Nasa draga kafica!!!!

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

zvrky

Post by zvrky »

Mozda,nista nije iskljuceno,moram da porazgovaram sa njim malo ali moram da racunam i na tu mogucnost da posla vise nema...jebiga idemo dalje,jeste da meni taj posao mnogo odgovara ali sta da radim osim da to prihvatim tako kako jeste. Cmoka
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
sanela

Post by sanela »

Pozdrav i od mene za ekipu :)

Bas sam se zvrky iznenadila kad si rekla da si izgubila posao. Bas mi je zao :( Ali, nek smo mi zivi i zdravi, bice posla. Evo i ja sam sad dosla kuci. Crkla sam. Cijeli dan neki sastanci i obaveze... ali eto bilo je i vise posla :) prezivjecu i ovo...

Vidim jos malo pa ce ovdje biti puno vise suovisnika, nego ovisnika.

Puno vas pozdravljam i drzim vam svima fige u skidanju, zelim vam puno snage da pruzite podrsku vasim ovisnicima i zelim vam da u procesu dok to radite sacuvate sebe....
zvrky

Post by zvrky »

Vidi vidi koliko zelja nam pozelela Sanela :D
Nije to definitivna odluka mozda i nisam izgubila posao moram da se cujem sa covekom nego ja malo panicim moram sebe da pripremim na tu mogucnost :lol: Cmoka svima
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
hermiona

Post by hermiona »

Zvrky, sta si po struci? Mozda bi ti prijao malo i posao van kuce, da izadjes u svet, sta mislis?
zvrky

Post by zvrky »

Po struci sam dileja hehheeh,a sto se tice sveta vise mi odgovara da radim od kuce i nemoram da ustajem u odredjeno vreme :-D
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
sunrise

Post by sunrise »

Sta je to dileja?

Kad smo vec kod posla...ja sam u maloj dilemi jer sam dobila neke ustvari dvije dobre ponude za prodaju mog ducana. No, ako ga prodam, sta dalje? Sta da otvorim? Za mene neki normalni job od 8-17 ne dolazi u obzir zbog mojih nesredjenih papira tako da bi opet trebala uloziti lovu i nesto privat otvoriti, no ne znam sta.
Isto tako sam svjesna toga da sto duze imam ovaj ducan to cu ga sve bolje i bolje prodati, vec sad imam samo za njega duplu zaradu, odnosno koliko sam ga ja tad platila sad ga mogu duplo bolje prodati no, sta poslije?
Jedino razmisljam o nekom tipu restorana i kafica sa stolom za bilijard, no restoran trazi too much vise truda nego internet call shop? Za raestoran bi imala puno ljudi koji bi radili za mene, te stalno nabavke hrane i pica i ostalo, znam da bi bilo too much vise stresa. Da li bi mi to stvarno bilo potrebno to si napraviti?
Sta drugo? butik s robom? trebala bi otpaliti negdje npr u tursku i nabaviti robu i opet kako bi to islo.
Stvarno nisam pametna sta napraviti? Ozbiljno, nema pojma
Da li je doslo vrijeme za promjenu?
Hocu li gresku napraviti ako sve pare ulozim u novi job?
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
zvrky

Post by zvrky »

:-D dileja to ti je nesto slicno budali heheheheheheh
Svaki novi posao nosi novi rizik tako da ja ne bih smela sad da ti kazem da li je pametno da sve pare ulozis u nov posao ili ne,nije mi jasno zasto bi prodavala to sto vec imas ako ti posao ide?
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
sunrise

Post by sunrise »

Promjena, novo iskustvo, novi izazov iskusati se u novom jobu? Jer s ovim ducanom ne uspijevam neke pare, ustvari neku malo vecu novaca staviti sa strane, radim, placam sve racune i za ducan i za stan, jedemo, oblacimo se itd. Ali nesto posebno nema od svega toga. Zbog toga ima moj decko jos jedan job u hotelu te tu lovu sto zaradi ne dira nego ostaje sa strane.
Odkud vise znam, nisam pametna sta napraviti, ozbiljno??? :roll: :cry:
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
sanela

Post by sanela »

Pozdrav ljudi,

Evo ja malo svratila, vidim raspisali ste se danas pravo.
Ja sam danas bila na izletu cijeli dan sa ekipom s posla. Bilo nam je odlicno :) Baš prava relaksacija. Imam osjećaj kao da je bio vikend, a ne sredina sedmice. I vrijeme je bilo odlično, roštilj, fudbal :) A ekipa je najvažnija. Bilo nas je skoro 30.

Kako ste vi?

Sun, ne znam, ne volim baš davati savjete... na tebi je da doneseš odluku. Jesi li razmišljala da li je sad pravo vrijeme da donosiš tako veliku odluku koja donosi tako veliki stres? Ne bi li ti sad treballo malo više sigurnosti u životu, a ne neizvjesnost? Nije li sad dovoljan izazov da se skroz skineš sa svih tabletica i da svijet posmatraš čiste drug free glave? Nekako mi se ovo čini kao dosta rizičan poduhvat sada. Šta ako nešto krene po zlu, nedajbože. Kako ćeš reagovati? Vrijedi li rizikovati? Ovo su samo neka moja pitanja, razmišljanja .... šta god odlučiš, ja ti želim sreću. od srca.

Pozdrav :)
zvrky

Post by zvrky »

Kad si vec pomenula izlet mogla bi i ja ovih dana da organizujem nesto slicno cini mi se da nailazi lep talas lepog vremena :D nista lepse od takvog okupljanja .
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Post Reply