YugoStar

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

YugoS

Re: YugoStar

Post by YugoS »

Tess, i treba da "kazes" svoje misljenje.
Samo bi trebao da napises u cemu je fol,sta ti smeta,sta ne valja i zasto u tvom slucaju ne radis na nekom drugom lijecenju?!

Ja sam,u posljednje vrijeme,i poceo voditi kao neki dnevnik,cisto da uporedim ovo pisanje sad sa onim buducim.
Ko zna,mozda uskoro dodje do promjena nekih,pa da se vidim gdje sam bio i to.
Kada procitam neka moja pisanja od prije,u vrijeme kada sam brljavio,sa sadasnje perspektive dodje mi da se "obrisem".Ali necu.

Mozda iduce godine,ovo pisanje,budem smatrao bezveznim mlacenjem slame.

Samo se glupson ne mjenja.
Vidjecemo,ako Bog da.

Drugarski i tebi,svima.
narkoman sam al' najlepsi.
YugoS

Post by YugoS »

Sinoc me pocela hvatati mala nervoza.Bilo je vezano za danasnje jutro.
Imao sam neku obavezu koja je trebala udariti zavrsni pecat heroinskom zivotu.Repovi jebiga.

Nervoza je dostigla svoj vrhunac,momenat kada bih spas trazio iskljucivo u heroinu.Univerzalnom lijeku,koji bi tu tegobu odnio u sekundi.Dobro,ne bas u sekundi,ali za nekih 7 bi sigurno.

Jutros ta opcija nije bila ni u najavi,ni u malom mozgu.Nisam je bio ni svjestan,o heroinu nisam ni razmisljao.Nije ni podsvjest,jer bi ona vec do sad pitala svijest sta se ceka?!Ako nista,uradio bih se poslije te "predstave",poslije eliminisanja tih posljednjih ostataka repova.Ako nista,pokusao bih.Pa ja sam se pokusavao "raditi" heroinom i preko Blokatora.
Pokrio me Bupronorfin?!
Ne bih rekao,imam iskustva,znam.Odgovor je u jednom od proslih postova.

Evo tek sad,nakon svega,razmisljam o svemu.Tek sad sam se sjetio sta je moglo biti i tek sad znam da sigurno i nije moglo biti.

Koju god metodu lijecenja odaberete,slijepo joj vjerujte.Ne experimentisite i ne skrecite sa puta.

:idea:
YugoS

Post by YugoS »

Samo da ostane zapisano...
Los dan,sjebade jedna za drugom,mnogo gorcine i razocarenja u ljude...mnogo.

Kad odgurnem ove probleme od sebe,ovu muku i sivilo,ipak nije lose.Nije za mene,ali ne zivim ja sam na svijetu,mislim mom svijetu.

Koristite mozak kad je hladna glava!
YugoS

Post by YugoS »

Danas sam bolje.
Strasti se stisavaju,emocije dolaze na svoje.Mozda samo mislim da sam spustio loptu,da sam se ohladio i trezveno,racionalno razmislio.
Ipak cu nesto napisati u svoj Dnevnik,pa za koji dan procitati.To mi je i svrha njegovog postojanja.

Nakon svega ostaje rijec Razumjevanje i Tolerancija.Mozda vise Razumjevanje!
Tolerancija samo u nekim stvarima i do nekih granica.Biti tolerantan u smislu ne odbacivanja necega bez prethodnog upoznavanja situacije i znanja o tome necemu.
Recimo ja nisam tolerantan u vezi zloupotrebe terapije :!:
Tolerantan sam u vezi koristenja i odabira bilo koje zvanicne metode lijecenja ovisnosti :!:

Razumjevanje je dar od Boga,cini mi se.Veoma je komplexna rijec.
"Sit gladnom ne vjeruje!" "Lako je tudjim ku...m gloginje mlatiti!"....itd.
Ako je pojam razumjeti nekoga i njegove tegobe u granicama normalnog,prihvatljivog i legalnog,onda je to i normalno i potrebno i pozeljno.
Ja razumijem da ljudi prave recidive i zloupotrebljavaju substitut,ali ne razumijem ako ne traze rijesenje za to sto rade.

Konkretno,ja sam spas i oslonac potrazio u zvanicnoj Medicini.Mislim da je to moje legalno i svako pravo.Ako ja koristim medicinu u pokusaju da izlijecim bolest ovisnosti,ne vidim osporavanja u tome,sve dok igram po pravilima.
Ako sam ja spreman da razumijem ljude koji su svoj spas potrazili u nekim drugim metodama lijecenja,pa i ako su alternativna i od medicine ne priznata,a donose rezultate,isto ocekujem i od drugih.

Mozda je poruka ovog texta da ne treba postustati,da treba traziti rjesenja i boriti se.Izlaz negdje postoji i da daleka vrata nisu jedna.Ima ih vise.Samo treba ici naprijed i ne predavati se vec kod prvih koja su zakljucana.Mozda vec ona druga budu sirom otvorena.

Pozdrav.
klara60

Post by klara60 »

YugoS wrote:Mozda je poruka ovog texta da ne treba postustati,da treba traziti rjesenja i boriti se.Izlaz negdje postoji i da daleka vrata nisu jedna.Ima ih vise.Samo treba ici naprijed i ne predavati se vec kod prvih koja su zakljucana.Mozda vec ona druga budu sirom otvorena.
Vidi, ovo mene podsjeca na trazenje uzroka bolesti ovisnosti moje kcerke kod psihologa i psihijatra. Naime u jednom momentu se postavi teorija da sam je ja puno stitila, a poslije kontrolisala i onda mi danima, pa i mjesecima se vrtimo oko te teorije, analiziramo kako sa strucnjacima, tako i izmedju sebe u porodici...pa onda teorija otac, kao tu je, a nije dovoljno ukljucen...pa se mi vrtimo oko toga...pa onda njena licnost u djetinjstvu, pa mala razlika izmedju nje i brata, pa ratne okolnosti, izbjeglistvo itd.itd...Sve mi to analiziramo dugo,opsirno pa cesto na kraju odbacimo...I na kraju, sad kad je situacija mnogo,mnogo bolja, kad ona sebe pronalazi dolazimo do zakljucka da ni jedna teorija nije u potpunosti tacna ili su sve tacne...Nije vise ni vazno-najbitnije je da smo mi tome posvetili mnogo vremena, analize, razgovarali o svemu tome (a sta je tacno ili sta je dalo rezultate-uopste vise nije toliko bitno da bi pravili naucne disertacije o tome).I kad popijes caj od mjesavine ljekovitih trava, neces analizirati sve travke da bi vidio koja ti je najvise pomogla, jer i sam znas, da su sve uticale, na svoj nacin i zadovoljan si sto su ti pomogle.
Krace receno bitno je pronaci sebe, analizirati, teziti pravom cilju i kao sto ti kazes probati svim tim puticima ka pravim vratima, pa i ako se za tren zaluta, samo zastati (ne ici krivim putem) skoncentrisati se, preispitati i odabrati put, za koji mislis da je ispravan i da vodi tim "siro otvorenim vratima".
Veliki pozdrav!
tess

Post by tess »

"Udjite na uska vrata,jer su siroka vrata i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime ulaze".Matej 7:13. Verovatno ja nisam bas najpogodnija osoba koja bi trebala da citira Novi Zavet,ali eto ucinilo mi se odgovarajucim bas ovde to da napisem.
dal' mi steti droga leti?
klara60

Post by klara60 »

klara60 wrote:"Udjite na uska vrata,jer su siroka vrata i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime ulaze".Matej 7:13. Verovatno ja nisam bas najpogodnija osoba koja bi trebala da citira Novi Zavet,ali eto ucinilo mi se odgovarajucim bas ovde to da napisem.
Svako je pogodan da citira dobre stvari. Bitno je da smo mi dosli do toga da raspravljamo o velikim ili malim vratima koja vode normalnom zivotu, pa ako se malo zanesemo u filozofiranju, nije ni bitno....Pozdrav!
tess

Post by tess »

Uopste nisam zeleo da filozofiramo o tome,vise da razmisljamo,a svestan sam da se na dobre stvari najbolje ukazuje licnim primerom,sto ja svakako nisam u mogucnosti.Takodje nemislim da trebas da stignes neznam na koji nivo duhovnosti,da bi razmisljao o uskom i sirokom putu i njihovim prednostima i manama!Pozz.
dal' mi steti droga leti?
klara60

Post by klara60 »

Tess, ovo za filozofiranje sam mislila na YugoS-a i sebe, a i za tebe je bitno sto razmisljas tako, pa doci ce i to da svojim pozitivnim primjerom propratis te misli. Svako dobro.
YugoS

Post by YugoS »

klara60 wrote:I na kraju, sad kad je situacija mnogo,mnogo bolja, kad ona sebe pronalazi dolazimo do zakljucka da ni jedna teorija nije u potpunosti tacna ili su sve tacne...Nije vise ni vazno-najbitnije je da smo mi tome posvetili mnogo vremena, analize, razgovarali o svemu tome (a sta je tacno ili sta je dalo rezultate-uopste vise nije toliko bitno da bi pravili naucne disertacije o tome).I kad popijes caj od mjesavine ljekovitih trava, neces analizirati sve travke da bi vidio koja ti je najvise pomogla, jer i sam znas, da su sve uticale, na svoj nacin i zadovoljan si sto su ti pomogle.
Krace receno bitno je pronaci sebe, analizirati, teziti pravom cilju i kao sto ti kazes probati svim tim puticima ka pravim vratima, pa i ako se za tren zaluta, samo zastati (ne ici krivim putem) skoncentrisati se, preispitati i odabrati put, za koji mislis da je ispravan i da vodi tim "siro otvorenim vratima".
Veliki pozdrav!
Gospodjo Klaro,opet pravi post u pravo vrijeme !
Ne mogu da vjerujem.Ovo gore opisano(koje nisam citirao) je nesto kroz sta upravo ja prolazim!

Za ovo citirano ste apsolutno u pravu,to je to!
PS: lijepo i tacno i jedino bitno...mislim na pricu o "Caju spravljenom od ljekovitog bilja" ! Svaka cast !
Post Reply