budjenje

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
nanii

Re: budjenje

Post by nanii »

gdje sam stala.................
uh nije lako pisat ovako detaljno, tačno ponovo proživljavam neke momente.............ali osjećam neku odgovornost prema čitaocu ovih redova da dovršim istu...
@ Saša
Oh Saša šta se ti izvinjavaš-pa mi smo barem familija ;-) :heart:

I tako ja završih u zatvoru...............
Neću sad da pišem o doživljajima od tamo,a bilo ih je :D . Kriza je polako popuštala, ja sam već bila spremna da idem kući, ono kao: toliko od mene i aj sad da se razilazimo. I samo sam čekala to prepoznavanje više pa da idem.
I tako dođoše jedan dan da me vode na prepoznavanje konačno, ja sva sretna, pozdravljam se sa svima, vodnicima............Uvedu nas 4-5 u neku prostoriju gdje je bila neka plavokosa djevojka koja je pitala da li sam ja djevojka sa slike? Rekli su joj da jesam i ona najnormalnije uperi prst u mene i kaže. To je ona!
Ja u šoku, ne mogu da vjerujem šta mi se dešava......................ljudi šta je ovo,jel ovo neki film, crna komedija.............čekam da zazvoni alarm da se probudim......................
I onda počinje ludilo, nervoza, slučaj je tako glup,ta cura je ispričala jedno 6 verzija te pljačke, mi imamo dokaze da je D. tada bio u vojsci,ali ništa, ne pije vode......valjda smo imali pogrešna imena u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu.
Advokati nam govore da pošto je prvi put i to, biće valjda samo par godina, a donja granica je 5g. robije za to djelo. Ja sam toliko bila poludjela da sam pripremila govor za suđenje tipa. Nema veze, ja ću da robijam 5g., provešću mladost u zatvoru zbog nečeg sa čim nemam nikakve veze, ali ću svaki dan da liježem i budim se sa svjedokinjom u mislima i kad izađem, naći ću je gdje god, ubiću je i lijepo otić u stanicu sa sve oružijem i reći. "Evo, sad barem znam za šta ležim" Što bi mi Bosanci rekli, halaliću se.......
Na svu sreću nije dotle došlo,u međuvremenu su naše porodice razgovarale s dotičnom, valjda su joj i neko zlato nosili.....Uglavnom ona je cijelo vrijeme tvrdila da smo to mi, ali eto kao nije znala da sam ja Hrvatica,ma nemam pojma.nebuloze neke........Na suđenju je izjavila da nije tako sigurna da smo to mi..
Uh sreće naše dok je sudija diktirao da se okrivljenima ukida pritvor nakon tri mjeseca istrage..
I tako se mi nađosmo na slobodi, ja sam se vratila kod svojih, pošto smo dotad živjeli kod njega sa njegovom majkom koja nije podnosila ni mene ni njega i bilo je tu takvih scena na koje sam ja samo mogla da se poklopim ušima i da šutim i trpim jer"sama sam birala"
Naravno nastavili smo po starom i ja sam se za mjesec dana opet našla na istom mjestu ali ovaj put fakat kriva,užas. Za neka 3 mjeseca i D. je pao ali na još više djela pa su mene pustili..Tada su još svi htjeli nekako da mi pomognu, kao fina cura iz fine familije,a D.baraba navukao curu, šta će mi on i sl.
I neznam, poslije tog drugog izlaska iz cz-a nastupa neki period meni totalno konfuzan sada zato što su stvari postajale sve gore i gore a i tako ih se mnogo izdešavalo da ne mogu nekako vremenski da ih posložim,ali pokušaću.
U sljedećem postu, trudim se da ne budu predugački da bude lakše za čitat jer znam da ja kad vidim kilometarski post često u startu odustanem
Last edited by nanii on Thu Apr 28, 2011 12:16 am, edited 1 time in total.
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
nanii

Post by nanii »

Nakon tog drugog izlaska iz cz-a sam jedno vrijeme uspjevala da kontrolišem uzimanje heroina, stala bi par dana čim bi osjetila malu krizu, a usput sam se pucala svim "lakšim drogama" i tako neko vrijeme uspjevala da zavaravam samu sebe.. Trajalo je to dok D. nije opet izašao i onda se desilo ono što se obično dešava kad su 2 ovisnika u pitanju-navukli smo se momački ponovo.
I opet neke drame sa policijom, sada smo već bili poznati u policijskim krugovima tako da bi nas brzo provalili i opet smo morali da se krijemo, ali sada od ove druge policije iz Srpskog dijela grada.
Spavali smo u mojoj vikendici pored Sarajeva koja je bila zapaljena u ratu i nije bilo uslova da tamo miji dolaze, spavali smo na nekom razvaljenom krevetu među smećem i špricama.
Svaki dan smo stopirali za grad i nekako stvarli pare za šut, iz vazduha što ja kažem, neznam ni sama više kako. Ponekad bi pojeli nešto iz pekare ali uglavnom smo se hranili zelenim jabukam koje su rasle u okolini,
prljavi, nikakvi....ponekad bi ušla u wc nekog kafića i bukvalno se tuširala u lavaboa, a ponekad, ali baš ponekad bi opet svratila do kuće što nisam nikako voljela, jer kad bi ja došla kući, sestra bi izašla s gađenjem, došla bi samo kad tata nije bio tu jer ni on nije mogao da me podnese, uglavnom da pojedem nešto, eventualno se presvučem.
Sjećam se da sam tako jednom došla, a oni svi u kući, što me začudilo....tata govori:uđi, ajde. I Vade mi nekakav papir na kojem su se svi potpisali da me se odriču i šta ja znam i kao da potpišem-nisam htjela,rekla sam: Ne odričem se ja vas nego vi mene..........
Drugi put mi je mama čitala neki članak o nekom momku koji je overio i čija je majka izjavila da je bolje tako i da joj je drago što je mrtav........tako da nisam baš navraćala kući.
Na kraju smo bili odradili neku firmu i našli nešto keša, iznajmili stan taman kad je D. opet pao.
Ja sam se nekako vratila kući uz drame ,neznam sestra bi u sred noći zvonila komšijama da pita može li spavat kod njih jer sam ja došla(inače se i ona drogirala u Zadru, ali je stala na vrijeme) i bilo je tako nekih ponižavajućih situacija. Bilo je to neko ludačko vrijeme skidanja i kačenja. Zaposlila sam se u jednom elitnom kafiću u koji su navraćali advokati, političari, estrada, tako da je baš bilo love, a ja sam kralaaaaaaaaaaaaaaa. Desile su se neke stvari koje su me ono baš ucrnjačile, smuvala sam se snekim dilerom koji me dugo gnjavio i na kraju sam popustila pored živog momka kojeg volim u Zenici, još bi me on namjerno zagrlio po gradu da svi vide........uzimala sam toliko droga da je to moje tijelo jedva podnosilo. Nekako sam u to vrijeme upoznala neku raju koja je bila puna spida i boba i vutre i baš smo se zagotivili međusobno. Pucali smo se speedom i bobama po cijeli dan i noć i dernečili, plesali po kući non-stop, duvali, ameni je naravno heroin bio baza, samo što to niko od njih nije znao.
Sjećam se da sam izbrojala da nisam bukvalno oka sklopila 12-13 dana i da sam za to vrijeme pojela griz sendviča.......i tako svi mi manje-više. na sebi sam vidjela nekakve imainarne bubuljice po cijelom tijeli, čak i nadlanicama, ušla bi u wc da se puknem i ostala po 4-5 sati cijedeći te bubuljice tako da sam na kraju bukvalno zgulila kožu i napravila žive rane po licu i tijelu,
Ven e su se povlačile a ja nisam bila neki stručnjak u snalaženju, uvijek me je neko drugi sređivao tako da sam se ja bukvalno kasapila.............
nanii

Post by nanii »

A da ne pričam što sam imala neku fobiju od kupovanja ganova jer nisam voljela kako me tete iz apoteke gledaju, furala sam se da se ne vidi da sam narkomanka i nije bilo te krize koja me mogla natjerat da odem u apoteku po ganove, tako da sam znala otić u neke haustore po kojima su se sređivali narkomani i pokupit gan koji mi najbolje izgleda, oprat ga i sredit se.........................dobro je da sidu nemam.........
Na poslu su već uveliko sumnjali, svi su mi pričali neke priče tipa: Sine, ako imaš kakvih problema samo reci)
Ja sam negirala naravno.
Imala sam neku pernicu u kojoj mi je stajao pribor koji je bio tako star i odvratan, ganova čistih i prljavih, ma užas, aj sam se pucala svakih sat-dva,a u međuvremenu sam gutala bobe.
Uglavnom, jednom sam taman uzimala pribor iz garderobe da se sredim kad je uletio gazda spričom, brzo , stigli su neki pravo važni gosti, odma ih posluži.
Ja uđem u salu i vidim da nema nikog i skontam.................
Uglavnom drama poslije radnog vremena, svo osoblje kafića-sastanak. Ali stvarno niko nije ništa ružno rekao, svi su govorili:"Hajmo joj pomoć".
I tako je na sastanku odlučeno da mi se nađe štela da što prije upadnem u bolnicu na detoks, metadon se tek pojavio u gradu i davali su samo na bolničkom liječenju. A i raja s kojom sam se lešila od brzina je provalila da sam ja navučena na Heroin, i oni su htjeli da pomognu, da iznajme stan i da neko non-stop bude sa mnom, da duvamo i tako................bez obzira na sve ti ljudi su mi stvarno ostali u najboljem sjećanju.........Išli bi u Zenicu sa mnom samo da mene odvedu kod D. u posjetu i landarali po gradu satima dok ja ne završim...............
I tako ja odem na detoks, izađem prije vremena na svoju inicijativu uvjeravajući i doktore i raju i samu sebe da se neću navuć a noge su same išle na govornicu i prsti su automatski birali dilerov broj.....
Skidala sam se i kačila pravo puno puta u pravo kratkom vremenskom periodu i bila sam napola luda od kriza. Izdržala bi ludilo, 20 dana ne spavanja bukvalno, bolove, skidanje na suvo i taman kad bi prošla kriza, ja bi se opet navuklla i onda bi se iznervirala što sam se navukla i krenula bi da se skidam s trodonima, bez trodona, bez ičeg, pa na more kako god, neznam više ni sama samo znam da sam bila u takvoj krizi da sam bukvalno ojećala da ludim i da sam htjela samoj sebi da iskopam oči.
Prestala sam bila radit i bilo mi je teško da se snalazim za lovu, a taj diler s kojim sam se smuvala se furao da me skine pa da se vjenčamo pa da ja pomognem njemu da se skine........mislim, kakav apsurd -nevjerovatno.
A ja sam cijelo vrijeme voljela D. koji je bio u zatvoru i išla mu u posjete i samo sam čekala da sazna, a on je i te kako slutio........
I tako me taj diler jednom uhvati kako mu kradem robu, i posvađamo se, i ja odem.
I u tom trenutku mi baš ono bude dosta svega i ja odlučim da odem u komunu.
Nije mi bilo bitno koja je komuna, bilo mi je samo bitno da odem što prije.........
I tako sam se za koji dan spakovala i otišla u Španiju u RETO centar.....
dee_87

Post by dee_87 »

Ej Nanii.. Citala sam tvoju ispovijest i fakat sve ovo sto si napisala je jako tuzno i sjebano.. Kako si sad, kako se osjecas nakon svega ovog sto ti se izdesavalo? Vidjela sam na slici da imas bebicu, predpostavljam da te je o ona puno u zivotu iscupala iz bedova.. Jer to je bas radost u zivotu, nesto zbog cega se vrijedi maximalno boriti.. Kakva ti je sad situacija sa starcima, jeste li sad u ok odnosima? Veliki pozdrav i pisi nam jos :wink:
teodora4

Post by teodora4 »

dee_87 wrote:Ej Nanii.. Citala sam tvoju ispovijest i fakat sve ovo sto si napisala je jako tuzno i sjebano.. Kako si sad, kako se osjecas nakon svega ovog sto ti se izdesavalo? Vidjela sam na slici da imas bebicu, predpostavljam da te je o ona puno u zivotu iscupala iz bedova.. Jer to je bas radost u zivotu, nesto zbog cega se vrijedi maximalno boriti.. Kakva ti je sad situacija sa starcima, jeste li sad u ok odnosima? Veliki pozdrav i pisi nam jos :wink:

moram da budem copycat :) citala sam, bas, film ceo da bude... samo, nekako moram da napisem, setimo se Boga kad je tesko ali, moguce je setiti se i kad je dobro, ja sam, bas kad je bilo dobro, okrenula list, jer je bilo predobro da bi zavisilo od mene same, znala sam da nije do mene, suvise je bilo dobro sve sto se desilo, a bas u trenutku kada sam se pitala, sta li ce se to desiti i doneti promenu, jer ja sama nisam radila na tome :D
nanii

Post by nanii »

Dee
Neću sad da preskačem, ima tu još dosta do tog dijela tako da ako te zanima-stay tuned :D

Teodoro četvrta.......................volim kada ljudi hm kako da se izrazim......................vide, :idea:
Drago mi je da ste se javile.
teodora4

Post by teodora4 »

odlicno si se izrazila :)
Deno

Post by Deno »

jao Nanii bila si tu a nista dalje od ispovjesti.
pravo napeto, kontam sta li ce sad napisat maznula cuku popila sok nekom sa susjednog stola
i treba za to dobiti 120 godina za to.
i ono sa starcima, pa tusiranje u labavou itd.
kad vas vako citam dobro ste pri zdravoj pameti.
Pawa

Post by Pawa »

Deno wrote:kad vas vako citam dobro ste pri zdravoj pameti.
Vala bas...

Evo da se i ja prijavim u klub citalaca :)
Nanii pozdrav za tebe. Stvarno se divim i tebi, a i svima vama koji ste nakon svega uspeli da napravite takve preokrete u zivotu. Mnogi od nas nemaju snage ni volje za neuporedivo banalnije promene i mislim da je nebitno ko ce se za sta uhvatiti, sve dok je apstinencija krajnji rezultat.
nanii

Post by nanii »

Deno wrote:kad vas vako citam dobro ste pri zdravoj pameti.
Vala baš :smt043 sreća nije do mene
Pawa :D
Hvala vam na ohrabrenju oboma, evo nastavljam, ja imam malog sina pa mogu da se posvetim pisanju tek kad zaspe...........Al dobro, ovako ispovijest možda dobija dozu dramatičnosti :D
Post Reply