Nakon vise seansi kod psihologa,raznih testova i razgovora,otkrivena mi je jedna "mana",jedan psiho poremecaj na kojem treba da radim.
Taj problem se nazirao,ali je tek prije nekog vremena i potvrdjen.
Imam jednu vrstu prigusenog ili pritajenog bjesa u sebi!
To je "ono" kada covjek ne reaguje na neke stvari,ne suocava se sa problemom ili nepravdom,kada ne reaguje a trebao bi.
To se kod mene moglo vidjeti i na Forumu,jer cesto preskocim neke "gluposti" i ne komentarisem,a sve u strahu da nekoga ne povrijedim.
Naravno,taj problem vucem 100 godina i velika je vjerovatnoca da sam taj problem lijecio heroinom.Forum je samo jedan mali primjer.Prave razloge i stvari na koje nisam reagovao i koje su me i dovele do bolesti-znam!
Ovo niposto ne znaci da sam pizda koja svakome klima glavom i odobrava,ali neke bitne stvari su ipak zahtjevale da na njih reagujem.
Sada,kad' znam o cemu se radi,sjetim se milion situacija u kojima sam pravio greske.Ta sjecanja me sigurno nece sjebati i mogu mi samo pomoci za u buduce.
To neko "oslobadjanje" moze se vidjeti i po nekim mojim zadnjim postovima.Naravno,necu sad zacepljati usta svakome s kim se ne slazem i divljati po Forumu,ali ako i budem reagovao to ce biti moje misljenje bez uvijanja u poklon-papir.
Kucni odgoj i kultura dijaloga ce uvijek biti moj prioritet,ali problem nije u tome.Misli da cu znati kako dalje!
PS: Ima vec 10-tak dana kako se super osjecam.Kao da sam izasao iz nekog sivila,slabo osvjetljenog tunela.Sunce je fakat izvor zivota!
Pozdrav.