METADONSKA KRIZA

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
Boban

Re: METADONSKA KRIZA

Post by Boban »

Beobandit wrote: Pa i dijabetiari bi pali u komu da se ne bocnu 2 puta dnevno. .

Bato dijabeticari nisu krivi za svoju bolest kako to mozes da poredis...ti ne bi pao u komu nego bi se susreo sa sobom samim sto ocigledno ne mozes predajes se jer se bojis sebe.U komuni je bilo ljudi koji su bili mnogo duze nego ti i ovaj mali gilipter pa su se skinuli sa svojih 40 godina.Sve sto govoris je cisto predavanje drogiranju i bezanje os straight susreta sa samim sobom.Srecna ti nova godina i da se skines u 2009 pa da slavimo... :D pozz
Beobandit

Post by Beobandit »

Ta prica dijabeticari nisu krivi za svoju bolest davno je svuda u svetu postala trula i ljigava i izgleda da je spominju samo u nasim krajevima. Oces da kazes da smo mi kada smo bili klinci i kada smo iz radoznalosti ili kako vec poceli da se drogiramo bili svesni u sta cemo se pretvoriti. Mislis da smo hteli da postanemo od mladih zdravih osoba klosari, koji su srecni ako nedeljom jedanput idu kod lekara umesto svaki dan. Ako tako mislis nemamo sta da raspravljamo. Cak i u zaostaloj Srbiji pricaju da je narkomanija bolest na sva usta. Ako je bolest tako je treba tretirati. Te price sto vise pricate sve vise sam svestan da sam u pravu a u prilog meni ide ponasanje celokupne zapadne civilizacije i njihova borba sa ovim problemom. Vi nastvite da tvrdite vasu pricu samo je ponekada pametno da pogledate procenat izlecenih osoba i procenat novih koji su tek zagazili u drogu. Videcete da je posle nekoliko decenija vase politike stanje sve gore i gore.
Big Mama

Post by Big Mama »

Narkomanija JE bolest ali ne treba se zato prikazivati žrtvom te bolesti...Na kraju priče, izlječiva je- za razliku npr. od raznih rakova i tumora ili nedaj Bože- AIDSa...
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji misliš da jesi
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:35 am, edited 1 time in total.
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

Znaci opet ponavljam, lakse ce se skinuti osoba koja se navukla na opioide kada je vec bila zrela i razvijena osoba tamo sa 23, 25 ili 30 i vise godina, nego neko ko se navukao sa 14 godina !
daj Vojo molim te, opet bubas neke bombe kragujevke...zar sama cinjenica kasnog navlacenja nije dovoljan pokazatelj zrelosti te osobe?...
baj d vej, ovo kazem zato sto sam i sama bila jedna od tih "razvijenih"...
Big Mama

Post by Big Mama »

Voyager wrote: .. vi ne znate za mnoge trajne poremecaje koje dugogodisnja upotreba opioida moze da izazove koje su nepovratne.
znamo mi više nego što ti misliš....kao šo kaže Zona, gdje ti je tu zrelost ako se navučeš sa 23, 24, 30.......?????????'
nema zrelosti u narkomana.
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:35 am, edited 1 time in total.
astrid

Post by astrid »

ja vam mogu ispricati moje iskustvo neznam dali je netko prije ista napisao o tome neda mi se citati sve.

uglavnom kada sam isla u komunu bila sam navucena na dop i na 25 hepova (nemojte misliti da serem i preseravam se,to mi je dao idiot sakoman.curi od 19 godina,pitao me kolko hoces da mi vise ne dolazis oces 25 ja navucena glupaca rekla da,i eto tako to bilo.) uglavnom bila sam na 25 nekih 5 mj, i jos sam uz to i normabele,sanvale i prazine u enormnim kolicinama,vise od propisana.

kada sam dosla u komunu dosla sam navecer prije sam se uslagirala,popila hepove i sve zalihe ljekova,tak da se dolaska ni ne sjecam,malo nesto,stavili me u sobu i ja sam zasplala,ujutro sam se valjda probudila,inace iducih mjesec dana se ne sijecam. inace ta komuna nije vjerska nego ucis o zivotu i tako i oni imaju pravilo da dok si u krizi ne radis i netko je uvijek s tobom,samnom su morali biti njih 3oje uvijek.

e sad ovo sto cu pisati ja se ne sijecam nego su mi pricali ljudi koji su me cuvali.ugl to jutro kada sam se probudila bila sam biljka,valjda je bol bila prejaka za tijelo i psihu pa se organizam tako obranio.uglavnom nisam pricala nisam mjesec dana rijec rekla,nisam jela nisam sama mogla vilicu drzati.nisam mogla hodati ko da sam zaboravila hodati,nisam mogla na wc,nista nisam mogla ja sam samo imala tupi pogled i opusteno tijelo,oni su me nosili,hranili i sve.ali sto je najgorije,imala sam svakih sat vremena jake epi napade,koje nikada prije nisam imala u zivotu,neznam zasto su se tada javili,ono pocela bi se tresti pijena na usta i ostalo.moji roditalji su se jako uplasili jer ipak kod svakog epi ode milijuni receptora u glavi,a ja sam mjesec dana imala svaki sat epi.ugl,ova koji vode komunu nisu dali da idem doktoru,sto je po mom misljenu jako glupo.jako puno su riskirali jer sta da sam ostala retardiran ili neznam sta. nakon tocno mjesec dana jedan decko je peko hrenovke i ja sam odjednom rekla mogu i ja dobiti jednu.i onda je islo na bolje,evo sada 3 godine nakon sam ok.eto to je moje iskustvo sa hepovima,i mislim da su oni zlo uzas,sada sam na subutexu,neznam kakva je kriza na njemu,ali sto se mene tice mogu ih zauvijek piti.jer normalno funkcioniram,radim ne uzimam dop niti imam zelju.a kada sam uzimala hepove samo sam imala jos jacu zelju za dopom i hepovi te uslagiraju pa sto vise uzmes to ti je bolje,a sub ne radi tako.njega pijes kolko ti je potrebno (ja 4 kom ) i ako popijes vise isto ti je tako da se ne isplati.

i samo da jos kazem koliko je taj heroin jak,znaci to sam sve prosla skoro ostala retardirana,neznam sto me izvuklo valjda bog,i nakon toga svega sto sam dobila jos jednu sansu u zivotu,bila sam 8 mj.u komuni cista,zavrsila program i izasla van i prvo sto sam isla isla sam se punut s dopom.eto toliko je jaka ta ovisnos.
nema pravoga bijega
Big Mama

Post by Big Mama »

Ljudi pa svako ima svoje viđenje stvari, ne mogu ja tebi nametnuti svoje a niti ti meni svoje voyager!! Ja sam se pucala iz svojih razloga i skinula iz svojih..Ti opet imaš svoje...Tako da možemo mi razglabati tu danima a ja ću dalje imati svoje iskustvo i svoje mišljenje :D
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
Beobandit

Post by Beobandit »

Dobro kazes svako ima svoje vidjenje. Ja nikad ne bih recimo otisao vise u komunu da se skidam. Bio sam 3 dana i to mi je dosta za 5 zivota. Nikada ne mogu da se priviknem na takav zivot negde pa cak i da se nikad nisam drogirao. Tamo mi sve smeta. Sto se tice osobe koja je napisala da su je heptanoni terali da uzima heroin, gluplje nesto jos nisam cuo i kao sada pije subotexe i na tome moze da bude ceo zivot. Pogresno je i sto joj je lekar dao tolike lekove, da bi je otkacio a i pogresan je njen nacin na koji nam objasnjava kako je metadon zlo. Ja isto nisam odmah kako sam poceo sa terapjOm prestao da se drogiram. Bilo je potrebno nekih mesec dana povremenog zavrsavanja gudre da se odviknem od iglomanije i da shvatim da me dop ne radi kako me je radio pre nego sto sam poceo sa terapijom. Mozete da se cudite koliko hocete ali heroin nije vise imao onako dejstvo na mene, a nisam vise ni osecao pritisak da moram da ga nabavim po svaku cenu. Prema tome ko oseti da preko metadona ima zelju da uzme heroin, momentalno mu ukinuti terapiju i ostaviti da se sam snalazi i nadje nacin kako da se skida, pa kad izabere nek se javi nadleznoj ustanovi. Dotle nek krizira bez leka koji toliko pljuje. Za one koji misle da im je metadon jedino resenje i koji stvarno hoce da se skinu a ne mogu bez njega treba im omoguciti lek i dati sansu da ostanu zivi a da usput ne nanesu stetu drugim ljudima koje upropascavaju svojim drogiranjem. Jer narkoman je opasnost i za ljude oko njega. Dobro je da ovde pisu ljudi svoja iskustva u vezi terapije ali koliko god da mi prica neko kako je metadon los i da sam jedini na svetu ko ima povernja u ovaj lek opet bi nastavio da ga pijem i ne bih dovodio sebe u situaciju da jednog dana ponovo pocnem da se fiksam.
Post Reply