Ima li nade za nas ???

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Vlado_M

Re: Ima li nade za nas ???

Post by Vlado_M »

Vuce, bice mi drago da se upoznamo... Bas gulim zadnjih nekoliko dana ovu vasu knjigu 12. koraka i 12. tradicija, dosao sam upravo do 5. tradicije (sto ce reci da sam korake svario, u onom smislu da znam sta se ocekuje od mene i sta mogu da dobijem zauzvrat), a u ovom trenutku najvise zalim zbog svog cinizma i ismijavanja AN jos i prije nego sto sam mu dao priliku... AN je bio nepoznat i zahtijevao je trud i napor. A gudrirati se..... pa to je samo bolna rutina. Trka za parama i semom. Znamo to napamet. Znamo sta ocekujemo i sta cemo dobiti. A kada pravimo recidiv, pogotovo ako se on dogadja po hiljaditi put, kao sto se meni desio, mrtva smo stela i sjajno znamo ucutkati savjest koja nam u tim trenucima kenja o posljedicama.
Potpuno je ista energija koju sam ulagao u to da se soećam loše kao i u to da se osećam dobro ja samo biram ono što bolje poznajem...poznato nekome?
Kad sam se gudrirao, nije mi bilo tesko da i po nekoliko puta dnevno odlazim u Sarajevo na semu... Kad sam apstinirao, nijednom nisam pomjerio dupe da odem na AN sastanak. A fakat nisam neki posebno stidljiv tip, da bih se mogao vaditi na tu foru... Ruzno je porediti ta dva osjecaja, ali cini mi se da olaksanje koje covjek osjeti nakon istovara na sastanku, moze parirati onom zaboravu i emotivnoj i mentalnoj praznini koju dozivis kad se puknes u venu... Ma, sve i da je neuporedivo bolji osjecaj kad si uradjen, cijena koju platis (a ne mozes je nikako izbjeci) je prokleto bolna.

Kako god bilo, cini mi se da sam poceo koristiti usi... To je, valjda, pocetak. A tesko je narkomanima koristiti usi.
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

tamarica wrote:Bas sam ja PAMETNA sve znam sta treba samo ne znam to da primenim na sebi... :roll:
Svi smo isti.. Sve je to stereotip .. Od prvog do poslednjeg slova..-isto!!
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Vuk wrote:Volimo, jednostavno volimo jake osećaje pa bili oni dobri ili loši. Nekada bih se pre jako držiao za svoj loš osećaj samo zato jer ga dobro poznajem nego da odem tamo gde ću se sigurno osećati dobro ali da ne znam kako je to dobro. Imam izbor da budem jadan ili srećan, a napor koji pri tome ulažem je potpuno isti. Potpuno je ista energija koju sam ulagao u to da se soećam loše kao i u to da se osećam dobro ja samo biram ono što bolje poznajem...poznato nekome? Tek kada sam počeo da volim sebe umesto da sebi želim sve najgore počeo sam da slušam svoj unutrašnji glas, božiji glas, koji mi govori šta je ono što je za mene dobro, tek tada sam počeo da izlazim iz svog lošeg tripa i mogu ti reći da baš vredi. Pogledaj devojčicu u sebi i pitaj je čega se plaši, šta joj to sada smeta, skloni to od nje, zagrli je i reci da će sve biti ok. Poslzušaj je, ona zna bolje, ona se nije drogirala, njena je duša potpuno čista.
Prelepo rečeno................Ne znaaaaaaaaaaaaaaam!!! :cry:
Tako sam tužnaaaa..
Uvek sam sebe smatrala za strašno jaku osobu koja je pre promišljena nego što dozvoljava da je osećaji vuku..
I mama me kao takvu zna baš zato što je ona sušta suprotnost uvek bismo imale sukob mišljenja.. Tj, mišljenja su nam se slagala ali ona većinu stvari nije uspevala da izvede kako bi želela a mene je to jako nerviralo.
Sada sebe vidim u istoj toj njenoj obući i odeći..
Želim nešto i shvatam stvari ali nisam dovoljno jaka i istrajna da preduzmem korake.
I bojim se. Jako se bojim jer nisam godinama pokušala bez njega.
Evo ga konkretni dokaz da je svakodnevnica teška i bez narkotika.
Ovde i sada ne pričam o drogi konkretno. Nego o momku ........

Kontam da sam se isto ili bar slično osećala i kada sam došla do 2g heroina na dan.
Kada sam shvatila da sam počela da obijam komšijske kuće sa momkom da bi došli do bilo kakvog eura za kombinaciju i to sve navodno samo da bi kupili, prodali i vratili dugove..
Ali vrzino kolo se okreće i to bi uvek sve pošmrkali i onda opet sve iznova.. Od nule..
Kradje, prevare, obijanja... Odnošenje stvari iz kuće kod kamataša za bilo koje pare i sve tako..

Osećaj je vrlo sličan ovom zadnjih dana i zadnjih meseci.. Ma, zadnjih godina!!!
Volim ga i on voli mene.
Ali mi jednostavno NE odgovara!!!

Samo kada sam sa njim pušim vutru.
Mimo njega ja sam obrisala sve brojeve potencijalnih dilera i odselila se od njega.

On kako je izašao iz zatvora sve ona stara ekipa se krpi oko njega..
Jeste da je zaobišao onu heroinsku ekipu, ali duvački orkestar aktivno izvodi svoje numere ..
A nama je veza u takvom škripcu da ja ne znam šta da radim sa njim sem da duvam i da vodim ljubav!!
To je tako žalosno, ljudi moji..
Nisam imala predstavu da ću se ikada ovako osećati u našoj vezi..
Kada smo počeli sve je izgledalo tako bajkovito i kao da nikada neće imati kraja..
Pa ni ovo sad nije kraj! Ovo je samo početak kraja i nekog još ružnijeg sutra nego što je ovo danas ..

A on opet živi ou zabludi.. Priča mi o budućnosti, zajedničkoj kući, deci, svadbi..

Ma, totalno sam sludjenaaaaaaaaaaaaaa :| :cry:
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Vuk

Post by Vuk »

Nebih ovo prevodio, nekako mi najlepše zvuči onako kako sam i ja čuo...
if it looks like wisdom but is unkind rather than loving it is not wisdom, if it looks like love but is not clever it is not love it is an addiction!
Moon child
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Vuk wrote:Nebih ovo prevodio, nekako mi najlepše zvuči onako kako sam i ja čuo...
if it looks like wisdom but is unkind rather than loving it is not wisdom, if it looks like love but is not clever it is not love it is an addiction!
'Samo zato shto te neko ne voli onako kako ti zelish,ne znaci da te ne voli svim bicem'

Šta ćemo sa ovim.. ??
Vuk

Post by Vuk »

Nije bitno koliko tebe neko voli, niti kako te voli, ne živimo od tuđih emocija, samo je i jedno bitno šta mi osećamo...
Moon child
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Vuk wrote:Nije bitno koliko tebe neko voli, niti kako te voli, ne živimo od tuđih emocija, samo je i jedno bitno šta mi osećamo...

100% si u pravu!
Ali nemam srca posle svega.. Puno toga smo prošli..
Prosto ne mogu sebi da objasnim te neke stvari ......i da uradim šta moram!!

Znam sve šta i kako bi trebalo. Valjda.
Ali jednostavno NE MOGU!!!
vudd

Post by vudd »

100% si u pravu!

Ovo mozda i nije kod svakog,ali kod vecine se desava... sa svojom narkomanskom ljubavi i bivsom zenom isto sam mnogo toga uradio,prosao,zasrao...nisam mogao da je ostavim jer je puno heroinsko- kokainskih noci vezano za tu zenu.Mi narkomani kad prestanemo sa dopom iz kojih god razloga vec(osim ozbiljnog lijecenja),brizno cuvamo svaku vezu,osjecaje i sjecanja na to vrijeme drogiranja...heroin nam izjebe emocije,nekako ih iskrivi, ucini ih teskim.Ne znam da li ces razumjeti sta ti hocu rec'...U vecini slucajeva narkomanske ljubavi umiru skupa sa zeljom za drogiranjem....
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

vudd wrote:
100% si u pravu!

Ovo mozda i nije kod svakog,ali kod vecine se desava... sa svojom narkomanskom ljubavi i bivsom zenom isto sam mnogo toga uradio,prosao,zasrao...nisam mogao da je ostavim jer je puno heroinsko- kokainskih noci vezano za tu zenu.Mi narkomani kad prestanemo sa dopom iz kojih god razloga vec(osim ozbiljnog lijecenja),brizno cuvamo svaku vezu,osjecaje i sjecanja na to vrijeme drogiranja...heroin nam izjebe emocije,nekako ih iskrivi, ucini ih teskim.Ne znam da li ces razumjeti sta ti hocu rec'...U vecini slucajeva narkomanske ljubavi umiru skupa sa zeljom za drogiranjem....

Vidi meni se javio i moj vudd-eni :-D

Kapiram ja to.. Ali mnogo je dogadjaja, doživljaja i emocija MIMO heroina i ostalih opijata..(u stvari bar heroina pogotovo)

Ne želim da se opravdam, već samo da vam što bliže dočaram situaciju.

A što se konstatacije tiče, skapirao si je apsolutno...

Vidim ja da ovde mene u stvari svi razumeju a osećam se kao da se nalazim u nekom specijalnom stanju koji niko ne može da razume.
Kontradiktornost opet.. Sve u krug ......
Pawa

Post by Pawa »

“Samo kada sam sa njim pušim vutru“ – :!: - Znaš i sama kuda te to vodi! Ne razumem zašto toliko rizikuješ svoj dosadašnji trud.

„... ja ne znam šta sa njim sem da duvam i da vodim ljubav.“ - :!: - Sve to što te sada nervira i što ti smeta, sutra kad budes živela sa njim će ti smetati na n-ti stepen. Vremenom ćete i tu ljubav voditi sve ređe, dok jednog dana (u bliskoj budućnosti ) neizgubite povodac pa u potpunosti prestanete da je vodite.

„Puno toga smo prošli...“ – :?: - To što ste puno toga prošli apsolutno ne znači da moaraš ostati pored momka koji ti više, iz nebitno kojih razloga, neodgovara. Koliko sam shvatila ti si promenila svoj način života za šta ti skidam kapu. Uz koliko muke ti je to pošlo za rukom to samo ti znaš. Ako ni zbog čega drugog onda zbog toga gledaj prvo sebe i svoj interes u svemu pa onda sve ostale. Nemoj dozvoliti da se vratiš u prošlost zbog toga što ste „puno toga prošli“. Budi sama sebi na prvom mestu!!!

"Ali nemam srca posle svega..." - Da nemaš srca da prekineš, u to nešto sumnjam. Čini mi se da tu srce ne igra toliko veliku ulogu koliko strah što ćes nakon dugogodišnje veze ostati sama. Moje lično mišljenje je da je daleko bolje biti sam nego sa nekim ko ti neprija.

Ako rešiš da ostaneš u vezi, onda ćuti, i što bi naš narod rekao, jedi g...a i u budućnosti na komentare poput ovih gore (po mom mišljenu) treba da zaboraviš, jer pored toga što su ružni, sama si pristala na to. U suprotnom, ukoliko rešiš da izađeš iz cele te priče ostani dosledna svojoj odluci do kraja. Dobro izvagaj sve i rešavaj problem koji imaš, tj. donesi odluku. Ovako zavlačiš i sebe i njega. Sebi pravis agoniju bez potrebe, a njemu dozvoljavas da pravi iluziju. Pa s koje god strane da okreneš - nije lepo.

Pozdrav.
Post Reply