YugoStar

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

sanela

Re: YugoStar

Post by sanela »

Obzirom da nisam bila na forumu zadnjih nekoliko dana nisam vidjela ovu diskusiju na vrijeme.
Neću suditi ko je upravu, a ko nije. Samo sam sigurna da Saša ne bi tek tako iznio optužbu koju je iznio. Rekao je da se čuo sa Vladinim ocem i otuda mu informacije. S druge strane, Yugo i Vlado su rekli da nisu davali, odnosno da Vlado nije koristio Subotex. Preko foruma ne možemo dokazati nijedno od navedenog. Tako da nema potrebe više pisati na ovu temu.

Što se tiče Vlade i svega što se događalo, jako mi je žao zbog svega što se desilo, jer je moglo doći do tragedije. Vlado je dobar momak, ali je ovisnik i to ne samo o heroinu, tako da mu supstitucija neće puno pomoći, jer će on jednu ovisnost zamijeniti drugom i neće ništa napraviti. Ja mu želim da nađe pravi način da pomogne sebi! To mu želim od srca!

Yugo, ja sam prije nekih 7-8 godina bila na praksi u Zavodu za alkoholizam i narkomaniju na Koševu i jedino, i sad znam, i najvažnije za ovu problematiku, što sam upamtila da mi je mentor govorio jeste da je put do pakla popločan dobrim namjerama! Što znači da ovdje treba isključiti emocije i uključiti razum kad se nekom hoće pomoći.

Pozdrav,
saša-ex

Post by saša-ex »

jana wrote:nije ovdje problem koju metodu lijecenja zastupa yugo i koristi je,a koju metodu zastupa sasa ex,vec izlijeceni,vidjeni,potvrdjeni i na televiziji,itd..ovdje je problem sto sasa ex iznosi neke sasvim druge cinjenice i optuzuje,sto javno ovdje iznosi od cega boluje doktor nekada zaposlen u drazenovoj,sto,onima koji mu zele ukazati da je to ipak mnogo i da se moze sumnjati u njegove navode,kaze da se kanu corava posla...to sve stvara jednu neugodnu atmosferu na forumu,i dovodi njegov autoritet i personalitet u pitanje.toliko od mene.pozdrav.
Vidite Jano, meni stvarno forum nije mesto na kome zelim graditi svoj autoritet i personalitet. Nisam ni vidjen ni potvrdjen, posebno ne nastupom na televiziji, jer ono sto sam ja rekao nema veze sa Nobelovom nagradom za medicinu ili mir, vec sa tim da sam bio narkomancina ali da postoji izlaz iz toga. Dakle, sebi natovarujem sranja i podozrenje, jel ovo je Srbija. Iznosim cinjenice protiv manipulatora i onih koji se bogate na muci narkomana, ne znam sta vam to smeta? I ne razumem sta vama stvarno smeta u celoj ovoj prici? Da li poznajete licno nekog od nas? Ja poznajem ove ljude. I to ne samo virtuelno.
I stvarno se okanite corava posla :)
SAMO CEO ŽIVOT...
jana

Post by jana »

smajlice ,sasa,ostavi za sebe.uopste ti nisu potrebni.vizuelni ugodjaj mozemo ostaviti za jedan drugi put,kad budem dolazila u beograd.nemam nista protiv da se susretnem sa jednom takvom osobom.naprotiv.ali,ovdje se radi o necemu drugom.
koliko poznajem narkomaniju i narkomane,necu da ti govorim,sada i na ovom mjestu.hocu da ti govorim o tebi.ko je sasa ex,da nekoga optuzuje za dilanje subotexa,u konkretnom slucaju v.m.ko je sasa ex da zna i objavi ovdje sto se desilo sa lijecnikom iz drazenove.ko je sasa ex da tako iznosi podatke iz privatnosti nekog lijcnika,ili yuge s.i da tako olako optuzujuci ugrozava njegovu privatnost i na kraju krajeva zivot.zivot,koji je i onako lomljiv,jer se radi o ovisnicima.ako ti to vise nisi,mozes li da pogledas problem iz njihovog ugla,kao i problem njihovih porodica,koji zajedno prezivljavaju sve.
kazes,tvoja misija je da pomazes.ne sumnjam u to,ali pazi,obrati malo paznju na svoj nacin.kako to cinis.ja znam srbiju,u njoj sam zivjela neko vrijeme i sedam puta dolazila u nju iz emigracije.je li to razlog da trebas biti grub i iskljuciv.gdje su ti dokazi za tvoje tvrdnje.jesi li o lijecniku iz drazenove procitao u novinama.jesi li sa yugom upirao u istom smjeru,da se v m zbrine,i onda,kada ste se razisli,optuzujes covjeka.je li to u redu.imas li ti edukaciju da savjetujes ljude u kriznim situacijama sta ce da rade,ili koristis odliku svojega personalitea koji zna da se nametne.i ne poricem,tvoje iskustvo kako da se smjeste u evandjelisticku komunu.evo,gledaj ovdje,kako pokusavas da mi nametnes svoj neprikosnoveni autoritet.ko ti se suprotstavi,corav posao.da li je to bas tako.i ovisnici su ljudi,ti bi to trebao da znas,i za njih vaze isti zakoni,kao i za druge ljude.arogancija u svakoj komunikaciji namece blokadu i stvara atmosferu napetosti.zbog toga mi je ova komunikacija vrlo neprijatna,ali,eto,moradoh se i ja braniti,i nadam se odbraniti od jednog takvog lika.
saša-ex

Post by saša-ex »

Eh Jana, mozemo i ovako. Potpuno ste u pravu i slazem se sa svim sto ste napisali. A sad moram tetki da odnesem lek.
P.S.
Niko nikog nije optuzio za dilovanje. Ali da se ne vracamo na tu temu.
A Dr. Boro mi je u stvari davno usvojeni ujak iz Mexica, zato sam uzeo pravo da pisem o njemu.
SAMO CEO ŽIVOT...
sanela

Post by sanela »

jana wrote:arogancija u svakoj komunikaciji namece blokadu i stvara atmosferu napetosti.zbog toga mi je ova komunikacija vrlo neprijatna,ali,eto,moradoh se i ja braniti,i nadam se odbraniti od jednog takvog lika.
Jano, sve na stranu, ali Saša je sve ali nije arogantan lik. To mogu tvrditi i na osnovu onog što je pisao na forumu, ali i zbog toga što ga lično poznajem.
Ja ne želim u ovoj diskusiji da zauzimam ničiju stranu, jer ja zaista ne znam šta je istina, na osnovu ovog što je napisano na forumu. Ali, obzirom da poznajem Sašu i način na koji se on odnosi prema ljudima, mogu tvrditi da je on osoba koja zaista želi pomoći ljudima na način koji je njemu pomogao. I pri tome nije agresivan... S druge strane, smatram da svako od nas odlučuje koji će način pomoći prihvatiti i od koga. Ovisnici jesu bolesni ljudi, ali daleko od toga da su neuračunljivi, pa da ne znaju šta je za njih dobro ili nije. Pa tako ni Vlado. On je znao šta radi. Nažalost, u trenutku kad je to uradio, on je smatrao da mu je to jedina opcija. Nije bila jedina, ali za njega je u tom trenutku bila najlakša, koliko god se to nama činilo apsurdno. Yugo je uradio što je mogao i znao u tom trenutku i to je to.
tess

Post by tess »

saša-ex wrote: Potpuno ste u pravu i slazem se sa svim sto ste napisali. A sad moram tetki da odnesem lek.
P
A Dr. Boro mi je u stvari davno usvojeni ujak iz Mexica, zato sam uzeo pravo da pisem o njemu.
a ti si inace muzicar? Ja sam pratio temu. primedba je bila "nemoj vise da mu pomazes",a sve posle toga je promasena tema.
dal' mi steti droga leti?
YugoS

Post by YugoS »

Dobro je.
Vracam se lagano svakodnevnici i obavezama koje ona nosi.

Nesto sam i naucio,prilicno ocvrsnuo u nekim stavovima,ma kakvi oni za nekoga bili.

Lijecenje koje sam odabrao sam, bez icijeg nagovora i sugestije,podrazumjeva borbu i ucenje.Neka se niko ne zavarava da terapija koju ja koristim znaci i puko odrzavanje.
Moze biti i to,ali onda je to pogresno i ne svrsishodno.Jednog ce dana postati dosadna i recidiv je na vidiku.

Osim samostalnog ucenja kroz strucnu literaturu,posebno internet koji stvarno pruza gomilu materijala,obavezna pomoc psihoterapeuta je neophodna.Samo takav pristup terapiji Suboxona moze dovesti do rezultata.

Covjek koji se pusti Suboxonu da "radi" svoj posao,bez gore navedenih stvari i ukaze mu bazrezervno povjerenje,u dogledno vrijeme moze ocekivati ponovno ne zadovoljstvo,pa cak i razocarenje.

Ne zeleci ulaziti u ponovne rasprave,niti iznova diskutovati,napisacu samo nesto vezano za emocije,a ima veze sa gore napisanim.

Prosla sedmica je po negativnom intenzitetu bila najjaca u zadnjih par godina.Da nisam radio ono sto sam gore i napisao,da sam se oslonio samo na dejstvo Bupronorfina,velika vjerovatnoca bi bila da bih pao!
Emocije su mi bile prilicno uzdrmane i to iz vise pravaca.Dileme,brige,kritike i sve sto je pratilo minulu sedmicu bile su za mene ogroman ispit i izazov.
Ali to je zivot,realnost na koju nailaze i ljudi koji ne boluju od Ovisnosti.

Hocu reci,a to moze posvjedociti bilo koji ovisnik koji koristi istu terapiju kao ja i ne zloupotrebljava je,nego je sprovodi kako i treba,da je bilo koji osjecaj veoma realan.Nema tu pokrivanja ili amortizovanja straha,strepnje,sikiracije,nervoze,ljutnje....sve se to itekako osjeti.
Razlika ja ,opet po meni,sto u tim slucajevima mozak ili um iskljucuje heroin ili neki jak opijat kao rjesenje.

Sve opisano je moj licni dozivljaj i misljenje.

Pozdrav.
narkoman sam al' najlepsi.
Param-parcad

Post by Param-parcad »

tess wrote: a ti si inace muzicar?
nije on ja sam...ustvari nisam...ustvari ja neznam :)
YugoS

Post by YugoS »

U posljednje vrijeme dolazi do cestih komentara,pa i prepucavanja vezanih za lijecenje ovisnosti o opijatima.

Maloprije sam procitao da neko Propagira svoju metodu lijecenja substitutom.Mislim da propagande i agresivnog reklamiranja ne treba biti.Ne treba ni "pljuvati".
Jednostavno svi koji su nasli sebi svoju metodu lijecenja koja im odgovara treba da svjedoce kako se osjecaju,sta rade i u kojoj im mjeri ta metoda lijecenja pomaze da budu funcionalni sebi,porodici i drustvu.

Ja ovde pisem iz ugla ovisnika koji je za sebe odabrao lijecenje Suboxonom.Ne nagovaram nikoga,kao sto ne osporavam ni druge metode lijecenja.

Osporavam i protiv sam zloupotrebe lijecenja.Upravo takvi unose zbrku i probleme kako ljudima koji jos traze "nesto" sto bi ih odvojilo od ulice,tako i roditeljima ili bliznjim(suovisnicima).

Mislim da iskljucivost u bilo kojoj sferi zivota covjeka zaustavlja u razvoju,a na ovom Forumu unosi nemir i pometnju.
narkoman sam al' najlepsi.
tess

Post by tess »

YugoS wrote:U posljednje vrijeme dolazi do cestih komentara,pa i prepucavanja vezanih za lijecenje ovisnosti o opijatima.
Maloprije sam procitao da neko Propagira svoju metodu lijecenja substitutom.Mislim da propagande i agresivnog reklamiranja ne treba biti.Ne treba ni "pljuvati".
Jednostavno svi koji su nasli sebi svoju metodu lijecenja koja im odgovara treba da svjedoce kako se osjecaju,sta rade i u kojoj im mjeri ta metoda lijecenja pomaze da budu funcionalni sebi,porodici i drustvu.
Mislim da iskljucivost u bilo kojoj sferi zivota covjeka zaustavlja u razvoju,a na ovom Forumu unosi nemir i pometnju.
Ja se ovde potpuno slazem sa tobom,znaci u pravu si 100posto.Ja sam jedan od onih koji pljuje agresivnu propagandu(metadona),iako kazes da to ne bi trebalo da se radi i da iskljucivost zaustavlja coveka u razvoju.Kazi mi samo zar mislis da bi trebao da cutim o svom iskustvu sa supstitutom(metadonom) i da dopustim da seru o njemu kako je super,kad po mom misljenju i iskustvu je sasvim suprotno.Sasvim druga stvar je sto ja neumem normalno bez ruznih reci i uvreda na glupposti da reagujem.Znaci slazem se da svako treba da izabere svoj nacin kako ce da se leci,a mi narkomani,normalno da cemo uvek da izaberemo najbezbolniji po nas(sto mislim da je demagogija al jebes to).Zelim da kazem da je metadon jedan od bolnijih nacina i izvini sto koristim tvoju temu za to! Drugarski pozz.
dal' mi steti droga leti?
Post Reply