DROGA - spaja ili razdvaja ???

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

selma

Re: DROGA - spaja ili razdvaja ???

Post by selma »

PsyTechGirl wrote:Da, znam..
I meni..

Iako sam ja loše startovala sa njima, ne znam ni sama zašto, ali mnogo su mi dragi..
Nekako bore se i to mi je za ceniti..
Tako svi treba da radimo u životu, samo se nadam da nisu posustali..

Kad bi makar imala njihov broj tel, pa da se čujete i vidiš šta se dešava ?? :roll:
Ma da,kuzim i ja da se bore na neki svoj nacin...za njega znam da se bori,dok ona....hm,moglo bi joj biti bolje ako samo to pozeli,ali ona to nece...vidjela sam je skoro...inace bih nazvala,ali...mislim da to njoj nista ne bi znacilo...puno ljudi joj je htjelo pomoci i svi su je zvali,vjeruj...svima je zao,jer ona tako ne mora da zivi...ali kad vidis kad neko odabere neki svoj put i ne zeli nista drugo...onda...ga pustis... :smt102
Eto,iskreno bih htjela da bude dobro i ona i beba.........ali...... :smt102
YugoS wrote:Ja sam se vidio s Bibom prije nekoliko dana.
Izgleda puno bolje nego prije mjesec-mjesec i po.
Nije se puno udebljala,ali se vec dobro vidi "stomacic".
Sagi trenutno nije u Mistu,ali je skroz cist i dobro je.
Nadam se da ce sve biti u redu.

:-k
Da, Sagi nije u Mistu:-)))))....i ja se nadam da ce biti sve dobro.... :D
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
sanela

Post by sanela »

malmase wrote:
inace bih nazvala,ali...mislim da to njoj nista ne bi znacilo...puno ljudi joj je htjelo pomoci i svi su je zvali,vjeruj...svima je zao,jer ona tako ne mora da zivi...ali kad vidis kad neko odabere neki svoj put i ne zeli nista drugo...onda...ga pustis... :smt102

Uh, koliko je ovo tačno, ne samo u ovom slučaju, nego inače... pravo je teško htjeti nekome pomoći, željeti, znati da može drugačije, ali... on bira neki svoj put. I onda ga moraš pustiti... treba biti baš jak da u tome uspiješ, pogotovo ako se radi o nekome bliskom, dragom, nekom koga voliš.
selma

Post by selma »

sanela wrote: Uh, koliko je ovo tačno, ne samo u ovom slučaju, nego inače... pravo je teško htjeti nekome pomoći, željeti, znati da može drugačije, ali... on bira neki svoj put. I onda ga moraš pustiti... treba biti baš jak da u tome uspiješ, pogotovo ako se radi o nekome bliskom, dragom, nekom koga voliš.
na zalost je tako,pravo mi bude zao,ali drugacije ne ide...
na zalost,cak i ako je neko blizak...........mogu samo reci samo da sam na svojoj kozi to dozivjela, i u svom slucaju i u zivotima bliskih ljudi...

Pozdrav:-)
JaJa

Post by JaJa »

Mene je gudra razdvojila od svake osobe sto sam volio, dok sam s prijateljima bio sklopio i neki neformalni dogovor, koji je odgovarao i meni i njima, mislim, samoinicijativno, kad sam krenuo opet sa heroinom, nijednog od njih nisam htjeo da vidim 2 mjeseca. I oni skontali pa se nisu mjeshali. Jesu prije, i uvjek bezuspjeshno. Tako da smo sad opet "skupa" jer sam chist, da nisam, osamostalio bih se, tj, ostao sam.
Djevojka i djevojke. Sve su otisle radi gudre, i one koje sam volio, i one koje nisam.
Tesko da me heroin moze spojit s bilo kime osim sa istim kao ja.
A ta pricha se zavrshi, chim se skinesh. Znaci 3-4 dan, osobe s kojima sam provodio svaki dan u ova dva mjeseca, nigdje na vidiku. Jebi ga, svako gura da obezbjedi prvo svoj nos.
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

JaJa wrote:Mene je gudra razdvojila od svake osobe sto sam volio, dok sam s prijateljima bio sklopio i neki neformalni dogovor, koji je odgovarao i meni i njima, mislim, samoinicijativno, kad sam krenuo opet sa heroinom, nijednog od njih nisam htjeo da vidim 2 mjeseca. I oni skontali pa se nisu mjeshali. Jesu prije, i uvjek bezuspjeshno. Tako da smo sad opet "skupa" jer sam chist, da nisam, osamostalio bih se, tj, ostao sam.
Djevojka i djevojke. Sve su otisle radi gudre, i one koje sam volio, i one koje nisam.
Tesko da me heroin moze spojit s bilo kime osim sa istim kao ja.
A ta pricha se zavrshi, chim se skinesh. Znaci 3-4 dan, osobe s kojima sam provodio svaki dan u ova dva mjeseca, nigdje na vidiku. Jebi ga, svako gura da obezbjedi prvo svoj nos.
A šta posle ??
Ako ste recimo oboje bili u problemu, rešili ga i sad sate čisti.
Želite da budete zajedno.
Šta onda ??
Biti ili ne biti ??? :roll:
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
selma

Post by selma »

JaJa wrote: svako gura da obezbjedi prvo svoj nos.
Pa ,kad ti je tako na nosu....................zamisli, tek na......

PsyTechGirl wrote: A šta posle ??
Ako ste recimo oboje bili u problemu, rešili ga i sad sate čisti.
Želite da budete zajedno.
Šta onda ??
Biti ili ne biti ??? :roll:
a to sve ovisi od puno stvari...neki parovi definitivno ne trebaju ostati zajedno ni poslije........al' kazem ,ovisi...uglavnom ostaju oni koji imaju djecu....

Moj bivsi momak i ja smo isli na skidanje zajedno,bili smo i prije toga losa kombinacija,a tek poslije...jos 100 puta gora...zato je na tome i zavrasilo.
On kad se i skinuo,jedino sto ga je interesovalo bio je taj svijet...da bi zivio nekim normalnim zivotom,zenio se,radio, imao klince i sve sto ''zivot'' nosi.....za njega je to predosadno...

I dan danas se drogira i gori je nego ikad...
Zalosno....

pozzz
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Da..
Istina..
Ali .. Joj ja uvek imam ono 'ali' :lol:
Šta da se on uspeo skinuti i da je ostao čist ??
Voleli ste se, prošli svašta zajedno, skinuli se.. A opet i pre bili loša kombinacija a trajali..
Ima li nade za sve to i ako ne kako završiti??

Malo davim ali me muči ta situacija već neko vreme tako da kopam na sve strane za odgovorima jer nisam u stanju ništa da preduzmem..
A oboje smo čisti preko godine (on i malo više jer je bio u zatvoru..)..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
selma

Post by selma »

PsyTechGirl wrote:Da..
Istina..
Ali .. Joj ja uvek imam ono 'ali' :lol:
Šta da se on uspeo skinuti i da je ostao čist ??
Voleli ste se, prošli svašta zajedno, skinuli se.. A opet i pre bili loša kombinacija a trajali..
Ima li nade za sve to i ako ne kako završiti??
Da,trajali smo toliko da svaki put kad bi se skinuli(a jednom je trajalo 1 god da smo bili cisti),pali bi (u dop)na prvi problem koji bi naisao...svaki put kad bi prekinuli i jos masu ruznih situacija o kojima mi se ne da...
Ima nade jedino ako se njegov zivot jedino promjeni iz temelja,za sta ovog momenta bas nemam vjeru...ima nade ,znaci,jedino ako postane ''nova osoba''...
ali se ja oko toga vise ne smarama....bilo-proslo,kak' se veli

PsyTechGirl wrote: Malo davim ali me muči ta situacija već neko vreme tako da kopam na sve strane za odgovorima jer nisam u stanju ništa da preduzmem..
A oboje smo čisti preko godine (on i malo više jer je bio u zatvoru..)..
Pa ti najbolje znas...jel' se mozes zamisliti s njim ,a da znas da cete zivjeti normalno...Duboko u sebi,da li se vidis s njim i da znas da ce sve biti ok...ja bas nisam sigurna,jer se toliko pitas...jer da imas mir,vjerovatno ne bi o tome razmisljala...ne?

Pozdrav tebi:-)))
merica

Post by merica »

draguljce wrote:Je.. G.. cura vam lijepo postavi par pitanja, a vi joj gledate na gramatiku, heeh.
Iz svog licnog iskustva, mislim da druzenje ex i aktivnog,bas, iiiii nije moguce!! Ali opet tako ja mislim. Jer ja sam bio cist gotovo 2.godine, poceo raditi, nasao curu, popravio odnos sa porodicom, sve 5!!!!
I jedan dan krenem da sebi kupim par krpica za obuci i sretnem jednog bivseg druga koji zica po "petardu" da se sredi. Ja posto nisam imao sitnih para pozovem ga na pivo pa da mu dam para!! Vidim on se savio od krize i ja ga kroz pricu pitam koliko ga moze pokriti da ne zica dalje i on mi isprica pricu o extra dobrom H koji je .....
Hade reko kupi pa cu samo vidjeti kakva mu je "boja" kad se skuha!! FOL!!! I dok sam to gledao, kad JA se sredio prije nego on!! IIIIII ETO!! OVERDOSE!!!! Jedva prezivio!!!
Htio sam reci da je moje misljenje da se ne mogu druziti "ex" i "aktivni"!!
Veza izmedju dvoje bivsih mislim da je moguce, cak mogu pomoci jedno drugom.
Uh!!

eto pozzzz..... :|
I like this:))))
will26

Post by will26 »

mjenjali mi drustva il ne uvijek cemo imat problem sa nasom bolescu,samo treba bit fokusiran na sebe i volit najvise sebe tako cemo naci normalno drustvo a droge i drustva loseg uma ima svugdje
Post Reply