COCAIN-postoji i ljepša strana života

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Locked
PROČITAJ ME

Re: COCAIN-postoji i ljepša strana života

Post by PROČITAJ ME »

Sad sam ok. pa za par minuta loša. Prenosi sami.
Šta je ovo,i dokle više bože mili ipak mislim da previše kukam, ali šta ću, ako napišem mislim bit će mi lakše. Tako je i kad me nešto boli,a glava me često razvaljuje,da nije kafetina poludjela bih. Još vam jedno nisam rekla, tj.toga sam se sad sjetila,također sam bila žestoki tabletoman,pila bi sve moguće tablete koje mi dođu pod ruku,i sad bih pila da mi daju u apoteci ali majne išta bez jebenog recepta. Ma bolje je što mi ne daju navukla bih se na lexsiliume,trazeme,bosaurine i sve tome slično. Znala sam gutati tablama ,ali kod mene ljudi kontra efekat,npr.popijem 5 ili više kom. i pukne me takva blaženost i samo bih pospremala po kući kontra efekat, ako se to nekome od vas dešavalo molim vas da mi odgovorite. Tabletomanija je užasna bolest,baš bolest,jedva sam ih se rješila i izbila ih iz glave. Sad popijem terapiju koju mi mama ostavi kad krene na posao. I sakriva sve moguće od mene,tašna je njen sef,a do sefa ni pomoću filmskih. hahaaaaa samo me nijemo pogleda, jer sjedi pored mene hahaaaa :twisted:
Često razmišljam kako sam krenula slabijim putem, ja jesam pomalo labilna osoba. Počela sam se drogirati iz dosade, znatiželje, pogotovo dok sam išla u srednju školu. Bila sam dobar učenik, ali rijetko sambila na časovima, da nisam barem bila naduvana ili pobila pola boce crnog vina. Pola se škole ne sjećam, šteta, a bilo je lijepih trenutaka. Iz drugih razreda bile su još dvije kolegice koje su bile u tom fazonu. Nikom drugom nismo dale da nam se pridruži. Poslije sam kad sam završila srednju dosta muške raje, mi je reklo da je prvi joint sa mnom probao ili popio tramal, haldol, akineton ili metadon. Joj bruke. Ja im prva dala da probaju.
Dobro, uvijek sam dominirala u društvu, iako nisam htjela niti radila na tome. Nego sam jednostavno takva, ljudima upadala kao trn u oko, pogotovo sa ludim oblačenje, kao većina nas (nenormalnih). Dosta sam bila pozitivna, pa i sada sam, ali vraćam se u taj period života, uvijek puna nekih novih ideja, nagovarala društvo da svašta radimo, razbijamo, obijamo, mahnitamo naduvani po ulicama grada itd. Imali smo par svojih kota gdje smo išli skoro svaki dan i nizali jointe jedan za drugim. Trčali kao ludi livadama, kao djeca cvijeća. Uvijek sam im govorila da mi je žao što nisam živjela 70-tih godina, mislim - nekako sam zavidila tim hipicima, jer sam i sama bila hipik. Tek kad sam počela raditi jbg. otvorila sam ormar, pa ja nemam ništa normalno od garderobe, samo neke budalaste majice, hlače i džempere. Onda sam morala kupiti hlače na peglu, štiklu, košulje , nešto normalno, Ajoj. Ma dobro brzo sam se navikla. A kad ne bih radila ponovno u svoje stare krpe.
Mama i tada su se ježili.
Najteže mi je bilo skinuti milion perli oko vrata i kožica do laktova. A sad nosim samo srebro, obožavam nakit.
Sve te stvari sad mi stoje u jednom koferu i ne bi ih dala ni za što na svijetu.
Jedino mi je drago što je burazer nastavio slušati muziku normalnu muziku, sluša on i mlađe bendove, ali sreća pa nije prešao ono pravo u narodnjake. Ja nemam ništa protiv narodnjaka, kad čuješ na TV ili radiju uđe ti u uho. Pa znam i ja koju narodnu, kao npr. Haris Džinović... i nešto smiješnog turbo folka, ajoj mene!
Još ću ja vama pisati, jer stvarno imam mnogo toga da vam ispričam.

BESKORISNO JE POBIJATI
TUĐE MIŠLJENJE
PONEKAD ČOVJEK USPIJE
DA POBIJE NEKOGA U DISKUSIJI - ALI DA GA UBIJEDI NIKAD.
MIŠLJENJA SU KAO EKSERI:
štoviše udaramo po njima to dublje prodiru.
(Aleksandar Dima)

Post by PROČITAJ ME »

Hvala gospođo Jadranka, stvarno se svakim danom osjećam sve bolje i bolje. Pomaže mi i kada vidim da me neko čita, jer ja sve ovo moram izbaciti iz sebe, a ove tipke su dušu dale za to. Pisat ću, a ko želi nek me čita, pomaže mi.
Hvala veliko........ pozdrav i od mame ...... Ćao
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

Palim po ko zna koju cigaretu danas nije mi dobro sekunde,osjećam se usrano a i vrijeme je takvo,glava me razvaljuje i svašta mi pada na pamet....čitav dan mislim na njega na njegove poljupce,dodire,riječi,ma jebeno je brate pravo mi nedostaje i još uz to sama pomisao da ga neću imati više..jedva izdržavam da ne počnem vrištati od nekog nepotnatog bjesnila a mnogo ga je u meni....kajem se stalno se nešto kajem sve mislim da su stvari mogle biti bolje,usrano se osjećam jer ne mogu popraviti ništa..mislim mogu svojim normalnim ponašanjem i to što sam poslušna,,,e jrbi ga evo me sada ko djete od 5god....starci piju gutu tableta za pritisak i srce, pa me valjda to tjera na ovakvo negativno razmišljanje,ma imam ja jaku želju i dobre odnose sa sobon ali isto tako imam pravo loših trenutaka pa sve sama sebi govorim ma proći će,proći će....i znam prođe kao i sve
jana

Post by jana »

Proci ce,sunce moje dobro,samo guraj dan za dan.Ja evo,perem prozore i govorim tebi,kao i sebi,proci ce.Kupujemo vrijeme,svako na svojoj stazi,sa svojim koferom poteskoca.Nema nekog velikog recepa za takve dane.Ti si u glavi slozila,sada je stvar emocija i srca.Ona stara,daleko od ociju ,daleko od srca,uvijek odradi svoje.Kad tad,doci ce dan pa ces ustati slobodna od misli na njega.Daj radi na svojem tijelu,da se ti oporavis,da preguras dan sa svojom terapijom i da zatvoris ovaj dan,kao vojnik,ono sa reckom na zidu:Prosao jos jedan bolan dan a ja sam ustrajala.Voli te teta Jadranka.
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

DRAGI DRUGOVI I DRUGARICE,evo mene opet bolja nego ikada do sad....M. je dolazio ovdje u moju prelijepu provinciju...nismo se vidjeli i vjerujte mi da mi to odgovara kad je krenuo za Rajvosa zove me da mi kaže da je bio tu i namjerno se nije htio javiti, jer sam mu poslala par poruka koje ga nimalo nisu obradovale jer on misli da ćemo vremenom opet biti zajedno....a meni ne pada na pamet da mu se vratim,jer znam kad bi se vratila počela bih ponovno živjeni narkomanskim životom a meni to sada zaista netreba....ne bih dala roditelje ni zašta na svijetu.................................... :axe: :axe: a ni sebe naravno,ova terapija je super, tek sad vidim da djeluje pravo... 8) :lol: :x Kao što sam neki dan napisala kako sam se loše osjećala,sad hvala bogu osjećam se mnogo,mnogo bolje......naravno svi mi često imamo neviđenih prenosa ali sve to kako dođe,tako i prođe.....nastavak slijedi.......... :-D :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :wink: :| :x 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

:D :D :D :D :D
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

DRAGI MOJI MORAM VAM SE POHVALITI DA SE ZADNJIH DANA SUPER OSJEĆAM,NAJBOLJE DO SADA, SAMO DA POTRAJE....MALO MI JE DOSADILA OVA ILEGALA STARCI ME NE PUŠTAJU DA IZAĐEM NAVEČE SA KOLEGICOM DA PROŠETAM ILI POPIJEM KAFICU NEGDJE....AKO OVAKO DUŽE POTRAJE DOBIT ĆU POPIZDITIS SVIJU MI,ZNAM DA MORAM PRIDOBITI NJIHOVO POVJERENJE I RADIM NA TOME MNOGO,ZNAM DA SE BOJE I BRINU ZA MENE ŠTO JE NORMALNO, ALI POSLIJE ONOG SRANJA KOJE SAM NEDAVNO PRIREDILA NE PADA MI NA PAMET DA IH POVRIJEDIM JER TO MOJI RODITELJI NE ZASLUŽUJU NI NAJMANJE..... :axe: DOSTA JE BILO GLUPIRANJA,BEZOBRAZLUKA,KAŠNJENJA KUĆI ITD. NI SAMA NE ZNAM ODAKLE MI OVOLIKA VOLJA I ŽELJA DA SE POPRAVIM,DA ŽIVIM JEDNIM NORMALNIM ŽIVOTOM,VALJDA SAM DOŠLA TOBE, SAD TREZVENIJE RAZMIŠLJAM,OVA TERAPIJA JE PRAVO DOBRA NEMAM CRNIH MISLI :rolleyes: NISAM VIŠE TUPA I ZABORAVNA KAO NEKAD.....TATA SE ZAREKAO AKO JOŠ JEDNOM NAPRAVIM SRANJE DA ĆE ME IZBACITI IZ KUĆE, A JA SVOG STAROG ZNAM DOBRO JER JE ČOVJEK OD RIJEČI KLEO SE MAJKOM ROĐENOM....I NARAVNO NE PADA MI NA PAMET DA GA IZNEVJERIM JA SAM SIGURNA U SEBE I SVOJE NAMJERE I USPJET ĆU PA MAKAR MI TO BILO ZADNJE U ŽIVOTU.......TRUDIM SE PRIDOBITI NJIHOVO POVJERENJE ŠTO JE PRIJE MOGUĆE JER OVAKO NEĆU JOŠ DUGO IZDRŽATI JER MI FALE IZLASCI I MAHALANJE PA BAREM 2 DO 3 PUTA U SEDMICNO.......VOLJELA BIH DA SU SVI OVAKO SAMOUVJERENI KAO JA...... :D NE BIH VIŠE U TE VODE NI PO KOJU CIJENU,DOSTA JE BILO UŽIVANCIJE,SAD JE DOŠAO RED ZA NORMALAN I ZDRAV ŽIVOT A, JA TO NE SAMO DA ŽELIM, NEGO ĆU USPJETI U TOME PA MAKAR MI TO BILO ZADNJE U ŽIVOTU......IZBJEGAVAM ŠTO JE VIŠE MOGUĆE DA NE MISLIM NA PROŠLOST I GUDRU I USPJEVA MI KRALJU MOJ.....POČELA SAM SAMU SEBE DRESIRATI JER NE MOŽEŠ DRUGAČIJE.....NADAM SE DA ĆE SE STARCI SMILOVATI KAD OVO PROČITAJU......BIĆE BOLJE
_________________________________________________________________________________
AKO NANESEŠ SVOME TIJELU ŠTETU
CRNIM MISLIMA OBUZETIM NEZADOVOLJSTVOM, BIJESOM, ZLOVOLJOM,
STRAHOM , AVERZIJOM,
I JEDINU KRIVICU NANOSIMO SAMI SEBI.
Svako je sposoban da se oslobodi negativnih misli i predstava, tame se rješavamo svjetlošću, hladnoće toplotom, negativne misli zamjenjujemo pozitivnim
Ako se držimo pozitivnog negativno će netragom nestati.
Sljedeći korak bio bi molitva-ponavljanje pozitivnih tvrdnji za tu osobu ili za sebe, za mir, sklad , spokojstvo, razumijevanje. Nikonas ne moće povrijediti ukoliko smo svjesni da mi gospodarimo sopstvenim mislima, rekreacijama i osjećajima. Emocije nastupaju nakon misli, a svako od nas je u stanju i dovoljno moćan da odbaci sve misli koje ga uznemiravaju. Kompleks krivice je u stvari lažno poimanje života, naime mi sebe kažnjavamo jer dozvoljavamo da nas obuzimaju lažna vjerovanja, negativna razmišljanja samooptuživanje. Ukoliko vas kritikuju a primjedbe su unosne budite zahvalni i znajte da cijenite tuđa zapažanja. Pruža vam se prilika da ispravite svoje nedostatke i graške. Kritike vas ne mogu povrijediti jer ste svjesni da gospodarite svojim mislima reakcijama i emocijama.JASMINA
jana

Post by jana »

Jasmina moja,svakome fale izlasci i malo mahalanja.Bas si me nasmijala sa ovim izrazom!Samo ojacaj malo,jer mahalanje ima i svoju cijenu.Kako ce te prihvatiti sredina,poslije svega sto se desilo,to je vazno za tebe.Moze jedan mali negativan gest da te dotuce pa da dodjes gora kuci nego sto si otisla.Cuvaj se ,dijete moje i slusaj roditlje.
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

Ćao drugovi i drugarice,joj jesam nešto sretna i pričljiva zadnjih dana,pa me stara upita na čemu si ti to mala,jer žena nije glupa zna ako se pukneš nečim da si brbljiv pravo,a ja normala čista pa mi bi smiješno...inače ja mogu puno da pričam i volim sve da znam ali te večeri bili su gosti za bajram,a ja se nisam gasila zato me to i pitala ma šege metar... :D Danas je bio prelijep dan pa sam izašla malo da uzmem zraka,i otišla kod frizera,prezadovoljna sam bojom i frizurom....odmah sam raspoloženija,to mi je trebalo isti slučaj kao sa tetovažama kad sam ih uradila isto kao da mi je to trebalo da budem upotpunjena ličnost....stalno mislim i jedva čekam kad ću završiti sa terapijom moram popiti još dvije ture,e onda počinjem raditi svoja dva najdraža posla,oba posla su kreativna,ja sam ti umjetnička duša.... :) jer kad radiš od jutra do mraka umoriš se ko konj,i ništa ti ne pada na pamet, a ponajmanje gudra onda si samo za toplu kupku i spavaćicu.....beša majka a ja svakako mogu spavati dok me sve ne zaboli od drincanja....sve mi je ovo dosadilo pravi zatvor,sviju mi, bože podrži da ovo prođe da budem ona stara.....Znam trebat će mi još najmanje 4 do 5 mjeseci ali izgurat ću ja to,ja to mogu, ja to hoću, ja to želim...stvarno nema više smisla,dovoljno sam usrala i propatila u životu bježala od stvarnosti i svakodnevnice,želim da živim čistim i poštenim životom,a ne neurednim kao svih ovih jebenih godina..... :rock: bilo je exstra dobrih trenutaka ali sve bude i prođe.....sad je došlo vrijeme da se smirim i živim normalno. Bilo je dana da poželim bilo čime se pući,ali kažem sebi smiri se proći će,onda da sebi ublažim bol popijem još jednu terapiju ili tabletu za smirenje i odmah mi bude lakše ma psiha je čudo.
Ne bih se vratila starom načinu života ni po koju cijenu, dosta sam se iživila i nahodala. Nadam se da sam došla pameti.
Samo još da roditelji to vide i to će biti to. Naravno nemaju povjerenja u mene. Ma nisu ga nikad ni imali,kad sam ih lampala ko budala. Laž, samo laž. A sada kako ne lažem osjećam se mnogo, mnogo, mnogo boooooolje.
Kad se samo sjetim prije dođem kući, normalna a mama odmah plane, kakva si to opet si se naduvala, a niđe veze, a kad se dobro naduvan, ona kaže e vidi kako si sad normalna. A ja razvaljena ko tena vidi se iz aviona. Smiješno pravo sviju mi.
Tek joj sad ponešto ispričam pa žena ne može sebi da dođe, kakva je budala bila. Laž, samo laž. E majne toga više.
Vozovi ne prolaze, mislim u tom periodu su prolazili, ali sada nema razloga. Ne bi im više naudila i povrijedila ih nema tog Boga, vjerujte mi.
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

Draga Jano, mnogo vam hvala što me čitate,i vjerujte da ste upravu što se tiče mahalanja ali ja to radim pametno i kroz šalu,jer mi ljudi iz provincije smo takvi...ja ne ogovaram ljude samo volim sve znati,i nikad ni o kome ne bih rekla nešto loše ili ružno iako su pojedinci to zaslužili ja to sve okrenem na zezu....puno lijepih pozdrava
Locked