Fakat, kliknuo sam na ovu stranicu sa jasnom zeljom da ispalim rafal recenica, bez obzira sto pojma nemam na sta ce to liciti i sta cu zapravo pisati... Obicno kad uzmem da pisem na ovoj ispovijesti, barem priblizno znam o kojim temama cu razglabati. Znam, nije to mnogo tesko - pisem uglavnom u alkoholu i celibatu i kladionici i prosipam mizantropska sranja i tome slicno... To onda kad sam cist. A kad me jebe kriza kukam po forumu kako se ziv raspadam i kunem se kako necu vise nikad i to...
Kad malo razmislim, ni sada nece biti mnogo drugacije.
Okej, nisam na krizi i nisam se ponovo nakacio, nemam nikakvih problema sa drogom. Znaci trebao bih pisati o alkoholu i celibatu i kladionici i prosipati mizantropska sranja i nesto tome slicno... Na kladionici sam opako popusio. Jebali me Holandjani, nesto sam vjerovao u Fejenord ali to je ekipa koja kurcu ne valja i ne moze se sastaviti sa loptom. Izgubili levati 3-1 kod kuce od NEC-a... A jebes ekipu koja se zove nec. Naravno, maloprije sam istrcao iz kuce da se popravljam, ali sam zakasnio na utakmice u 17:00 i mislim da se tu krije razlog za ovo piskaranje... Ne mogu da zijevam u teletekst, nije mi zanimljivo, barem ne do 18:00.
Proteklih veceri sam prilicno zijevao u dobre ribe. Stare mi, ovdje doslo proljece i sve dobre sise i guzovi i lica i ostali kvaliteti su dosli do izrazaja, non stop se muvaju gradom i tjeraju covjeka na akciju... Ja tu akciju dosta cudno shvatam i sprovodim - za mene akcija je nalivanje pivom za sankom i blejanje u ribe i eventualno razmjena kratkih pozdrava i ljubaznosti sa ponekom, plus 3-4 pijane recenice u redovima ispred WC-a, ako se sretnemo i to... To je naravno dobitna kombinacija i ja redovno dobijam po usima. E, prije nekih sedam dana sam pricao sa jednom curom u Skali (ako cita ove redove, molio bih je da mi se javi, ja sam onaj bucni tip za sankom sto je cekao Valensiju keca protiv Rekreativa i popusio), nesto mi je bila pravo simpaticna. Medjutim, to je jedini put da sam je vidio u zivotu i nikako mi nije jasno sta se desilo. Dozivio sam, naime, pomracenje uma u nezgodnom momentu i dok sam se sabrao, isparila je u oblaku dima poput dobre vile... A nemam pojma o cemu smo pricali. Moguce je, u stvari, da ona nije ni postojala, mozda sam razgovarao sa stolom i stolicama i pepeljarom i prozorom... Fakat. Sve u svemu, bio je to fin razgovor i prijao mi je, a ujutro sam je se sjetio. Ne mogu se zakleti da bih je danas prepoznao na ulici, ali to nije nista cudno. Ja ponekad nisam u stanju prepoznati ni sopstveni odraz u ogledalu.
Jedna od prednosti zivota u malom mjestu je - druga prilika. Kontam da u velegradima bas i nemas sansu za popravni, nekoga sretnes jednom ili nijednom u zivotu. Ovdje je malo drugacije; ovdje nije kasno ni kad zesce useres motku. Nadam se da ce mi veliki Manitu pruziti drugu sansu, a da cu ja biti malo manje pijan, a vise.... Vise nesto drugo, ne znam bas sta.
Sta je novo u mom zivotu - pa, provalio sam da covjeku mog senzibiliteta jako prija da dize tegove. Covjek mog senzibiliteta uziva da ispoljava emocije tako sto natrpa neke celicne kolutove na jednako celicnu sipku i onda ih podize i spusta sve dok totalno ne izduva i oklembesi se na klupi kao visibaba na izdisaju... Naravno, fizicki sam jos uvijek u losem stanju i kolicina tegova koje podignem i spustim i nije prevelika. Tacnije, idem u onu teretanu u kojoj nema napuhanih bildera koji bi se smijali mojim skromnim dostignucima... Poslije tusiranja se osjecam pravo dobro. Rekao bih da je osjecaj skoro identican onome poslije kvalitetnog seksa, ali ne mogu. Naime, ne mogu se ovih dana bas sjetiti tog osjecaja (pamcenje mi ne seze toliko duboko u proslost), a ne bih htio sad da lazem i izmisljam stvari.
Osim toga, dvaput sedmicno igram kosarku i fudbal, tako da maksimalno trosim energiju. To me odrzava cistim. Provalio sam da Isus nema mnogo zasluga za moju apstinenciju. Hvala Sportu sto sam cist.
E, upoznao sam danas tipa koji je asistent na PMF-u... Hoce da pravi neki program iz domena posla kojim se ja bavim, pa mu trebaju odredjene instrukcije i objasnjenja. Ta se stvar preciznije zove konsalting i naplacuje se. NIsam se jos odlucio koju cu mu reci cifru (to zavisi od popravnog tiketa, ponajvise)... Tip me je odusevio. Mislim, korisno je sresti covjeka koji ima vecu glavu od moje, zbog samopozdanja, a i covjeka koji je smotaniji od mene... Jebote, na prostoru od 20 m", barem cetiri puta je sam sebi podapeo. Kontam da se ipak bolje snalazi pred kompjuterom.
Jos nesto - Crvena Zvezda je razvalila Partizan 4-1 u derbiju. Juce.
Lijepo.
Idiot
Moderator: sanela
Re: prica o najpametnijem tipu na svijetu
I šta bi Vlado sa receptom protiv pisanjua hahahahhahahahah izgubio si ga 

Hahhahaha, izgleda da vise ne djeluje.
Očito mu isteko rok,ccccc .......ma samo ti nama piši,ja ionako ne kupujem štampu pa se ovdje sita načitam
sport i ostale aktualnosti.

zdravo vlado,drago mi je da si konacno dovukao bulju do kompjutera i ispisao ovih par redova o alkoholu,celibatu(u tj oblasti sam sampion)i kladionici...znaci sve je po starom!
kad vec gotivis toliko pivu sto mene osudi zbog sinocnjeg cuganja?pa ti bi to trebalo najbolje da razumes,ali dobro.imam jedno pitanje za tebe,koje i nema puno veze sa ovim temama.
jesi li slucajno voleo da citas' alan ford 'stripove?taj humor se zasniva na sarkazmu i dosta je slican tvom.pozdrav
kad vec gotivis toliko pivu sto mene osudi zbog sinocnjeg cuganja?pa ti bi to trebalo najbolje da razumes,ali dobro.imam jedno pitanje za tebe,koje i nema puno veze sa ovim temama.
jesi li slucajno voleo da citas' alan ford 'stripove?taj humor se zasniva na sarkazmu i dosta je slican tvom.pozdrav
Procitao sam samo par brojeva... Znam da je onaj lik sa velikim nosom Bob Rok. Zapamtio sam to jer mi moze koristiti kad budem opisivao u nekoj prici nosatog tipa - velicinom nosa je zajebo Bob Roka. Nekako tako.
Naravno da te razumijem vezano za cuganje, zato te i kritikujem. Da se sretnemo na ulici, vjerovatno bismo se negdje zapili. Tvoja i moja prica imaju dosta zajednickih tacaka... Zajebano je to
. Ne mogu da te savjetujem jer ni sebi nisam u stanju uvijek i u potpunosti da pomognem... A i ja sam znao nekoliko mjeseci da budem cist od dopa, ali na trodonima. Najvise sam uspjevao smanjiti na 4 dnevno - 2 ujutro, jedan poslijepodne i jedan pred spavanje. Jebiga... Ne znam. Za mene su 2-3 trodona samo produzavanje agonije. Presijeci.
Jedino ti ne kontam onaj trip vezan za BMW525, meni su te stvari nebitne.
Naravno da te razumijem vezano za cuganje, zato te i kritikujem. Da se sretnemo na ulici, vjerovatno bismo se negdje zapili. Tvoja i moja prica imaju dosta zajednickih tacaka... Zajebano je to

Jedino ti ne kontam onaj trip vezan za BMW525, meni su te stvari nebitne.
Ja sam isto uocila,kao citalac ,da vas dvojica imate dodirnih tacaka u izrazu,a vjerovatno i u dozivljavanju svijeta.Ne znam zasto,ali sam pomislila,ova dva treba sastaviti ,da presudjuju jedan drugom,i da se tako cuvaju.Jedino ,primjetih,za razliku od Vladimira,da narocimo vise potencira svoju muskost,i da je lijepo i cak djentlmenski pokazuje.Ja tako zelim da vladanu stane neka na repic,pa valjda zato ovako i primjecujem.Vladan je moj miljenik ovdje.Ne zamjerite.Voli vas Jana.
mozda si u pravu jana,ali bojim se da se nismo bas dobro razumeli. skroz si lose protumacila moje izjave tipa'mene je majka rodila kao muskarca' i tome slicno...koristio sam se sarkazmom,to je jedan od mojih vidova ruganja samom sebi ali pretpostavio sam da necu biti od strane svih shvacen.sve su to slabi pokusaji da razveselim sebe!UP THE IRONS!!!
Sarkazam koji upotrebljavate i jedan i drugi,zaista je duhovit,i lijepo se uklapa u kontekst"vase borbe"Samo naprijed,djecaci moji.Pisite.Divni ste.
HvalaVladan je moj miljenik ovdje.Ne zamjerite