Jucer sam isla u jedan restoran da pricam s vlasnicima o iznamljivanju ga za festu povodom rodjendana jednog naseg prijatelja. Sve se dogovorili,sve pripremili,sve kupili da bi me na kraju nazvao D. i rekao da nema nista od feste jer je tom frendu umrla teta. Prvo sam mislila da je zena bila starija i umrla od starosti da bi mi poslije D rekao pricu.
Zena ima 38-39 god.,ima vec 4-vero djece, i sad je bila trudna s 5-tim. Prije dva dana ju je muz pretukao. Tek kad je stanje postalo kriticno odveo ju je kod doktora,niti ne u bolnicu. Taj normalno nije mogao nista posebno uciniti. Onda ju je majmun odveo u neku xy kliniku di su joj samo dali par ampula krvi i tamo se nekako morala natjerati da porodi. Da bi rodila mrtvo dijete i da bi doktor rekao da oni tamo njoj ne mogu pomoci i da je bolje da je vodi u Glavnu bolnicu. Na ulazom pred bolnicu je umrla. Od batina do smrti je prosao skoro 2 dana.
Ne znam sta je gore? njezina smrt, smrt njezinog djeteta, 4-tvero djece bez majke ili cinjenica da muz nece odgovarati za svoje djelo?
nocas sam se molila za nju i razmisljala o cijeloj tragediji
RIP
Sto se tice sakacenja,to nazalost nije prisutno samo u Somaliji nego u puno,puno zemalja i to se dan danas prakticira. D mami su to napravili i nisam sigurna da li je i ona to dalje prakticirala,moram opet pitati da ne bi pogrijesila. U mnogim zemljama je dalje normalno da muskarac ima vise zena ako je sposoban brinuti se o njima,svakoj dati svoju kucu i pruziti sve potrebno.
Ovdje, u Austriji ima npr.dosta turaka i kod njih se i dan danas prakticira da obitelj nalazi za tebe muza.
ALI smatarm da je sve na nama samima,na nasim stavovima i zeljama i postignucima. Svatko je gospodar svog zivota,svatko kreira svoj put i ide njime. Isto tako mogu reci da ovdje je normalno da se zene ne udaju jer im to nije potrebno. Zive,rade ili dobijaju od drzave i to im je dovoljno,ne zele imati muskarca pored sebe. Ne zele imati obitelj,ne zele radjati djecu nego si nabave malog psica pa njega furaju u kolicima za djecu (ovo nije sala, u kolicima za djecu furaju pse).
Ko mene moze sprijeciti da idem na fakultet? nitko osim same mene ili npr.novcane situacije ali to nema veze s ravnopravnoscu.
ko mene moze sprijeciti da opet radim kad mi malena malo naraste? nitko osim mene same i ako idem linijom lakseg otpora (se tako kaze?).
HRABRE-SNAZNE_PAMETNE-VAZNE_ZENE ZELE-HOCE-MOGU_PRAVA I SLOB
Moderator: sanela
Re: HRABRE-SNAZNE_PAMETNE-VAZNE_ZENE ZELE-HOCE-MOGU_PRAVA I SLOB
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
U pravu si sunrise...
ovog majmuna treba ubit.. nema tu kazne... odvratni su kako mogu tako postupati sa ženama... e šta bi mu ja napravila...
šalu na stranu ovo je vrlo ozbiljan problem koji očito poprima granice ludila... neznam šta bi rekla za mrtvorođenče - eto nažalost kolegici se to desilo isto na porodu, beba se ugušila pupčanom vrpcom... užas je bilo i ona dan danas ima psihičke posljedice od toga.
što se tiče prodavanja odnosno nalaženja partnera kćerima od strane albanaca,turaka,roma i dr. - zakonom je to zabranjeno ali tko to gleda jel? Vlade i lokalne zajednice u kojima su ti ljudi registrirani da žive ne posvećuju previše pažnje tome pa i da prijaviš sumnjam. Kod mene u mom gradu se jedna djevojčica koja je išla s mojojm sestrom u 2 raz.srednje bacila pod vlak jer ju je kretenski otac htjeo prodat nekom liku da je ovaj ženi. Što reći? Što napraviti takvom kretenu? Da i ne govorim da njemu ni prijava nije išla a kamoli nešto drugo.
ok sve se mora dokazati.. to je tako i to se ne može promijeniti... al opet... ponekada bi stvarno dobro došla ona giljotina iz srednjeg vijeka pa nek narod odlučuje - u takvim situacijama...
A ono u Austriji
- što je otac silovao sustavno godinama kćer i s njom imao djecu, koja su bila zatvorena u podrum uređen kao stan.... aj šta takvom da se napravi????? Koja kazna je ovdje primjerena... nema tu kazne.
ovog majmuna treba ubit.. nema tu kazne... odvratni su kako mogu tako postupati sa ženama... e šta bi mu ja napravila...
šalu na stranu ovo je vrlo ozbiljan problem koji očito poprima granice ludila... neznam šta bi rekla za mrtvorođenče - eto nažalost kolegici se to desilo isto na porodu, beba se ugušila pupčanom vrpcom... užas je bilo i ona dan danas ima psihičke posljedice od toga.
što se tiče prodavanja odnosno nalaženja partnera kćerima od strane albanaca,turaka,roma i dr. - zakonom je to zabranjeno ali tko to gleda jel? Vlade i lokalne zajednice u kojima su ti ljudi registrirani da žive ne posvećuju previše pažnje tome pa i da prijaviš sumnjam. Kod mene u mom gradu se jedna djevojčica koja je išla s mojojm sestrom u 2 raz.srednje bacila pod vlak jer ju je kretenski otac htjeo prodat nekom liku da je ovaj ženi. Što reći? Što napraviti takvom kretenu? Da i ne govorim da njemu ni prijava nije išla a kamoli nešto drugo.
ok sve se mora dokazati.. to je tako i to se ne može promijeniti... al opet... ponekada bi stvarno dobro došla ona giljotina iz srednjeg vijeka pa nek narod odlučuje - u takvim situacijama...

A ono u Austriji

e,vidis Iva o tome sam htjela pisati.
naime postoje 2 slicna slucaja,oba iz Austrije.
Jedna curica je s 10 god nestala i nakon 8god je uspjela pobjeci. Oteta je na putu za skolu od strane nekog lika koji je inzinjer u nekoj bau firmi,dobrostojeci, zatvoren li,bez cure ili zene i onako prosjecnog izgleda. tip ju je oteo i zatvorio u nekoj prostoriji koja je napravljena ispod vrta i garaze.tamo je imala tu sobicu,on joj je davao novine i knjige da cita,radio i kasnije i tv. tokom godina imala je vece slobode pa je tako i znala njegovu majku. Sta je ta mama mislila,zasto mala nije nesto mami rekla?
isto tako ju je vodio u shoping i navodno su bili i na skijanju skupa.
susjedi bi je ponekad vidjeli,blijedu sitnu i mrsavu curicu.tako i tog dana kad mu je prala auto,on se javio na handi i ona je pobjegla kod neke babe i rekla njoj ko je.on,cim je skuzio da je nestala je pobjegao s autom i bacio se pod vlak.
njezino skloniste je niti kilometar od rodne kuce.
u ovom slucaju sad izlazi istina vani i greske policije i sudstva,npr to da im je on bio sumnjiv i da su pretrazivali dvoriste ali ne dovoljno iscrpno
A,drugi slucaj je jos bizarniji.tip je svoju cerku zatvorio u skloniste koje je vec planirao i radio 68god.ona ima tad 18god i evo do njezine 42god. s njom je napravio 7 djece a jedno je umrlo. sa zenom ima isto 7 djece. 3 od tih 6 djece dovodi kod sebe i zene i lazu ih,oboje da su im oni mama i tata i oni tako rastu.troje je ostalo s majkom i nikad nisu vidjeli sunce,kisu,mjesec, nista osim tog podruma.igrom sudbine je jedno dijete jako obolilo i cerka ga nagovara da je vodi u bolnicu i tamo je doktorima sumnjivo njeno stanje,koza i ostalo. istovremeno ga i cerka nagovara da ju pusti da ide cerki u bolnicu i tu sve izlazi vani.
E,sad,on je poceo cerku silovati s 11 god a s 18 ona zeli ici ca od kuce i zato ju ovaj zatvara.prvih 8 mjeseci je vezana kao pas na lajne,tjera ju da pise pisma da je kao u nekoj sekti i kao kad rodi dijete da ga roditeljima i kaze da se oni brinu za njega.
tip nije imao sex sa zenom 20god.
po cijele noci bi nestajao u podrum i zeni to nije bilo sumnivo?
prihvacala je cerkinu djecu bez zelje da sazna di je i kako je i zasto to radi?
kad je silovanje pocelo s 11god morala je viidjeti promjene na maloj,vidjeti da muza nema u bracnom krevetu.ipak nakon toliko godina poznajes nekoga
sta o tome reci?
pisali su da djeca jos ne smiju na sunce i da,kad su vidjeli mjesec po prvi put da se nisu mogli nacuditi,kao i kisi
naime postoje 2 slicna slucaja,oba iz Austrije.
Jedna curica je s 10 god nestala i nakon 8god je uspjela pobjeci. Oteta je na putu za skolu od strane nekog lika koji je inzinjer u nekoj bau firmi,dobrostojeci, zatvoren li,bez cure ili zene i onako prosjecnog izgleda. tip ju je oteo i zatvorio u nekoj prostoriji koja je napravljena ispod vrta i garaze.tamo je imala tu sobicu,on joj je davao novine i knjige da cita,radio i kasnije i tv. tokom godina imala je vece slobode pa je tako i znala njegovu majku. Sta je ta mama mislila,zasto mala nije nesto mami rekla?
isto tako ju je vodio u shoping i navodno su bili i na skijanju skupa.
susjedi bi je ponekad vidjeli,blijedu sitnu i mrsavu curicu.tako i tog dana kad mu je prala auto,on se javio na handi i ona je pobjegla kod neke babe i rekla njoj ko je.on,cim je skuzio da je nestala je pobjegao s autom i bacio se pod vlak.
njezino skloniste je niti kilometar od rodne kuce.
u ovom slucaju sad izlazi istina vani i greske policije i sudstva,npr to da im je on bio sumnjiv i da su pretrazivali dvoriste ali ne dovoljno iscrpno
A,drugi slucaj je jos bizarniji.tip je svoju cerku zatvorio u skloniste koje je vec planirao i radio 68god.ona ima tad 18god i evo do njezine 42god. s njom je napravio 7 djece a jedno je umrlo. sa zenom ima isto 7 djece. 3 od tih 6 djece dovodi kod sebe i zene i lazu ih,oboje da su im oni mama i tata i oni tako rastu.troje je ostalo s majkom i nikad nisu vidjeli sunce,kisu,mjesec, nista osim tog podruma.igrom sudbine je jedno dijete jako obolilo i cerka ga nagovara da je vodi u bolnicu i tamo je doktorima sumnjivo njeno stanje,koza i ostalo. istovremeno ga i cerka nagovara da ju pusti da ide cerki u bolnicu i tu sve izlazi vani.
E,sad,on je poceo cerku silovati s 11 god a s 18 ona zeli ici ca od kuce i zato ju ovaj zatvara.prvih 8 mjeseci je vezana kao pas na lajne,tjera ju da pise pisma da je kao u nekoj sekti i kao kad rodi dijete da ga roditeljima i kaze da se oni brinu za njega.
tip nije imao sex sa zenom 20god.
po cijele noci bi nestajao u podrum i zeni to nije bilo sumnivo?
prihvacala je cerkinu djecu bez zelje da sazna di je i kako je i zasto to radi?
kad je silovanje pocelo s 11god morala je viidjeti promjene na maloj,vidjeti da muza nema u bracnom krevetu.ipak nakon toliko godina poznajes nekoga
sta o tome reci?
pisali su da djeca jos ne smiju na sunce i da,kad su vidjeli mjesec po prvi put da se nisu mogli nacuditi,kao i kisi
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Ja stvarno ne znam šta na takve stvari reći..... to ne da je bolesno to je ...ne znam naći podobnu riječ za takve stvari. Užasno me pogodi kada se tako nešto desi pogotovo ako su i djeca u pitanju a što je sve više slučajnost.
Zanima me kakva će kazna stići te ljude.
Zanima me kakva će kazna stići te ljude.