Sta da radim?

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
brat_narkomana

Post by brat_narkomana »

Bio je on u Crnoj reci Sanela prosle godine ali je pobegao odozgo. Sada je primio onu inekciju o kojoj sam pisao.
Kao sto sam rekao bio mi je sumnjim pre dve veceri i ne budem ni ja naivan kupi test za proveru narkotika. Sinoc kada se vratio s posla, rekoh mu; - Pisaj! Odmah je prihvatio i zaista ljudi test je bio negativan na sve droge koje su bile na testu. Ja sam ga ljubio i samo ljubio od srece! Kasnije mi kaze; -Eto bacio si 1000 kinti za test, a ja sam moga da uzmem kvoter.... salili smo se kasnije i jako sam srecan zbog njega. I zelim svima vama srecu da izdrzite jer je droga jedno veliko zlo koje postoji!
poz
brat_narkomana

Post by brat_narkomana »

Dragana, savet za tebe;
Valjda imas rodbinu negde u zemlji posalji ga kod njih na 10 dana neka malo odmori, cim je on plakao njemu je isto tesko jer ne moze da psiha pusti na miru. Zato uzmi odmor odite negde nemojte samo sedeti kuci. Mi smo svasta pokusavali dok nije doslo do ovog boljitka. % gdina sam svasta prezivljavao ali se na kraju isplatilo. Hteo sam i njega i sebe da ubijem ali to nije resenje. Uvek postoji ono svetlo na kraju tunela samo treba polako stici do njega
Sa srecom Dragana
Dragana

Post by Dragana »

...
Last edited by Dragana on Sun Nov 23, 2008 4:36 pm, edited 1 time in total.
Image
leona

Post by leona »

Bar je jedan "sumnjivac" bio negativan na testu! Vidim Dragana da si objavila rat toj napasti!!! :) Očito si već luda od svega, ali ne daš se! Samo se iskreno nadam da će se tvoje strpljenje isplatiti. Pozdrav!
Dragana

Post by Dragana »

...
Last edited by Dragana on Sun Nov 23, 2008 4:36 pm, edited 1 time in total.
Image
bajonetonet

JA RATUJEM SAM

Post by bajonetonet »

Dragana ti bas ne odustajes !!! Tako i treba.Sto se tice lekova u Drajzerici (miansan i flormidal su za spavanje a diklofen imas i Duo on je za bolove u ledjima,Carbapim je za jezu).Test je sranje moras da ga gledas dok pisa da ne ubaci staru pisoru ili tako neku foru posto test otkriva opijate cetiri dana ako ne uzima redovno, a ako uzima redovno i do 7-8 dana.Samo pazi meni su u Drajzerovoj prepisali terapiju od koje pre 20 dana za malo dusu da ispustim .Dali su mi neki NIPAM (jednom dnevno za depresiju) i Xanax ili kako vec.Ti lekovi te toliko obore da se sav osusis i moras da mokris svaki cas, a kad legnes da spavas i probudis se nocu neznas de bijes ja sam se jedno vece toliko osusio da sam poceo da se gusim i padam u nesvest na opsti kevin uzas koja me je izubijala dok me je ozivljavala tek kad je cale doneo casu vode ja sam nekako oziveo.Jednom recju BILO JE STRASNOOOO :oops: Zamalo da riknem od lekova.Za svojih 13god drogiranja nisam bio tako blizu Smrti.Tako da svima preporucujem da taj lek izbegavaju to je kao neka zamena za prozak koji svi hvale.Cuo sam za neki lek koji se zove suboteks ,kazu da je bolji od Heroina (neznam u cemu je caka ali izgleda na njega nemozes da se navuces a ujedno se radis i skidas sa Heroina :twisted: .Koliko sam shvatio tvom dragom nije problem FIZICKA VEC PSIHICKA KRIZA koju moze da izleci samo radom i nekom zanimacijom .U Drajzerovoj zato postoji Radna terapija to primenjuje i otac Branislav u Crnoj Reci.Veliki je problem to sto se ovisniku Heroin poveze sa raznim stvarima,kao i sa radom tako da dok se ne uradi nije mu do bilo kakvog posla.To treba nekako odvezati .Meni je komp u krvi igrao sam se i radio na njemu dok sam se radio ,kako sam se skinuo nije mi do rada na istom cak mi se i ne seta skroz sam bezvoljan.A posto sam pravio pauze i po godinu dana :D znam da bi odvezo rad od radjenja potrebno je bar mesec dana.Zato reci dragom ako se vec skida najbolje je da mu ti dajes pola blokatora svaki drugi dan (izmrvis i stavis u kasiku sa medom) provereno nemoze da se uradi bar 40 sa dozom do 1500din ako ima vise onda moze da se uradi.Poseti http://www.uho.cro (udruzenje heroinskih ovisnika).Blok je bolji od svakog testa zato sto ako nece da ga uzme znaci da se radi.Kad bi ga uzeo navucen ili uradjen doziveo bi nesto strasno to je ko jaka kriza X 10 a moze i cuka da mu stane ili da se komira kao nas drug iz Obrenovca CU znas otprilike koji je bog da mu dusu prosti.Najbolji stadijum je kada on u dzepu drzi blok koji sam zvekne kada vidi da je u zlom drustvu ili mu se zle misli skupljaju.Gutne i ne Razmislja.Napisi mi otprilike koliki mu je narkomanski staz pa mi mozda padne na pamet neki savet.Znam ljude koji su se skinuli sa PECANJEM ILI ONLINE IGRICAMA.Ja sam trenutno strejt a u tom svetu sam 13 godina ,cak mi je i sestra umrla od "droge"(sepsa).Bar u Obrenovcu ima primera kakvo sranje Heroin moze da napravi.Samo da vidis moj imenik u kome je 25% ljudi precrtano.Toliko dobro znam grad da bi mozda mogo da mu zatvorim sva vrata za nabavku......Ja se bas napisa :shock: . I za kraj smislio sam pesmicu ---- Ja bezim i djavo :evil: me juri samo gleda u venu da se sjuri .Ali pre nego me stigne ja cu zvektnut blok tako da cu ja bez njega strejtttt(u njegovom slucaju sa lepom dobrom zenom) da slusam Rock..Dakle sa NIpamom OPREZ UBIJA ...Puno pozdrava od BajoNeta.ZIVEO BUREKK valjda ce njegov manijacki mozak da shvati da ce :evil: caskom da ga smlati...POZ
Dragana

Post by Dragana »

...
Last edited by Dragana on Sun Nov 23, 2008 4:37 pm, edited 1 time in total.
Image
leona

Post by leona »

Hej! Šta ima novo, jel' se šta pomaklo na bolje? Da li barem ide još uvijek na razgovore u Drajzerovu i uzima terapiju?
Dragana

Post by Dragana »

...
Last edited by Dragana on Sun Nov 23, 2008 4:37 pm, edited 1 time in total.
Image
leona

Post by leona »

Sve po starom, ha? Znam da to nije istina da ti nije bitno i važno, ali ako njemu nije onda ne možeš ništa. :cry: Ostavljaš ga? Probaj otići, pa će mu možda kad ostane sam postati malo jasnija situacija u kojoj se nalazi. To je opet zeznuto jer ako odeš, moraš se vjerojatno vratiti svojoj obitelji, i njima objašanjavati zašto i kako... Ma neznam šta bi ti rekla, znam da ti je užasno teško. Moj dragi kaže da narkoman mora dotaknuti dno, da bi počeo razmišljati o liječenju. A svakome je dno na nekoj drugoj razini, nekome višlje, a nekome niže. 10 godina na dopu, stvarno je dug period, mislim da to ne može proći bez komune, a tamo mora željeti otići...
Post Reply