Ima li nade za nas ???
Moderator: sanela
Re: Ima li nade za nas ???
Slazem se,Pawa,u potpunosti s tobom.Ti tako lijepo i razlozno pises,da te za zadovoljstvom citam.Posebno se slazem sa tobom,da ono sto kazu mame,djevojke obicno dozivljavaju sa puno otpora i cesto imamo kontraefekt takvog jednog kazivanja.
Hvala vam Jano. Bilo bi mi drago da i Psy deli vaše mišljenje. Ako ne to, onda da je barem neki od ovih postova ohrabri i podstakne da o svemu još malo razmisli, možda iz nekog drugog ugla.
Cuj ovo:''Slazem se Pawa''''Hvala vam Jano''...Ko Englezi jebote...O cemu vi pricate?Ova cura ima dvadeset i neku godinu.Uz to je i ovisnik,koji se lijeci na svoju ruku.Zar vi stvarno mislite da narkoman tek tako moze da racionalizuje i objektivno gleda na stvari i situacije.Koliko god ovisnik( koji je kratko u apstinenciji)naizgled lijepo i razumno pise,jos uvijek su devijalne emocije i masa drugih iskrivljenih stvari, te koje vode glavnu rijec.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Ma vudd ne, ne englezi… Šta da radim, valjda mi je lepo ponašanje i poštovanje starijih od mene prešlo u hronično. Nadam se da ćeš mi to oprostiti
Ne znam da li sam napisala nešto loše ili nešto na osnovu čega bi bilo ko mogao shvatiti da podržavam njenu narkomaniju. Verujem da nisam. Zaista se trudim da nekomentarišem postove koji su direktno vezani za tu temu ili lečenje, još manje da delim savete. U tom smislu poštujem vaša iskustva i samo ih čitam.
Da mislim sve to što sam napisala, mislim. Da li narkoman može tek tako da racionalizuje i objektivno gleda na stvari ne verujem, ali valjda vredi pokušati (ako već javno piše o tome). Ili možda ne?

Ne znam da li sam napisala nešto loše ili nešto na osnovu čega bi bilo ko mogao shvatiti da podržavam njenu narkomaniju. Verujem da nisam. Zaista se trudim da nekomentarišem postove koji su direktno vezani za tu temu ili lečenje, još manje da delim savete. U tom smislu poštujem vaša iskustva i samo ih čitam.
Da mislim sve to što sam napisala, mislim. Da li narkoman može tek tako da racionalizuje i objektivno gleda na stvari ne verujem, ali valjda vredi pokušati (ako već javno piše o tome). Ili možda ne?
- PsyTechGirl
Ljudi hvala na pažnji i iskrenim savetima..
Kapiram ja da vi ovde svi pišete šta svako od vas pojedinačno misli da je najbolje i na tome sam vam stvarno zahvalna .. Jer da nema vas, ni jedan drugi glas na temu mojih problema ne bih čula.
Kapiram ja da vi ovde svi pišete šta svako od vas pojedinačno misli da je najbolje i na tome sam vam stvarno zahvalna .. Jer da nema vas, ni jedan drugi glas na temu mojih problema ne bih čula.
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
- PsyTechGirl
Pokušavam draga Pawa, iz dana u dan pokušavam..Pawa wrote:Draga Psy, bez obzira što mislim da je dobro što je tvoja mama saznala neke stvari pa makar i listanjem ovog foruma ipak nisu bitne njene odluke već tvoje. To da li je ona protiv tvog momka ili ne ipak nema veze sa onim što ćeš ti na kraju uraditi. Cela priča se vrti oko toga da ti odlučiš šta ćeš dalje raditi. Nadam se samo da si dovoljno odrasla i sazrela i da njeno protivljenje kod tebe neće izazvati kontraefekat i samo te gurnuti još dublje u tu vezu. Pokušaj da uvrtiš sebi u glavu da se ovde ipak radi o tvom životu i, bez obzira na bilo čije protivljenje ili odobravanje, nemoj dozvoliti da te vodi inat ili da ti splet okolnosti kreira život. Pokušaj to sama da uradiš.
Jano, ne bih ja prozivala Psy kada je dostojanstvo u pitanju jer mislim, s obzirom na dosadanja dešavanja u njenom životu, da ona tek treba da uči sebe da poštuje i u tome joj treba pomoći. Mlada je, ima dovoljno vremena da izgradi svoje stavove i ono što je najvažnije skupi snagu da ih sprovede u delo. Iskreno se nadam da će uspeti u tome.
Objašnjavam sebi jedno, pa drugo..pa treće.. ali kao da sve samo ide u krug ..
Ne mogu da prelomim i kraj priče!!!
Ne umem, nemam dovoljno razloga, energije, puno je toga za a puno protiv i sve tako...
Totalna konfuzija!!
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
- PsyTechGirl
U pravu ste sa ovim skroz. Dosta sam razmišljala o ovom vašem postu i naterao me je na neke korake, ali to opet nije ni blizu nečem konkretnom..jana wrote:Ima nesto sto je moja generacija,mislim na zene,jako dobro znala.Kad jedna relacija izmedju muskarca i zene dodje u fazu« razvlacenja«,onda se spasava dostojanstvo.Kako ove mlade djevojke i zene, danas ,to nikako ne znaju?Nije mi jasno.Ako smo vec donje,u kulturoloskom smislu,donje,najcesce u krevetu,donje kad treba roditi nesto i rastvoriti tjelo da se ponovi zivot,pa,vrlo je korisno znati otici na vrijeme i tako spasiti minimum onog ljudskog dostojanstva,sto je valjda iznad svake ljubavi.
Toliko od menePTG,i ovo napisah jer me tvoja dva posljednja posta toliko podsjetise na radnje moje kcerke,da mi ,evo,i sada stomak drhti od nekih davno prozivljenih emocija.Cuvaj se i pamet u glavu,a dupe duvaru,tj na sigurno.
Čitavi životni stavovi mi se menjaju iz sata u sat, a da ne pričam o nečem drugom..
Za sada pokušavam da ostanem čista, da ne radim ništa drugo sem trave i to je to.
Shvatam da to tako ne može doveka i da moram uraditi nešto konkretno.
Ali kako, kada, odakle snage, energije i ostalo.. to već ne znam!!
Veliki pozdrav vama i još jednom - hvala ..
- PsyTechGirl
Dragi vudd.. Dragi vudd.. Dragi vudd..vudd wrote:Cuj ovo:''Slazem se Pawa''''Hvala vam Jano''...Ko Englezi jebote...O cemu vi pricate?Ova cura ima dvadeset i neku godinu.Uz to je i ovisnik,koji se lijeci na svoju ruku.Zar vi stvarno mislite da narkoman tek tako moze da racionalizuje i objektivno gleda na stvari i situacije.Koliko god ovisnik( koji je kratko u apstinenciji)naizgled lijepo i razumno pise,jos uvijek su devijalne emocije i masa drugih iskrivljenih stvari, te koje vode glavnu rijec.

- PsyTechGirl
Wish I could die..
Danas dan iz pakla..
Pitam se, da li će me, kada ovaj dan prodje čekati još jedan isti, slični, ili još gori dan.. ?!

Danas dan iz pakla..
Pitam se, da li će me, kada ovaj dan prodje čekati još jedan isti, slični, ili još gori dan.. ?!

- PsyTechGirl
Jebote nešto sad gledam na Forumu svi bi na Supstitucijsku, milion i jedno pitanje na temu lekova i samoprepisivanja kojekakvih veštačkih heroinskih doza..
Pa to je haos jedan ..
Dok opet, sa druge strane, na Terapiji Antagonistima, tek poneko ponekad zaluta ..
Pa kakvo je ovo vreme došlo, niko neće da se bori a kao ostavlja dop?
Ma bre sve je to samo proseravanje.. nema se para za shemu i šta drugo nego doći na net kao još jedan od mogućih načina da se dodje do još neke ideje da se odradi..
Ma bre, gadi mi se više sve to skupa!!
Možda bih i ja trebala malo da odmorim od ovog Foruma ?!
Da vidim kako je to kad si apsolutno sam sa sobom i nemaš kom e ni da se požališ, pa makar na ovaj način.. ?
Nem' pojma, ali znam da mi danas baaaaš nije dobro..
Pa to je haos jedan ..
Dok opet, sa druge strane, na Terapiji Antagonistima, tek poneko ponekad zaluta ..
Pa kakvo je ovo vreme došlo, niko neće da se bori a kao ostavlja dop?
Ma bre sve je to samo proseravanje.. nema se para za shemu i šta drugo nego doći na net kao još jedan od mogućih načina da se dodje do još neke ideje da se odradi..
Ma bre, gadi mi se više sve to skupa!!
Možda bih i ja trebala malo da odmorim od ovog Foruma ?!
Da vidim kako je to kad si apsolutno sam sa sobom i nemaš kom e ni da se požališ, pa makar na ovaj način.. ?
Nem' pojma, ali znam da mi danas baaaaš nije dobro..