Trainspotting - Moja istorija - od pocetka do - kraja!?
Moderator: sanela
...samo napred
RENTONE, BRATE MILI...
JA TI NE ZELIM ZLO I MISLIM DA NEMA RAZLOGA DA TE BILO KO ISMEVA
STO VIDIM DA RADE LJUDI, SAMO TI SE SKRECE PAZNJA DA TO NIJE ONO STO SI GLEDO PO FILMOVIMA.
AKO MISLIS DA MOZES DA SE NOSIS SA ODSECENIM DELOVIMA TELA,
DRILOM KAO IZ PAKLA, TERANJEM NA GLAD+ZEDJ..... SAMO NAPRED
STO SE MENE TICE, VOLEO BI DA ODES I DRZIM TI PALCEVE !!!
NEKA PRICA KO STA HOCE, ALI BOLJE JE TO NEGO KOMUNA SIGURNO!
V i P
:smt067 :smt066 :smt068 :smt070 :smt071
JA TI NE ZELIM ZLO I MISLIM DA NEMA RAZLOGA DA TE BILO KO ISMEVA
STO VIDIM DA RADE LJUDI, SAMO TI SE SKRECE PAZNJA DA TO NIJE ONO STO SI GLEDO PO FILMOVIMA.
AKO MISLIS DA MOZES DA SE NOSIS SA ODSECENIM DELOVIMA TELA,
DRILOM KAO IZ PAKLA, TERANJEM NA GLAD+ZEDJ..... SAMO NAPRED
STO SE MENE TICE, VOLEO BI DA ODES I DRZIM TI PALCEVE !!!
NEKA PRICA KO STA HOCE, ALI BOLJE JE TO NEGO KOMUNA SIGURNO!
V i P
:smt067 :smt066 :smt068 :smt070 :smt071
JOS NESTO.... NEKE STVARI KOJE SAM ZABORAVIO:
1. AKO TE PRIME, MORAS DA OSTANES TAMO 5 GODINA TAKO JE BILO PRE,
SADA NE ZNAM KAKO JE.
ZNAM DA JE MILORAD ULEMEK ZBRISAO PRE ISTEKA ROKA, A TO JE TAMO RAVNO DEZERTERSTVU I VEOMA JE NECASNA RADNJA ZA URADIT.
2. PROSLE GODINE JE TAMO BILO 3 SRBINA, OD KOJIH JE JEDAN BAS ZAPOSLEN U LEGIJI, KAO INSTRUKTOR PADOBRANACA VALJDA ILI ARTILJERACA, NIJE BITNO.
3. 80% JE VEROVATNOCA DA UOPSTE NECES VIDETI PRAVOG RATA (KRLJANJA)
IMAS LI TI PARA ZA TRANSPORT DO FRANCUSKE, VIZE, I SVE OSTALE KURC..E KOJI CE TI TREBATI, A JEDAN OD NJIH JE I POTVRDA LEKARA DA
SI ZDRAV PLUS DA NEMAS HIV,HEPATITIS,... I NE ZNAM JOS KOJE BOLESTI......
1. AKO TE PRIME, MORAS DA OSTANES TAMO 5 GODINA TAKO JE BILO PRE,
SADA NE ZNAM KAKO JE.
ZNAM DA JE MILORAD ULEMEK ZBRISAO PRE ISTEKA ROKA, A TO JE TAMO RAVNO DEZERTERSTVU I VEOMA JE NECASNA RADNJA ZA URADIT.
2. PROSLE GODINE JE TAMO BILO 3 SRBINA, OD KOJIH JE JEDAN BAS ZAPOSLEN U LEGIJI, KAO INSTRUKTOR PADOBRANACA VALJDA ILI ARTILJERACA, NIJE BITNO.
3. 80% JE VEROVATNOCA DA UOPSTE NECES VIDETI PRAVOG RATA (KRLJANJA)
IMAS LI TI PARA ZA TRANSPORT DO FRANCUSKE, VIZE, I SVE OSTALE KURC..E KOJI CE TI TREBATI, A JEDAN OD NJIH JE I POTVRDA LEKARA DA
SI ZDRAV PLUS DA NEMAS HIV,HEPATITIS,... I NE ZNAM JOS KOJE BOLESTI......
- Mark_Renton
Hvala na savetima, ali sve sam ja to znao. Pa valjda se spremam da idem.
Da, 5 godina je minimalni rok (za prvi put). Dril kao iz pakla sam imao u vojsci kod nas, hvala staresinama. Glad i zedj ne bas, al' konzerve iz 79 nisu bas nesto kvalitetno.
U principu, nema svrhe prepucavati se ovako. Ja cu ici bez obzira na to sta vi rekli i koliko me god ismejavali. I da prekinemo vise o tome. Ako neko ima konkretno nesto: nemoj da ides zato i zato, nek kaze.
Na dril, fizicke i psihicke napore, glad, nespavanje sam spreman.
Da, 5 godina je minimalni rok (za prvi put). Dril kao iz pakla sam imao u vojsci kod nas, hvala staresinama. Glad i zedj ne bas, al' konzerve iz 79 nisu bas nesto kvalitetno.
U principu, nema svrhe prepucavati se ovako. Ja cu ici bez obzira na to sta vi rekli i koliko me god ismejavali. I da prekinemo vise o tome. Ako neko ima konkretno nesto: nemoj da ides zato i zato, nek kaze.
Na dril, fizicke i psihicke napore, glad, nespavanje sam spreman.
When Hell is full, the dead will walk the Earth.
- Zona Sumraka
evo ja imam nesto konkretno
nemoj da ides zato sto se lozis pubertetsko-kretenskim idealima...
i ne mogu da vjerujem da je tebi jedini normalan i opravdan razlog zasto nisi isao u bosnu, hrvatsku i kosovo zato sto si bio mlad...
mozda nisam rodjeni francuz, ali ja se osecam francuzem ...mhahhahahahahahah...stvarno kriza
nemoj da ides zato sto se lozis pubertetsko-kretenskim idealima...
i ne mogu da vjerujem da je tebi jedini normalan i opravdan razlog zasto nisi isao u bosnu, hrvatsku i kosovo zato sto si bio mlad...
mozda nisam rodjeni francuz, ali ja se osecam francuzem ...mhahhahahahahahah...stvarno kriza
Last edited by Zona Sumraka on Fri May 18, 2007 1:40 pm, edited 1 time in total.
Imam i ja konkretno-tebi treba ozbiljno lečenje od narkomanije, ako hoćeš da preživiš, posveti se tome. Ako za tri godine budeš želeo isto-samo izvoli...
A da li ti stvarno misliš da su ratovi koji su ovde vođeni nešto što si "propustio"? Da li misliš da su ljudi kao Ulemek i ostali govnari sa svih strana heroji? Da li misliš da je u tim ratovima nešto rađeno zbog ideala?
I za kraj, prvo razmisli pre nego što nešto lupiš na ovom forumu, ima ovde puno ljudi koji na žalost ništa nisu "propustili"...
A da li ti stvarno misliš da su ratovi koji su ovde vođeni nešto što si "propustio"? Da li misliš da su ljudi kao Ulemek i ostali govnari sa svih strana heroji? Da li misliš da je u tim ratovima nešto rađeno zbog ideala?
I za kraj, prvo razmisli pre nego što nešto lupiš na ovom forumu, ima ovde puno ljudi koji na žalost ništa nisu "propustili"...
- Mark_Renton
E, sad cu da ti objasnim nesto o tom ozbiljnom lecenju od narkomanije. Ja jos uvek nemam neku posebnu zelju i volju za lecenjem. Koliko ce proci dok je dobijem? Mesec, dva? Godina, dve? A sta da radim ovde te dve godine? Eto, ipak sad pristanem da odem na lecenje, budem cist dva meseca, pa ponovo se navucem, pa ponovo cist, pa se navucem i dokle tako? Dok ne zaglavim zatvor? Dok mi nesto ne kvrcne u glavi kao tebi u komnuni da je droga sranje i da mi to ne treba u zivotu? Koliko ljudi znas kojima je kao ti kvrcnulo to? Par mojih drugova otisli u manastire, komune, evo jedan je posle 6 meseci dosao kuci na vikend i pogodi sta je uradio? zavrsio polutku, naravno. A njegovi placaju svakog meseca po 300evra. Jel tako i ja da se zajebavam? Sa jednog skidanja na drugo?
Ili da odem u legiju, budem tamo 5 godina, zaradim pare, naucim jezik, mozda i jos ponesto, proputujem svet, dobijem francuski pasos i sa 60.000 imam neku osnovu za zivot. A nadam se da ce za tih nekoliko godina da se
odviknem od heroina. A i ako poginem, poginuo sam kao covek,
pokusavajuci da se izvucem od droge i napravim coveka od sebe.
A na kraju, i da me ne prime, ostacu na crno u Francuskoj da perem sudove za 1000 evra mesecno.
Ili da odem u legiju, budem tamo 5 godina, zaradim pare, naucim jezik, mozda i jos ponesto, proputujem svet, dobijem francuski pasos i sa 60.000 imam neku osnovu za zivot. A nadam se da ce za tih nekoliko godina da se
odviknem od heroina. A i ako poginem, poginuo sam kao covek,
pokusavajuci da se izvucem od droge i napravim coveka od sebe.
A na kraju, i da me ne prime, ostacu na crno u Francuskoj da perem sudove za 1000 evra mesecno.
radi ono shto mislish da je najbolje za tebe,ti sebe najbolje poznajesh.mozemo mi owako generalno da komentarishemo i sawjetujemo..ali niko ne zna shta je tebi u glawi!ne bih woljela da se samo razocharash,ipak je to weliki korak...ako mislish da ce te to dowesti u red,red je da te podrzim.poshtujem swaku borbu-pa makar bila to i legija stranaca.al neshto se lomi i dalje u meni,rekla bih neshto....bolje da ne kazem!sretno-nadam se da cesh nas se sjetit kad zaradish te welike pare i sredish se!
PER ASPERA AD ASTRA...
- Mark_Renton
23, mada, cuo sam sve moguce i nemoguce ratne price. I zlocine iz WWII i iz ovih poslednjih ratova.
Ne znam koliko se razumete u istoriju Legije, ali nije to vise kao pre u Indokini i u Alziru, legija vec 20 godina nije ucestvovala ni u jednom ratu. Naravno, bilo je raznoraznih sukoba sa "pobunjenicima", ali nista strasno.
Ne znam koliko se razumete u istoriju Legije, ali nije to vise kao pre u Indokini i u Alziru, legija vec 20 godina nije ucestvovala ni u jednom ratu. Naravno, bilo je raznoraznih sukoba sa "pobunjenicima", ali nista strasno.
- pepeljuga84
E znaci citam tvoje postove,i s obzirom koliko verujem da te poznajem,to me uopste ne iznenadjuje kod tebe...Ali samo bih te zamolila za jedno...Kada budes imao vremena,okreni me,cisto da mi razjasnis neke stvari...Kao prijatelju...OK?
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.