I poslije njega...ON

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

ruzicasti oblak

Re: I poslije njega...ON

Post by ruzicasti oblak »

...
Last edited by ruzicasti oblak on Wed May 27, 2009 10:47 am, edited 1 time in total.
vudd

Post by vudd »

Eto istresosmo ovo o krivici,ko je i ko nije kriv...Mada sam ovo poceo sa''Ovisnost je zajebana bolest i dobija se tako sto:'' A ne kriv je tata i mama,baba i djed,veliki nos,klempave usi,neka cudna izraslina medju nogama,(za koju je doktor na pregledu mislio da je ciric),komsinica-raspustenica koja se udala za utjerivaca dugova...i druge vremenske nepogode
Kad sam se prestao drogirati,dobio sam pregrst ''materijala'' za popravku i rekonstrukciju.Odlucih se za varijantu ''sam svoj majstor''posto drugi majstori pokupise kaparu i nestadose u vidu magle u pejzazu(nije rijec o filmu)Pejzaz cist,kuca na proplanku,i ja sa djelicima proslosti.A blage veze nemam,gdje koji dio pripada.Krenuo sam u najranije djetinjstvo,nebih li nasao kakve tragove,kao oni iz serije CSI Njujork, Majami ,Vegas, Bosanski novi...Ako oni mogu pomocu jedne dlake naci,koje cigare pusi,ili kakvu boju cipela nosi pocinitelj zlocina,sto nebi' i ja nasao razloge u ovom cvarku od zivota.Ali zivot nije film :) nit sam ja sjedi jebac iz CSI,vec glavni junak u ''Kuda idu divlje svinje''U ovoj mojoj verziji nije bilo Crnog Roka,partizana,svaba(dobro ,svabe sa narko- scene,zivjele su punim plucima u mom sjecanju...Evo sin me prekida,nosi pregrst nekih autica,i ostalih kineskih sranje-produkata...i zahtjeva jurnjavu ispod kuhinjskog stola.Odoh mu ispuniti,da nebi sutra bilo nije tata kriv,odgovornost je tvoja :lol: Sala
Last edited by vudd on Tue Feb 17, 2009 10:39 pm, edited 1 time in total.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
vudd

Post by vudd »

e Ruzicasti,eto me za sta-dva,pa cu pogledat'.Hvala :wink:

Ma super R.O :) Samo, nisam ja bas nesto pretjerano bio lud tada,za umjetnicima i finim lokacijama grada Istanbula :) Od ovih fotki,jedino mi oko ubode, ona ''Maresal Tito'' u Ankari :) I nisam bas vrsnjak Titin,pa i ovi krajolici,izgledaju mi nepoznato :) Tad me vise zanimalo gdje se kupuje dobar beyaz,esrar i jos neki drugi suveniri.Prob'o rakI u nekoj rupcagi,koju sam solidno ispovracao...Malo docekivao one najezde malih privrednika bivse nam drzave,koji posjecivase KapalI Carsi,kljucao tamo kod one,kako se zove ''Mimar pasa,?Sinan pasa?''znas one fine klupe sa pogledom na kanal...Londra camp kod aerodroma,i to je to...
ruzicasti oblak

...
Last edited by ruzicasti oblak on Wed May 27, 2009 10:47 am, edited 1 time in total.
vudd

Post by vudd »

ruzicasti oblak wrote:Genijalnost Gulerove fotografije upravo leži u tome što se on mnogo ne bavi finim lokacijama Istanbula, nego realnosti života u ovom gradu - realnosti životu u njenom kompletnom smislu. To što si ti opisao, tvoji vlastiti doživljaji Istanbula, jesu, na veliku žalost, dijelom te realnosti. Guler je fantastičan fotograf iz više razloga, od kojih bih ja izdvojila dva. Kao prvo, on je izuzetno dobar posmatrač, izoštrenog oka za detalj i prepoznavanje suštine. Drugo, ako pažljivo pogledaš njegove fotografije, mislim da ćeš primijetiti da skoro svaka, bezobzira na to koliko je tragična, nosi u sebi nadu i neku vrstu ljepote. Ponuditi nadu da postoji mogućnost da se svaka situacija promijeni na bolje jeste, po mome mišljenju, ključna karakteristika koja odvaja vrhunsku umjetnost od kiča i patetičnog samosažaljevanja. Mislim da se slični principi mogu primijeniti i u liječenju narkomanije, ili bilo kakve druge bolesti.

Evo da ti ponovim:

1. prepoznati realnost u njenoj kompletnoj surovosti i
2. ponuditi nadu kako se ta realnost može promijeniti na bolje.

Šta misliš ti o ovom jednostavnom modelu?
Ma model je bombona :)
Ruzicasti oblace,shvatam ja tvoju poruku,i...primljena k znanju :wink: vec neko vrijeme
Sto se ljepote Istanbula tice ,a i drugih velikih gradova,uvijek mi je bilo zadivljujuce kad neko kaze ''lijep je,divan taj i taj grad''i onda nabraja,nebodere,pozorista,gradsku skupstinu,zgradu vlade :wink: Ja gradove cijenim po uskim ulicama,zeljeznickim stanicama i njenim ''stanovnicima'' ..A najdraze su mi fontane...Vode nikad dosta,a i neki sitnis,onih koji ubacise i pozeljese da se ozene,udaju,zarade milione,znao je dobro doci :D
I u najvecim psihickim sranjima(izvinjavam se na vokabularu :) uvijek sam dozivljavao tu realnost i stapao se sa njom kao najrodjeniji.Oni klinci u Istanbulu ,sto prodaju djevreke,vodu i ''corap'',bili su moji heroji i nada, da ce nekad nesto biti bolje :) .Realnost nisam trebao prepoznavati,jer je takva bila (i dalje je)veci dio mene.Malo mi cudno kad ovisnici kazu''ja se nesjecam zivota na drogama''Ja ga se sjecam vrlo dobro i slikovito.
ruzicasti oblak

...
Last edited by ruzicasti oblak on Wed May 27, 2009 10:48 am, edited 1 time in total.
vudd

Post by vudd »

I sta sad ja kao polu-covjek,polu-pola covjeka, treba da kazem na ovo ''soyle-boyle?(fale tackice i kvacice,kao i u zivotu :) )...da odbijem?Pa nisam lud :D

Dragi moj oblace,boje zivota. :wink: Ara-usta,cijeni rad kao vrijednost samoj po sebi,uradi fotografije,napravi izlozbu i uzme''para cok'',a djeca-firme i dalje''para yok'' :D
Ne,..zezam se.Ok,to sto covjek radi,radi dobro.Jos bolje ako nekad nesto uradi za tu djecu,mislim neke male znake paznje,razumijes.Makar to bilo kupovanje cijelog asortimana nekog djecaka-pekare :) ...Ipak je on umjetnik od glasa.
Ali , ovde vec pocinjem da se transformisem u majku Terezu.(malo neobrijanu doduse i previse tetoviranu za takav profil)A to mi nikad nije, dobra donijelo :D Bar u ovom zivotu.Dosadasnjem...
Problemcic?Sa dva ''c'',kao cevap?Imam...Ne cevap,nego ovo drugo(upravo dozivih deja-vu,sa ovim postom)
Treb'o bi 100 e.Hocu da vidim dali cu se bolje osjecati.Ako mi bude bolje,tvoj model djeluje,ako ne...tesekur ili hvala :lol: (opet fale neke tacke)Saliiim se,Pink Cloud bolan...
Mislim da ovde na forumu imam pomoc raznih modela.Od smajlica raznih karaktera i skokova u vis i u dalj, i srca koji 'oce da puknu od podrske,do iscitavanja ispovjesti, i saznanja da nisam sam(osim kad se navalim na one nesretne klipove,na koje mi Sanela ilegalno ukazuje :D (Sanela ba :smt015 ? :smt039 :smt006 )
Ali sreca Ruzicasti Oblace ,da forum ima i privatne poruke.ba,pa se tamo mogu i modeli testirati.Ako model neuspije,i vudd postane vampir,vukodlak,ili Dado Topic...Bar cemo biti postedjeni spaljivanja na forumskoj lomaci,uz grdne povike razjarenih bivsih,a bogami i sadasnjih, toxicomana...Hvala Oblace(Hos geldIn na PP)
ruzicasti oblak

...
Last edited by ruzicasti oblak on Wed May 27, 2009 10:48 am, edited 1 time in total.
vudd

Post by vudd »

Ruzicasti oblace,jesi li ti musko ili zensko? :D
U prethodnim postovima, bila si zenski rod,a sad u muskom? :?
Ako si umjetnik/ca ,i zelis fotografisati,oslikati,izvajati vudd-a 'dje se ceska po glavi,i pomno pita''What a fuck''...mislim da neces postati nikad poznat/a kao Ara.Jer model''vudd u beznadju'' je izasao iz agonije, bijede i ocaja :wink:
Ako si neki/a asistent psihologa,psihijatra i uopste, psihi ovo-psihi ono...
Ako sam negdje napisao da je u nekom ''grmu lezao zec''neznaci da je to pokusni kunic :)
Hvala tebi na pokusaju pomoci :D
Ja sam samo čovjek koji je u svom životu skontao par stvari i želio bi ih podijeliti sa onima kojima su takva saznanja potrebna i koji su ga spremni saslušati,
Evo ''covjece koji si skontao'' slusam te...
Ako si strucna prepoznati problem,materijala imas u mojim postovima koliko o'sh

P.S:Jesu li te Manson i Sasa u talu podplatili,da ih reklamiras ovde,ili su ti oni idoli :D
Ta dva čovjeka su fakat skontali par stvari u životu i zbog toga bih vam svima savjetovala da ih pomno slušate ukoliko zaista
Ja sam takodje skontao par stvari u zivotu,i ne osjecam neku razliku od dvojice pomenutih.Ok,ne pucam iz gotivne puske,i ne prodajem najnovija izdanja blockbuster-a,ali nemogu se pozaliti :)
(pozdrav Mans i Sasa :D )
ruzicasti oblak

...
Post Reply