O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Frajla

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by Frajla »

xxxana wrote: Sun Oct 06, 2019 5:19 pm [quote=Frajla post_id=146997 time=<a href="tel:1570373081">1570373081</a> user_id=12211]
[quote=xxxana post_id=146996 time=<a href="tel:1570372396">1570372396</a> user_id=12720]
A da opisem malo moje iskustvo kad sam dosla na forum?
Probudim se ujutru i doslovno se raspadam iz kreveta ne mogu da ustanem pa jedno pola sata - sat, ustanem iz kreveta i na stolici u stondu, znaci jos mi vremena treba da dodjem sebi za sledece ludake drogiranja bupom, bukvalnog drogiranja,jer nisam imala trunke ni energije,ni volje, ni zelje,ni motiva, ni najmanjeg zadovoljstva u ne znam kakvim stvarima da mi se dese, znaci sve sto sam volela, bilo je crno..
Ili da opisem iskustvo pre dopa i bupa?
Tipa sedis u kuci u neverovatnom strahu i cekas da ti se desi nesto lose, kad cujem nekog od ukucana, to mi je olaksanje da smem da izadjem iz sobe, prozori mi zamaskirani totalno, jer mi je sigurno “neko ispod prozora”,svaki zvuk je smetnja, cekas da samo prestane sa sve rukama na usima i osetis olaksanje kad prestane i to bas olaksanje, iz kuce ne smes sam,koga god vidis okreces se kao moron,jer te sigurno prati,panika, sve sto se desava desava se protiv tebe, iako se nista ne desava, steze u grudima,imas utisak da se gusis
Spava ti se, lezes i prozivljavas neverovatne stvari tokom sna, paralize, napustanje tela, i ti si svestan svega, a ne mozes da reagujes,onda sve pusti pa skocis iz kreveta, pa padas, jer klecaju noge i nemas snage u nogama, pa to traje par minuta dok konacno ne mozes da stanes, za to vreme strahovi jos gori,jer ne mozes da se pomeris i da li bi ja posle svega trebala da pridajem znacaj trenutnoj situaciji?
Boze sta ispisah
Samo ti pisi ako ti je lakse
Svi smo prosli kroz to, i svi smo bilo i jesmo u istom sranju
I ista sranja nas i ocekuju
Razglabali smo toliko o bupu a ne o heroinu ili ne znam cemu, jer nije bilo nikakvih iskustava na netu, i zato smo mu pre nekoliko godina toliko dali na znacaju jer smo pisali iz svog iskustva, samim tim i detaljno opisivali
Ja se secam dok sam bila na bupu kad god ukucam skidanje sa bupa na guglisi izadje tekst neke zenske mislim da je morawek i neki hrvatski forum,koji vise nenpostoji, a u tom tekstu se zena raspadala jer je otisla negde na selo i nije imala bup. I sad se najezim. I tada shvatim od naglog prekidanj nema nista. A da ne govorim da na nasim sajtovima nikakvih objasnjenja nije bilo. Informacije sam kupila na jednom stranom sajtu gde sam se i prijavila i razglabala

Noelova tema je zlata vredna! Koliko sam dobrih informacija tamo ima i jako je citana, posebno u vremenu u kom doktori govore da skok sa 1 mg je maciji kasalj i kada brzim detoxom skidaju sa bupa. Svi znamo da je to nemoguca misija
[/quote]
Ne kazem da nije vredna, jer smo se mnogi na istoj odlucili na skidanje,niti sam ikad rekla za Ninocku i tebe da serete nesto i kukate eto onako, niti sam pricala o tudjim iskustvima,vec samo iz svog..
Nije da necu da pokazem slabost,jer ne da sam slabic, nego aj cao,uopste jaka nisam, samo sam imala toliko loma da mi je ovo sad u poredjenju sa tim - nista, a da ne znam bas sve da opisem - ne znam,jer su mi nekad emocije toliko izmesane da se skroz zbunim, a nekad mi bude ok i sve sto mi se desava varira da ne mogu nista da generalizujem,kedino da pisem svakih pola sata e sad mi je tako i tako,meni je sasvim dovoljno da se koliko toliko osecam normalno,da mogu da funkcionisem, da ustanem ujutru i nemam problema, malo nekad teram sebe,ali uspevam u tome,jedino sto imam glavobolje, ali onaj tupi bol, ne bih se ni setila da me sad ne boli,jer inace nemam sa tim problema
I super sto si se resila serokvela
[/quote]

Ma jasno, mogla si recimo da se nadjes u nekim nasim pisanjima ako vec ne znas da se izrazis. Tipa te bezvoljnosti i teranja jer smo toliko o tome pisai

Jer od tebe smo dobijali, ne slusaj druge previse dramatizuju i nije to tako strasno, i ti drugi zastrasuju ljude. A ti drugi smo zapravo mi koji smo se skinuli, i ispade da ne smes napisati nista lose, jer onda plasimo ljude.A ja sam tu najgora, priznajem, jer sam spustala do khm ne znam ni ja koje doze:)

Sada je bar sve razjasnjeno i peace bro and sis
Frajla

Post by Frajla »

Boze mili hocu li me neko nauciti sta da radim sa ovim quote
Jurke

Post by Jurke »

Frajla wrote: Sun Oct 06, 2019 5:28 pm Boze mili hocu li me neko nauciti sta da radim sa ovim quote
Hehe, kada kreneš da kuckaš, pa obrišeš to što si skuckala i udlješ u red gde je quote i obriseš mu zagradicu onda svom prikačiš i tekst na koji odgovaraš. :mrgreen:
Ako si na to mislila...
Ps drzim se još... Malo su mi ukuca i digli živac i odoh do reke da buljim malo u vodu i mozak pustim niz nju... :mrgreen:
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
xxxana

Post by xxxana »

Mrzi me nesto da citam frajla,presaltala sam na brzinu i ta tupost o kojoj pricate,ja pominjem kao organizaciju, jer ne mogu da se organizujem evo recimo treba da idem negde i treba da se spremim i pravim plan sta cu prvo i kako da izvedem i kupujem vreme da sedim jos malo, jer se zbunim oko prostih stvari, ali i to varira i nekad znam tacno sta cu i kako cu, a nekad imam vremena recimo koliko hoces,ali ne znam kako cu ,jer napravim u glavi komplikaciju i obavezno kasnim i kad vidim da je ostalo malo vremena to me digne da se razletim, ne znam da li sam prirodno lenja ili o cemu se radi,a i to varira
xxxana

Post by xxxana »

Jurke wrote: Sun Oct 06, 2019 5:44 pm
Frajla wrote: Sun Oct 06, 2019 5:28 pm Boze mili hocu li me neko nauciti sta da radim sa ovim quote
Hehe, kada kreneš da kuckaš, pa obrišeš to što si skuckala i udlješ u red gde je quote i obriseš mu zagradicu onda svom prikačiš i tekst na koji odgovaraš. :mrgreen:
Ako si na to mislila...
Ps drzim se još... Malo su mi ukuca i digli živac i odoh do reke da buljim malo u vodu i mozak pustim niz nju... :mrgreen:
Idi Jurke, jos danas i sutra,eventualno prekosutra, posle vidi sta ces :D Drzi se i izdrzi, mozes!
StopBup

Post by StopBup »

Ako hoćeš da ostane tekst samo od onoga koga citiraš, onda obrišeš sve sem poslednjeg "quote", ostaviš tekst toga koga citiraš, one sve zagrade gde piše "user id" obrišeš, ostaviš samo onu prvu, skroz gore gde piše user id toga koga citiraš i pišeš naravno ispod "quote". Eto, valjda ćeš shvatiti. :D
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sun Oct 06, 2019 5:47 pm Mrzi me nesto da citam frajla,presaltala sam na brzinu i ta tupost o kojoj pricate,ja pominjem kao organizaciju, jer ne mogu da se organizujem evo recimo treba da idem negde i treba da se spremim i pravim plan sta cu prvo i kako da izvedem i kupujem vreme da sedim jos malo, jer se zbunim oko prostih stvari, ali i to varira i nekad znam tacno sta cu i kako cu, a nekad imam vremena recimo koliko hoces,ali ne znam kako cu ,jer napravim u glavi komplikaciju i obavezno kasnim i kad vidim da je ostalo malo vremena to me digne da se razletim, ne znam da li sam prirodno lenja ili o cemu se radi,a i to varira
Prirodno lenj čovek ne postoji, lenj je onaj ko hoće da je lenj, bar ja tako mislim. Lenjost je normalna pojava nakon bupa, i protiv nje se treba boriti, a dosadu i samoću treba trpeti neko vreme, i one će proći, i dani će polako početi da dobijaju neki novi smisao, pojaviće se neki novi ljudi u tvom životu, od kojih će ti sigurno neki biti zanimljivi. Javiće se i ljubav, sve će doći što je normalno, ako ostaneš normalna, ako ne padneš i budeš se borila kroz život. To što ti pominješ je normalno u tom stanju. Ja sam imao problem sa organizacijom sigurno prvih 2 i po do 3 meseca nakon zadnje doze. Bilo mi je kad treba da idem na više mesta da ne znam gde ću pre, pa me sve hvatala i neka trema kako će ispasti, a pravih razloga nije bilo, nego samo u mojoj glavi, onda sporo sam donosio neke relativno lake odluke, znao sam da se zakucam na krevet na ledja po 2 sata, kao kornjača, ma da ti ne nabrajam sve, ali to sve prodje, samo se ne opterećuj, ja sam počeo sasvim normalno da se osećam pre nekih nedelju dana, zato me je iznenadila iznenadna promena raspoloženja i to u kadi, preksinoć, valjda je više prošlo to sve, videćemo. :)
P.s. I ni po što uzeti bilo šta, eventualno trava, ali samo pred spavanje, ali bolje i bez nje, pre ćeš se oporaviti. Eto vidiš gde su te supstance odvele. Najlepše je biti strejt. Krivo mi je samo što to ranije nisam skontao. :D
Last edited by StopBup on Sun Oct 06, 2019 6:34 pm, edited 4 times in total.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Frajla wrote: Sun Oct 06, 2019 5:18 pm
StopBup wrote: Sun Oct 06, 2019 5:09 pm [quote=Frajla post_id=146998 time=<a href="tel:1570373329">1570373329</a> user_id=12211]
Eto resila sam se i seroquela jedna dobra novost:)
Ne pomisljam da se samoubijem stopicu:) no worries
Tooo bre. Bas mi je drago. Naravno da ne pomišljaš, to hoće nakon duže upotrebe, i to ne kad se prestaje, nego u toku uzimanja toga. Bravo! :D

Joj bre, što ste je isprovocirali da se priseća onih sranja, pisala je ona o tome, ali hajde... E sad, možda ima i koristi što se ipak podsetila, pa će joj možda ovo podsećanje pomoći ukoliko je pukne neki crv za nekim sranjem, da ga lakše prevazidje, pa da nikad više sebe ne dovede u slično stanje...
Ovo nisu uopste provokacije,samo ako pricamo o skidanju sa bupa onda pisemo o tome i jbg ako moze bar mali doprinos

Cuj seroquel mi je izazvao restless legs, ali u nekom drugacijem obliku nego sto izaziva bup. Jbt neke dve nedelje me treslo nocu da sam kao zombi bauljala po
stanu. Nisu mi se samo noge tresle, nego citavo telo. Kao struju neko da je pustao
Sutradan naravno sva sjebana jer nisam naspavana i pravac srinkica.
Eto podelih jos jedno iskustvo, bas sam njanjava jbt :)
[/quote]
Sjecas li se sta sam ti bio reko za serokvel iz osobnog iskustva i sjeti se sta je tebi rekla privatna doktorica? I tko je bio u pravu ja kao konzument ili ona koja na tome zaraduje brdo love?
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Ninocka wrote: Sun Oct 06, 2019 4:30 pm
licaninsasela wrote: Sun Oct 06, 2019 4:27 pm Uspjesnost skidanja sa droge odnosno apstinencija nije se nista povecala u odnosu od prije 20tak godina. Stopa je i dalje minimalna a to se da tumaciti na nacin da npr od nas ovdje sad pet ljudi( nina, frajla, ane, sb i ja) kroz period od recimo tri godine, najmanje dvoje ili cak i troje ce ponovo pasti. To je realnost i nije pusta prica.
Neka jadan, nekaaa!!!
ne smijem o tome misliti, odma mi se nesto u stomaku stegne!!!
to je samo kratak podsjetnik da je to sve realnost i zivot i da smo mi svi ovdje od krvi i mesa. Jednostavno nije moguce da svi dobro prodemo u cijeloj toj prici. Da svi budemo uspjesni kroz daljni zivot sa sigurnoscu ne ulaska u recidiv i nastavak dankanja, vjerovatno bi nas pokupile neke farmakoloske firme i dale nam brdo love da im ne kvarimo biznis i sutimo o tajni uspjesnog skidanja.
Frajla

Post by Frajla »

Ovo nisu uopste provokacije,samo ako pricamo o skidanju sa bupa onda pisemo o tome i jbg ako moze bar mali doprinos

Cuj seroquel mi je izazvao restless legs, ali u nekom drugacijem obliku nego sto izaziva bup. Jbt neke dve nedelje me treslo nocu da sam kao zombi bauljala po
stanu. Nisu mi se samo noge tresle, nego citavo telo. Kao struju neko da je pustao
Sutradan naravno sva sjebana jer nisam naspavana i pravac srinkica.
Eto podelih jos jedno iskustvo, bas sam njanjava jbt :)
Sjecas li se sta sam ti bio reko za serokvel iz osobnog iskustva i sjeti se sta je tebi rekla privatna doktorica? I tko je bio u pravu ja kao konzument ili ona koja na tome zaraduje brdo love?
[/quote]

Secam se naravno, zato sam i pricala sa njom jer si mi rekao da stvara zavisnost. Sad sam ga sklonila u jednom danu nakon par meseci i sve je ok, spavam dobro i ne osecam neku promenu

Pomogao mi je u tim trenucima kada mi je trebao, ne mogu reci da je los lek. Meni je sve vreme bilo dobro na njemu, a ovo je verovatno jedna od njegovih nus pojava.
Ne gledam na doktorku kao nekoga ko samo zaradjuje brdo love, jer mi je pomogla. Druzicemo se nas dve ako treba i do kraja zivota
Post Reply