CHAT - Kako se trenutno osećate
Moderator: sanela
Re: CHAT - Kako se trenutno osećate
Ivice nema potrebe za tim.Opusteno.Promasio si sustinu.na takva mesta idu ljudi koji zele da promene sebe.Ako nam uzmes veru i nadu sta nam ostaje?
Sve dok si mek, drugima će biti ugodno gaziti po tebi...
Citat:"Ptica se probija iz jajeta. Jaje je svet. Ko zeli da se rodi, mora razoriti svet.
Citat:"Ptica se probija iz jajeta. Jaje je svet. Ko zeli da se rodi, mora razoriti svet.
Nije religijski, ali vrijeđati Svete knjige se ovdje ne može.bojanol wrote:A mogla bi i ti biti malo banovana... šta je ovo religijski forum?
Alo ljudi bre,neki su izabrali svoj put drugaciji od hriscanstva to je njihov izbor i dozvola Gospoda,jer je on dozvolio slobodu izbora.Treba ih pustiti neka pricaju svoja misljenja sve dok ne pocnu vredjati i ismejavati tudje misljenje i nacin zivota.Ovde nije bilo reci o Gospodu kako pere ves nego o ljudima u centru koji su to radili.Put do pakla jeste poplocan dobrim namerama ali to rade nesvesni ljudi koji zele da naprave dobro a ispadne zlo.Uovom slucaju nebih rekao da je toliko ljudi na svetu koji su hriscani i zele da pomognu drugom nesvesno i prevareno.Bojane ovo nije relijgiski forum ali je jedna od solucija lecenja zavisnika.Za Friedrich Wilhelm Nietzsche-a bih rekao da je on bio pokretac manipulacije ljudskim rodom pricajuci o svom nadcoveku i ostalim sranjima.
Šta je dobro? — Sve što u čoveku podstiče osećanje moći, volju za moć, moć samu.
Šta je rđavo? — Sve što potiče iz slabosti.
Šta je sreća? — Osećanje da moć raste — da je savladan neki otpor.
Ne zadovoljnost, nego više moći; ne mir uopšte, nego rat; ne vrlina, nego sposobnost (vrlina u stilu Renesanse, virtu, vrlina bez moralke).
Slabi i bezuspešni neka propadnu: prva načelo našeg milosrđa. I još im u tome treba pomoći.
Šta je štetnije od ma bilo kojeg poroka? — Aktivno sažaljenje za sve slabe i bezuspešne — hrišćanstvo... FWN-Antihrist
Covece sta ti sa ovakvim misljenjem i stavom radis ovde?!?
Šta je dobro? — Sve što u čoveku podstiče osećanje moći, volju za moć, moć samu.
Šta je rđavo? — Sve što potiče iz slabosti.
Šta je sreća? — Osećanje da moć raste — da je savladan neki otpor.
Ne zadovoljnost, nego više moći; ne mir uopšte, nego rat; ne vrlina, nego sposobnost (vrlina u stilu Renesanse, virtu, vrlina bez moralke).
Slabi i bezuspešni neka propadnu: prva načelo našeg milosrđa. I još im u tome treba pomoći.
Šta je štetnije od ma bilo kojeg poroka? — Aktivno sažaljenje za sve slabe i bezuspešne — hrišćanstvo... FWN-Antihrist
Covece sta ti sa ovakvim misljenjem i stavom radis ovde?!?
-
sarajka iz ovih stopa da banuje tog korisnika nietzsche-ta.Boban wrote: Covece sta ti sa ovakvim misljenjem i stavom radis ovde?!?
Ahahahahahahahahahaha smesno do jaja ahahahahahahahahyasujirozu wrote:sarajka iz ovih stopa da banuje tog korisnika nietzsche-ta.Boban wrote: Covece sta ti sa ovakvim misljenjem i stavom radis ovde?!?

-
ti bobane vidim imaš želju saznavat (sjećam se kada si na sličan način, vrščaninu objašnjavao tko je zapravo crowley i što njegova pisanija priopćavaju), ali to ovako krstaški-priučeno, duboko infiltrirano usadjenim stavovima prožetim sa a priornom netrpeljivošću, djeluje diletantski i opredmjećuje razobličenu mržnju utemjeljenu na polu-znanju i neupitnoj vjeri.
da li mislim, sa druge strane, da ovdje treba dozvoljavat ispade protivu krišćana i inih, decidno ne.
tko se bori s nemanima, treba pripaziti da sam pritom ne postane neman, jer kad dugo gledaš u bezdan, i bezdan se zagleda u tebe.
f.w. nietzche, s onu stranu dobra i zla (1886.)
da li mislim, sa druge strane, da ovdje treba dozvoljavat ispade protivu krišćana i inih, decidno ne.
tko se bori s nemanima, treba pripaziti da sam pritom ne postane neman, jer kad dugo gledaš u bezdan, i bezdan se zagleda u tebe.
f.w. nietzche, s onu stranu dobra i zla (1886.)
To je jedini razlog mojih postova a ne neka borba ili intelektualno nadjebavanje.Hvala ti za misljenje.Pozdravyasujirozu wrote:
ivica je napisao/la:
e jebeš bibliju, to je knjiga kao o ove dvi nije jedina na svijetu.
Ja da mogu uzimat, ja bi uzeo dogmu, amputirao bih je, svakome bar malčice osvještenom biću.Šta je to loše ??? I ostaje ti istina koja je potpuno van vjerskin dogmi i ograničenja. Vjera je u suštini dobra i pozitivna, samo sve ove što nam prodaje čovjek su mi nekeko previše .. subjektivne,ne objektivne. Sranje kuiš, ljudi ne mogu pobijediti vlastiti jad i tugu pa padaju na koljena. To je predaja. Zaluđenost,fanatizam, jad...demijan wrote:Ivice nema potrebe za tim.Opusteno.Promasio si sustinu.na takva mesta idu ljudi koji zele da promene sebe.Ako nam uzmes veru i nadu sta nam ostaje?
ignorance is bliss!
I već sam dr jekyll, a mr. hide još spavasanela wrote:Još jedna opomena Ivice i zbog ovog ćeš biti banovan...ivica wrote:e jebeš bibliju, to je knjiga kao o ove dvi nije jedina na svijetu.
Ako tebi Biblija i Kur'an ništa ne znače, ima ljudi kojima znače i koji ih smatraju Svetim knjigama, pa de se malo iskontroliši.

ignorance is bliss!