicki aktivna, kada vezbam, trcim ili radim nesto, tad mi je otpusen nos, no cim sednem ili legnem ĆAO! Da li ima nesto sto moze da pomogne a da nisu kapi za nos, da bar mogu da disem na nos?!

Moderator: sanela
I ju ziki,.koje su to droge daj mi reci?! Ja se takodje nadam da bup nije toliko poguban jer kad god ga ne bih uzela ili pak smanjila na pola miligrama to bi se vratilo u normalu, posle par dana. Jbg sad moram i ja da pocnem pod jezik da uzimam, par puta sam pocinjala ali mi prosto bude kao da ga nisam.ni uzela sad jedino da povecam prvih par dana dok se ne stvore te zalihe pa ce onda.valjda biti ok. Posto si i ti uzimao na oba nacina, kakva je razlika, i kako si se navikao posle nosa na jezik s obzirom da je mnogo jace dejstvo na nos...? Nadam se da cu ovaj put uspeti bar to da postignem za pocetak, ne bih ja da mi je nos ok, ali nije.pola mi.izadje i ispada da uzimam mnogo manje,.ili ja to tripujem ali cak sam i primetila kad brisem nos da izadje i bup jer to se momentalno zapusi i krene da curi iz nosa kao voda i ima malo belog tj b.ziki wrote:Takodje mi je bio zapusen nos kada sam uzimao na taj nacin, uglavnom kad legnem i uglavnom se jedna strana zapusi...pa zavisno na koju stranu legnem.
Nije mi poznato da izaziva neko trajno ostecenje sluzokoze itd..mada sam i ja bio zabrinut zbog toga.
Kapi sam koristio ponekad, jer kad funkcionises i u stojecem si polozaju uglavnom se nos otpusi..
Postoje neke droge koje bukvalno izgore kost u nosu i naprave rupu..ne daj Boze nikom...
Ma ziki moje licno misljenje je da ko hoce da se skine treba da presece i.prestane da uzima, a do tad je nebitno kako ce uzimati, ima i na.ovom forumu a i van njega ljudi koji su ga vukli do kraja, nije to najbitnije niti presudno za samo skidanje, svi smo razliciti, poenta je SKINUTI SE, naravno ja nikoga ne savetujem da tako radi i ko god je na ovoj terapiji trebalo bi da je uzima pravilno tj pod jezik, ali jbg ne bi trebalo niko da se drogira pa se drogira, ne bi trebalo da se ljudi rade metadonom pa se rade.. neka svako radi kako hoce ali daj boze da svi jedan dan rese da se skinu i zavrse sa tim, bup je bup kako god ga uzeo unosis u sebe taj opijat , na nos ce te jace uraditi ali dejstbo krace traje, pod jezik se tableta usvaja danima po malo i stvaraju se zalihe pa na kraju dodje do toga da u sebi imas dosta vise od tog miligrama, ali sve su to tehnicke stvari, poenta je skinuti se, ko to zeli, naravno i to je to i baj baj! Mene vise i smara da pišem o tome ali ovo je jedina aktivna temaziki wrote:To se ne odnosi na bup vec ima slucajeva da ljudima od dugotrajne upotrebe kokaina i nekih drugih kiselina progori kost bukvalno..pa ko ima para ide na transplataciju itd.. to su ipak ekstremi, ne bih to uporedjivao sa Bupom...bar se nadam.
A inace ja sam se navikao relativno lako..mozda mi je curkao nos dan, dva i to je sve..davno sam prestao da uzimam na nos.
Tada sam uzimao suboxon koji se inace malo razlikuje od Buprenorfina tako da se i to sa jacinom nekako uklopilo.