metadon-nova tema
Moderator: sanela
Re: metadon-nova tema
Voyo,pa opet ti ricinus uvalili.Pa kad covece stignes knjigu da pises.Verujem da ce to biti bestseler,nesto poput Mir-Jam.Naslov: samac u metadonu.Salim se ovo je super,sve dok nema magije i zidara.Bez zezanja jel ima u tim tvojim masonima crnotravaca?Znas da su u Crnoj Travi najbolji zidari u Srbiji?
dal' mi steti droga leti?
@vudd
Da, u Metadonskom odrzavanju ne bi trebalo biti ikakvih zabuna, medjutim ovde ih ima.
Otuda i traktati s' moje strane.
Pokusavam da vas naucim necemu.
@tess
Ti si bas istripovala taj ricinus.
Ja sam sebi dajem Metadon, ne idem svaki dan u kliniku, sto ne citas pazljivo, pomenuo sam to vise puta i ne u dugackim traktatima, pa da kazem hajde bilo ti je smor citati, vec i u kratkim postovima.
U knjizi nece biti nicega o ezoteriji niti okultizmu, knjiga nije o tome.
Vec sam rekao o cemu se radi i o cemu je knjiga.
Da, u Metadonskom odrzavanju ne bi trebalo biti ikakvih zabuna, medjutim ovde ih ima.
@tess
Ti si bas istripovala taj ricinus.
Ja sam sebi dajem Metadon, ne idem svaki dan u kliniku, sto ne citas pazljivo, pomenuo sam to vise puta i ne u dugackim traktatima, pa da kazem hajde bilo ti je smor citati, vec i u kratkim postovima.
U knjizi nece biti nicega o ezoteriji niti okultizmu, knjiga nije o tome.
Vec sam rekao o cemu se radi i o cemu je knjiga.
Last edited by Voyager on Sun Dec 20, 2009 3:47 pm, edited 3 times in total.
Ovo sto Vojo pise je,na srecu ili zalost (kako ko gleda) potrebno ovom forumu.
Ima tu puno istine,opet na srecu ili na zalost.
Mislim na ova strucna pisanja oko metadona,pa i drugih stvari vezanih za bolest ovisnosti.
Za ove koji ne znaju,ja sam na supstituciji Suboxona i ovaj vid lijecenja iziskuje nesto veci napor kod lijecenja,ali i pomaze.
I naravno,da cu ici na ukidanje svih medikamenata kada budem mislio da je vrijeme i da sam neke "stvari" rijesio.
Kako god,najljepsi je osjecaj slobode od svega i ne ovisnost.
Isto tako,ne budem li "normalno" funkcionisao i bude li moj zivot licio na vjecnu borbu,borbu koja ce mi odvuci previse snage i zivot uciniti takav da se sve bude vrtilo oko toga da ostanem cist,nisam siguran hoce li takav zivot vrijediti truda.
Mene ceka jos dug put do te predaje,pa se necu ni zamarati sa tim.Ostaje mi primarna borba za apsolutno oslobodjenje i trenutno cu samo gledati u tom smjeru.
Kad sve adute ispucam,a ima ih dosta u zivotu,onda cu moci podici Bjelu zastavu i bez griznje savjesti prihvatiti dozivotnu supstituciju.
Ima tu puno istine,opet na srecu ili na zalost.
Mislim na ova strucna pisanja oko metadona,pa i drugih stvari vezanih za bolest ovisnosti.
Za ove koji ne znaju,ja sam na supstituciji Suboxona i ovaj vid lijecenja iziskuje nesto veci napor kod lijecenja,ali i pomaze.
I naravno,da cu ici na ukidanje svih medikamenata kada budem mislio da je vrijeme i da sam neke "stvari" rijesio.
Kako god,najljepsi je osjecaj slobode od svega i ne ovisnost.
Isto tako,ne budem li "normalno" funkcionisao i bude li moj zivot licio na vjecnu borbu,borbu koja ce mi odvuci previse snage i zivot uciniti takav da se sve bude vrtilo oko toga da ostanem cist,nisam siguran hoce li takav zivot vrijediti truda.
Mene ceka jos dug put do te predaje,pa se necu ni zamarati sa tim.Ostaje mi primarna borba za apsolutno oslobodjenje i trenutno cu samo gledati u tom smjeru.
Kad sve adute ispucam,a ima ih dosta u zivotu,onda cu moci podici Bjelu zastavu i bez griznje savjesti prihvatiti dozivotnu supstituciju.
narkoman sam al' najlepsi.
Slažem se da ne treba omalovažavati to što Voyager postuje, samo zbog toga što se nešto ne razume. Čovek se maksimalno trudi i treba mu odati priznanje za navodjenje i naučnih činjenica i ličnog iskustva. Ja sam mu vrlo zahvalan na postovima jer mnoge stvari nisam imao gde pročitati kada se radi o supstituciji, a ličnog iskustva još nemam jer čekam komisiju da mi odobri(verujem duboko da hoće na osnovu dokumentacije i "staža" sa prekidima od nekih 16 godina na opijatima i alkoholu) a do sada mi ništa nije pomoglo da ostvarim pravu apstinenciju. Tu mislim na to da kada ne uzimam nemam promene raspoloženja, depresije, izlive gneva, bezvoljnost, često i nemogućnost da zadržim neki posao, loš san itd.. Dakle čak i kada se ne bih slagao trudio bih se, a smatram da je to neki nivo kulture potreban ovom forumu da bi funkcionisao civilizovano, da argumentima naučnim oponiram bez ličnog omalovažavanja i kvalifikacija malicioznih. Bar od mene niko neće čuti ovde da ako se ne slažem sa njim krenem "lično" na njega. Dakle samo činjenice i budimo otvorenog uma. Nemam ništa protiv ljudi kojima je komuna pomogla. Sve što pomaže da se klonimo uličnog heroina, dilera, kriminala je dobro. Nisu svi za komunu ja lično znam za sebe da nisam. Ali neću nipodaštavati ljude javno koji su bili tamo i to im je pomoglo. Ako je dobro njima dobro je i meni. Smatram da Voyager ne propagira supstituciju kao jedini izbor kao i Yugo-S, ljudi jednostavno, pišu o onome što je njima pomoglo što ne znači da je to za svakoga izbor oni to čak nigde i ne navode. I mislim da je u pravu kada piše da metadon nije čaroban lek i da će odmah pomoći, naravno da je potreban lični trud i želja i pre svega volja da se prestanem sa heroinom i da se radi na sebi uz pomoć terapeuta, da se menjaju navike, društvo. Ja sam toga svestan i ja ne želim da ako mi odobre matedonsku terapiju da se legalno drogiram, naprotiv želim samo da mogu da spavam, radim i funkcionišem kao drugi ljudi "normalni". Ovo normalni sam stavio pod navodnike jer je normalnost jako relativan pojam i zaivisi od epohe, društva, moralnog kodeksa i drugih stvari šta će se smatrati normalnim odnosno onim što je dobro a što većina radi i poštuje. Još jednom hvala svim dobronamernim ljudima ovde na dobijenim informacijama, a hoću da verujem da nas nema zlonamernih...
Jos malo mogu cale da ti budem,a methadonom sam se bavio dok si ti jeo pacija govna umjesto dudinja@vudd

Naucno dokazano:Methadon je dobra ''Ersatzdroge''...''Junkie nemaju alternativu i prelaze na methadon program...Cesto se zloupotrebljava....Nakon skidanja,ponovni problemi sa ovisnoscu...Dozivotno odrzavanje-dozivotna ovisnost''...
Niti ja, niti bilo koji junkie kojeg sam poznavao,a poznavao sam mnoge,na metadonu nisu bili bas ogledalo funkcionalne osobe.Zna se vec kako met.radi,da ne opisujem to...
Priznaces yagervo,a cini mi se da si negdje napisao, da je najbolje kad si slobodan i da ces ako dodje vrijeme bla bla...
Ok,ti trenutno i nisi zagrijan za takvu partiju,i zelim ti da pozivis i dozivis neke spoznaje koje se kose sa literaturom bogatih likova koji prate ''trend'' i potrebu trzista...
Ovo sto je Yugo napisao , skoro da se u potpunosti slazem...
Ja sam apstinent,koji pokusava bez icega da isnese svoju ovisnost.Zivot mi nije bas najkvalitetniji ,kao ni vecini st8 ljudi...Znam da je do mene i da nisam dovoljno uporan da pomognem sebi.Jos ako uzmem u obzir godine drogiranja i dobro potkozen junkie stav,ovakve recenice mi zvuce bas streberski

U poslednje vrijeme razmisljam da se vratim substitutu.Borba izmedju ovisnickog i ovog dijela mene koji bi jednom u zivotu bio cist ali i zadovoljan svom ovom ujdurmom koja se zove zivot,traje iz dana u dan.Onaj dio koji zeli slobodu od ovisnosti,trenutno nema neki zajeban plan,pa je ovisnicki dio u blagom vodstvu...
Ako se predam bice to dozivotno odrzavanje,a ja cu pokusati bez grize savjesti prihvatiti da cu biti dozivotni luzer...
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Borba izmedju ovisnickog i ovog dijela mene koji bi jednom u zivotu bio cist ali i zadovoljan svom ovom ujdurmom koja se zove zivot,traje iz dana u dan.Onaj dio koji zeli slobodu od ovisnosti,trenutno nema neki zajeban plan,pa je ovisnicki dio u blagom vodstvu - Vudd
mogu reći da ovo ima mnogo sličnosti sa onim kako se ja osećam iako sam "konkurisao" za supstituciju još postoje povremeno u nekim trenutcima nedoumice
mogu reći da ovo ima mnogo sličnosti sa onim kako se ja osećam iako sam "konkurisao" za supstituciju još postoje povremeno u nekim trenutcima nedoumice

Cim covjek pocne planirati substitut,ovisnost prihvati takvu odluku i prednjaci u odnosu na onaj drugi,kod nas narkomana-znatno slabiji,dio personalnosti.Evo sam se poceo izrazavati kao Vojadzer 

Izgleda da je tako, jer je voljni momenat kod nas naromana deficitarna stvarvudd wrote:Cim covjek pocne planirati substitut,ovisnost prihvati takvu odluku i prednjaci u odnosu na onaj drugi,kod nas narkomana-znatno slabiji,dio personalnosti.Evo sam se poceo izrazavati kao Vojadzer

Dragance72,kakvih si do sada imao pokusaja?Pises da nakon 16 godina drogiranja,prvi put ulazis u supstituciju.
Pa problem je počeo pre 16,17 godina, a sa alkoholom i tabletama i ranije. Naravno bilo je pauza znaš i sam kako ide klackalica. jednom izdržao 5 godina bacio se na teretanu zamenio jednu opsesiju drugom i pazio se "stresova" nikakve stalne veze, i ostalo me zaobilazilo. Do tada sam imao jedno vreme kada sam se lečio u drajzerovoj ležao tamo 96, zatim nešto u institutu za mentalno zdravlje u BG kod Dr. Bukelića. Tako da je bilo ono od mesec do godinu kontinuiranog uzimanja i ponekad par meseci čistoće i to ne apsolutne. Onda od 2000-te decembra do 2005takodje decembra ništa i onda kreće alkohol, u to vreme sam živeo sa nekim onda je krenulo da puca problemi i ostalo i kad je u februraru puklo kreće ubijanje od alkohola pa onda heroin pa pauaza i to je šablon od 2006 do danas. Ja jednostavno ne mogu duže od 3 meseca a obično mesec i po da budem čist i onda ulazim u seriju od par dana do mesec, dva pa onda skidanje ma užas. Probao sam i nešto u njegoševoj privatno ništa do sada nije dalo rezultat, psihijatri, lekovi, psiholozi, grupe, savetovališta, N.A i A.A program za komunu nisam. Ovo mi je poslednja šansa ja mislim. Evo sada sam dva dana na čaju smanjujem skidam se i čekam tog psihijatra da dodje sa bolovanja da obavim pregled u met. centru. Bilo je tu svačega i nekoliko overa a jednom me čudo spasilo marta 12 2007, ne znam koliko sam upucao u sebe taj dan uglavnom uveče sam se roknuo i ne sećam se ničega do sledeće noći, gde se budem i sa jakom upalom pluća pride, na aparatima i načelnik VMA toksikologije pored mene pokušava da mi objasni da neko sa tom količinom opijata u krvi se izvlači u jedan posto slučajeva...Uglavnom nemam više ni snage ni volje da se "klackam" i mislim da mi je metadon jedino rešenje, nažalost tako je. I doktorka se slaže u met centru da je cilj da ostvarim apstinenciju tim načinom i za to imam volje. Kada ne uzimam nabijem se u kuću, retko idem negde ili ako idem izbegavam veće skupove ljude, sve mi smeta prosto ne FUNKCIONIŠEM!