Naco, očito ne što ne štima u tvom životu bez alkohola...
Da bi napravila trajnu promjenu možeš uraditi 3 stvari:
1. promijeniti ono što želiš
2. promijeniti način na koji dolaziš do onog što želiš
3. promijeniti oboje.
Ti trebaš skontati šta zaista želiš i kako do toga doći bez alkohola... a svi bi mi volili da se svijet vrti oko nas i da smo glavni glumci, ali jbg. ne ide to tako... puno je glumaca oko nas i sa njima trebamo imati dobre odnose i zajedno s njima živjeti. Ali samo TI odlučuješ šta ćeš i kako uraditi...
Pusa
Alkoholizam i narkomanija u jednoj porodici
Moderator: sanela
Re: Alkoholizam i narkomanija u jednoj porodici
Druze moj iz Parkica,pozdrav veliki !
Samo ti ustani i polako.
A sto se tice Igrica i Glumaca,eeee drug moj.
Ja sam se rodio kao veoma mali i odmah sam postao Glavni glumac .
Neko je tako dobro izrezirao Moj film,da se nisam bunio.
Par smrtnih slucajeva,meni bliskih ljudi sam objasnjavao kao mali kamencic koji ipak mora da zulja,a Rat kao zaplet Filma.
Prvi put,ali bas prvi,da skontam da mozda Bog i nije stvorio Svijet da bih ja u njemu bio Glavna Faca u LunaParku,desio se u mojoj 21.
Kasnije,manje-vise Film poprima zanr Trilera u kojem se prilicno dobro snalazim,ali kad je Reziser promjenio sve u Horor ja postajem Epizodni glumac i Igrac zonske Lige.Bilo mi je samo 27 !
Zelim ti brz oporavak uz nasu staru.....Ustajte Vi zemaljsko roblje,Vi suznji koje mori glad......
[-o< [-o<
Samo ti ustani i polako.
A sto se tice Igrica i Glumaca,eeee drug moj.
Ja sam se rodio kao veoma mali i odmah sam postao Glavni glumac .
Neko je tako dobro izrezirao Moj film,da se nisam bunio.
Par smrtnih slucajeva,meni bliskih ljudi sam objasnjavao kao mali kamencic koji ipak mora da zulja,a Rat kao zaplet Filma.
Prvi put,ali bas prvi,da skontam da mozda Bog i nije stvorio Svijet da bih ja u njemu bio Glavna Faca u LunaParku,desio se u mojoj 21.
Kasnije,manje-vise Film poprima zanr Trilera u kojem se prilicno dobro snalazim,ali kad je Reziser promjenio sve u Horor ja postajem Epizodni glumac i Igrac zonske Lige.Bilo mi je samo 27 !
Zelim ti brz oporavak uz nasu staru.....Ustajte Vi zemaljsko roblje,Vi suznji koje mori glad......
[-o< [-o<
narkoman sam al' najlepsi.
- PsyTechGirl
E jbga Naco..
A kad si to pila ?? Noćas, juče ??
Kako je došlo do toga ??
Možda ako bi razradila taj put od želje do realizacije, možda bi sledeći put skontala kako to da sprečiš.. ?
Ljubim te puno i.. ti si vredna normalnog života a ne tog bauljanja iz jednog dna u drugo dno flaše..
Ljubim te puno ..
A kad si to pila ?? Noćas, juče ??
Kako je došlo do toga ??
Možda ako bi razradila taj put od želje do realizacije, možda bi sledeći put skontala kako to da sprečiš.. ?
Ljubim te puno i.. ti si vredna normalnog života a ne tog bauljanja iz jednog dna u drugo dno flaše..
Ljubim te puno ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Cao svim radnim i ne radnim ljudima.
Ne poznajem problem ovisnosti o alkoholu,ali kontam da je to isto zajeban preblem kao i sa narkoticima.
Vjerovatno je lakse skidanje sa Rakije nego sa Opijata,ali ima i tu nekih dodatnih,ne olaksavajucih stvari.
Ako postavimo stvari da je svakom ovisniku njegova ovisnost najteza,onda mogu zamisliti kako je recimo alkoholicaru kad udje u neku prodavnicu ili samo prolazi pored iste.
Uporedjujem sebe ili nekog slicnog Opijatomana koji se bori da odrzi apsinenciju,znaci pregurala se fizika i to.E sad,mora se nesto i jesti,a nema nikoga da ti ode u kupovinu.I tako udjes u granap (mala,obicno lokalna prodavnica,ovo zbog raje koja ne znaju!),trebas kupiti hljeb,mlijeko i ostale stvari,a na rafovima granapa izlozene razne vrste heroina i opijatskih supstanci.
Zajebano,zar ne ?!
Nacooooooooo,kako si Nacoooooooo
:-k
Ne poznajem problem ovisnosti o alkoholu,ali kontam da je to isto zajeban preblem kao i sa narkoticima.
Vjerovatno je lakse skidanje sa Rakije nego sa Opijata,ali ima i tu nekih dodatnih,ne olaksavajucih stvari.
Ako postavimo stvari da je svakom ovisniku njegova ovisnost najteza,onda mogu zamisliti kako je recimo alkoholicaru kad udje u neku prodavnicu ili samo prolazi pored iste.
Uporedjujem sebe ili nekog slicnog Opijatomana koji se bori da odrzi apsinenciju,znaci pregurala se fizika i to.E sad,mora se nesto i jesti,a nema nikoga da ti ode u kupovinu.I tako udjes u granap (mala,obicno lokalna prodavnica,ovo zbog raje koja ne znaju!),trebas kupiti hljeb,mlijeko i ostale stvari,a na rafovima granapa izlozene razne vrste heroina i opijatskih supstanci.
Zajebano,zar ne ?!
Nacooooooooo,kako si Nacoooooooo

:-k
narkoman sam al' najlepsi.
Jao scene, dobro si usporedio.
Zamisli kako je njoj kad prolazi pored prodavnice ili apoteke...
Pozz Yugo i Naca !!!
Zamisli kako je njoj kad prolazi pored prodavnice ili apoteke...
Pozz Yugo i Naca !!!
Potpis.
Ma ludilo, nikad ja ne bih menjao moju heroinsku zavisnost za to, užas je to, mislim sve je užas, nije za porediti ali nekako ipak...
Moon child
E ljudi, hvala vam, dobro sam (kad bi se zezali) nocas sam zavrsila opet na WMA
Ali me u svoj ovoj muci (posto jedva sedim), Jugo - loodak nasmeja do suza .
Do juce mu pisalo ispod"crte "nema potpisa"
a danas
Narkoman sam al najlepsi, xa xa xa
Pisacu vam sutra o putesestvijama u zelji da dohvatim nebo...
Ali me u svoj ovoj muci (posto jedva sedim), Jugo - loodak nasmeja do suza .
Do juce mu pisalo ispod"crte "nema potpisa"
a danas
Narkoman sam al najlepsi, xa xa xa
Pisacu vam sutra o putesestvijama u zelji da dohvatim nebo...

Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Danas mi je peti dan potpune cistoce,
a tek sad sam (citajuci svaki dan), ukapirala sta mi je TACNO Sanela porucila!
E ljudi mnogo vas volim, SVE,
!!!
Volim te Sanela - iliti - znam sad sta mi je ciniti, tj, znam i kako!!!
E ljudi mnogo vas volim, SVE,

Ljubim te Naco.Baba Naca wrote:Danas mi je peti dan potpune cistoce,
E ljudi mnogo vas volim, SVE,!!!
Čim dođem u Bg, ima da pijemo kafu samo da znaš

Naravno, draaaga,