Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Dakle odvratni ste mi, onako duze vremena gledajuci odvratni. Ovaj forum za 100 god da covek dodje sve ce biti isto. Saveti jedni drugima, recidivisti uvek imaju formulu, uvek je taj put bas sve nekako u njihovim glavama cudnovato drugacije, nekako ima necega sto pre nije bilo, cepulje na metadonima pijuckaju terapoiju i podrzavaju komunu, poa idite vi, ja bi sada vas za ruku sutra nema doza i gotovo, nakosutra bi slinavi i balavi puzeci ljubili lekara.
Ja znam jednu stvar a to je da u mom kraju ima par zena koje su vase godiste koje mogu da ljube mog lekara vise nego sto ja mogu da mu zahvalim. Zato sto su njihova deca bila na redu da budu muusterije. Oni nisu iogrqali fudbal i nisu se bavlili sportom, pusili su travu ui zainteresovani za dalje. Sada mozda su musterije nekog drugog ali im ja ne nabavljam i zato majke treba da ljube u bulju prvo mog psihijatra a posle doktora opste prakse. Samo druge majke ko jebe. Ali je cinjenica da j bi izasao iz komune prvi , drugi, peti desewti put i radio sto sam radio. Vec sam bio ali ponovo bi bilo isto. Vi morate da shvatite da ste pripadnici nenormalnih naroda omrznutih u civilizaciji. Znacvi nismo normalni, bili vi bosanci, srbi ili hrvati. Popnasate se kao oni tasmaniskio djavoli kada ih ubacis u istu rupu pa brat skace na brata aaaaaa, aaaaha i grizu se sve dok ih ne isutiras i onda se smire. Tako i Srbi Hrvati i Bosanci ali nisu normalni. Normalnima su omogucili clanstvo medju civilizovanima a ova trojka i dalje moli i kuka.
Za 5 godina ovde ce biti isti sa istim problemima i isto ce bas taada da budu u zadnjem procesu lecenja, vredni ce da daju savet drugima sta da rade kako bi eto i oni ali ne mogu da lise okolinu njihovog prisustva i bitni su jako inace bi otrcali u prvu komunu. Jadno da jadnije ne moze biti. Dotle ce proces da bude isti od 10 koji ne ode na susptituciju 8 ce da umre, 1 da se izleci a onaj spava u podrumu i ceka kraj. Zemlje ce da uvode terapiju jedna za drugom pa i ta mrtva rusija sa 2.5 miliona zavisnika a vi cete pricati istu pricu.
Ja kada sam dosao ovde Srbija je imala vas divan program i svi oko mene su uzimali drogu a smejali se lecenju. Sada vasa prica je ostala ista i mogu vam reci dobar deo je na terapiji. Komsinica se ne boji da ce joj sinu nabaviti heroin. Neki su umrli ali samo oni koji nisu ni razmisljali o Metadonu, govorili su to njima ne pomaze a nisu ni probali, verovatno su mislili da deluje kao Trodon tj da ne sredjuje lkjude i nastavili da se drogiraju.
Da li je moguce da vi ne vidite da se pola ovih sto hoce da se leci sprda sa vama i javlja iskljucivo kada su uradjeni.
Da li je moguce da bi to ne vidite...
Znaci koga god doktro ne razume, samo pise recepte i ostalo, kofer-komuna-stacionar, drugi ja ceka na terapiju a vi tamo ce vam, biti bolje...Ne zauzimajte mesta drugima i da kukate o losim lekarima. Ima onih koji ce ih hvaliti, vi serete losi su ja se ne lecim gde mi je lose niti cu ikada. Pa kako da pijem lek od kog mi je lose ili da ga ne pijem uopste.
Evo ja da znam ja bi vam nasao prvi vezu za komunu, ostavite sve, verujte necete nikome nedostajati, lepo komuna, ali ne zbog vas ja bi to uradio zbog onih 5 koji cekaju da dodju na vase mesto.
I dobro je da sto vise nezadovoljnih ostavi Metadon jel novi dolaze kojima je neophodan. Ljudi se vracaju sa raznih neuspelih apstinencija, ponavljaju terapiju, itd. Nezadovoljni Suboxonom. Svajcarska ga nije uvela ja mislim, samo Subutex, nece ljudi zakljucili da izaziva krizu a ne smiruje zavisnike.
E tako lepo dajte mesta nekome kome treba terapija. Ja bi da mi moj lekar kaze upali komunu samo pitao jel hoces dok spavaju unutra ili da podpalim malo pa sacekam da izadju ostali. Toliko c3nim svog lekara.
Ja bar nisam vodoinstalater koji se zalepio za 3 zavisnika pa utripovao da lekari ne znaju nista.
Niti spominjem druge dok oni ne spomenu lecenje i lecene onim lekom za kojim znam da bi sada mozda i vec ubica bio da ga nisam dobio na svu muku. Jel ja cu pre u ubice nego u izlecene skroz. Dobro je cuvajte opvo da sam upozorio ljude. Obicno posle sranja gledaju da li je pricao takve stvari negde pa da prozovu ljude koji nisu provalili znake ranije. Ja sutra da sam vlast jka bi zabranio da rec Metadon izgovara bilo ko ko ne namerava da se leci i nema dozvolu za lecenje tim lekom. Radi mira cisto da ne bude plakanja posle.
Znaci da ne misli o Metadonu onaj koji ne treba da misli. Jel odatle proizilazi zlo, ja se ne bi ni javio da mi se nije pripovracalo od onih koji piju Metadon a nemaju pojma kako je to probuditi se u komuni. Pakao na zemlji.
To moze za beskucnika isprebijanog da bude drugacije. Za onoga ko ode ujutru kupi novine, pogleda dnevnik, istusira se pije kafu i pusi pljugu, ispljuje zemlju sto nije kao zapad, komuna moze da bude mesto gde bi pre nekog ubio nego otisao tamo. Zapamtite ove reci moj vam je savet veliki prijateljski. Na groblju je kasno reci nismo znali, nije izgledao toliko lud i ostalo. Obicno bude tako.
Znaci lecenje gde hocete, kada hocete, pa kada se vratite, tema pa pisiste i ne prelazite u drugu koju niste probali i gotovo. Znate kada bi ja napisao nesto o komuni da se nisam probudio u njoj i rekao smrt pre nego ovo.
Znaci za kraj prestanite da se angazujete oko Metadona ako vam ne treba je l cu se osetiti kao da mi udarate na zdravlje a onda cu prvo da vas lisim onih prevoznih sredtsava sa 2-3 flase benzina preko ograde pa cemo dalje da vidimo. Napadate lek zbog kog hodam, razumete.
A mozxda to i hocete da novine jave jedno jutro da je neko odlepio i bacio zapaljive flase sa benzinom u dvoriste Reto centra. Mozda bi tako da iskukate neko pomoc dalju. Pa vise kukanja da vam pomognu a manje o Metadonu,. trosite vreme, ...
Za kraj ja vam predlazem da zazmurite i da se zamislite ovako lepo i stavite se na moje mesto bez ikakvog objasnjavanja i filozofiranja i skapirate da je toi mopj zivot. Znaci nista drugo, ne filozofirajte nego tako Metadon>Zivot, nema Metadona Smrt u Mukama i na osnovu toga zamislite sta sam u stanju da uradim.
Gde ste vi, jel ono na nizbrdici, na Avali. Pa znam ja planiram ja kome da se osvetim odavno za neki pogani potez neuobicajen za EU... UuUU dok bi dosli vatrogasci iz Bgd vi bi dogorevali 4 puta.
Jos kada bi culi bivsi zavisnici, zavisnici, lecene, neleceni, njima isto to kao vama heroin i dop, tako je njima to isto samo bi bilo polako kolega ne zurite ima dosta krivina do tamo.
Zeleni a sta kazes ja sam indijanac pa dobro i ti si.
Kog plemena???
I check bolje napravi tu organizaciju u Srbiji da se skupimo i odemo na Avalu da im se potpisemo na vrata da tu radi lecenje necemo doci i da se lecimo vec legalno kako dobar deo lekara kaze da smo slobodni da se lecimo. Prvi stavljkam ja potpis niko ne moze ispred Mene. Krvlju bi napisao da tmo mogu da udjem samo sa bocom plina na ledjima i brenerom uz povike Buuuuurrrrrn, Buuuuuuuuuuuuurn.
Last edited by toto-rina on Fri Sep 02, 2011 11:10 pm, edited 1 time in total.