Retro

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Platinum girl

Re: Retro

Post by Platinum girl »

...
Last edited by Platinum girl on Sun Feb 22, 2009 10:10 pm, edited 1 time in total.
MANS0N

Post by MANS0N »

Ko sam ja,ko si ti,buc,buc,buc?Kupio sam boli glava laptop,mrsko mi pisati,ali kupio sam najbolji-bilo je jednostavno,kupio sam najskuplji.Kurcim se znam,ali ovdje je sistem vrijednosti malo poremecen,tako da me zaboli.Fasciniran sam necim.Sad im je bila Karbala,tada Siiti slave,tj oplakuju smrt momka koji je ozenio unuku poslanika Muhammeda.To vam je sad malo komplikovana prica,ali sustina je da je taj momak bio Perzijanac,znaci ne Arap i da su razlozi u sustini politicke prirode.Toliko je moj mali mozak mogao da dokuci.I prije dan-dva,na toj proslavi ,koja je par kilometara od Bagdada,tj centralna svecanost,i koja je bila i nasa duznost da obezbjedjujemo,udje dama u sator pun zena i djece i sjedne.Tako su mi pricali,nisam gledao.Iz nekog razloga su provalili da nesto nije u redu,jednostavno primjetili su je.Ne znam tacno kako ih mogu razlikovati,sve su pokrivene,u crnom,ali valjda sto je bila sama i po ponasanju.Sjela je u sredinu,pozvala ih rukama,sacekala da pridju-i raznjela se.Ima nesto fascinantno u tome jebiga.Ubila ih je pedesetak.Zamislite kako je samo kul ta dama bila,mislim hladna?Jebiga ,isjekla ih je na komade,pritom i sebe,bez nekog za mene, vidljivog razloga.Samo zato jer ovi vjeruju da je jos jedan momak,koji je porijeklom iz njihovog naroda,imao bozansku sudbinu.Ili tako nesto.Zene i djecu,je uglavnom ubila.Nijednog vojnika,bar ne na duznosti.Mogla je da dodje i na moj punkt i da se raznese,ubije par placenika i vojnika,bilo bi malo teze,ali mogla je makar da proba,ali nije.Nema sad ova prica poentu niti kraj,ali je interesantna,mene privlaci mistika svega toga.Mislim sve je to mnogo cudno.Inace ne muce me te stvari,jebiga ja sam ipak narkoman,ja imam svoj svijet.I u mom svijetu ,pa nije lose.Borim se ,nemam problema,cesto samo u procesu,ali pobjedjujem.Nekad sam prisiljen i na paktove raznih vrsta,ali su me platili dovoljno da podnesem neke stvari.Jah,sve je oko love zar ne?Ma kod mene nije,ja sam narkoman,necu da kupim kucu,posao,stan,auto sta bilo.Necu da umnozim kapital,kontam samo kako cu da se zajebavam.A onda skontam kako to onda znaci da cu,kao i vecina ovih tipova,da dugo ,dugo obilazim ratista.I samo na fragmente zivim.Zar to ono nije narkomanija? :D
Zato ne bih hvala,nije Mirko budala.Necu dvaput pusit istu foru,ma kako primamljivo zvucalo.Imam malo vremena za sebe,vazda se brinem o drugima i nesto naredjujem,sprovodim.A ima posla,jer su mnoge stvari naopake.Ne bih sad da pisem o sigurnosnim propustima ovdje,ali ipak nije ovo bas najjaca armija na svijetu.Jutros su cetvoricu ubili ,irackih vojnika,na dvjestotinjak metara od mene.Ostale su poranjavali,veze nemam koliko,znaci i ovi moji klinci mogu da izginu.E a bas su klinci,znaci ono...jebiga bila bi steta.Ima ih raznih i ,sta ja znam razlicitih bekgraunda i nacionalnosti,ali su nekakvi lijepi i puni zivota i isti u tome.Bilo bi steta,kazem.Posto i ja izgledam kao klinac,opuste se i ono pricaju te price,smijemo se i o autima i zenama i glupostima,dozivljaje i to je super,ali kada nemaju pancir i kada se derem na njih budu povrijedjeni i gledaju me ono sta ja znam i joj ljudi kako ovo nekad bude cudno i sega...Veze nisam imao.Nisam ocekivao ovakve odgovornosti i da cu ovoliko uciti.A ucim svaki dan.Nisam znao kako upravljati ljudima,samo sam mislio da znam.Nisam totalno nespreman,ide mi sad odlicno,vole me ,postuju i sva ostala sranja,ali to nikad nije gotov proces.Uvijek se borim,svaki novi dan mi postavljaju nemoguce situacije i stvarno su ponekad kao djeca.Zato da ih ne bih pobio,moram ovo napisati ,ili reci.Jer ih volim,to su stvarno kvalitetni i dobri momci.Ali je i rat.Ih ovo je bilo ,ono bas prava podjela,znaci mi jebote.Muci me jebote i sutra cu na punktu da ima napravim rostilj,skontao sam i kako. ::wink:
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
MANS0N

Post by MANS0N »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sldPBJKGq0E[/youtube]
I ja sam tu negdje,u publici,prvi red,dam marku ko me prepozna.:)
Eeeee, a bio sam sladak decko... :D
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
vudd

Post by vudd »

Jarane,il'sam ja glup,il'ovaj moj kompjuter nevalja,il'je malo marka :)
Nista se nevidi na ovom ''spotu''
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
vudd

Post by vudd »

Komp. je kriv :D
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
MANS0N

Post by MANS0N »

Ne ,ne video je los,ali je sentimentalna vrijednost velika.Ja se ukazem negdje na pocetku i to je to,ali sam sladak ispao. :)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
goldy

Post by goldy »

..
Last edited by goldy on Wed Jun 24, 2009 9:19 pm, edited 1 time in total.
Lilith*Nancy*

Post by Lilith*Nancy* »

He,he....Satan Panonski.... :heart: :heart: :heart:
Weliki Hug za Mansona :heart: :heart:
stars.jpg
stars.jpg (20.15 KiB) Viewed 1721 times
STAND UP FOR WHAT IS RIGHT
EVEN IF YOU STAND ALONE!
MANS0N

Post by MANS0N »

Hvala svima i za sad i za prije.Jutros me probudi u 4 moj cimer.I ja poludim.Pocnem mu psovati i gadjati ga predmetima i ono bas sam se bio naljutio,nije mu prvi put.A on je dosao ranije(petnaest minuta ranije me je probudio),jer nije mogao vise izdrzati vani,pjescana oluja.I opet mi je donjeo dorucak,svako jutro mi donese dorucak.Ili navece kad idem veceru,da ponesem,jer na punktu nam uvijek donose istu hranu da jedemo sa crncima,rizu i piletinu.Mrzim rizu i piletinu,a on mi donosi hranu iz americkog difaka.Juce sam jeo jastoga i skampe.I sve je tako u tom fazonu,znaci znacajna razlika.Sprema mi krevet,pere ves,kupatilo za mnom,ma sve.Maloprije sam nasao cips na ormaricu,on je vec vani na duznosti i zna da ja preskacem vecere,ali zeli da pojedem nesto.Prije dva dana mi je donio odnekud sto za komp,sa kojeg sad tipkam,valjda su neki Bugari otisli pa je upao u njihov konex i dovukao.Kupio nam je i cilime,nasao od lokalnih Arapa,tako da je ovdje vrlo kouzi i lijepo.Ne znam sta jos,do sutra bih nabrajao,decko je bas dobar prema meni.Cak mi je isprintao i neki simpaticni poster kako hrcem,koji sam neki dan pocijepao i gadjao ga sa njim.Bio me naljutio.Los sam prema njemu,stalno ga vrijedjam i zajebavam.Ima zenine slike svuda ,a jedino sto sam mu ja mogao reci da ima dobre sise i pitati ga da li guta kada pusi.Decko je tih i sportista i nekako jako fin.Ne zna mnoge stvari,pun je mahalskih gluposti i predrasuda i cesto se ni sa kim ne konta.Recimo sa ljudim koji su nam najblizi,sa jednim sa Pala se ne voli jer ovaj navija za reprezentaciju Srbije i ovoga to pogadja.Pokusavam mu ponekad objasniti koliko je to debilno,ponekad i uspjevam.Slabo govori Engleski ,pa me stalno pita sta sef kaze i ja ga zajebavam da ce morati nesto jako tesko da uradi i da ga mrzi.Stalno je u strahu da cu da mu otvorim laptop i valjda vidim zenine gole slike,niocem veze nema.Ima sifru.Uglavnom.To je onaj sto sam mu rekao da sam se drogirao,pa nije spavao dvije noci.Poslusa me svaki put kada mu kazem da mi kupi kafu.Tih je i zlatan je i ja sam los prema njemu.Nije bistar,ali je dobar covjek.Ja sam bistar i nisam bas dobar covjek.Barem ne prema njemu.Vole me ljudi,dobri su prema meni,cesto ne osjecam to.Najbolnije mi je prema mojoj majci,trenutci gdje sam grijesio,trenutci koji su prosli,zivot je jedan i jedino sto vrijedi je ta ljubav.Recimo taj momak koji mi je danas 20 kilometara nosio masinu kojom skeniram otisak prsta,jer sam je jutros zaboravio.Momak koji mi je dao svoje zadnje pare ovdje ,jer su mi nesto trebale i momci koji su bili uz mene kad sam bio donji.Toliko sitnih dobrih stvari koje mi ljudi,nicim obavezni,prave.I hoce i tu su,kad god mogu i kad mi zatreba,vjerujte znam testirao sam vec.A ja?Hehehe ja sam narkoman,ako mi ne trebas ne zovi me.Neku noc kad je Ukrainac ,Oleg zurio na helikopter da ide za IZ,a kasnio je, bio je prebacen u drugu bazu,znaci uznemiren i ono u rasulu a trebao se spremit za pet minuta,ja sam se mslio dal da mu pomognem da nosi futloker (velika plasticna torba koju ovdje svi koriste jer je kompaktna i dobra pri transportu),jebiga bilo mi mrsko.Ponjeo sam na kraju,ali ipak....A to je jedino sto sam za nekog trebao da uradim a da nisam dobro placen.Narkoman.Mrzim se davati i uraditi nesto nesebicno,mrzim biti dobar.Ne vidim u ljudima dobro i sta mi dobro rade,samo lose.Ne uvijek,ali uglavnom.To je lose za moje najblize,ma to je lose za sviju,ali oni ne ocekuju nista od mene.I sta sad?Nista sad,ali sam rekao,da barem nesto dobro uradim,da se natjeram umjesto loseg.Ali ako me cimer i nocas probudi,svejedno ubicu ga.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sanela

Post by sanela »

MANS0N wrote:.Mrzim se davati i uraditi nesto nesebicno,mrzim biti dobar.Ne vidim u ljudima dobro i sta mi dobro rade,samo lose.Ne uvijek,ali uglavnom.To je lose za moje najblize,ma to je lose za sviju,ali oni ne ocekuju nista od mene.I sta sad?Nista sad,
Ovaj post je odličan, a posebno mi se svidio ovaj dio. Prosto me osvijestio.
No, to ne znači da podržavam tvoje ponašanje. Jbg. to što si priznao je prvi korak ka promjeni. Uradi nešto lijepo za nekog, samo zato što ti nisu platili da to uradiš. To je drugi korak... one step at the time.
Post Reply