Hocu opet da budem ok

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

zeleni

Re: Hocu opet da budem ok

Post by zeleni »

MasacreEnElDiscoBar wrote: Zashto?? Mislish da je taj ljek uradjen ko zamjena za heroin ko heptanon, taj je ljek uradjen da blokira opiodne receptore i umanjuje potrebu za opijatima, samim tim shto ne uzimash opijate dok si na terapiji subom. moze ti bit samo loshe ako uzmesh na njega opijat(takav ljek se uzima duze vrjeme, dok osoba nebude sigurna, da kad misli prestat da neche posegnut natarg za opijatima)...Za one kojima vishe odgovaraju opijati tu je methadon, neki mogu s njim dobro funkcionirat, ali nisu toliko zashticheni od napasti da uzmu heroin ili neki drugi opijat uz njega...Ti plachi ja se mogu samo da smijem... :)
sub je opijat. i da. uradjen je ko zamena za heroin. ko heptanon. ili slicno ko heptanon. samo, kazu da je zikra jos gora nego od metadona
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
MasacreEnElDiscoBar

Post by MasacreEnElDiscoBar »

Bilo bi super kad bi se u ovom sluchaju, gdje postoji josh glad za opijatima i psihichka nestabilnost, da se ko alternativa pochne, bavit nekim sportom, uglavnom ukupirat cjeli dan, da se ne stigne niti nemoze mislit koliko se loshe osjecha...Ali neki to nemogu...Vech sam napiso, ako se odluchish za ambulantno ljechenje, heptanon nikako nebi preporuchio, mozda sub., ili naloxon(Revija), ali ona je skupa...Tako da sub. je jedina opcija po meni okei, ako se odluchi ambulantno ljechenje, josh bolje ako mozesh uzimat svaka 3-4 dana jednu tabl. zbog tog jer tolko blokator djeluje od zadnjeg uzimanja...Sad vidi koje su ti moguchnosti, mozesh pitat u centru za ovisnosti za savjet, gdje sam siguran da che ti htjet dat sub. za terapiju.,..Vidi pitaj informiraj se....Znam kolko zna bit zeznuto dok si chist neko vrjeme, a da se mozesh borit s tom zudnjom, teshko...Ja sam 6mj. chist, imo sam par recidiva, pa dok bi me ulovila zudnja uzeo bi buprenorfin, ili se pukno, samo muchenje, nisam promjenio navike, a to je vazno i poshto odlazim uskoro ponovno u komunu, nadam se da chu tamo se bar zapochetak ochistit psihichki i fizichki, ojachat organizam i promjenit neke navike, a za to treba vremena, nadam se da chu ga imat snage dovoljno izdvojit, poshto meni nije pomagao sub. ni meth, chak ni mst, nakon nekog vremena jer sam uvjek pretjerivo u svemu...Ako se odluchish za terapiju subom. treba se drzat ljechnichkih uputa i chim manje doze, najbolje uzet svaka 4dana terapiju, ako si u moguchnosti...Uglavno vidi kako mislish da je najbolje za tebe, imash tu dosta informacija, s nekima se ja neslazem, ali ako ti vidi od sveg, svih savjeta shto je u tvojoj moguchnosti da se izvuchesh...Pozz i sretno!!!
MasacreEnElDiscoBar

zeleni wrote:
MasacreEnElDiscoBar wrote: Zashto?? Mislish da je taj ljek uradjen ko zamjena za heroin ko heptanon, taj je ljek uradjen da blokira opiodne receptore i umanjuje potrebu za opijatima, samim tim shto ne uzimash opijate dok si na terapiji subom. moze ti bit samo loshe ako uzmesh na njega opijat(takav ljek se uzima duze vrjeme, dok osoba nebude sigurna, da kad misli prestat da neche posegnut natarg za opijatima)...Za one kojima vishe odgovaraju opijati tu je methadon, neki mogu s njim dobro funkcionirat, ali nisu toliko zashticheni od napasti da uzmu heroin ili neki drugi opijat uz njega...Ti plachi ja se mogu samo da smijem... :)
sub je opijat. i da. uradjen je ko zamena za heroin. ko heptanon. ili slicno ko heptanon. samo, kazu da je zikra jos gora nego od metadona
Skroz krivo si informiran(potrazi i vidi koje su razlike metha. i buprenorfina), nije ko zamjena nego ko ljek kojim se sprjechava ovisnika da uzima opijate!!!Krize mogu biti jake i duge, ali se one ublazavaju postepenim smanjivanjem terapije...Normalno da ako zelish rjeshit krizu preko nochi da budu grde krize, meni je dr.Sakoman preporuchio dok sam bio na subutexu da se treba stabilizirat na jednoj kolichini(jer sub. djeluje do jedne granice, zavisi koliko je oshtechen mozak sve doze koje se uzmu vishe nego treba nemaju nikakvog uchinka, shto kod metha, nije situacija, a i puno manje su moguchnosti predoziranja) i kad se odluchim smanjivat kaze da mjesechno po 1mg, chak pola mg svaki mjesec i tad neche bit tako grdih kriza koje su spomenute i koje sam i ja sam iskusio, jer sam htio se uvjek preko nochi skinut, a to nejde, samo se dogodi to da takvim naglim skidanjem psiha i cjeli organizam uzdrma i onda se obichno poseze za starim dobrim opijatima...Mogu ti ''zeleni'' prospek od ljeka kopirat tu, ako te zanima za shta sluzi i kako se ljechi njime...
saša-ex

Post by saša-ex »

Subotex i suboxon, dva ista leka, osim sto jedanima dodat i blokator.... Poboljsana verzija metadona... na kraju-ista stvar.
SAMO CEO ŽIVOT...
MasacreEnElDiscoBar

saša-ex wrote:Subotex i suboxon, dva ista leka, osim sto jedanima dodat i blokator.... Poboljsana verzija metadona... na kraju-ista stvar.
Okei, ako ti tako mislish, ali ja shto se tiche methadona, i subutexa iz svog iskustva koje je temeljeno na skidanju sa suba. i metha sve ukupno negdje 11,12puta...Heptanon dok sam uzimo stalno bi povechavo doze, dok bi vidio da me pocheo jest i dok sam se pocheo bojat za zivot poshto sam dosegnuo kolichine do 80kom. metha., prebacio bi se na sub., ali dok sam bio na njemu nije me zadovoljavao jer mi je josh mozak bio gladan opijata, pa bi ga prekido, pa opet na njega, dok nisam nakraju shvatio da nema smisla uzimat subutex, ako se mislim drogirat...Nego dok odluchim da je dosta mi droge onda chu ga pochet uzimat...Tako da sigurno onaj ko se zeli drogirat uzet che zamjenu za heroin heptanon, nego radije suboxon zbog tog blokatora i manjka one euforije koje pruzaju opijati(hep., morfij)...Poslje tolkog muchenja i prebacivanja s terapije na terapiju, sam zakljuchio da subutex kako sam ga uzimo da bi se drogiro ne shljaka i da, ako se zelim drogirat tu je heroin, ili methadon ko losha zamjena...Ako odluchim prestat probat chu s subutexom, shto i jesam, ali mi nije pomogao, jer nisam promjenio navike, nisam radio i stalno bi mi misle lutale, a to nije dobro, tako da ja kod sebe vidim rjeshenje u komuni...A suboxon ima dosta uspjeha u ljechenju, samim tim shto su ga pocheli sve vishe ljechnici prepisivat je smanjen broj predoziranih u hr za 30% u proteklih 2god...
zeleni

Post by zeleni »

MasacreEnElDiscoBar wrote: Krize mogu biti jake i duge, ali se one ublazavaju postepenim smanjivanjem terapije...Normalno da ako zelish rjeshit krizu preko nochi da budu grde krize

idem sebi na zivce. al kontam neko ce da pogleda ovo sto pises, pa ce da ti poveruje.

sta izaziva krizu?
prestanak uzimanja opijata.
ako mi lek koji prestanem da pijem izazove krizu, u koju grupu on onda spada?
spada u opijate (poput heroina, metadona, morfijuma...)
q.e.d.

p.s.
po istoj toj logici, smanjivanja terapije, mozes i sa dopa fizicki da se skines
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
MasacreEnElDiscoBar

zeleni wrote:
MasacreEnElDiscoBar wrote: Krize mogu biti jake i duge, ali se one ublazavaju postepenim smanjivanjem terapije...Normalno da ako zelish rjeshit krizu preko nochi da budu grde krize

idem sebi na zivce. al kontam neko ce da pogleda ovo sto pises, pa ce da ti poveruje.

sta izaziva krizu?
prestanak uzimanja opijata.
ako mi lek koji prestanem da pijem izazove krizu, u koju grupu on onda spada?
spada u opijate (poput heroina, metadona, morfijuma...)
q.e.d.

p.s.
po istoj toj logici, smanjivanja terapije, mozes i sa dopa fizicki da se skines

da, istina samo da bi se tako uspjelo s dopa skinut, postepenim smanjivanjem treba bit jachi od njega, a shto znamo da je gotovo nemoguche...mislim da ove rasprave ne vode nikud...mislim svatko zna shto treba da uradi da se izvuche iz droge, ja sam piso sve ovo iz svojeg iskustva u uzimanju suba.,hepova, dopa.., a i iz drugih ljudi dr., psihijatara, i dao sam svoje vidjenje, sad nekom se to ne chini uredu neko zna da misli da postoji bolja rjeshenja, ali ovisnik che teshko sam bez pomochi doch do pravilnog i zadovoljavajucheg odgovora, tako da uredu neki misle da sub. je isto ko meth., josh gore od heroina s tim se slazem i mnogi su mi potvrdili kako su tabl. najshtetnije, ako se uzimaju ko droga, a ne ko ljek...Sad kako da chovjek bude okei??Postoji zudnja, i opasnost da se pochne drogirat, znachi prije tog bi trebala prevencija se uradit, bilo bi supre kad bi mogo si nekako odvratit misli i neznam pochet bavit sportom, ali ako to nije u stanju, shta onda??Mislim da ima puno izbora samo treba izabrat onaj koji misli da che mu bit od dugorochne koristi i za taj izbor mora imat chvrstu volju, i snagu da ga isprovede u djelo...Sad se tu pishe da kud na ambulantno ljechenje nakon 3god. apstinencije, i ja se slazem i bilo bi super kad bi mogao bez ljekova, probat nach neku alternativu, ali ako to nije netko u moguchnosti, i postoji josh zudnja za drogom??Znachi preostaje, alternativa neka, maknut se zaokupit cjeli dan poslom i sportom ili probat s ambulantnim ljechenjem neznam jer postoji neshto drugo, da ili komuna...E sad treba izabrat, ja sam iz svojeg iskustva i nekih ljudi napiso sve shto se moze, ako neko ima neku bolju ideju sigurno che Cyber rado saslushat...Ja stojim iza toga da je najbolje da ako moze bez ljekova, makar se probat maknut nekud na par mjeseci, ali ako to nejde, i chovjeku treba medicinska pomoch, stojim iza subutexa...
malic

Post by malic »

Stojis na vetrometini..ali kako su klasicni vetrovi izumrli spremi se na nesto mnogo jace....inace svako postovanje tvog stava i pozdrav.
MasacreEnElDiscoBar

malic wrote:Stojis na vetrometini..ali kako su klasicni vetrovi izumrli spremi se na nesto mnogo jace....inace svako postovanje tvog stava i pozdrav.
Nisam shvatio?? kakvoj vetrometini? za shto se mnogo jache trebam spremit, mozda neki uragan?, ..Samo da napomenem sve textove koje sam tu napisao, neki su zagubljeni medju temama, potkrepljeni su mojim iskustvom i iskustvom drugih ovisnika i chinjenicama iznesenim prema meni sa strane ljechnika i psihijatra, tako da se moje iskustvo temelji izrichito na tome(svojim iskustvom, iskustvom drugih ovisnika i ljechnika)...
Neznam mozda me se krivo shvacha u nekim stvarima ko npr.ljechenje ovisnika ljekovima, shto nije moj stav..... u sluchaju da ovisnik zeli takvo ljechenje i ima pravo da pokusha s tom vrstom ljechenja, koja npr. meni nije pomogla...Kad bi me netko pitao kako da se rjeshi ovisnosti, moj odgovor bi bio komuna, ali ako nije u stanju bit bez ljekova i maknut se na neko vrjeme da se ochisti, onda su tu psihoterapije i supstituciske terapije, poshto imam iskustva s komunama, psihoterapijama i supstituciskim terapijama mogu samo pisat o tim iskustvima shto i jesam na svaku temu, bez ikakvih predpostavki, samo sam piso jedino ono shto mogu potkrjepit chinjenicama...Shteta shto se dosta mojih textova zagubilo u temama jer svugdje gdje sam piso iz iskustva, a ne iz svog stava koji je kako sam naveo ljechenje bez ljekova(promjena mjesta, gdje ovisnik uzima drogu i promjena navika)....
sunrise

Post by sunrise »

Meni je DiscoBar simpatican decko...sorry onu prvu rijec u imenu nikad da upamtim
Jebi ga,on pise sta je njemu bilo i sta je prosao....jes da nikome nije do sporta u krizi ili u fazi nakon krize a jos manje nama zenama ici na bazene,ali ja cu se sutnuti u dupe uplatiti mjesec dana bazen....i,istina ne uspijem,ustvari cesto mu ne procitam post do kraja,ali ne zamjeri mi to,u puno toga odustajem..........
e,sad,dajte ,nije da njega usporedjujem sa nekima,ali bilo je tu svega i svacega...disco nam malo muzike unosi dok je jos tu...............
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Post Reply