A i meni je gomila tema i postova obrisana i drugim clanovima pa nista. To je najmanji problem.
Ja podrzavam i sve asli najiskrenije radis nesto sto ja ne bi mogao i vazno je da ne siznes kako znas i umes.
Posle dolazi prolece i leto i zezanje sa strejt ljudima i misli na takve stvari ne na bedak zimu i lecenje. Misli kako ces da se lepo obuces kada ides negde, da se sredis, napolju jue sunce, ne budis se da ti je grozno ujutru i ostalo.
Bolnicko lecenje
Moderator: sanela
Re: Bolnicko lecenje
Naravno Zoey idemo dalje ..nisi ni bolja ni gora od nas,,tako da se meni ipak svidjaju tvoje teme i rado pisem na njima ,cak pronalazim neke slicnosti u razmisljanjima..A da znam na koji forum mislis..ha ha..ok pozd pa se pisemo naravno.
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
.
Last edited by Dreamer on Sun Jan 01, 2012 3:10 am, edited 1 time in total.
Standing On The Edge,Flirting With Disaster
Na zalost kao sto Voyagere rece,terapija Neuropleticima je kod nas uobicajena,jel se mnog lekari drze
jos uvek J..B..E ruske skole...Znaci ne daj mi boze da ikada vise popijem ijedan neuroleptic(Nozinan,Leponex,Haldol,Largatcil,Trixifen...)strasno...Vec sam pisao o svojoj reakciji na neuroleptike,tako da uvek,kada sam se 90-ih skidao u Drajzerovoj,uvek sam navodio pri trijazi i prijemu,da sam alergican na neuroleptike..Nema goreg osecaja kada si svestan svega oko sebe,ali kao u nekom polukomatoznom stanju,nos zapusen,ili cure sline, usta suva, oci ukocene, i ceo udrvljen a ne znas nista da kazes...STRASNO..I da kad rece, VoY. posle Artane-a,Metoten,hehehe 90-ih se to cepalo masovno,1 probao
Artane i nikada vise..
. Keva je amp.Flormidala oko 23h I.M. u kombinaciji sa nekim sedativom,uff lepo te uvede u san,milina.Mada secam se da jedno vreme,Flormidal me bas kratko,ili nikako nije moga da uspava,smiri,pa sam imao"rostiljanje" po celu noc.Ne znam kako,Izvalim neki mnogo dobar lek,Nitram , hipnotik,velika bela okrugla tableta...uf , 1 Flormidal, Nitram i cao...spavas kao 9 andjela!!!Cak je bio i jedan lek koji je vise bio antihistaminik, ufff ne mogu da se setim,koristio je poprilicno pri sedaciji,da FENERGAN,tako je,ne zna mg.Infuzija se naravno pri svakom ulasku na odeljenje gledala sto duze da izbegne,kao i Perfuzija,jel po default-u se naravno pre ulaska uradis kao svinja, i jbg,kao kontas ae jos danas sam sredjen,neka sutra pocne ziza....Posle 2-3 lezanja nisi ni morao nesto da eskiviras Inf,Perf i vitamine, jel znaju te sestre kao starijeg pacijenta, pa iskuliraju i daju ti je pred kraj smene uvece,pa to do tada lepo istondiras i ispricas se sa svima i upoznas...Voyager-e,inace pitao bih te nest PP,ali nema veze sa temom ,tj sa Narkomanijom,pa ako moze,reci...Pozz
jos uvek J..B..E ruske skole...Znaci ne daj mi boze da ikada vise popijem ijedan neuroleptic(Nozinan,Leponex,Haldol,Largatcil,Trixifen...)strasno...Vec sam pisao o svojoj reakciji na neuroleptike,tako da uvek,kada sam se 90-ih skidao u Drajzerovoj,uvek sam navodio pri trijazi i prijemu,da sam alergican na neuroleptike..Nema goreg osecaja kada si svestan svega oko sebe,ali kao u nekom polukomatoznom stanju,nos zapusen,ili cure sline, usta suva, oci ukocene, i ceo udrvljen a ne znas nista da kazes...STRASNO..I da kad rece, VoY. posle Artane-a,Metoten,hehehe 90-ih se to cepalo masovno,1 probao
Artane i nikada vise..

aj malo prevedi. adrenerickih, histaminskih..Voyager wrote:On je takodje mesoviti agonist/antagonist jos nekih receptora tipa n1 nikotinskih, adrenergickih, pomalo histaminskih, itd., klasicno za neuroleptik te generacije.
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
.
Last edited by Dreamer on Sun Jan 01, 2012 3:10 am, edited 1 time in total.
Standing On The Edge,Flirting With Disaster
Ponesi trenerku i majice u kojima se osjecas ugodno (ono sto otprilike nosis u kuci).
Bojim se da od bolnice previse ocekujes. Da se razumjemo-to je TVOJ korak, tvoja odluka i to je super. Kreces! Trazis pomoc i tamo ces dobiti neke osnovne smjenice, koje ces morati da razrazujes i po izlasku iz te ustanove. U svakom slucaju taj boravak ce ti pomoci. Idi sa optimizmom i nastoj da od tog boravka izvuces sto vise pozitivnog. Ti si pokretac svega, a oni (doktori ) su da usmjere tvoju energiju, da ti pomognu da uhvatis pravi pravac.
O ukucanima, ne mogu da diskutujem, mozda je to sto istices, da su se umorili, da ne vjeruju-neka ti to bude dodatni stimulans da , prvo sebi, a onda i njima dokazes da ti hoces i da ces ti uspjeti da pobjedis to zlo.
Mnogo srece i da se javis ovdje sa pozitivnim utiscima i da te bodrimo na tvojoj ispovjesti u kojoj ces, nadam se, opisivati svoj lagan, kvalitetan i sadrzajan oporavak...Sretno!
Bojim se da od bolnice previse ocekujes. Da se razumjemo-to je TVOJ korak, tvoja odluka i to je super. Kreces! Trazis pomoc i tamo ces dobiti neke osnovne smjenice, koje ces morati da razrazujes i po izlasku iz te ustanove. U svakom slucaju taj boravak ce ti pomoci. Idi sa optimizmom i nastoj da od tog boravka izvuces sto vise pozitivnog. Ti si pokretac svega, a oni (doktori ) su da usmjere tvoju energiju, da ti pomognu da uhvatis pravi pravac.
O ukucanima, ne mogu da diskutujem, mozda je to sto istices, da su se umorili, da ne vjeruju-neka ti to bude dodatni stimulans da , prvo sebi, a onda i njima dokazes da ti hoces i da ces ti uspjeti da pobjedis to zlo.
Mnogo srece i da se javis ovdje sa pozitivnim utiscima i da te bodrimo na tvojoj ispovjesti u kojoj ces, nadam se, opisivati svoj lagan, kvalitetan i sadrzajan oporavak...Sretno!