DJAVOLICA

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Locked
rajouno

Re: DJAVOLICA

Post by rajouno »

maler nad malerima,pokwari mu se fica na bulewaru..i ajde sad irena guraj,posto ne umes da upalis ficu :-D ,upalu sam zescu dobila..nista mi nije smtalo,cim sam usla u kucu..nisam se cak odmah ni umila,wec pozurila da stavim kaficu za nas tri(posle 60 sati budnosti,ja imam osmjeh)..izrezem narandzu..i cutim,cekam ko ce prvi da proviri...ievo je majka izlazi,i prvo sto je rekla kad me je vidjela (a ona nawodno ne moze rijecu ziwotu da izusti dokk ne popije kafu)-e bogami slozila jedosta recenica :-D prwa"ZASHTO TI NE ODGOVARASH A PORUKE,SHALJEMO TI CIJELU NOC,BUDNA SAM BILA DO5 NE ZNAM STA JE SA TOBOM)A,sjetite se da sam joj rekla da NEMA KREDITA NA TOJ JEBENOJ KARTICI@!!!DRGA"NA STA TO LICIS MOLIM TE?(PTALA BIH JA NJU NA STA BI ONA LICILA POSLE TOLIKOG PUTA,NESPAVANA,NE JELA..)..ok,zaboli me.ali necu da me izbedaci,sjedneo da ijemo kafu..i widim poglede prezira..zasto,st je sad mater mu jebem..."MOJ SAVJET TI JE DA NE FILOZOFIRAS SAD,NEGO SKUWAJ 2 LITRE CAJA,I IDI LJECI SE(DA SE CISTIM)...JA ,kapiram onako bunovna-da mi govori,skuvaj caj..utopli se...A,ONDA MI SINE ....MOLIIIIMMM!!!???
KAO SRAM TE BILO,tebe pustiti samu negdje,vidi kakwa si dosla...o cemu pricas majko?znas ti vrlo doro...sklanjaj m se sa ociju...ne mogu da wam opisem jebeni bol...pokusawam da progworim ,nijema sam...ali,majko umorna sam ,smrsala sam 2 kg...kako mozesh tako..(vec je 12h popodne,ocuh je wozi na posao u jedan)ja i dalje ne spavam...govorim joj ajde da kupimo test molim te,ja i dalje spustam loptu-ona nema para za bacanje,kad ona vidi sta widi..ja slomljena,ocu da wristim...a ne mogu...boli.boli..odlazi ona na posao,ja ajde sjel da se saberem...wraca se ocuh-niti 'zdrawo' kako si putovala,jesi umorna..(opet boli-e zato kazem mrzim tu swoju emotiwnost,slabost na ljude koje wolim)..on ruca,ja mu prilazim i ocu ja da mu ispricam kako je bilo,koliko sam zdowoljna..da me majka docekala a nekom nebulozom,a widi da ne spavam danima...da bi se o okrenuo ka meni i rekao"daj,nemoj nista da mi pricas-znam te ja najbolje-onako drsko!
ljudi mislila sam da je skrivena kamera..sta ocete od mene,alooooooooo 3 mjeseca sa preknula da pijem sedatve bilo kakve vrste,i znaju kakw zdraw ziwot wodim-pa da sam popla kutiju kako oni misle,vjerovatno..pa ja bih umrla,ne bih mogla da se dovuchem kuci..uzas......odlucim da ostanem budna,i saceam je do 6h kad dolazisa posla da razjasnimo!sati bdnosti se produzwaju,ja za swo to wrijee placem,,a ne znam ni kolko sam dugo plakala vec je doslo 6 sati..
PER ASPERA AD ASTRA...
rajouno

Post by rajouno »

zasyto mi se ovo dessava,cime sam zsluzila..alooo,opet joj pokusavam da pridjem...pa zasto tako mislis,znas koliko me to boli..znaskoliko mi treba wasa podrska pogotovu sad kad sam 3 mjeseca pregurala bez sedativa..da sam mneki debil,i sebicna guzic-boljelo bi me uwo sta wi mislite,ali wi ste mi swe ..ne mogu da budem srecna kad te takvi prema meni,a pravite velku nepravdu...na osnovu cega ti ti tvrdis covjece,umorna sam..-NECEE NI DA CUJE-OD SAD MOU DA IDEM NA ISPIT SAMO SA NJOM...uzas,nisam dramila,znala sam da ce biti kako ja budem htjela(a zar joj nije dovoljan zna da nisam nista pila ,jer sam razumna,smirena..nisam agresivna..da j drugacije polupala bih swe po kuci,odmah se 'pakovala' "selila"..itd)iskulira me zena i ode...ja udjem u sobu ,i pkusawam nesto da pisem(sati nemam na kompu)..ali pokusawam da zapisem....da izbacim bol...vidim duplo,slova se gube...nalonila sam samo malo glavu na sto od kompa,samo malo da odmorim...(odbila sam i da jedem i spawam)...sledece cega se sjecam,budim se u krevetu sa uzsnim bolovima u vratu,i drugoj garderobi...saljem sestri dmah poruku,cim s probudi da dodje usobu-da mi kaze sta je bilo jebote!!!
PER ASPERA AD ASTRA...
rajouno

Post by rajouno »

idim narandzaste fleke po stazi ispred kreveta,pocinjem da panicim sta je bilo-isaam valjda povracala..ma nisam..nema sanse..
ulazi seka,ja se smijem..grlim je...reci mi molim te sta je bilo to,i otkud ja u krevetu...(zamislite do 5 ujutru ona se nije namolila u sobu da widi sta je samnom!!!)..kao nasla te na stazi ,kako lezis preko mandarina,sa upaljene dwije prale kvarcne peci..(moga sam ladno da e zapalim)..eto otkud narandzaste fleke(a ja sam unijela 3 mandarine jer sam dehidrirala,mislia da cu ih pojesti..wjerowatno sam se ispruzila na stazu gdje je bilo toplo,i zaspala...ona me je presvukla,legla u krevet..wrat me ubijao..opet sam spawala 4-5 sati...E,SAD SLIJEDI SOK TERAPIJA!
PER ASPERA AD ASTRA...
rajouno

Post by rajouno »

NBRZAKA{JEDVA) skupim snage da odem skuvam kafu,jer mije to trebalo..wrati se u krevt i pustim buddah bar...i mir...kao da sam sanjala,i sad sam usporena..
ulijece majka u sobu,ja je samo mlim da me ostavi da lezim ,jer sam polomljena..kao zabrinuta je,pita me kako sam,boli l me sta ....pa,st mislis???a?jao,prepala se,jedva sam disala...jedva sam na noge stala...(pa naravno komrala sam se)
i ja opet pmenem,zasto ti je ono trebalo..ocu normalno da pricamo..nema sanse,lez tu u miru ako hoces,ne morras da ustajes ja cu ti kuvati caj od koprive i lijeci se.......aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
NECU CAJ IZ KOPIVE,NECU NI DA JEDEM,NI PIJEM...AMA NEK CRKNEM KAD WAS IMAM TAKWE(A GLADNAAAA,UH)
PROSLO JE par sati,niko ulazio nije...boli ,boli jebena nepravda...!
u pola 3 mi unosi corbu,ovo moras pojesti-ostalo ne moras..i izadje!e,mislim u sebi-necesh!izjurim ja sa tanjirom iz sobe,sto mi donosis u sobu kao bolesniku-oc da ruca sa porodicm ,i ja sam gladna.i jos uz to gvorim 'prijatno ljudi"
oni soknuti...e,sad cu ja da e izdignem mislite sta hocete...odgledamo vb-prokletog,ja komentarisem..pokusavam da ih izvucem iz letargije...ond ciao darvine-tek tu ja i seka odwaljujemo,zeamo se..njoj smeta sto se komentarise...hmmm
ali boli i dalje boliiiiiiiiii
sta da radi ,kako da doprem do mozga -ocu da mirna srce udjemo u 2008
i sjetim se moje dobre vile...znaju pojedini koje..maje..
ponoc je,ja joj saljem sms-ako bude mogla da se cujemo u ova dwa dana,e znam sta da radim-nemam mira...
stize odgowor u sekundi-zowem e odmah ako hoces!koliko srce ima ta zena..........dalje.....
PER ASPERA AD ASTRA...
rajouno

Post by rajouno »

kad je cula -zgrozila se!napravimo pla-da ako sam ja zaista cista-ima rjesenja -test,a za nju dokaz...smislimo strategiju,da pricam sa njom u ponoc,normalno..da ponudim rjesenje,jer zelim da mirna srca udjemo u novu..da ne stoji jaz medju nama..znam da sam je iznewjerila par puta,al sad mi je bitno da mi wjerujes,jer zaista nisam....da kupimo test,i za sekund smo mirne i ja i ti ...samo to zelim...buaaa,kakwi testovi,dovoljno ja widi ,necu vise da bacam pare-ti tvrdis da nisi,ja twrdim da jesi i to je to..idemo na bolje nadam se!kakvo bolje,ma kud bolje od ovoga......zasto neces test,evo ja imam nesto para sto cuvam jos iz nk ,nisam ih ni takla...pa mogla sam do sad da kupim 10 kutija da se narokkam,ali nisam..nece da cuje na ima mnogo prolema,majku ,bolesnog muza,uhwatila je prehlada...morala sam da je pecnem :-D
ZNAM JA ZASTO TI NECES DA KUPIS TEST-ZATO STO BI BIO NEGATIVAN,I TI NE BI BILA U PRAWU..A TI SI ZABOGA UVIJEK U PRAVU..UCITELJICE!
KAD JE MAJCE,cula kako je pricala samnom izdimila je -napravile smo jedan dog...sadsu praznici,ne radi nista..prvom prilikom cu od tih swojih para kupiti test na benzodiazepine,i umotati ga u koverat,sa neko pravnickom posvetom-u smislu-"nadam se da nece docekati 2009"...jer ne pamtim kad su me zdnji put testirali,znaci mogla sam da se pucam swim i swacim,ali nisam -JER NE ZELIM!
SAMA SAM U OWOME,PRAWICU SE KAO DA NISTA NIJE BILO..DA SAM NEKA LABILNA OSOBA,OVO NJIHOVO SPUSTANJE,I NABEDJIWANJE BI ME DOUSURILO...ALI NEEE,JA ZANM KOKJIM PUTEM IDEM-A AKO CE DA IDE NA ISPIT SAMNOM ,OK-NO PROBLEMO..SAMO CESH SE IZBLAMIRATI..
ETO NE ZAJERITE NA OPSIRNOTI,ALI MORALA SAM SWE DO DETALJA DA IZBACIM...MNOGO ME POVRIJEDILO.

MORAM D IDEM-OD 9 PISEM,CUJEM FRKU KROZ KUCU..BABU SRCE VATA,INACE SLABA PLUCA IMA-A DIMI KO SPORET...FINO JE DR,REKLA GLEDAJ SEBE-NE ZALI ZA NJM,TO E NJEN ZIVOT! I ONA JE NAGRDJENA...RASPADA SE..MA SWI SE RASPADAMO..

SRECNA MI NOVA GODINA :-D
PER ASPERA AD ASTRA...
lizard

Post by lizard »

sretna ti nova godina :D kazu, nova godina 357 novih nafaka :-D
SRETNO!
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
zvrky

Post by zvrky »

Qq bebo kilometar ipo texta :-D znas da mi je tesko da citam dugacke postove hahahahhahahah nemoj to da mi radis :-D
LJubim teeeeeeee!!!
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
maxlo

Post by maxlo »

Poz. bebo....sad sam procitao sve ovo,bedak,nije da nije......trenutno si sebi naj bitnija,zvuci sebicno ali tako mora to i sama znas...takve stvari ce te jos vise ojacati....budi mi dobro i jedan veliki poz. imas i od mene :wink:
Ziveti u harmoniji sa zakonima univerzuma je put ka najvecem zadovoljstvu
lizard

Post by lizard »

Evo ufati vremena da nesta napisem. Dva-tri dana imam obdaniste u kuci, pa me rijtko kad popuste vise od 5min.
Bebo nemoj da te sjebavuju starci. Oni inace vole kontrolu nad djecom, pogotovo kad ih raja zovu beba :D
Salim se :wink: ja sam malko u drukcijoj poziciji, vise od 6godina ne zivim sa svojima. Svejedno, malo, malo, pokusavaju da kontrolisu, upravljaju...(ebajiga sve je to samo briga) Bas nedavn ostaviljo nekakve stvari kod njih u garazu, kad poslje par sati oni na vrata. Sjeli na kafu, vidi im se briga na licu. Pogotovo na licu moje majke, koja je inace strasno smirena, zena koja zraci nekakvom pozitivom, vjerom, vjerom u bolje. Sute, pa pitaju „jesili dobro?“. Jesam! Pa onda pitaju moju suprugu „jeli sigurno dobro? „Jeste!“ Meni sega, a glupo mi se smijat, reko sta je bilo? Kad majka izvadi nacetu tablu B-kompleksa iz tasne, kaze „nasla u garazi! Jel to opet pijes one tablete!“ Misleci na hep. Stacu, odvalim se smijat . Rekoh, majka draga ja te nemogu natjerat da mi vjerujes, to je do tebe, vjeruj ili se brini, radi sta mislis da treba ali zapamti da meni nije vise 13 . Kaze „svejedno koliko godina imas uvjek ces mi biti djete.“
Evo ti jos jedan primjer jos vruc ko somun. Dosla nasa fina bajna dijaspora, kuca povazdan puna. Dodjose moji, kad hoce ta visa sila :D ja bas juce na palnini dobio tipu da stari prodaje zemlju i kucu (ono sto je ostalo). Nebi mene to ni tangiralo da meni nije „poklonijo“ tu istu zemlju 1/1. Nikad nisam potrosijo ni sekundu na razmisljanje da ja to prodam. Nisam budala prodat takvo nesto, jos mi 10min od stana. E veceras neizdraza da ga pitam, stari cuo sam da prodajes? Kaze „prodo!“ Reko hvala ti sto si pito! Poce nesto pricat, ja samo pritisno OFF! Moze pricat nekom drugom, para mu ne fali, a i da fali njegovo je bilo, samo koji qrac me pravi budalom. Da mi, a nisam mu ni trazio-pa mi uzme bez pitanja. Prije bi ispala frka, bilo bi garant i bacanja stvari po kuci. Danas samo osmjeh, sta cu? Nervirat se? Nadrogirat se  Ma jok, samo opusteno. Njegov problem (poslozio sam odmah kockice zasto je prodao) majke mi!
Hehe napisa i ja svasta, a htjedoh ti samo rec nemoj se nervirat bez veze, ma ni sa vezom :-D Samo pozitiva i furaj po svom. Sretna ti nova godina
i opet :smt006
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
rajouno

Post by rajouno »

hvala ti lizarde,uspostavila sam kontrolu ..znam da ce biti jos mnogo,mnogoo takvih situacija,nepovjerenja..itd.moram biti strpljiva-sto kazes,kad su me iznapadali,a nisam kriva -polupala bih swe po kuci,pakovala se,rezala wene itd...ali ja sam samo iskulirala-neces da radis test..ok,no problemo..vjeruj u sta hoces,sto mi je dowoljan znak,da sam uspostavila dobru kontrolu nad sobom...opusteno..najem izuvni wentil..i kuliram..istina..boli jbg-ali ja picim swojim putem-pravim!
na muci se poznaju junaci!i samo weliki prastaju...izvini sto rijetko komentarisem tvoje postove,ali trenutno ne znam gdje mi je glava!tu sam ako ti zatrebam...za swe was...woli was baby! :D :D :D
PER ASPERA AD ASTRA...
Locked