dal neko mozda zna...?

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
Modesty

Re: dal neko mozda zna...?

Post by Modesty »

GOVORITI DOK SAM ŽIVA JER JE TO MOJ ŽIVOTNI IZBORma savršeno me ne zanima ko je u pravu ja samo iznosim svoje mišljenja ALI ako ja na više tema primjetim da nas nekoliko koji pišemo,mislimo isto i onda dođe npr šesta osoba i komentira moj post na temu na kojoj smo,čak me na neki način i optužuje da bi u sledećem postu izjavila kako je jedna od onih preostalih četri baš pogodila sa savjetom iako se taj savjet potpuno slaže sa mojim ali je različita interpretacija......i to se počelo ponavljati iz dana u dan.....kako da to počnem doživljavati nego osobno...to je krug osoba koje ja PROVJERENO znam da se baš i ne poštuju ali se predstavcljaju drugačije,da ne kažem poltronski i onda zajedno mene tu u zadnjem periodu konstantnu jebu.

NA OVOM FORUMU SAM SE POČELA OSJEČATI NEPRIHVASĆENOM I VRLO LOŠE ZBOG OSOBA KOJE SE IZ NEZNAM KOJEG RAZLOGA "NE SMIJU" SUPROSTAVITI TEBI,SANELI...I ONDA KADA I TI I SANELA I JA MISLIMO ISTO...TO SVE PUCA PO MENI......KAKVI SU TO LJUDI...NISAM JA TOLIKO PONOSNA KAO ŠTO DJELUJEM I PLAČEM DOK OVO PIŠEM.
JEDINI RAZLOG ZAŠTO NEĆU OTIĆI SA OVOG FORUMA JE TAJ ŠTO UVIJEK POSTOJI NEKO KOME ĆE SE NEŠTO ZADRŽATI U GLAVI I POMOĆI DA POČNE MALO DRUGAČIJE SAGLEDAVATI SITUACIJU,NE ZANIMAJU ME NIKAKVA KAFENISANJA NI SLIČNO......ČAST IZUZECIMA ALI SA NJIMA KONTAKTIRAM DALEKO NEPOSREDNIJE.............JA NE SMATRAM DA OVDJE GUBIM VRIJEME I KAD OD NJIH 100 SAMO JEDAN USPIJE DA SE OKRENE U ISPARAVNOM SMJERU.
VJERUJEM U ONO ŠTO PIŠEM,VJERUJEM U ISPRAVNOST SVOJIH STAVOVA
lizard

Post by lizard »

Modesty sta pijes za taj visok IQ ?
Jesi li ? :posavjetovala se sa doktorom
Jesi li ? bila u komuni
Jesi li radila 12 AN koraka
Jesi li probala bez icega
Jesi li se skinula? sa cega?
Ti si meni drugarica Krajnost:) ovog foruma. Sto je sasvim prirodno:) mora neko i to biti.

Ima par dana kako razmisljam o KVALITETU i KVANTITETU. Sto vise razmislajm manje mi je jasno. Krenuo sam od zivota sa banhofa i neonacista preko palestine do holokausta. Sve to u par dana. Nista mi vise nije jasno ali:) svejedno mi.
Sad malo neozbiljno:)

Kako odabrati izmedju: KVALITETA i KVANTITETA?

moze li se uopste odabarti?

Ako je sex korjen svega? procita negdje da se mozes navuc? ako se navuces kako se skinut?
Ako mi je ljepo zasto bi se skidao?
Meni vise nista nije jasno!

Oprostite sto Vas upegla ovakvim postom A? samo sam htjeo da pitam kako odabrati.
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
Modesty

Post by Modesty »

VJERUJEM PUT IZLIJEČENJA MOŽE POSTOJATI ZA SVAKOG AKO KAPITULIRA NAD VLASTITIM SNAGA I BEUVJETNO PRIHVATI POMOĆ.
VJERUJEM U SVE TO I NEĆU PRESTATI PISATI I GOVORITI O TOME JER JE TO MOJE ŽIVOTNO OPREDENJENJE.
A TO ŠTO SE JA JOŠ UVIJEK LIJEČIM...DA LIJEČIM SE I KAO SLIJEP PAS SE DRŽIM ZA SVOJU ZVIJEZDU VODILJU(PROGRAM KOJI SAM PRIHVATILA) I NAMJERAVAM TO RADITI JOŠ DUGO,NE ZATO ŠTO SAM TOLIKO"TEŽAK" OVISNIK" NEGO ZATO ŠTO SAM TOLIKO OZBILJNA I ŠTO ZNAM DA NEŠTO (MENTALITET OVISNIČKI,OVISNIKČA IZVERZIRANOST) KOJA JE GRAĐENA DUGI NIZ GODINA,NE MOŽE BITI PROMJENJENO ZA PAR MJESECI NITI SAMIM MEDIKAMENTIMA A KAMO LI SAMIM BLOKATORIMA.

SMATRAŠ LI DA MI SE ODUZIMA PRAVO NA DAVANJE SAVJETA TO ŠTO SE LIJEČIM...TO ŠTO SAM POSVEĆENA SEBI OD 24H 20H A PREOSTALA CIRKA 4H ONIMA KOJI SU JOŠ DALEKO OD MOJE RAZINE????
SMATRAŠ LI?
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Modesty, mislio sam da ces shvatiti.

Ovo je forum, nije ordinacija... Forum je mjesto za razmjenu misljenja, stavova, emocija, slika i brojeva telefona. Ovdje se ljudi druze, prepiru, medjusobno tjese i podrzavaju, svadjaju, napadaju, zezaju, ugovaraju seks, dijele savjete i tipove za kladjenje, eventualno pokusavaju pronaci semu za subotex i to... Tu i tamo se pojavi neki kvalitetan savjet, nekad prodje nezapazeno, nekad ostane zaboravljen u nekom krajicku mozga i iskopan nakon mnogo godina, nekad zasja poput jebene zvijezde i promijeni neciji zivot. Onako usput, uz igru... Da je ovo mjesto samo ordinacija, u kojoj se strogo doktorski raspravlja o bolesti, vjerovatno bi bilo mnogo ucesnika foruma, cak cetvoro. I vjerovatno bi ga aktivni narkomani redovno posjecivali, kao sto redovno posjecuju forume na kojim se raspravlja o kvantnoj fizici.

U cijeloj ovoj zbrci tu i tamo izroni nesto kvalitetno i dobro i plemenito i to je sasvim dovoljno.

Kao i svako virtuelno mjesto, birtija postoji samo na nasim monitorima, potpuno nestaje u momentu kad ugasimo komp, pa bi i nase suze i emocije trebale nestati u istom tom šat daun trenu... Mislim, rijeci ne treba uzimati i dozivljavati pretjerano ozbiljno, a narocito ne onda kad nam ne odgovaraju. Osim toga, ako se ne slazemo sa iznesenim stavom odredjene osobe ili vise njih, ne znaci i da te osobe mrzimo, da zelimo da ih uvrijedimo, povrijedimo, otjeramo... To samo znaci da mislimo drugacije. A to je lijepo. Znas da jednobojne stvari brzo dosade.

Kontam da nije pretjerano bitno u ovom trenutku koliko je bilo koji forumas dobar sa gramatikom, koliko brzo kuca i kako oblikuje recenice, da li je nosilac partizanske spomenice ili ima 3. mjesto na republickom prvenstvu u gadjanju glinenih golubova, ili mu je polni organ duzine 19 cm u stanju poluerekcije ili ima 17 godina staza u poslu prodaje polovnih automobila ili harm redukšn programu, master iz psihologije ili ljudskih prava i demokratije... Svi smo mi ovisnici, samo je necija apstinencija cvrsca, a necija tek pocela i gadno se klima.

Meni licno je zasmetao tvoj stav u kojem govoris da ljude koji se ogluse na savjete treba ignorisati. To mi je ruzno, okrutno, bezosjecajno. Ako neko ne zeli da se lijeci ili jos nije dovoljno spreman ili nije svjestan, ne treba ga udariti nogom u glavu i otjerati... Treba mu dati vremena. To je ljudski. A shvatice on, kad mu govna u kojim pliva pocnu pretjerano bazditi i lagano ga gusiti.

E da, ne svidja mi se tvoj stav. Ali nemam nista protiv tebe.

Lijepi snovi i to. I mojne da places... Velika cura :)
rajouno

Post by rajouno »

uh,uh ljudi opustite se malo...nicemu mu ovo ne vodi dalje,sta je pisac hteo reci-pokusavamo izvuci zakljucak!?sta je naravoucenije iz ove diskusije?ja necu drzati niciju stranu,rekla sam sta mislim...vlado je ipak rekao samu sustinu,tako da ne treba da se ponavljamo..forum postoji iz svih tih razloga koje je naveo,i virtuelni svijet uopste...niko ne voli neku da dobije 'cizmu u lice' iliti sut kartu,sve i da nema nikakav problem.iskreno da je mene neko napusio kad sam se javila,tu bi se sve zavrsilo.
voli vas beba
PER ASPERA AD ASTRA...
joesspappa

Post by joesspappa »

DoVla, covek kad procita ovako nesto iz tvog pera nikad, ali nikad ne bi pomislio da je taj datum ispod te crte jos samo jedan pocetak u tvom zivotu... Svaka ti cast...
Mahanje...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
zvrky

Post by zvrky »

Pa ne mogu da vjerujem Selena da si ovo napisala ,pa nije prošlo ni 20 dana kako si mi na MSN-u pričala kako je ta cura na komadima( u totalnom autu)!!!!!!
Kakvim bre komadima da li si normalna? Ne znam za koga sam ti pricala ali za nju sigurno nisam,u autu je bila jer je bila u selidbi pa je vladala nervoza apsolutno nista drugo!!! Za ovo sto si moje ime javno iznela zamolicu sanelu da izbrise a ti razmisli o tome sto si uradila...
P.S. ne bojim se ja ni Sanele ni Saleta niti imam razloga vrlo smem da se posvadjam i sa njima ako za to bude potrebe,sa saletom nisam imala prilike a saneli sam svaki put rekla kad se sa necim ne slazem al mi ona nije rekla ono sto si mi ti rekla i nije me vredjala kao sto si me ti vredjala,jesam li te ikada uvredila? Jesam li te ikad psovala? cccc jbt ne mogu da verujem...
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
rajouno

Post by rajouno »

ja bih saneli savjetovala da zakljuca ovu raspravu.TACKA.Stvarno nije u redu nekoga imenovati,mimo njegovog znanja.
AJMO OTVORICEMO TEMU:"ZVRKY VS.MOD" LI 'MOD VS ZVRKY"
pa da mrtvi popadamo od komentara!
PER ASPERA AD ASTRA...
zvrky

Post by zvrky »

NISAM JA TOLIKO PONOSNA KAO ŠTO DJELUJEM I PLAČEM DOK OVO PIŠEM.
I nemoj da places tesko mi je kada si tuzna,samo pokusaj da razumes ono sto ti govorim i ne samo ja nego i ostali.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
joesspappa

Post by joesspappa »

chloe_clo wrote:pozz.sta ima ljudi.
kod mene sve po starom.
danas sam dozivio jos jedan brodolom u nizu.heh
postao sam nekako prazan i zabrinjavajuce bezosecajan,
ljudi da samo znate kako se sugavo osecamm,stalno mi se place.
stvarno neznam sta da radim vise.ovog nacina mi je dosta vise.izlaz vidim ali mi je isuvise daleko.
razmisljam da u ponedeljak odem do nekog lekara i zapocnem lecenje kako treba.
nema veze i ako se izofiram,samo da bude delotvorno. i to bi bilo to za sad,pa se cujuemo opet.
pozdrav i do tipkanja!!!
DECKO JE POSTAVIO POST, SVI SU GA IZIGNORISALI... BES, LJUTNJA, SLEPILO!?
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
Post Reply