O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Frajla

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by Frajla »

A kako ces odatle da izadjes,kako ces da pazis na naredni svaki korak?

Kako ce sve doci na svoje?

Pises o trudu naporu i odricanju? Za sta teeba da se trudis? Koliki napor? Koje odricanje? Cega se treba odreci?

Sve si prepisao iz knjige a u praksi si los
Jurke

Post by Jurke »

Frajla wrote: Tue Apr 14, 2020 12:55 pm A kako ces odatle da izadjes,kako ces da pazis na naredni svaki korak?

Pises o trudu naporu i odricanju? Za sta teeba da se trudis? Koliki napor? Koje odricanje? Cega se treba odreci?

Nema odricanja tu već samo da se prihvati normalan način života.... I to da nisi poseban, kao što ni ja nisam poseban. Svi smo od krvi i mesa i sve sjebava droga bez izuzetka. Samo je pitanje kada se to shvati i prizna sebi. Što kasnije to gore po tebe.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Jurke

Post by Jurke »

Ja lično tek sada osecam koliko mi je loše bilo i koliko je to uticalo na mene. Nešto je popravljivo, a sa nečim mora da se zivi i nema druge...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
licaninsasela

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Mon Apr 13, 2020 11:16 pm Evo još ovo za večeras, pa odoh spavati. Ne znam otkud tolika netrpeljivost Like prema meni, ali ona je više nego očigledna. Kad sam nedavno imao ozbiljno zaukavanje sa dopom, Lika mi je "poželeo dobrodošlicu u pravi džank", "savetovao" da koristim samo svoj pribor, itd, koga ne mrzi, neka se vrati par stranica u nazad, odlično se sećam da mi je to pisao. Sada, kad ja bežim od tog pravog džakna, Lika veli kako je to potpuno isto, makar u mom slučaju po njegovoj priči. :) Da potpuno isto je raditi se heroinom, ili preventivno otopiti pola najmanje tablete buprenorfina na našem tržištu. :) Ne kažem da je moje rešenje bilo idealno, ali meni je pomoglo danas, prošao me je crv, i naravno da se nisam uradio od to malo bupa, posle svog sranja kako provedoh zimu, naročito februar, a bilo je sranja, pisao sam, i krajem marta.
E Liko, Liko, ja ti iskreno želim da se ne vraćaš kako kažeš više na ovaj forum, jer prosto ne znaš sa ljudima, i ispadaš smešan, tolikim kačenjem za mene, hahahah, dobro, nisam ja jedini, kačio si se ranije na Frajlu, i na Xxxanu, na Xxxanu i u novije vreme, bilo je i sa Jurkerom malo, pa sa Nešketom, ali u zadnje vreme se čini kao da ja postajem neka tvoja opsesija, i apsulutno uvek, šta god ja rekao, ti ćeš bez neke osnove izneti kontrastav. Ja više ni jednu rečenicu neću posvetiti tebi, dok ne primetim da si se sabrao sa mozgom. Verovatno ti čitaš ovo, pa se malo zapitaj šta zapravo radiš, i šta hoćeš.
Laka noć svima ljudi, srećno i pametno, naročito Xxxani i Jurketu! :)
Ja stvarno ne mogu dokuciti zasto ti mislis da ja tebe mrzim, ne gotivim ili kako ti kazes da osjetis neku netrpetljivost s moje strane. Nisam odgojen da mrzim ljude. Znam te onoliko koliko si sam o sebi ovdje reka. Da imam puno svojih problema imam. Ne bjezim od njih i ne rjesavam ih nekim instant rjesenjima. Sta ima lose u tome ako si vec bija na dopu to sta sam ti reka da se cuvas bolestna i koristis cisti pribor. Mislim da je to dobronamjeran savjet za svakoga ko se fura. Zasto sam ti reka da lazes sebe? Zato sta kad ti je " rovac" proradija nisi nista poduzeo konkretno da bi ga anulirao, nego si otiso i kupio sub i sredio se sa njim. Ovako, 1 mg suba daj normalnom covjeku ili nekome tko se nije drogiro par miseci i ima da ga taj 1mg toliko raspici da nezna di je koliko je to jak lijek. Znaci tebi je rovac proradio i nisi uzeo dop nego sub. Ti mislis da si izabro manje zlo. Nisi. E sad zasto? Zato sta kad proradi kako ti kazes rovac, to je ustvari signal na nesto ne radis kako treba i organizam se zeli sa necim pokriti da se rijesi toga sta ga jebe. Nema pet ili deset vsrta rovaca. Jedan za dop jedan za bilo edan za sub itd. Rovac je svaki isti i on ti govori i daje signal da nesto nije kako treba. Sto nisi iso kad je rovac proradio iscijepati pola metra drva ili nekog nazvati u kog imas povjerenja i reci mu sta te muci? Ti si izabro instant resenje i sebe ubijedo da si uzeo lijek protiv rovca koji te vuce k heroinu. Koliko a shvacam ti sa dopom nisi nikad ni imo problema u smislu da si se fizicki navuko na njega nego si se prvenstveno sredivo sa subom. Zasto kazem da ces opet pasti? Zato sta se ti u godinu dana nisi promijenio apsolutno nista. Ono sta ja vidim je da ti olako prelazis preko svojih recidiva i svaki puta kazes da si nesto novo iz recidiva naucio. Nije dovoljno ovdje napisati i reci, jebiga ljudi evo jucer sam pa ko ga jebe idemo dalje. To moze ovdje napisati i reci neko ko tek pokusava da se sredi ali ti mislis da samo priznavanje recidiva je sasvim dovoljno. Nije. Zasto su mala ksana i jurke sada relativno ok? Zato sto su iskreno sami sebi priznali da imaju ogroman problem i da se iz toga treba iscupati i rukama i nogama. Kako ko moze. Mpram reci da zvuci stvarno romanticno i simpaticno kada ti kazes da se nadas da cete se vas troje napokon zajednickim snagama izboriti sa ovisnoscu. Necete. Nije ovo komuna di su ljudi u izolaciji i di je zdrava sredina i di jedan drugog guraju. Ovo je stvarnost i svako se za sebe bori kako zna i umije. Mala ksana je pocela napredovati tek kad se udaljila sa foruma i potrazila strucnu pomoc. Izasla je po meni jedva na kraj s tobom i tvojim pricama. Jurke je takoder promijenija cijeli obrazac svog ponasanja i takoder potrazio pomoc od doktora. Takoder se i on ogradio od tvojih prica. Znaci esbe, ja nemam stvarno nista protiv tebe i bilo bi mi drago da jednog dana budes ok ali sa ovakvim stavom kakav imas ti to je za sada malo vjerovatno da ces uspiti. Opet ti kazem, ja sam covjek koji ima hrpu problema, ne bjezim od njih, svjestan sam svih svojih mana i trudim se biti koliko mogu biti bolji covjek. Nisam lik koji ce ovdje ljudima govoriti ono sta bi oni htjeli cuti. Kazem sta mislim i jebiga. Mozda da to upakiram u celofan da zvuci malo ljepse ali ja to ne znam nego onako sirovo kazem sta mislim pa ko kako shvati. Ako si ocekivo od nekoga ovdje da ce te radi tvoje sinocnje iskrenosti tapsati po ramenu i reci ti bravo Sb super si napravio jer si pobijedio crva onda ja stvarno neznam sta bi vise reko. Nekad pomislim da vrijedas tudu inteligenciju ovdje a opet te gledam ka covjeka koji ima veliki problem. Opet ti kazem, nisi pobijedio crva nego je on opet odnio pobjedu. Znam da ne cijenis moje misljenje i nema veze, ali ono sta ti moras napraviti, skuziti ili kako god vec je to zasto ti se pojavljuje taj kako ti kazes crv. Neki razlog mora biti zasto te on svaki mjesec vodi u recidiv. Dok to ne rjesis zasto do toga dolazi neces napredovati nego ces i dalje odbrojavati dane do onog famoznog mjesec dana. Ili ti jednostavno jos nije dopizdilo povremeno se kokniti sa necim i na taj nacin ubiti tu svoju samocu jer koliko sam uspio iscitati tvoje pistove, jebe te izmedu ostaloga i to sta si sam i nemas jos svoju obitelj. Znaci moras odgonetnuti zasto se javlja ta potreba za povremenim drogiranjem a to ti ovdje nitko ne moze rjesiti nego to moras sam sa sobom rascistiti jer svaki od nas je imo neke svoje razloge zasto se punio sa drogom. I jos jednom ti kazem da nemam nista protiv tebe ali ja niti zelim niti bas znam stvari da upakiram da malo ljepse zvuce nego kazem ovako sirovo al u sustini ti sve isto govorim sta i drugi samo na malo grublji nacin.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Jurke wrote: Tue Apr 14, 2020 1:07 pm Ja lično tek sada osecam koliko mi je loše bilo i koliko je to uticalo na mene. Nešto je popravljivo, a sa nečim mora da se zivi i nema druge...
Dobar si ti Jurke sad. Nebo i zemlja razlika.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Frajla wrote: Tue Apr 14, 2020 6:55 am Postao si prava seoska lokalna strina!

Koga boli ona stvar sta je tebi Lika pisao, ili meni, ili ti Xani itd. Mislis da to nekoga interesuje? Probaj da se se skoncentrises na ostalo sta ti je pisano, ali ne... lakse je ovako. Lakse je uveravati sebe da si na pravom putu, a da mi imamo nesto protiv tebe, lakse je napasti ljude kada ti se saspe istina u lice. Lakse je kad je frka pocastiti se bupom i tesiti sebe da je to manje zlo od drugog, i opet napasti onoga koji ti to kaze

Ne, ti nisi pobedio rovca juce, nego je on apsolutni pobednik, i kako samo uspes da nadjes opravdanje za sebe da si pravilno postupio.
Nisi i neces skoro
Frajla nemoj... Nema smisla.. Ja reka necu vise na forum i internet al puno je to sve lakse reci nego ostvariti. Ajde makar se vise nefilujem onim svim teorijama zavjera, odjebo gledanje vijesti, novine presto citati. Inace dam uvik volija crnu kroniku prelistati. Jebote, nema vise ni crne kronike. Oslo sve u krasni kurac. Posluso sam te sve to odjebo, relativno se smirio i za veliko cudo naso si kvalitetnu zanimaciju iliti hobi. U komuni sam naucio raditi izrezbarene motive u drvetu pa pronaso u pidrumu alat za rezbarenje i ajd kao probat cu malo razbariti. Za nevjerovat, nisam 20 tak godina to radio a ruke imaju i dalje osjecaj za te stvari ka da nisam nikad ni prestao raditi te suvenire. Nije to nista specijalno da sad ne mislis da su to neka jebena umjetnicka djela, ali stvarno kad rezbariju zavrsim do kraja, treba mi tri cetiri dana po nekih 6 do 7 sati dnevno efektivnog posla, mogu ti reci da bas lijepo izgleda. Stavim je na stol u radioni i onda se sam sebi cudim i divim sta sam napravio svojim rukama. Inace ne radim te rezbarije od hrastovine nego od smokve i masline a smokva ima lijepu boju dok maslina ima lijepe sare. Eto, bas sam zadovoljan radi toga, sta sam otkrio nesto sta ce mi upotpuniti dan a ujedno i nesto lijepo napraviti i sta je najbitnije Frajla uzivam u tome i ne radim to sta se kaze preko kurca. Sta se tamo kod tebe desava? Jel se sta vraca u normalu?
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Tue Apr 14, 2020 12:55 pm A kako ces odatle da izadjes,kako ces da pazis na naredni svaki korak?

Je l' to stvarno negde piše što napisah? Ništa, samo moje misli u tom trenutku. Mada to i jesu neki od mojih stavova i samo znam da se moram isčupati, još štošta promeniti itd. Neću sada ništa puno da pišem, osećam se k'o poslednje govno, osećaj krivice i neke slične čari između mamurluka i onoga posle spida, pa mi ne treba trenutno neko razmišljanje ili pametovanje. Verovatno se čisti telo i mozak od onog sranja juče, pa je i normalno tako da se osećam. Evo za početak, samo mogu reći da sam zadovoljan time što sam na samom buđenju danas odlučio da ona druga polovina neće biti iskorišćena. Kec je otputovao. Možda ste tome doprineli i vi, brzim odgovorima kako ja u stvari nisam ubio rovca.
licaninsasela wrote: Tue Apr 14, 2020 1:17 pm
Odgovorih Frajli da mi nije trenutno do pisanja, niti nekog razmišljanja. Samo ću ti sad odgovoriti da ti je ovaj post mnogo smisleniji od onog juče, i da opet zaokupljaš moju pažnju, jer ipak shvatih da si se povezao sa mozgom. Ono juče što si mi odgovorio, u startu je kod mene imalo negativnu konotaciju, jer mislim da si i sam znao ako si me ispratio, da se nisam baš mogao onim "pošteno" nadrogirati kako ti reče, već da si to rekao, čisto da bi rekao. Kao što rekoh, nije mi sad do pisanja, mišljenja, objašnjavanja, možda kasnije napišem nešto više, imam i posla, a i osećam se prilično loše, ponavljam, k'o poslednje govno.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Frajla

Post by Frajla »

StopBup wrote: Tue Apr 14, 2020 10:57 am
xxxana wrote: Tue Apr 14, 2020 9:54 am
Jurke wrote: Tue Apr 14, 2020 10:43 am
Priznas sebi poraz, prihvatis to gde si sada u potpunosti, i da moras odatle da izadjes, ali ne precicama, nego polako i da pazis na svaki naredni korak, pa ce stvari poceti da se razjasnjavaju, povratices ili otkriti sebe.

Da, dok je toga "jos samo jednom", od izlaska iz kruga/izlecenja/pobede/uspeha, nema nista.

Drzim palceve vama dvoma, stvarno ste mi dragi, ne posustajte.

Doci ce to sve na svoje, mislim nece samo, nego uz veliki trud, napor i odricanje, pa ce se isplatiti!
Pitao si me : da li sam stvarno to napisao... evo ti i to jutros
Frajla

Post by Frajla »

licaninsasela wrote: Tue Apr 14, 2020 1:54 pm
Frajla wrote: Tue Apr 14, 2020 6:55 am Postao si prava seoska lokalna strina!

Koga boli ona stvar sta je tebi Lika pisao, ili meni, ili ti Xani itd. Mislis da to nekoga interesuje? Probaj da se se skoncentrises na ostalo sta ti je pisano, ali ne... lakse je ovako. Lakse je uveravati sebe da si na pravom putu, a da mi imamo nesto protiv tebe, lakse je napasti ljude kada ti se saspe istina u lice. Lakse je kad je frka pocastiti se bupom i tesiti sebe da je to manje zlo od drugog, i opet napasti onoga koji ti to kaze

Ne, ti nisi pobedio rovca juce, nego je on apsolutni pobednik, i kako samo uspes da nadjes opravdanje za sebe da si pravilno postupio.
Nisi i neces skoro
Frajla nemoj... Nema smisla.. Ja reka necu vise na forum i internet al puno je to sve lakse reci nego ostvariti. Ajde makar se vise nefilujem onim svim teorijama zavjera, odjebo gledanje vijesti, novine presto citati. Inace dam uvik volija crnu kroniku prelistati. Jebote, nema vise ni crne kronike. Oslo sve u krasni kurac. Posluso sam te sve to odjebo, relativno se smirio i za veliko cudo naso si kvalitetnu zanimaciju iliti hobi. U komuni sam naucio raditi izrezbarene motive u drvetu pa pronaso u pidrumu alat za rezbarenje i ajd kao probat cu malo razbariti. Za nevjerovat, nisam 20 tak godina to radio a ruke imaju i dalje osjecaj za te stvari ka da nisam nikad ni prestao raditi te suvenire. Nije to nista specijalno da sad ne mislis da su to neka jebena umjetnicka djela, ali stvarno kad rezbariju zavrsim do kraja, treba mi tri cetiri dana po nekih 6 do 7 sati dnevno efektivnog posla, mogu ti reci da bas lijepo izgleda. Stavim je na stol u radioni i onda se sam sebi cudim i divim sta sam napravio svojim rukama. Inace ne radim te rezbarije od hrastovine nego od smokve i masline a smokva ima lijepu boju dok maslina ima lijepe sare. Eto, bas sam zadovoljan radi toga, sta sam otkrio nesto sta ce mi upotpuniti dan a ujedno i nesto lijepo napraviti i sta je najbitnije Frajla uzivam u tome i ne radim to sta se kaze preko kurca. Sta se tamo kod tebe desava? Jel se sta vraca u normalu?
Uskoro ces i izlozbu da organizujes :)
Treba bas naci zanimaciju/hobi, ne da bi nam proslo vreme nego da se osecamo bolje.

Ja sam mesec dana u karantinu bila, taaaaako mi je dobro doslo da ne radim mesec dana i da se mogu posvetiti sebi i stvarima koje volim i da uzivam u njima, i da moje raspolozenje ne zavisi od drugih...

Razmisljam se ozbiljno za promenu radnog vremena, da sebi skratim sate.... ne valja onoliko raditi i treba nekada i stati

Pozdrav
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Tue Apr 14, 2020 4:51 pm
StopBup wrote: Tue Apr 14, 2020 10:57 am
xxxana wrote: Tue Apr 14, 2020 9:54 am
Jurke wrote: Tue Apr 14, 2020 10:43 am
Priznas sebi poraz, prihvatis to gde si sada u potpunosti, i da moras odatle da izadjes, ali ne precicama, nego polako i da pazis na svaki naredni korak, pa ce stvari poceti da se razjasnjavaju, povratices ili otkriti sebe.

Da, dok je toga "jos samo jednom", od izlaska iz kruga/izlecenja/pobede/uspeha, nema nista.

Drzim palceve vama dvoma, stvarno ste mi dragi, ne posustajte.

Doci ce to sve na svoje, mislim nece samo, nego uz veliki trud, napor i odricanje, pa ce se isplatiti!
Pitao si me : da li sam stvarno to napisao... evo ti i to jutros
Ma neee, nego sam te pitao da li to stvarno negde pise, misleci na knjige, ti si pominala da sam napisao to po knjizi, a ja to nisam nigde procitao, vec samo tako razmisljao. Naravno da znam sta sam napisao, mislio sam da li to stvarno pise u nekoj knjizi, to je bilo moje pitanje, no nebitno...
U ostalim vestima, bas mi nije dobro, nije da kukam, samo kazem da sam bas rastojen danas. Ne secam se kad sam se gore osecao, i treba tako, pa radih juce na tome da mi danas bude tako.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Post Reply