Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
Caty

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Caty »

Da li neko ima iskustvo iz prve ruke, dakle jako me zanima jer imam VELIKI PROBLEM, smrkala sam svasta pre bupa, i dop i spid, cak i ekser (ludost ali jbg), ali tek od bupa sam sjebala nos, i vec dve godine imam problema, ne mogu da disem na nos, skoro nikad, čulo mirisa gotovo da nemam, nekad se pojavi ali sve u svemu jako slabo, plasim se jer nije normalno disati na usta konstanto!!! Nikako nisam isla kod doktora jer znam da je to od bupa, i ne mogu da verujem da je to tako jaka tableta i tako pogubna za sluzokozu nosa, da li ce se to ikada oporaviti?! Verujem da se stanje dodatno pogoršalo jer sam jedno vreme koristila kapi za nos u velikim kolicinama, ali i to ne koristim vec pola godine.
Samo kada sam fizicki aktivna, kada vezbam, trcim ili radim nesto, tad mi je otpusen nos, no cim sednem ili legnem ĆAO! Da li ima nesto sto moze da pomogne a da nisu kapi za nos, da bar mogu da disem na nos?! :(
Last edited by Caty on Tue Jul 11, 2017 11:16 pm, edited 1 time in total.
ziki

Post by ziki »

Takodje mi je bio zapusen nos kada sam uzimao na taj nacin, uglavnom kad legnem i uglavnom se jedna strana zapusi...pa zavisno na koju stranu legnem.
Nije mi poznato da izaziva neko trajno ostecenje sluzokoze itd..mada sam i ja bio zabrinut zbog toga.
Kapi sam koristio ponekad, jer kad funkcionises i u stojecem si polozaju uglavnom se nos otpusi..
Postoje neke droge koje bukvalno izgore kost u nosu i naprave rupu..ne daj Boze nikom...
...
Caty

Post by Caty »

ziki wrote:Takodje mi je bio zapusen nos kada sam uzimao na taj nacin, uglavnom kad legnem i uglavnom se jedna strana zapusi...pa zavisno na koju stranu legnem.
Nije mi poznato da izaziva neko trajno ostecenje sluzokoze itd..mada sam i ja bio zabrinut zbog toga.
Kapi sam koristio ponekad, jer kad funkcionises i u stojecem si polozaju uglavnom se nos otpusi..
Postoje neke droge koje bukvalno izgore kost u nosu i naprave rupu..ne daj Boze nikom...
I ju ziki,.koje su to droge daj mi reci?! Ja se takodje nadam da bup nije toliko poguban jer kad god ga ne bih uzela ili pak smanjila na pola miligrama to bi se vratilo u normalu, posle par dana. Jbg sad moram i ja da pocnem pod jezik da uzimam, par puta sam pocinjala ali mi prosto bude kao da ga nisam.ni uzela sad jedino da povecam prvih par dana dok se ne stvore te zalihe pa ce onda.valjda biti ok. Posto si i ti uzimao na oba nacina, kakva je razlika, i kako si se navikao posle nosa na jezik s obzirom da je mnogo jace dejstvo na nos...? Nadam se da cu ovaj put uspeti bar to da postignem za pocetak, ne bih ja da mi je nos ok, ali nije.pola mi.izadje i ispada da uzimam mnogo manje,.ili ja to tripujem ali cak sam i primetila kad brisem nos da izadje i bup jer to se momentalno zapusi i krene da curi iz nosa kao voda i ima malo belog tj b.
Ovde kod.mene.u gradu gotovo svi tako uzimaju buprenorfin i ja sam iz prve tako pocela i to je bila greska. Ali nije kasno da se ta greska ispravi.
ziki

Post by ziki »

To se ne odnosi na bup vec ima slucajeva da ljudima od dugotrajne upotrebe kokaina i nekih drugih kiselina progori kost bukvalno..pa ko ima para ide na transplataciju itd.. to su ipak ekstremi, ne bih to uporedjivao sa Bupom...bar se nadam.
A inace ja sam se navikao relativno lako..mozda mi je curkao nos dan, dva i to je sve..davno sam prestao da uzimam na nos.
Tada sam uzimao suboxon koji se inace malo razlikuje od Buprenorfina tako da se i to sa jacinom nekako uklopilo.
...
Ninocka

Post by Ninocka »

Nikako da se spustim na 0.25 krenem ali izdrzim samo do veceri!! Muka!! Bezvoljna sam i da kukckam sad ovo. Sad se javila i ta zelja za radom!! Grozno!! Po nekoliko puta na dan mi padne na pamet da sve povucem... Znaci skoro mjesec kako spust doze i nikad mi se ta zelja nije javljala. Cini mi se da se ovdje malo posalo o tome, svi koji su ga uzimali pod jezik pa krenuli da se spistaju cini mi se da im je lakse bilo, barem psihicki, jer sa pravilnim uzimamjem, njega i nema. Tako da evo meni novog iskusenja :twisted:
Frajla

Post by Frajla »

Ninocka, sa koliko si mg spustila na 0.25? Mozda je preveliki zalogaj bio?
Pokusaj da se prebacis na normalno uzimanje ali je vrlo verovatno da ce ti trebati malo vise od 0.25 dok se ne stabilizujes na normalnom uzimanju.
Ajde ajde moze se to, motivacija i zelja se vidi kod tebe!
Pisi kako napredujes i kako je bilo onaj dan kad si preskocila dozu, koliko si izdrzala?
Caty

Post by Caty »

Ninocka polako, možeš prvo na 0.33 odnosno da 1mg uzimas tri dana, ili ti 2mg 6 dana... pa tako respodeli u špricu, ja iskreno sumnjam i da cu ici ispod 0'5mg meni ni to nije puno znacilo, bolje da se odmah patim sa tom krizom nego da svaki cas prolazim neku polukrizu, no otom potom, ali ti vidi kako ti odgovara, prvo da se skroz stabilizujes na 0.5 pa tek onda dalje i to bih na tvom mestu, ako si resila da jps spustas isla prvo na 0.4 pa onda 0.33, a 0'4 ti je kad 2mg podelis na 5 dana, sledeca dva miligrama podelis na 6 dana i doci ces i na 0.33 i ostaje posle da miligram podelis na 5 dana (0.2) i da zavrsavas sa tim. Ali ne znam dokle si planirala da ides, no opet kazem velika je razlika izmedju 0.5 i 0'25 ja sam zadnji put isla posle 0'5 na 0.4 izdrzala 4 dana i onda sjebala sve! Nisam tad ni pomišljala da cu se sjebati na tako maloj dozi ali desilo se i jbg.
Ja sam na 0.75 valjda cu od ponedeljka krenuti na 0.5 ako sve bude ok.
Caty

Post by Caty »

ziki wrote:To se ne odnosi na bup vec ima slucajeva da ljudima od dugotrajne upotrebe kokaina i nekih drugih kiselina progori kost bukvalno..pa ko ima para ide na transplataciju itd.. to su ipak ekstremi, ne bih to uporedjivao sa Bupom...bar se nadam.
A inace ja sam se navikao relativno lako..mozda mi je curkao nos dan, dva i to je sve..davno sam prestao da uzimam na nos.
Tada sam uzimao suboxon koji se inace malo razlikuje od Buprenorfina tako da se i to sa jacinom nekako uklopilo.
Ma ziki moje licno misljenje je da ko hoce da se skine treba da presece i.prestane da uzima, a do tad je nebitno kako ce uzimati, ima i na.ovom forumu a i van njega ljudi koji su ga vukli do kraja, nije to najbitnije niti presudno za samo skidanje, svi smo razliciti, poenta je SKINUTI SE, naravno ja nikoga ne savetujem da tako radi i ko god je na ovoj terapiji trebalo bi da je uzima pravilno tj pod jezik, ali jbg ne bi trebalo niko da se drogira pa se drogira, ne bi trebalo da se ljudi rade metadonom pa se rade.. neka svako radi kako hoce ali daj boze da svi jedan dan rese da se skinu i zavrse sa tim, bup je bup kako god ga uzeo unosis u sebe taj opijat , na nos ce te jace uraditi ali dejstbo krace traje, pod jezik se tableta usvaja danima po malo i stvaraju se zalihe pa na kraju dodje do toga da u sebi imas dosta vise od tog miligrama, ali sve su to tehnicke stvari, poenta je skinuti se, ko to zeli, naravno i to je to i baj baj! Mene vise i smara da pišem o tome ali ovo je jedina aktivna tema :)
ziki

Post by ziki »

Ma ja sam takodje tog misljenja,i ne planiram bas da se mnogo bavim tim smanjivanjem tablete u mikrone...
Nemam nista protiv ko tako radi i misli da mu to pomaze..samo napred.
Ja znam po sebi da mi nece nesto mnogo olaksati da sisam mrvice i da ih skupljam lupom po stolu, i svakako me ceka period kilavljenja od par meseci.
Osecaj tog skidanja mi je veoma dobro poznat.
Dosta dugo sam ga nabavljao na crno, pa ostajao bez njega itd..i bilo je perioda kada je to trajalo po nekoliko meseci.
Toliko dugo su ovi problemi prisutni u mom zivotu, pa neka bude sta bude briga me vise...prodje mi zivot u stresovima.
Samo na ovom forumu sam 6 celih godina baveci se time, od perioda kada jer Buprenorfin bio nasa masta da se pojavi u apotekama, pa evo do sada kada hocemo da ga se otarasimo...
...
Caty

Post by Caty »

Bas vala ziki, neka kriza mora da se prodje a ja da uzumam neku mrvicu i da me kao psihicki smiri i uradi, znam da ne moze, to bi me samo izdeprimiralo i jos bih dobila apetit za vise, no dobro nekome to ide i odradjuje psihu pa lakse izgura, no ja kad skupum muda ima da presečem odmah, ma na koliko bila u tom momentu! I ne mogu da se bakcem tom temom sto godina, a i ja se sećam kad su bile nestasice i ja sam to dozivela tek posle par meseci uzimanja bupa pa sam opet imala krizu isto kao i posle dve godine, kriza je ista, nista se ne razlikuje i tad posle samo par meseci mi je bilo isto kao sad zadnji put! Pa jbg proslo je i to i svi su preživeli ja sam cak komentarisala da nije nista strasno, smara to nespavanje najvise i jezenje, zima, ali sve u svemu nista sto ne moze da se podnese! Za sad ne zurim bas, osecam se ok, nisam u toj fazi da mi se ogadio i da mi je lose zbog njega nego prosto kontam da se trebam toga rešiti jer mogu i bez njega isto da zivim i da se ne cimam da zavrsavam na crno, dajem pare i sl. No kad bude - bude, necu vise sebi da stvaram pritisak! Do tad gledam da uzimam sto manje i to je toooo :)
Neka svako radi kako mu odgovara ja sam mislila da je opusteno to smanjivanje do mikrona ali meni to ipak ne odgovara, no s obzirom koliko ljudi uzimaju, 1mg je sitnica i ko god kaze drugacije - sere, nije sitnica za strejt osobu koja se nikad nije dogirala ali za bivseg zavisnika to je vrlo malo. Meni, sad posle skoro 3god 1mg je taman, nisam ni uradjena ni u krizi nego samo ok. E vec sve preko toga me uradi. A sve ispod 0.5 je meni gubljenje vremena bolje da ne uzmem ništa i da se.bar skinem sto pre nego da odugovlacim sto godina ili.ti u prevodu dok uzimam, uzimam koliko mi treba, i koliko.me zadovoljava a jok da uzimam i jps da se osecam lose koji ce mi to. Ja to ne mogu boga mi, sad mogu svi da mi seru da gresim no ne razmišljamo svi isto, ja cenim tudje misljenje i stav pa tako mogu i ostali moje. Dal sam u pravu ne znam, videcemo!
Locked