Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.
Jedna od najobičnijiih i najviše rasprostranjenih praznovjerica jeste tad a svaki čovjek ima svoje određene osobine, da ima ljudi dobrih, zlih, pametnih, glupih, energičnih apatičnih..itd..Za čovjeka možemo da kažemo da je češċe dobar, negoli zao…Međutim, mi uvjek tako dijelimo ljude. To nije tačno. Ljudi su kao rijeke: vode je u svima podjednako i svud jedna te ista voda, ali svaka Rijeka može biti čac uzana, čas brza, čas širroka, čas tiha, čas čista, čas mutna i topla. Tako i ljudi. Svaki čovjek u sebi nosi začetke ljudskih osobina, i pokadkad ispoljava jedne, pokadkad druge….A ipak vazda ostaje onakav kakav jeste
Mi smo jedno u Boga, kao što vidiš i nema u nama ništa protivrečno, nego smo svaki u svoje vreme pobuđivani Duhom Božjim, pisali razne knjige na spasenje ljudi. I među nama nema ni prvog, ni drugog, nego ako jednog spomeneš, odmah su i druga dvojica tu.
heroinapg wrote:
Ljudi misle da se Bogovi radjaju, da imaju njihovu nosnju, govor i obicaje. Ali, da ruke imaju goveda i konji, pa kad bi htjeli da slikaju rukama i da tvore djela kao ljudi, slikali bi likove bogova i davali im tijelo onakvo kakvo vec sami imaju: konji konjsko, a goveda govedje. Etiopljani tvrde za svoje Bogove da su tuponosi i crni, a Tracani za svoje da su plavooki i crvenokosi. NISU BOGOVI ISPRVA LJUDIMA POKAZALI SVE SKRIVENO, NEGO OVI POSTEPENO TRAZECI NALAZILI BOLJE
Ksenofan
Last edited by heroinapg on Fri Dec 12, 2008 9:31 am, edited 1 time in total.
Pa ti nemaš šta da iščupaš, nisi implantiran, tvoja vera nije bez veze. Nekako, razumem te, zamislim se.
A Forum ne bih povezivao sa nečim natprirodnim, odakle ti to?
Zasto rogati velikim slovom, Box znak pitanja znak uzvika.Box, nije ni tvoja vjera bezbeze,. postoji i stoji taj box, usmjeri ga
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wO__ItJ9_-o[/youtube]
Zombie In Youuuuur heeeeead
Svi nosimo-ja ga ne podvijam Dok ih ne izbacim, necu biti ja kogod, stagod da sam.
njoki. Nikad te nisam zvala tako. Al ako i ovdje nastavis da se petljas necu te zvati tako..Ne zovem te nikako (Simple Past Tense)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=72X6yy82Y14[/youtube] Nemoj po glavi druze plavi TACKA