Nesto slicno zivotu...

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

AnAna_mo

Re: Nesto slicno zivotu...

Post by AnAna_mo »

Ma zajebite vi i Tukulele-a i Haris Pilton! Da vidite mog početka dana! Bog se poigrao i dooobro nasmijao.
Evo đankoze (jer ćete me razumjeti) i svi ostali (probajte) zamislite ovo:

Sjedim ja, Ana, u krevetu.
Sjedim, ne ležim jer me je krizica probudila već oko 10 ujutro, pa sam opet malo zaspala, pa u 11 kada je već počelo malo i da boli - ali sam opet ukrala koju minutu sna.
Konačno u 12 dragi zove sa one strane zida (za one koji su upućeni - posjete mi uopće nisu bile zakinute, papirologija im je u kurcu,a i prezime me spašava) i najzad malo smijeha na moje usne.
No neću sada ovdje o njemu, da njega uplićem u ovaj jad!
I tako, konta Ana "šta danas"?
Vikend se nekako pregurao, ali svaki dan je nova borba za pare, šema uvijek ima.
Sjedim u zamračenoj sobi sa izgašenim svjetlom, ni TV mi nije upaljen i iz daljine gledam u laptop.
Nalazi se na stolici.
Razmišljam "Šta bi bilo, bili me stari pustio večeras u kuću kad bi ga prodala? Ili da ga ipak založim,(to je eto, kao manji grijeh) vratila bi ga već nekako. Ma ustvari nebi, kao i uvijek bi čekala 5 do 12 i posudila pare da vratim založeno i tako u krug. Koja sam ja glupa kravetina!"
Iz tog razmišljanja me prenu zvuk mobitela. Još uvijek je i on tu. Zvoni "Gemini" od Thunderdome-a. Partijaneri će znati o čemu govorim. Kad te to trzne,baš trzne majke ti!
Sa druge strane žice:
- "Ej nemam puno na računu prekinut će mi haj evo mene ispred tvoje zgrade sleti da mi završiš komad" - izbrblja X u sekundi.
Ali meni dovoljno, sve sam razumjela, treba mu gram i bit će tu hajra i za mene. Uh, kako ću ga prepilat, dobit će dvajesku umjesto komada.
Oblačim se, stavljam rajf na kosu i slijećem stepenicama, ko će sad čekat lift! U putu zovem čovjeka i objašnjavam mu da imam ovcu za ošišat, da od komada napravi malo jaču cvaju, a meni ostalo.
- Može, dođi tu-i-tu za toliko-i-toliko.
Ovca čeka u haustoru jer vani puše-odnese!
Govorim:
- Što si ušo unutra, znaju stanari i mene i tebe, samo me ofiraš bezveze. Ali haj nema veze, ajde sa to završimo.
Govori:
- Ej, kraljice, izvini, izletila mi je šema na drugom mjestu, ima momak i prijevoz a i roba je kaže puno bolja.
To je to.
- JEBEM TI MATER NARKOMANSKU ĐUBRE NARKOMANSKO RETARDIRANO!!! Već sam naručila u čovjeka,šta ću mu sada reći, da mi je vjetar otpuho pare, a? JEBEM TI SVE NA SVIJETU, MRŠ MI IZ HAUSTORA MAJKU TI NAGUZIM SELJAČINO RETARDIRANA!!!
Kreten ode, a umjesto njega, ošišana ovca ostadoh ja.
Zovem čovjeka da mu objasnim, da me ne čeka, da ne izgubim dobru šemu.
Prvo misli da ga ložim, jao ko će mu sad objasniti !?
- Slušaj, nisam stvarno čovječe kad ti kažem, zvao me lik i reko mi da naručim to. Onda kad samo se našli,dolazi mi s pričom da ide završiti na drugo mjesto. Šta ću ja, izvini jebiga, znaš šta sam ti rekla kako da spakuješ, onako bi i ja bila dobra, a ovako ostado loša, jebi ga, izvini,nije ni meni drago.
Veza se prekida,ostala sam bez impulsa na mobitelu.
Sjedam na stepenice i počinjem plakati što od jada, što od beznađa, što od nadolazeće krize, a i od živaca. Stišćem mobitel u džepu i najrađe bi ga presovala u milion komada!
Kad on zvoni, Thunerdome-grmljavina sa zvukom Gemini-moj horskopski znak se opet oglašava i ori praznim haustorom.
Čovjek zove.
- Što mi spusti bona?
- Nisam ti spustila nego sam istošila sve impulse, nemam više na računu.
- I gdje si ti sad?
- Evo me u haustoru, kažem ti da sam se našla s njim i zajebo me.
- Imaš li išta para?
- Nemam majke mi, ništa, ni za Lexiliume.
- Hajde doću ti ja donijeti paket.
- Šta?
- Šta bona šta, jel nećeš?
- Ma ne, nije to, nego... ono... ne znam,ono, hvala ti, golemo majke mi da neko to uradi za mene.
- Neko? Pa nisam ti ja neko, znam kako je ta moja Ana znaš da sam i ja bio u tvojoj situaciji.
- Znam brate, hvala ti, baš ti hvala, evo mene u mom haustoru, čekam te.
- Eto me za deset minuta.
- Ajde dobro.
- Ajd.
Još uvijek sjedim na istim stepenicama i ne mogu vjerovati, kako se kolo "sreće" okreće. Opet počinjem plakati, nema veze što ću dobiti gudru džaba, ma pun mi je više kurac svega.
Prošlo je deset minuta njega nema.
Prolazi još koja minuta i čujem poznat, umemoriran zvuk motora i auto se parkira.
Izlazim iz zgrade i sjedam.
- Ej.
- Ej Ana. Ma ko je taj lik majke ti?
- Ma pusti,nije vrijedan spomena kreten mater mu jebem.
- Ma jesi to plakala?
- Nisam,šta ti je?
- Jok ja sam.
Tu smo se oboje nasmijali, ja-od jada, on-eto tako.
- Hajde idi namjesti se, pa se čujemo.
- Aj, idem, zvat ću te danas ionako. I hvala ti stvarno na ovome. Baš ti hvala.
- Ma ništa bona, kad mogu pogurat ću te sreća pa sam maloprije uzeo turu pa imam,inače...
- Ma kontam brate. Ajde čujemo se, idem, hvala ti.
- Hajde Ana ćao.
- Ćao.
Idem kući, sama sam,mogu sve u miru obaviti. Režem vrh kesice i tresem robu na papir. Dobro me počastio,svaka mu čast. A ustvari koliko mu para ostavljam svaki dan, može ovo i češće uraditi.
Odmjeram, vadim, otpakivam, stavljam,kuham, tražim se, nalazim se.
- Saaaaad je dobro,mala truba svira dalje,saaad je dobro ona misli još na mene,puštam novčiće iz ruku neka padnu neka zvone,sve je bolje od tišine koja grizeeee... eeeeejjj ej e e e...
Pjevam i rugam se sama sebi.
Potpis.
Otac

Post by Otac »

dobar neki covjek :shock:
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
saša-ex

Post by saša-ex »

Dok sam citao ovu tvoju akciju, setio sam se price dok sam bio u komuni, sedimo posle rucka nas desetak, a jedan od nas prica neku slicnu pricu, sa sve otimanjem, pandurima, dilerima....Opisuje on to tako slikovito, mi se zaneli, ne trepcemo, i kad je stigao do kraja mi svi uglas-pa jel si se uradio??? On kaze-pa naravno, a mi svi odahnuli, kao dobro je, bas smo navijali za tebe :) Sta ti je narkomanska psiha...
U tvojoj prici uopste nisam navijao. I setio sam se da sam ti jos davno pricao u sta sve zivot moze da ti se pretvori, ako ne stanes. I na zalost, vidim da si na tom putu...
SAMO CEO ŽIVOT...
supergenije

Post by supergenije »

Otac wrote:dobar neki covjek :shock:
Pa kad je zaljubljen :)
Sad je dobar, sledeci put ce traziti sex ili pusenje.
Pazi se takvih Ana.
darla

Post by darla »

iako sam obrisala svoju ispovijest i razmisljala da ne dolazim vise na ovaj forum (nisam vidjela vise svrhu), bas zbog ljudi poput tebe Ann, i vudd-a - iskrenih ljudi, promijenila sam misljenje..ipak kroz vase price mogu nauciti nesto o sebi i kako da si pomognem..Upravo sam shvatila da ja nisam ni blizu zalijecenja, a kamoli izlijecenja.
Citajuci tvoju pricu, ja sam nazalost navijala za tebe..i "odahnila na kraju"
Naravno, nije mi drago sto si opet u semama i iskreno bih se veselila i jedva cekam kad ces poceti pisati o ovom periodu u proslom vremenu..
Dok sam te citala ovdje i gledala na FB, pomislila sam kako si inteligentna djevojka, ambiciozna, uz to si stvarno prelijepa i super zgodna..da se kladim tko ce "posrnuti" ti bi imala najmanji koeficijent, na tebe bih zadnju pomislila..toliko o mom "znanju" i prepoznavanju
Samo sebe analiziram, nemam nista korisno tebi za reci :(
Ali znaj da, bez obzira sto sam u zadnjem tvom postu navijala da se "sredis", ja generalno stvarno navijam da sto prije i zauvijek ostavis to sranje
puno te pozdravljam i sve najbolje ti zelim :heart:
YugoS

Post by YugoS »

darla wrote: ..
Dok sam te citala ovdje i gledala na FB, pomislila sam kako si inteligentna djevojka, ambiciozna, uz to si stvarno prelijepa i super zgodna....
Sve to sto si vidjela na FB,pa zakljucila na osnovu toga je istina,i mozda malo vise.Takva je Anchi i uzivo,slatka,pametna i utegnuta cura,ali jebiga....opijat je to.

Cuvaj se drug !
narkoman sam al' najlepsi.
tamarra

Post by tamarra »

saša-ex wrote:Dok sam citao ovu tvoju akciju, setio sam se price dok sam bio u komuni, sedimo posle rucka nas desetak, a jedan od nas prica neku slicnu pricu, sa sve otimanjem, pandurima, dilerima....Opisuje on to tako slikovito, mi se zaneli, ne trepcemo, i kad je stigao do kraja mi svi uglas-pa jel si se uradio??? On kaze-pa naravno, a mi svi odahnuli, kao dobro je, bas smo navijali za tebe :) Sta ti je narkomanska psiha...
U tvojoj prici uopste nisam navijao. I setio sam se da sam ti jos davno pricao u sta sve zivot moze da ti se pretvori, ako ne stanes. I na zalost, vidim da si na tom putu...
Vidiš to je definitvno glavna razlika, u kojem pravcu nam misli idu. Ja sam, čitajući tu "epizodu", sve vrijeme navijala da se nešto izjalovi, da neko naiđe u taj haustor, da starci provale, da ona ne pronađe venu, da propadne pokušaj, da...Sto razloga za prekid. Nijedan se nije desio. :(
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

supergenije wrote: Pa kad je zaljubljen :)
Sad je dobar, sledeci put ce traziti sex ili pusenje.
Pazi se takvih Ana.
Slušaj, znam ga pet godina,a od toga mi je dvije bio diler,sad je opet.
I uradio je ovo samo zato jer zna kako je, i on je bio u mojoj situaciji,narkoman bez prebijene, ne oduvijek diler.
To za pušenje i sex "okači mačku o rep" .

Pozrav Darli! :D
Joj ne hvali me više, vanjština je OK, ali iznutra duša plače, vrišti, a ja nikako da smognem snage za prvi korak.
Bit će i to.
Yugo, hvala opet na komplimentima, pozdrav veliki druže sarajevski! :D
tamarra wrote: Ja sam, čitajući tu "epizodu", sve vrijeme navijala da se nešto izjalovi, da neko naiđe u taj haustor, da starci provale, da ona ne pronađe venu, da propadne pokušaj, da...Sto razloga za prekid. Nijedan se nije desio. :(
Nemaš pojma šta si poželila, da se nešto izjalovilo, de se nisam našla, da mi je šut propao ili tako nešto...
Nastao bi takav KAOS,onaj laptop sa početka priče bi stradao, garant!
Znam da ti je post dobronamjeran, ali ipak... Nemaš iskustvau "ovome", ne znaš kako je meni (nama) i ...neću dalje.
Otac wrote:dobar neki covjek :shock:
Jašta nego dobar, za narkomanske standarde, i više nego dobar, ma ko kruh!
I hvala mu opet što me spasio krize. (joj što morim.)

Sale, tvoje pravo da ne navijaš i razumijem tebe.

Pozdrav svima! Ljudi budite OK koliko možete (mislim na nakačene), slobodni uživajte, suovisnici-želim vam da shvatite vaše bližnje,daimate puno strpljenja i ljubavi, informirajte se o "neprijatelju" i samo polako. Želim vam svu sreću, da se bar neko izvuče.
Ćaossssssss!!!
:wink:

P.S. Nešto bih vas pitala, ali nemam hrabrosti, možda drugi put.
Last edited by AnAna_mo on Wed Sep 09, 2015 1:43 pm, edited 1 time in total.
Potpis.
saša-ex

Post by saša-ex »

Pa sta ocekujes Ana, da navijam za tvoje drogiranje?
Da ti pricam da si ti jedna sjajna osoba i da ce sve biti u redu? Mozda, da zivimo u Diznilendu.... Tu sam za tebe kad budes htela pomoc oko lecenja, kao sto sam uvek i bio.
Smajlice i ostale prazne price ostavljam za druge.
SAMO CEO ŽIVOT...
tamarra

Post by tamarra »

AnAna_mo wrote:
Nemaš pojma šta si poželila, da se nešto izjalovilo, de se nisam našla, da mi je šut propao ili tako nešto...
Nastao bi takav KAOS,onaj laptop sa početka priče bi stradao, garant!
Znam da ti je post dobronamjeran, ali ipak... Nemaš iskustvau "ovome", ne znaš kako je meni (nama) i ...neću dalje.
Draga Anna, ja ću uvijek željeti happy end i navijati za njega. Ne želim ti ništa loše. Naprotiv.
Budi dobro i pazi na sebe.
Last edited by tamarra on Tue Mar 09, 2010 5:13 pm, edited 1 time in total.
Post Reply