I against I-moja ispovijest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

heroinapg

Re: I against I-moja ispovijest

Post by heroinapg »

.
Last edited by heroinapg on Thu Apr 30, 2009 7:05 pm, edited 1 time in total.
jana

Post by jana »

Ja te citam ,Marija,istina sa velikim poteskocama.Tvoj je izraz dosta konfuzan,ali koliko mogu da shvatim,u porodici u kojoj zivis ima nasilja.Osjecas se sama i nezasticena i neshvacena.Ne znam da li imas komunikaciju sa lijecnikom,ili nekim strucnim licem koje ti pomaze da prebrodis etapu apstinencije,mirnije i da se uklopis u milje u kojem si ,sa sto manje trauma.
Gubitak posla nije ugodan,ali nije razlog ni za paniku.Mozda se tvoja stalna napetost odrazava na ljude sa kojima zivis i radis,ali to nije razlog da budes izlozena nasilju bilo koje vrste.Probaj malo da se smiris,i da sagledas situaciju realnije.Dokle si dosla sa svojom rehabilitacijom?Da li samo apstiniras,ili treba poraditi na tvojem personalitetu sa neke druge tacke gledista?Koliko su tvoji odnosi sa majkom i bratom istiniti i otvoreni?Sta je brata navelo da bude takav sa tobom?Da li si ga mozda izazvala na neki nacin?
sjelena

Post by sjelena »

jana wrote:(...)Da li si ga mozda izazvala na neki nacin?
NE NE NE i ne!!!!
apsolutno nista ne opravdava fizicko nasilje!!!
Zaboga!
Image
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

sjelena wrote:NE NE NE i ne!!!!
apsolutno nista ne opravdava fizicko nasilje!!!
Zaboga!
Slažem se..
A i jano, uz dužno poštovanje, proprati malo prethodne postove pa ćeš videti da tvoj komentar baš i nema smisla u celoj ovoj priči.. Bar taj deo o njenoj krivici i to ..
Pozdravljam ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
bojanol

Post by bojanol »

Jebote, to nasilje se ponavlja mesecima, ništa ne radiš po tom pitanju... kukaš. i šta? Ja to ne razumem. Možda sam debil, ali nisam sado-mazo.
Samantha

Post by Samantha »

nije cura igubila posao koliko sam ja shvatila, citam po dva-tri puta i nesto skontam.
Be Yourself. Everyone Else Is Taken!
jana

Post by jana »

Nemojte mi zamjeriti Psy,ja jednostavno tesko pratim taj nacin izrazavanja.Ja ne odobravam fizicko nasilje ni u kakvoj situaciji.Ja samo upucujem da Marija razmisli sta je uzrocno posljedicno dovelo do takve atmosfere u kojoj se izrodilo nasilje.Pozdrav!
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Da.. Slažem se jano..
Ljudi, HEROINAPG NIJE IZGUBILA POSAO !!!
Šta vam je svima ??
Samo joj fali još i taj baksuz da joj navučete na glavu :lol:
Dosta više o tome, molim vas sve ..
heroinapg wrote: kontam u sebi odakle teorija da sam izgubila posao?! Mozda se i to desi, ma ni usta se ne mogu zaklet.. pokusala sam i nasla mjesto po kom se zakljucilo da sam izgubila posao.. Napisala sam da zatvaraju firmu, u smislu zakljucavaju-zavrseno radno vrijeme..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
heroinapg

Post by heroinapg »

jano. Hvala sto ste me motivisali da istovremno odgovorim na dva pitanja i dodam odgovor na trece.
Niste jedini koji slicno misli..
1. Pisem sto i kako pomislim-bez ikakvog editinga. (bukvalno! se ne vracam na napisano. Imam jednog svjedoka na forumu koji moze potvrditi..Nema potrebe ikakve da svjedoci, samo je fakat..-Svire je gledao kako pisem i ukazivao mi cak na to da me nece ljudi razumjeti) Zapisujem kao neku vrstu dnevnika. Malo je bahato isebicno od mene..Umijem i razumljivo, koncizno da pisem,ALI..draze mi je da ostenem ja.
U vrijeme ove tucnjave nisam obracala paznju ni na elementarne stvari tipa kompozicije..bukvalno sam izbacivaa iz sebe, kako mi sto pada napamet,ama bez ikakvog moguceg reda
S obzirom da mi ovaj forum masu znaci-ljudi! mozda se potrudim i da budem jasnija i preciznija :butthead:
Sto se tice uzrocno posledicne veze za batinjanje..Prvo vam kazem da uopste ne zamjeram teoriji. I sama sam x puta makar i izgovorila da bih prebila nekog, iako nisam niposto pristalica fizickog nasilja. Za mene ne postoji razlog za tako nesto!APSOLUTNI PROTIVNIKfizickog nasilja sam.
Stav onog koji mi je po licnim dokumentima brat datira jos od perioda kada smo bili klinci i zapocinjali skolovanje.
Sa 13 mi je prvi put razbio nos.
Masu vam hvala i molim vas!...naravno ako zelite, iznosite svoja misljenja i stavove. Pomazete mi do beskonacnosti i nazad.
Jos je neo primijetio i skrenuo paznju na moju apstinenciju..O nedostatku strucnog nadzora.

Ma ja bih, posebno na realne hepeninge u mojoj porodici prije moje narkomanije bila sigurna da je do mene, da sam ja problem, da sam negdje nenormalna..Da nisam obilazila strucnjake. Naravno, nisam se zaustavila na 1 sudu. Nisam se zadrzala na 1 misljenju.

Jedno od misljenja koje je konstantno..jedno od osjecanja je

HVALA VAM

btw, jesam nikotinski zavisnik..Kriziram. Idem da kupim cigarete. Iako mi je bacena kartica za automat *mogla bih pasiv il neku sifru da napisem kada bude vezano za mog ""brata""..jer zaboli.
To po definiciji i po osjecanju nije brat..ova porodica nije porodica...po definiciji.po osjecanjima..
Stvarno vam hvala do beskonacnosti.

Malo cu da se preusmjerim da vam odgovorim. Masu mi pomazete..
Uzgred moram spomenuti..Raniije sam tolko-do te mjere i ovdje bila zatvorena- da nisam spomenula da mi je oblog bio na oku, da nisam vidjela da kucam, pa usled toga mijesala slova..
Tada mi je, izmedju ostalog i ostalih, nik paramparcad napisao da mi se citav forum smije...
a ja odgovorila, izmedju ostalog, da nemam nista protiv smijeha
I nemam 8)
Smijeh ej najboji lijek protiv depresije. Zasto se ne biste navukli na smijeh.
Jednu odluku sam donijela, ali klimavo..Voljela bih da mogu skroz do detalja da vam je razlozim, jer vidim da stvarno zelite da pomognete...
heroinapg

Post by heroinapg »

PsyTechGirl wrote:Da.. Slažem se jano..
Ljudi, HEROINAPG NIJE IZGUBILA POSAO !!!
Šta vam je svima ??
Samo joj fali još i taj baksuz da joj navučete na glavu :lol:
Dosta više o tome, molim vas sve ..
heroinapg wrote: kontam u sebi odakle teorija da sam izgubila posao?! Mozda se i to desi, ma ni usta se ne mogu zaklet.. pokusala sam i nasla mjesto po kom se zakljucilo da sam izgubila posao.. Napisala sam da zatvaraju firmu, u smislu zakljucavaju-zavrseno radno vrijeme..
Psy draga moja, hvala ti od srca..Al ti si hahahahahhahh jos gore reagovala kada saam ti prvi put odgovorila.
Ti si me nesto pohvalila, a ja sam na tvojoj temi pisala.
Imaj razumijevanja. Ljubac PSy
Budalim malo..mroam..Ja sam iz Crne Gore..Bolje nego crni humor..?!Uh..ovo se moje vec granici....
Vracam se...
Post Reply