Sta da radim?
MOŽDA će biti bolje - šta mu to znači? Možda će se desiti čudo, pa će biti bolje? Treba shvatiti da samo on može UČINITI da bude bolje, i da to zahtijeva puno puno truda. Neznam, teško mi je da to kažem, ali možda je jedini način za tebe da bude bolje - da odeš dalje bez njega. Jer, po svemu sudeći, on nema želju i namjeru da se skine. Nek ide tim putem koji je odabrao - sam. A ti ćeš se već snaći. Ja sam jednog narkomana već ostavila (prije ovog sadašnjeg dečka, ako si skužila iz mog prvog posta), kad sam shvatila da za njega nema nade. Trebalo mi je dugo vremena da to shvatim, nekoliko neuspješnih odvikavanja. On je nastavio živjeti isto kao i do tada (i dan danas nakon 5 godina još je uvijek kod njega sve isto), a meni je krenulo na bolje već nakon mjesec - dva. Kad se odmakneš, nakon nekog vremena postalo mi je jasno da se tu ništa nije moglo učiniti i nije me pekla savjest - to je bio njegov izbor. I imala sam jedan ogroman problem manje, njegova droga više nije bila moj problem, to je bilo veliko olakšanje. Nije bilo lako otići (od muke sam smršavila 5 kila - nešto pozitivno i od toga, ha ha), ali sad znam da je to bila jedina prava odluka. Pozdrav!
Nećeš se ubit, ajde, bit će bolje (prije ili kasnije mora)! Ok je ta odluka da se privremeno raziđete. Može da plače, rijetko, ali može. To plakanje mislim da može bit dobar znak, ali i ne mora, može bit da plače jer zna da je kriv za sve, ali ne mora značiti da će se i popraviti. Ostani za sad pri toj odluci da se razdvojite, pa ćeš vidjeti kako će se situacija razvijati, iz dana u dan, od danas do sutra... Pusa, drži se!