POMOZITE NAM!

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
M4j4

Post by M4j4 »

zvrky [quote]Narkomanske veze se uglavnom kažem uglavnom zasnivaju na potražnji za novcem onda kupovina droge Å¡to može da traje i po ceo dan a onda kada se urade onda se vole jel,normalno,te svaÄ‘e su opet kažem uglavnom kada nemaju para i kada su oboje u krizi,Ä
Image
M4j4

Post by M4j4 »

zvrky[quote]To Å¡to se pravi fina kada je u kući to vrovatno znaÄ
Image
M4j4

Post by M4j4 »

zvrky[quote]jednostavno tada nisam htela da se leÄ
Image
zvrky

Post by zvrky »

Pa i ja mislim da sam upravu,stvarno ne znam šta više reći i kako pomoći,ajde majo ako ti imaš neku pametnu ideju reci,pomozi,stvarno mislim da ovoj ženi treba pomoć!!! Luna i ti uključi se!!! Pepo ti bi mogla imati pametan savet ajde pomaži!!!
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Erineja

Post by Erineja »

M4j4 wrote: Odgovorite mi iskreno na ova pitanja:DA LI ONA IZGLEDA KAO DA SE PONOSI STO NIJE DEO VASEG,NEGO NARKOMANSKOG SVETA? JESTE LI IKADA RAZGOVARALE I DA JE ONA IZRAZILA ZELJU DA PRESTANE? DA LI ONA DELUJE KAO DA ZELI DA JE BAS UPRAVO TU GDE JE? DA LI JE ODLAZILA OD KUCE NA PO VISE NEDELJA I AKO JESTE ,DA LI POSLE VRACALA? AKO SE VRACALA,STA JE REKLA,ZASTO?

Da li se ponosi ... Na neki nacin da. U stvari, nekako kod nje postoje krajnosti. Na trenutke kao da se ponosi time sto je "drugacija", sto se ne uklapa u "sablone po kojima zivi ostatak malogradjanskog sveta", kao da je narkomanija jedini nacin da se pobuni protiv svega sto je konvencionalno i kao da je ponosna na to. Postoji i druga krajnost gde zna da je droga nesto sto je unistava, da je to zlo, da joj upropascava zivot, da zbog toga povredjuje ljude koji je vole i oseca se lose zbog svega toga. Ali opet, nije spremna da prekine sa time.
Razgovarale smo puno puta ali iskljucivo na moje insistiranje. Tada je ili krajnje bezobrazna i trazi nacin da me sto vise povredi, ili place i objasnjava mi kako je to nesto jace od nje i kako bi volela da prekine ali ne moze. Nekoliko puta je i prekidala, ali sve su to bile samo kratke pauze pa bi sve krenulo iznova.
Od kuce je odlazila samo jednom. Mesec dana je bila kod momka. Njih dvoje su zajedno godinu i po, on ima 24 a ona 21 godinu. Vratila se jer je navikla na jedan malo visi zivotni standard koji kod njega nije imala, a mislim da je i njemu jednostavno dosadila i da je i on imao uticaja na to da se vrati kuci. Obecala je da ce prestati sa heroinom, da nece dane i noci provoditi sa deckom, da ce nastaviti fakultet. Dva meseca je nesto kao pokusavala. To je vise izgledalo kao uloga "vidis da sam dobra, prestani vec jednom da me kontrolises i ogranicavas". Posle dva meseca vise nije mogla i ponovo je nastao pakao u kuci.

:heart: :goodman: od mame.
M4j4

Post by M4j4 »

Erineja,ovo je vec dosta konkretnije. Dakle,ona mora na lecenje,ali ne u Drajzerovu ili tako nesto vec nesto jace. I nikako ne dolazi u obzir da se sama skida. Za vasu kcerku su prosla ta vremena zrelih razgovora,njoj sada treba "cvrsta ruka" koja nece popustiti ni pred njenim tzv.argumentima,ni pred suzama. Ovde reci vise ne pomazu. Draga Erineja,jako mi je zao,ali bolje preduzmite nesto (komuna na primer) ona je jedna od beznadeznijih slucajeva. Nemojte plakati,vec sto se brze pokrenete,imate vise sanse da se nesto i postigne. Znam koliko ovo moze da vas boli,ali kad ste do sada bili jaki,izdrzite.
Mnogo,mnogo poljubaca ! Sve najbolje vam zelim,od srca! Javite nam se sto pre mozete. Srecno!
Image
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Evo pokusavam da se sjetim kad sam ja prihvatao lijecenja...

Koliko se sad mogu sjetiti, rekao bih da nikad nije bilo dobrovoljno, svaki put sam bio pritjeran uz zid. Ili pritisnut dugovima, ili budem izbacen iz kuce i dosadi mi da se zajebavam po gradu, studentskim domovima ili parkovima, ili overdoze kad sam umalo ostao bez noge i morao da prestanem sa dopom za vrijeme fizikalne terapije, ili kad dobijem otkaz na poslu itd...

Erineja, postoji li nacin da vi svoju kcerku pritjerate uz zid ?... Kazete da ne radi. Dop nije besplatan, odakle joj novac za heroin ?
zvrky

Post by zvrky »

Čim je ona imala periode kad se skidala i plakala govoreći da želi ali ne može tek tako verujte to je korak napred i znači da ima nade i da ipak makar ponekad razmišlja o skidanju,morate je gurati napred,nemam sad vremena da pišem samo sam nabrzaka došla do kompa pa ću zbog toga drugi put pisati!
SREĆA PRATI HRABRE!!!! :heart: :heart: :heart:
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Erineja

Post by Erineja »

Sva ta priterivanja uz zid su kratkog daha. Ume ona da, navodno, pristane na sve uslove i odmah u startu trazi nacine kako da nastavi po svome.
U komunu je ne mogu odvesti na silu. Ma nece cak da ide ni na razgovor sa nekim strucnim (psihologom, psihijatrom ... ).
Luna

Post by Luna »

onda joj napisite pismo.....
ja uvijek trubim o tim pismima...ali tako je. Kad se sve linije komunikacije prekinu-ostaje samo pisanje.
Napisi joj da si bila jako ponosna na nju kad je prestajala...kako je opet bila ono dijete koje znas.....kako ti jje vratila nadu da ce biti bolje....
poslusaj me.... :wink: ona je osjetljiva osoba.....Artistican tip....prica kod nje i nije nesto....Pisanje, crtanje, sta god....to su nacini njene komunikacije. Komunikacije koja prodre do njenog mozga. Stavi se u njenu situaciju-sta bi ti uradila? Sta bi ti prijalo? Sta bi te ohrabrilo?
Napisi joj-ako si spremna...uz tebe sam. Zajedno cemo ovo uraditi ne boj se. Tu sam. Napisi joj da je volis i da nisi digla ruke od nje....
Probaj.....
nemas sta da izgubis....a vjeruj mi da ces postici nesto. Eto...imam takav osjecaj. Naravno.....do tebe je-a i do nje hocete li to uciniti.
cmok
Post Reply