brat se drogira, sta uciniti?

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
snjezana

Re: brat se drogira, sta uciniti?

Post by snjezana »

Ma daj, a samo sto ga nisam ovako :axe:
justme

Post by justme »

cuti ti tamo :D :D
i ja cu :axe: ,bas zato sto sam divna djevojka :wink:
snjezana

Post by snjezana »

justme wrote:zato sto sam divna djevojka :wink:
I ocigledno umisljena :twisted: :P
justme

Post by justme »

nepopravljivo umisljena :rock:
salim se, samo sam nesto danas raspolozena.
nego,hocu sve da te pitam, kako je djevojka tvog brata? kako ona reaguje na novonastalu situaciju?
snjezana

Post by snjezana »

Ajme, kaze da se rasplakala kad joj je javija jucer da ide sutra :? I kad je dosao kod nje na posao da su joj bile pune oci suza, da je nikad nije vidija takvu.. Pa kaze da ga je nagovarala da ide makar slijedecu sedmicu, u ponedjeljak, tesko joj je da se rastaju.. ali on je odlucio da je bolje da ne odugovlaci i mislim da je to pametno..
Malo mi je to i komicno jer u pocetku je nastupila borbeno, lijecenje i samo lijecenje, nista nego lijecenje, a sad ga odjednom moli da ne ide jos i place kako ce ona bez njega. Ma to je sasvim prirodna reakcija, puno normalnija od mog vjecitog potiskivanja svih mogucih osjecaja, jedino me malo strah da to ne bi utjecalo na njega. Strah me i kako ce mama reagirati kad bude odlazio.. nadam se da je nece to previse pogoditi :smt102
justme

Post by justme »

joj....to su tipicno zenske,normalne, ali pomalo sebicne reakcije.idi malo nju :axe: (salim se,ali logicnije mi je da se nastoji sto prije da ode na lijecenje.i da ga se u tom ohrabruje i insistira na tome ).razgovaraj sa majkom,pripremi je na pravilnu reakciju.suze zbog rastanka su normalna reakcija, ali ( ti ga najbolje poznajes ) ,nemojte ako ce ga to imalo destabilizirati...
srecno i javljaj:),ja sam poprilicno nestrpljiva,znas:)
snjezana

Post by snjezana »

justme wrote:idi malo nju :axe:
Jos cu postat serijski ubojica ako tako nastavim 8)
Majku sam vec peglala da mu ne pokazuje tugu, mada, ona ionako nije tip za raditi scene pa vjerujem da nece biti toga... samo znam da ce je puno pogoditi rastanak s njim. Nekidan mi je cak rekla da ko zna da li ce ga ona ikada vise vidjeti. Ma svasta nam sad prolazi glavom.
A ja trenutno, kao pravo malo sebicno g. strahujem kako cemo nas dvije same. Broj muskaraca u kuci nam se s godinama s tri smanjio na 0 i to mi je ok za par dana, ali na duze staze ne mogu niti zamisliti da cemo biti nas dvije same. Prazna kuca, depresija, nesigurnost - nimalo lijep osjecaj :(
Boban

Post by Boban »

uh setio sam se moje kada smo se rastajali u odlasku u komunu kupila mi je brijac i onako neprecizno mi dala do znanja da nemaju ni za hleb ali eto ja idem pa da se neobrukam bez brijaca i nesto vesa uh nikada necu zaboraviti te tuzne oci tada...ma nadajmo se najboljem sta da ti kazem ima priliku na njemu je jedan deo sada da li hoce stvrno ili ne.pozz i drzite se.
justme

Post by justme »

ma jasno je da ce mama to tesko da podnese,ali bar znate cijenu tog rastanka.sad je i meni to nekako dirljivo,kao i bobanova prica.
drzim vam mnooogo fige za sutra:)
misty

Post by misty »

Uh ovde je nastao pravi rat :axe:
Šalim se :D

To su sve normalne reakcije snezo, normalno je da si uplašena, tužna što on odlazi, što će te ostati same, ali stalno misli na to šta dobijaš posle, da je to za njega jedino rešenje!!

Čuvaj se, evo došao je petak, glavu gore i piši nam odmah kako je sve prošlo!
Srećno, uz tebe smo!Ljubim te PDT_Love_18
Post Reply