Svestan sam da mi ne treba taj bedak sada. Ali jbg, ne moguxxxana wrote: ↑Tue Jul 21, 2020 9:33 pmTo ti narocito sad ne treba,dizi se odatle, drzi se dece i cilja, ostalo pusti i resavaj sta mozesLoki wrote: ↑Tue Jul 21, 2020 7:21 pm Da se nadovezem na temu živeti sam prednosti i mane.
Samoća nije loša i ima, bar ja tako mislim, više prednosti nego mana. Ali iz samoće proizilazi usamljenost. A ja sam užasno usamljen. Ne umem čak ni da napišem i izrazim koliko mi deca nedostaju. Ne postoji ni osoba ni stvar ni zadovoljstvo koje može tu provaliju da ispuni.
Jebena 4 duga meseca nisam ih zagrlio i poljubio. Prvi put u životu za 15 zadnjih godina sam ovoliko odvojen od njih dvojice. Ne zna se ko to teže podnosi, ali nekako imam utisak da je ipak njima lakše. Ako ništa drugo oni imaju jedan drugog i to je već velika prednost. Njih dvojica se nikada nisu razdvajali recimo. Mada, sa druge strane samo oni znaju šta je u njihovim dečijim glavama i kako se oni nose sa ovom situacijom. Realno je i nemerljivo kome je teže. Ono što dodatno otežava situaciju je to što oni imaju majku samo na papiru. Majka vec 7 godina niti živi sa njima, niti ih obilazi, niti ih zove niti ima kontakt i to samo zato što ona to ne želi. Tako da njih dvojica sada žive sa mojom majkom. Uskraćeni su za majku, jer ona tako želi, a sad zbog šugava Korone uskraćeni su i za oca. Da baba može biti zamena za roditelja onda bi baba mogla i da rađa. Iako ih moja keva dobro čuva, vaspitava i odgaja ipak to nije to. Sve to me čini dodatno osetljiviji i to je teret koji nosim od 00 do 24. I kada ne razmišljam o tome to je prisutno konstantno, steže, guši, smara, ubija. Onaj osećaj i kad je sve u redu ti ipak znaš da nešto nije u redu, čak i kada direktno ne razmišljam o tome. Onaj osećaj tegobe koja je stalno prisutna. Ma užas.
Znam da sve ovo zvuči patetično i da niste morali ovo ni da pročitate, ali jednostavno je moralo da izađe iz mene. Ovim pisanjem prvenstveno sebi olakšavam i ne tražim ni saosećanje ni sažaljenje. Čak ne tražim ni razumevanje. Ovo je više razmišljanje predočeno u slova.
Da ne bude sve crno, ipak su njih dvojica ono što mi daje snagu kad je nigde nema. Ono što je osvojilo moj život i dalo mu smisao. Oni su ono što me pokreće kad svi drugi izvori presuše. I na kraju ta razdvojenost i nedostajanje mi je veliki motiv da se što više trudim na poslu, da što više zapnem da im završim vize i da konačno kao prava porodica, doduše u malo okrnjenom sastavu(bez njihove majke), počnemo da živimo zajedno. Da nije ove Korone oni su trebali u septembru da pređu ovde i da krenu u školu. Sve je poremetio neki retardirana Kinez koji je pojeo živog šišmiša. I sad, šta je tu je. Ništa mi u životu nije došlo lako i za sve sam morao da se.pomučim, tako da se i ovaj put ne razlikuje puno.
Najbitnija poenta svega ovoga je, da nisam stisnuo zube i odlučio baciti Bup i nastaviti dalje kompletno čist, svi ovi ciljevi i planiranje zajedničkog života bili bi samo udaljeniji i teže ostvarivi. Jer nižu se brojna pitanja. Koliko bih se mogao kvalitetno brinuti o deci kad nisam umeo o sebi da se brinem i trovao se onim farmaceutskim čudovištem? Koliko je zdravo odrastanje dece uz roditelja narkomana? Koliko bih ljubavi mogao da im pružim kad me Bup pretvorio u emotivni kamen? Da li je pošteno svakodnevno gledati decu u oči i izigravati autoritet komplet drogiran? Da li je normalno da ih narkoman odgaja i vaspitava i da se nada da sutra neće i oni zagaziti u ovisnost? Pre svega da li je takav dvostruki život licemeran i čemu se nadati i kako se iskreno radovati?
Ovaj put koji sam izabrao je teži za mene lično, ali pravedniji. Donosi konstantno borbu sa mnogo neprijatelja, ali su osmeh i radost pravi i iskreni od srca. Donosi suočavanje sa problemima za koje drogiran nisam mario, ali je svaka mala pobeda draža i mlađa nego ikada. Itd itd. Zato sitnim koracima malim pobedama i "zarađenim" zadovoljstvima svakim danom idem napred. Malo i skoro neprimetno, ali ipak napred. Sve do konačnog cilja, a to je potpuna apstinencija i porodični život uz dva dečaka koja i jesu ceo moj život i moj svet.
nekad da kontrolišem taj osećaj. Kao i kod drugih, normalnih ljudi, nekad sam super, nekad me uhvati tuga. Čak smatram da je to normalno što mi se desava. Ne povezujem to sa apstinencijom. To je jednostavno osećaj usamljenosti jer oni koji su moj život nisu pored mene.
Sve ukupno to mi daje snagu da se jače borim i da istražujem na putu koji sam izabrao. A onda će doći i dan kada ću ponovo živeti sa njima, tako da me to ne obeshrabruje. Čak naprotiv.
Kako se ti držiš Xana? Jesi li uhvatila neku normalu i ravnotežu? Da li je bolje iz dana u dan?
Drži se.